Programma

nov
16
do
Popronde podium Hijgend Hert hosted by De Avenue
nov 16 @ 21:15 – nov 17 @ 00:15

Tijdens Popronde Breda kun je dit jaar bij het Hijgend Hert, waar het podium wordt gehost door De Avenue, genieten van 3 toffe optredens die je daar niet direct zou verwachten: Dock 83, Five Years Later en CAMP HIGH GAIN!

21:15 – DOCK 83
Dock 83 is een Utrechtse Hardcore/Metalcore band die haar oorsprong in 2013 vond. Met 3 eps op zak, een onlangs uitgebrachte album Ceylon in de pocket en een waslijst aan optredens staan ze inmiddels hun mannetje op elk podium.

22:15 – FIVE YEARS LATER
Five Years Later is terug na 10 jaar stilte, en de poppunk van weleer heeft geen greintje melodie verloren. Na omzwervingen via bands als Destine, Diesel Disko en Ego Dreams is de band nu terug met een nieuwe EP en reünieshowS. Wie er vroeger bij was weet: een F.Y.L.-show is veel meer dan alleen de refreintjes die na één keer horen in je hoofd blijven zitten.

23:15 – CAMP HIGH GAIN
Keiharde gitaren op je smoel van eigen bodem. Enter Camp High Gain, de verse high energy punkrock-formatie met mannen die eerder rockten met Undeclinable (Ambuscade), Beef, City Pig Unit. Onlangs presenteerden ze hun superkrachtige debuut EP On The Word Of No One.

nov
19
zo
VibRalph solo
nov 19 @ 16:00 – 19:00

Ralph Adriaansen is een oude bekende van Jazzcafe het Hijgend Hert. Zo is Ralph dit seizoen de backlinedrummer bij de Beauxjazz jamsessies elke laatste zondag van de maand.

Op zondag 19 november staat Ralph solo op het podium. Met de vibrafoon in de hoofdrol en de handpannen als bijrol brengt Ralph tussen 16:00 en 19:00 een compleet concert. Op het programma staan eigen composities, bewerkte jazzstandards en klassieker repertoire.

nov
26
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
nov 26 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

dec
7
do
De Mus december: OverwinterMus
dec 7 @ 19:30 – 22:30

Sint Nicolaas staat weer op de stoep, we kijken hoopvol naar de hemel voor een beetje sneeuw én het is helemaal geaccepteerd om je schaamteloos vol te stoppen met lekkers! YES, de winter is daar! Geen betere plek om te overwinteren als in ons warme nest en we zien je dan ook graag weer verschijnen op 7 december!!

Benieuwd naar de Winterse mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende tijd zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

dec
9
za
Schrijfmarathon Amnesty
dec 9 @ 14:00 – dec 10 @ 02:00

Na de zeer succesvolle Schrijfmarathon afgelopen jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook in het Hert gaan we zaterdag 9 december twaalf uur lang schrijven van 14.00-2.00 uur.

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.

Schrijfmateriaal, voorbeeldbrieven en andere informatie zijn aanwezig.
Tijdens de Schrijfmarathon wordt er muziek gespeeld door:
16.00 Aline Hilderink
18.00 Joris Dee & Mark van Rhijn
20.00 C’est si Bon

—–
Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden bij 4,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

Brieven schrijven werkt
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. In de woorden van Máxima Acuña uit Peru: ‘Ik ben oneindig dankbaar dat ik niet alleen ben, maar hulp krijg van zoveel mensen van over de hele wereld.’ Vorig jaar schreven we voor Máxima, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden omdat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. In mei 2017 bepaalde het hooggerechtshof van Peru dat ze op haar land mag blijven wonen.

Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije zitten in de gevangenis.

