Ms Reed’s BBQ

Duoconcert Ms Reed en BBQ (Breda Brass Quintet)

Ms Reed is een saxofoonkwartet bestaande uit Esther Gideonse (sopraan en alt), Linda Schetters (alt), Lydia de Jong (tenor) en Renate de Jong (bariton). Vier ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de harmonie- bigband-, klassieke- en popmuziek. Het is opgericht in de tijd dat Mete Erker nog saxofoonles gaf in Breda aan Linda en Renate.

Het kwartet repeteert onder leiding van Linda en af en toe van Peter Broekhuizen en Mete (beiden spelen in het saxofoonkwartet Artvark). Naast pop, blues en klassieke nummers, staan ook werken van Artvark op het repertoire van Ms Reed. Laat u verrassen door dit viertal!

Het Breda Brass Quintet bestaat uit Peter Lips trompet, Pascal Rompa trompet, Marjolein Damen hoorn, Manuel de Wijs trombone en Jurgen Damen bastuba. Het BBQ is opgericht in 2010 en beschikt over een zeer gevarieerd repertoire zowel klassiek (barok,19e eeuws), modern klassiek (Bernstein/West Side Story, Gershwin/Porgy and Bess) jazz (Dizzy Gillespie, ragtimes) maar ook pop (Beatles, Lional Richie, Billy Joel ).

Eén van de hoogtepunten was het tv optreden in en buiten de Grote Kerk tijdens de 5 mei viering, waarbij BBQ in aanwezigheid van koning Willem-Alexander, der Bundespräsident en premier Mark Rutte vrijheidsliederen en natuurlijk het Wilhelmus ten gehore bracht. De leden van BBQ spelen allemaal in diverse orkesten uit Breda en omstreek (Euphonia Teteringen, Amor Musae Prinsenbeek, Nassau Harmonie Breda, Brabants Fanfare Orkest etc) en zijn dan ook een echte afspiegeling van wat de blaasmuziek in de regio Breda te bieden heeft.