Jazzweek nr 2 met een super programma

A3_JazzWeek_nov2015_HR_RGBweb

Van dinsdag 17 t/m zondag 22 november elke dag live jazz in het Hijgend Hert tijdens de 2e Jazzweek van het Hert.

Programma

di 17 nov 21.00 Headquarters
Jazzrock met Roel Bisschop, Kees Bisschop en Ron Holman.

wo 18 nov 21.00 Paul van Kemenade met ….
Een supercombi met twee van Nederlands beste Hammond organisten Arno Krijger en de Bredase Carlo de Wijs. Samen in duo in set 1 en in set 2 Arno Krijger met eveneens de uit Breda afkomstige slagwerker Chris Strik, trompettist Jeroen Doomernik en de Tilburgse altist Paul van Kemenade. Dit concert wordt ingeleid door Van Kemenade’s groep Three Horns And A Bass (Verploegen-Boudesteijn-Mahieu-Van Kemenade). Een hele mooie avond! Entree 10 euro.

do 19 nov 21.00 Neutral Ground Brass Band ihkv Popronde
Een formatie met internationale muzikanten geïnspireerd door New Orleans muziek en brass. Een groeiende bekendheid in Nederland en Europa waar ze spelen op belangrijke jazzfestivals. Zoals ze het zelf omschrijven New Orleans-style Second Line Funk.

vr 20 nov 22.00
Bram Stadhouders – Frank van der Kooij – Joost Lijbaart
Eigenlijk geen introductie nodig. Gitarist Bram Stadhouders wordt gekend als éen van de meest interessante jonge muzikanten van dit moment. Icm met saxofonist Frank van der Kooij (Hugh Hopper, NDIO) en drummer Joost Lijbaart (o.a. Yuri Honing, Michiel Borstlap) wordt het gegarandeerd een zeer mooi verrassend concert.

za 21 nov 22.00 Sinas
Petite is de naam van het nieuwe album van SINAS. Een kleinere bezetting van de voorheen 8 koppige band laat nog steeds de muziekstijlen horen waar Sinas bekend om staat; typische invloeden van Balkanbeat, Cumbia, Raï en Dance. Een echt power trio kunnen we Sinas wel noemen want zij geven je een spannende Live act die Dub en Afrobeat mixed met een funky, jazzy, psychedelische sfeer. Met Wouter Schueler – saxophones/clarinets, Maarten Helsloot – keys, Bas Bouma – drums/percussion

zo 22 nov 15.00
Beaux Jazz sessie olv Frank van der Kooij
Muzikanten van verschillende niveau’s krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod. Een mooie afsluiter vol inspiratie van de Jazzweek.