 

dec
10
zo
Tank 86 – farewell tour
dec 10 @ 18:00 – 20:00

Drie maanden geleden werd het einde van dé instrumentale heavy rockband TANK86 aangekondigd, en zou er geen optreden in de originele thuishaven van deze band meer worden gegeven. De jarenlange samenwerking en vriendschap tussen Tank86 en stichting Poporganisatie Breda (POB) en de warme herinneringen aan de 2015 Obey album releaseparty in café Het Hijgend Hert hebben er voor gezorgd dat de band toch nog één keer live in Breda te beleven zal zijn, en wel op zondagavond 10 december 2017.

Op deze avond laten de heren van Tank86 de broekspijpen van de Bredase fans nog eenmaal wapperen, waarbij het publiek die avond wordt opgewarmd door stonerdoomduo Coffins For Fat People.

Aanvang 19.00 uur.
Entree € 5,- pp inclusief Tank86 cd naar keuze.

dec
12
di
Generation Next met Sanne Huijbregts
dec 12 @ 20:00 – 23:00

In de serie ‘Generation Next’ biedt stichting Beaux Jazz een podium aan toptalent, en coacht ze hen op weg naar de top van de Nederlandse jazz. In deze editie staat zangeres Sanne Huijbregts centraal.

Deze avond komen alle talenten van Sanne samen in ‘Footage’, waarin de liefde voor video, beeldende kunst en muziek samengaan. Sanne speelt voor het eerst composities van dit nieuwe avontuur, waarbij ze deze avond naast solo gedeeltes door drummer en percussionist Joost Lijbaart wordt bijgestaan. Joost is een van de meest gerenommeerde drummers van Nederland, en speelt onder meer bij het Yuri Honing Quartet en met zijn eigen groep Under The Surface.

Sanne Huijbregts is een veelzijdig kunstenares; zang, piano, visuals, compositie. In 2016 sloot ze haar Master of Music met een 9,5 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze trad in binnen- en buitenland op met haar groep EvenSanne en het Spoken Saxophone 4tet, onder meer op podia als Bimhuis, Het Concertgebouw en Arthouse Kopenhagen. Voor het carte blanche concert in Breda heeft ze met behulp van coaching door pianist en componist Rogier Telderman een nieuw programma samengesteld.

Sanne Huijbregts – zang, visuals, compositie, electronics, piano
Joost Lijbaart – drums

Entree 5 euro of We Are Public pas.
—-
Footage is a brand new project by Sanne Huijbregts (of EvenSanne) which combines her love for video, visual art and music.

A firm proponent of our modern day do-it-yourself culture, Huijbregts stands out as an artist whose vision and abilities extend across several mediums. She is not only a genre defying vocalist and composer, but also a talented photographer and film maker. Footage is her way of bringing both aspects of her creativity to bear, in which visuals and music are inextricably linked. As a live performance, Footage is a solo venture, a dreamscape of loops, lyricism and intimate compositions set against a backdrop of non-narrative film. It is the ongoing documentation of a journey, an artistic process of hunting and gathering inspiring sights and sounds, then distilling them into something that is more than the sum of its parts.

“Sanne Huijbregts is real a character” – Coen de Jong, Jazzism

Sanne Huijbregts – zang, visuals, compositie, electronics, piano
Joost Lijbaart – drums

dec
16
za
POBHert met Myllie & The Tunes
dec 16 @ 22:00 – dec 17 @ 00:30

Bij de laatste POBHert van 2017 wordt het podium vrijgemaakt voor niemand minder dan Myllie & The Tunes die ter promotie van het onlangs verschenen album She Who Dares Wins zal komen optreden.

dec
17
zo
Marian’s latin mix
dec 17 @ 16:00 – 19:30

Kom je ook gezellig op zondagmiddag 24 december dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

dec
19
di
Nieuwe Veste Big Band – kerstshow
dec 19 @ 20:30 – 23:00

Lineup

Saxsectie
Pepijn Mouwen — Lead Altsax
Susan Steevens — Altsax
Joost Blatter — Lead Tenorsax
Paul Taks — Tenorsax
Ibo Vroom — Baritonsax

Trombonesectie
Peter van Steen — Lead Trombone
Jaques Lombarts — Trombone
Wouter van Bavel — Trombone
Theo Romijn — Bastrombone

Trompetsectie
Jan Willem Ansing — Lead Trompet
Leo van Mook — Lead Trompet
Wouter Poncin — Trompet
Paul de Roij — Trompet
Martjan van der Wel — Trompet

Ritmesectie
Krein Jongmans — Drums
Sven Cobben — Piano / Toetsen
Ferdinand Schmutzer — Bas
Lotte Brekelmans — Gitaar

Zang
Ewoud Feenstra

Muzikaal leider
Hans Bloemen

 

dec
24
zo
Brazz met Kerst ism zangensemble Bocca Bella
dec 24 @ 17:00 – 20:00

Het is kerstavond en het Brazz ensemble treedt op met een zeer gevarieerd repertoire aan Kerstmuziek. Carols en traditionals à la Canadian Brass worden afgewisseld met jazzy bewerkingen van Lennie Niehaus en Arthur Frackenpohl. Kortom voor elk wat wils.

Brazz bestaat uit Peter Lips – trompet, Hans Verlaak – trompet, Bram Hazenberg – hoorn, Manuel de Wijs – trombone, Guus Koemans – sousafoon.

 

 

 

 

 

 

Brazz speelt vanavond samen met zangensemble Bocca Bella.

Bocca Bella bestaat uit Suze Jansen, Maud van Hest, Marleen de Bont-Stapel, Janneke Houben en Maartje Kleemans. Het repertoire varieert van klassiek, volksmuziek tot hedendaags, a capella of met pianobegeleiding. Bocca Bella is Italiaans voor “Mooie Mond”.

dec
27
wo
Ut Biks Kabaol MidKerstOudjaarMatinee
dec 27 @ 17:00 – 19:00

Traditioneel komt tussen Kerst en Oudjaar het UBK weer uit zijn grot. Even een frisse neus halen, het publiek laten weten dat ze leven en zelfs hier en daar een nieuw nummertje op de lessenaar hebben. Naast Best Things, I’m only Human, Perfect Day, She caught the Katy en Please don’t let Me be misunderstood zullen we ook oud en bekend werk op onze immer subtiele wijze ten gehore brengen. Dus hoppa, naar het Hert allemaal!!

—-
Stuwende ritmes, strakke leads, en ruige riffs. UBK speelt pop, rock, ballads, chansons, funk, jazz. Het zwiept van links naar rechts over het muziekspectrum, maar alles met een Brass sausje. Inspiratiebronnen zijn Youngblood Brassband, Lucky Chops, Dirty Dozen (New Orleans), New Cool enz…

jan
6
za
Los Fantasmas (B) – dampende ghostabilly
jan 6 @ 22:00 – jan 7 @ 01:00

Los Fantasmas mengt sinds 2015 splinters surf, garage, (sixties-)punk en rockabilly tot rauwe, Gentse en luide ghostabilly. De gloeiende cocktail wordt bereid met vuile Gretschgitaar, overstuurde vioolbas en oldschool drumgeweld. Alle nummers zijn waargebeurd. De wereld zit vol gevaarlijke vrouwen, monsters en aliens. Alleen worstelmaskers helpen. Elk optreden kan het laatste zijn. Altijd alles geven dus.

jan
7
zo
Nieuwjaarsconcert met Small Town Big Band
jan 7 @ 15:00 – 18:00

Brengt deze middag een programma met swingende bigband-muziek.

Muzikaal leider: Hans Tolhuijs

Sax-sectie:
Gérard van Langen (as), Cees Pelkmans (ts), Hans Burger (ts), André Corsten (bs)

Trombone-sectie:
Frits van der Horst, Etzel van Acker, Kees van Meel,
Goof van Vianen (bas)

Trompet-sectie:
Wim van Dun, Werner van Loon, Ben Jongerius, Ton Diepstraten, Peter Lodewijk

Ritme-sectie:
Jan Geers (p), Jan Pruijsten (b), Maarten Goossens (g), Erik Ernst (dr)

jan
10
wo
Chalk Talk
jan 10 @ 19:00 – 23:00

~ What sets you into motion or to makes you become quiet? A handful of thinkers will contribute their knowledge, creativity, and drive of motivation of what they think makes man extraordinary.

~ You may quench your thirst with your colleague, sidekick or classmate to be inspired about topics that just might be useful for today, tomorrow, next week or somewhere in the future.
When the ideas have been shared, musicians will take over the stage… Fun guaranteed 😉

// PROGRAM
We’ll keep it a secret, yet, what the entire line-up will be. We will keep you posted.
19:00 – 19:30 Entrance
19:30 ~ 22:00 Talk sessions 📣
22:00 ~ 🎉🎉 Music time 🎸🍸

// TICKETS
A ticket costs €5,- which includes a (alcoholic) refreshment and some snacks…
Order your ticket here or buy them at the door–> https://www.ticketkantoor.nl/shop/ChalkTalk

// LIMITED NUMBER OF TICKETS AVAILABLE \\

jan
21
zo
Ms Reed’s BBQ
jan 21 @ 16:00 – 19:00

Duoconcert Ms Reed en BBQ (Breda Brass Quintet)

Ms Reed is een saxofoonkwartet bestaande uit Esther Gideonse (sopraan en alt), Linda Schetters (alt), Lydia de Jong (tenor) en Renate de Jong (bariton). Vier ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de harmonie- bigband-, klassieke- en popmuziek. Het is opgericht in de tijd dat Mete Erker nog saxofoonles gaf in Breda aan Linda en Renate.

Het kwartet repeteert onder leiding van Linda en af en toe van Peter Broekhuizen en Mete (beiden spelen in het saxofoonkwartet Artvark). Naast pop, blues en klassieke nummers, staan ook werken van Artvark op het repertoire van Ms Reed. Laat u verrassen door dit viertal!

Het Breda Brass Quintet bestaat uit Peter Lips trompet, Pascal Rompa trompet, Marjolein Damen hoorn, Manuel de Wijs trombone en Jurgen Damen bastuba. Het BBQ is opgericht in 2010 en beschikt over een zeer gevarieerd repertoire zowel klassiek (barok,19e eeuws), modern klassiek (Bernstein/West Side Story, Gershwin/Porgy and Bess) jazz (Dizzy Gillespie, ragtimes) maar ook pop (Beatles, Lional Richie, Billy Joel ).

Eén van de hoogtepunten was het tv optreden in en buiten de Grote Kerk tijdens de 5 mei viering, waarbij BBQ in aanwezigheid van koning Willem-Alexander, der Bundespräsident en premier Mark Rutte vrijheidsliederen en natuurlijk het Wilhelmus ten gehore bracht. De leden van BBQ spelen allemaal in diverse orkesten uit Breda en omstreek (Euphonia Teteringen, Amor Musae Prinsenbeek, Nassau Harmonie Breda, Brabants Fanfare Orkest etc) en zijn dan ook een echte afspiegeling van wat de blaasmuziek in de regio Breda te bieden heeft.

jan
26
vr
Cultuurnacht met De Mus
jan 26 @ 19:00 – jan 27 @ 02:00
jan
27
za
POBHert met Whyne
jan 27 @ 22:00 – 00:30
Op de eerste POBHert van dit nieuwe jaar komt niemand minder dan whYne het podium in vuur en vlam zetten.
 
Whyne is de Bredase viermansformatie die sinds de oprichting in 2010 inmiddels bekend staat om zijn melodieuze en toegankelijke rockmuziek. Met Kees van Hulten kan de band zich gelukkig prijzen met de wiskundige precisie waarmee hij het slagwerk verzorgt. Retestrak dus. De dikke snaren van de basgitaar worden door Paul Lauwers bespeeld. Melodisch, groovy en strak. Met gitarist Patrick van der List slaat Whyne de spijker volledig op zijn kop. Zijn vrije rol opeisend maakt hij van elk nummer, al op zijn effectpedalen trappend, een waar feest om naar te kijken én natuurlijk te luisteren. Stilstaan is er niet meer bij. Zanger en gitarist Maarten Morsink legt tijdens ieder optreden zijn ziel en zaligheid in ieder woord en elke noot die hij zingt. En met zijn rauwe gitaargeluid maakt hij het pure rock geluid van Whyne compleet.
 
Inmiddels is Whyne in Brabant, Zeeland en Limburg al een graag geziene act op de podia in diverse cafés en festivals. Ook bij POBHert waren ze al vaker te gast, maar na de laatste keer dat ze op het podium van het Hert stonden heeft de band zich voornamelijk in de oefenruimte bezig gehouden het schrijven van nieuw materiaal. Verwacht deze avond dus naast de oude bekende liedjes ook zeker nieuw materiaal.
jan
28
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
jan 28 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

feb
1
do
De Mus februari: De Vlaamse Gaai
feb 1 @ 19:30 – 22:30

De winter duurt zó lang!! Daarom trekken we zoals alle andere vogels even naar het zuiden en nodigen we onze Vlaamse onderburen uit in ons nest. Wat verwarmt onze harten nou beter dan het land van stoofvlees, patat en speciaal bier!

Benieuwd naar de Vlaamse gaaien voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende tijd zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

feb
3
za
Sound of Europe Festival afterparty met C’est si Bon
feb 3 @ 23:00 – feb 4 @ 02:00

Na de mooie Sound of Europe concerten in het Chassé op zaterdag een afterparty met C’est si Bon. Met gitaristen Tessa Spaaij en Lex Reerink en contrabassist Hans de Vos.

C’est si Bon brengt swingende authentieke gipsy jazz. Intieme akoestische muziek met temperament in de stijl van de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt.

www.sound-of-europe.nl

feb
10
za
Casa Ciervo Jadeante
feb 10 @ 17:00 – feb 13 @ 02:00

Tijdens carnaval is Hert Casa Ciervo Jadeante.
En dat betekent drie dagen dansen op hele lekkere muziekjes!!!

zaterdag 10 februari 20.00
dansen op disco, soul, pop, jazz, brazil, latin, african en ander dansbaars

zondag 11 februari 15.30
Carnaval Latina met dj Marian met vrolijke feestelijke salsa, bachata, merengue, tumba, reggaeton enz.. Voor álle liefhebbers van een Latin Carribean Fiesta.

zondag 11 februari 20.30
dansen op disco, soul, pop, dance, jazz, brazil, latin, african en ander dansbaars

maandag 12 feb 14.00
De Grote Optocht en afterparty

feb
11
zo
Hert’s Latin Carnaval
feb 11 @ 15:30 – 21:00

Hou je wel of niet van carnaval? Maar absoluut wél van vrolijke Latin muziek om lekker op te dansen? Kom dan zondagmiddag 11 februari naar Latin Carnaval in het Hijgend Hert in Breda :-). Dj Marian draait vrolijke feestelijke salsa, bachata, merengue, tumba, reggaeton enz.. voor álle liefhebbers van een Latin Carribean Fiesta.

feb
17
za
POBHert met Amanda Collis
feb 17 @ 22:00 – feb 18 @ 00:30

In 2015 begint Amanda aan haar bachelor op Codarts met 2 hoofdvakken, ‘vocals’ en ‘songwriting’. Zij wordt geïnspireerd door een aantal powervolle vrouwen. De kracht van Beyonce’s stem en statement, de puurheid van Lianne la Havas, de nuchterheid van Tori Kelly en de sexiness van Ariana Grande inspireren Amanda en hebben haar gevormd tot de artiest die ze nu is.

Naast een volle stem en een karakteristiek stemgeluid heeft Amanda ook een enorm stembereik van bijna 4 octaven. Op het podium is ze een echte diva en zeker niet vies van wat glitter en glamour. Amanda vindt het belangrijk dat mensen met een gevoel naar huis gaan. “Zing ik over liefde, dan wil ik dat mensen dat voelen de hand pakken van hun geliefde. Zing ik over verlies, dan wil ik dat mensen dat ook in hun hart voelen.”. De boodschap hierachter is dat je je niet hoeft te schamen voor wie je bent. Dat je mag voelen wat je voelt en zeker mag uitspreken wat je denkt.

feb
25
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
feb 25 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

mrt
2
vr
EP release party Freeloader
mrt 2 @ 20:30 – mrt 3 @ 02:00

Ow shit dit gaat koppijn worden de volgende dag…

Nadat we bij Studio 195 bij de master of disaster Patrick Delabie onze plaat hebben opgenomen is het dan nu tijd.

WE GAAN ONZE DEBUT EP RELEASEN!

En wel op vrijdag 2 maart @ Café het Hijgend Hert der Jacht Ontkomen

Support acts worden nog aangekondigd maar we zijn bezig om een stel top acts samen te stellen!

-Freeloader-

mrt
10
za
Violet’s Tale – country
mrt 10 @ 22:00 – mrt 11 @ 01:00

Alhoewel het hart van de band bij de countrymuziek ligt, gaan ze geregeld aan de grenzen van dit genre voorbij door invloeden van verschillende stijlen in hun songwriting mee te nemen. Dit zorgt voor een gevarieerd repertoire, met meeslepende ballads, opzwepende en galopperende nummers.

Jeroen Rabeling- gitaar, dobro, backing vocals
Edith Spies-Wawrowska- vocals
Levy Gerards – gitaar
Stef Eggen – drums
Jochem Stouten – bas

mrt
17
za
POBHert met the Young River
mrt 17 @ 22:00 – mrt 18 @ 01:00

Catchy melodieën, mooie harmonieën en veel snaargeweld; The Young River is een Nederlandse pop/rockock band met invloeden uit de country en poppunk. De band bestaat uit gitarist en leadzanger Nick Jongejan, bassist Timmy Steenstra Toussaint en drummer Gijs de Waal die elkaar op de Rockacademie hebben ontmoet.

Wat deze samenstelling zo uniek maakt is dat zij vanuit drie verschillende achtergronden één gezamenlijke liefde hebben voor country muziek. Met een combinatie van elektrische- en akoestische gitaren, meerstemmige vocalen, banjo en mandoline weten ze met hun vrolijke muziek een zomerse sfeer neer te zetten die veel weg heeft van de bekende Nashville sound. Grote voorbeelden voor de band zijn artiesten zoals Keith Urban, Taylor Swift en Simple Plan.

mrt
18
zo
Marian’s Latin Mix 10 yrs anniversary
mrt 18 @ 15:30 – 19:30
Kom je ook gezellig op zondagmiddag 18 maart dansen en/of relaxen?
 
Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.
mrt
25
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
mrt 25 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

mrt
31
za
The Poortman Trio – Rewriting Musical History
mrt 31 @ 22:30 – apr 1 @ 00:30

Three people, different cultured, different backgrounds, united at first by the intense commitment to music which eventually turned out to be a beautiful friendship.

Who are we?

We are a mixture of old tunes, ballads and contemporary songs, each
and every one having a unique twist and a peculiar sound. It all started in 2015, when the talented Demi Poortman and Cher Werner met a
girl named Paula Valentina and realized the energy they had on stage was thrilling.

Soon after that, the trio started having memorable adventures that brought them closer, not only as friends but also as artists.

In 2017 the trio decided to take their musical career a step forward and that is how “The Poortman Trio “ came to life.

apr
1
zo
POBParade Twins & Stince
apr 1 @ 20:00 – apr 2 @ 02:00

TWINS
Denk aan: melancholisch, gelaagd en dromerig. Ontstaan als indieproject met zijn tweeën, maar inmiddels heeft TWINS een klaargestoomde liveband. De band had hun debuut tijdens Record Store Day 2017 en bracht daar de allereerste single Trigger op cassettebandje uit. De tape ving de aandacht van 3voor12/Utrecht, die de single omschreven als ‘subtiele sprankelende dreampop die op fraaie wijze naar een climax toewerkt’. Met een set vol dromerige melodielijnen en doordringende synths, is de band vastberaden je mee te nemen op een roadtrip in het donker.

STINCE
Dit is een jonge band die nu een jaar samen is. De zeskoppige band bestaat uit gitaar, bas, drum, trompet, saxofoon en zang die samen grenzeloze muziek voortbrengen. Hun visie is dat niks te gek is en de uitdaging ligt in het combineren van verschillende karakters en genre’s. STINCE schrijft muziek voor de oplettende luisteraar en de teksten zijn een ode aan de liefde.

apr
2
ma
POBparade met Vuig & Skippabeat
apr 2 @ 19:00 – 23:00

VUIG
Deze Brabantse 5 mans formatie speelt een verfrissende combinatie van Zydeco, Balkan en Blues wat ervoor zorgt dat elk optreden een heus feestje wordt. In het hart van de band vinden we de beproefde broer/zus combinatie Richard en Sharon van Turnhout die samen met de virtuoze conservatorium gitariste Merel van de Keer de band hebben opgericht. Voeg hier de vrolijke melodieën van saxofonist Davy Matthijsen en de pompende basloopjes van Stefan van den Heuvel aan toe, en je hebt Vuig. Een band die zijn luisteraars probleemloos wegvoert naar een kolkende club in Belgrado of een koele boottocht over de Mississippi.

SKIPPABEAT
Zorgt met 9 top muzikanten voor een allround ska show! Met hun “rocksteadyreggaepunkwhateverska” vliegt het alle kanten uit. Stil staan is er bij deze band niet bij. Aan het strakke blazers-kwartet, de heerlijk pompende bas, de chops en zoveel meer van de gitaar, de strakke drums en percussie hoor je duidelijk dat de muziek door hun aderen stroomt. SKIPPABEAT werd in 2016 niet voor niets als publiekswinnaar gekozen tijdens het 30 x 20 Minuten Festival in Paradiso Amsterdam. Hun show is pas geslaagd als het publiek één dansende massa is. Resultaten uit het verleden bieden zeker garantie voor de toekomst!

apr
4
wo
Monk’s Music – Mete Erker, Pascal Vermeer, Guus Bakker, Sjoerd v Eijck
apr 4 @ 21:00 – 23:00

Deze woensdag een uniek concert Monk’s Music door Mete Erker – saxen, (Artvark, Estafest), Guus Bakker – contrabas (Gare Du Nord, Rogier Telderman Trio, DelMontis), Pascal Vermeer – drums (Jeroen van Vliet, Dick de Graaf, Peter Beets), Sjoerd van Eijck – piano (Mudita).

Interpretaties van stukken van de legendarische jazzpianist Thelonius Monk. Componist en geniale uitvoerder van overbekende composities als ‘Round Midnight, Straight No Chaser, Crepuscle With Nellie, Blue Monk, Epistrophy, Pannonica, Misterioso, Mood Indigo, Blue Monk, Ruby My Dear en ga maar door. Gegarandeerd een buts aan energie en een enorm muzikaal avontuur.

apr
6
vr
Cd presentatie Miquel Romeo
apr 6 @ 20:30 – 23:30

Op 6 april staat debuterend popartiest Miquel Romeo in het Hijgend Hert! Op deze avond zal hij zijn gloednieuwe EP ‘Short’ ten gehore brengen met zijn band.

Bezetting:
Miquel Romeo – zang
Marre Slikker -gitaar
Mees Booden – bas
Donovan Khoun -keys
Nathan Khoun – drums
Isa Nieuwstad, Sanne Lubberts – backing vocals

In het voorprogramma staat de Bredase singer-songwriter Ben Forte.

apr
8
zo
CD presentatie Joris Dee
apr 8 @ 17:00 – 20:00

Joris Dieleman brengt zijn cd uit genaamd Cobalt. Deze is mede tot stand gekomen door vele topmuzikanten/producenten/vrienden. Met een prachtig resultaat.

Joris wordt deze middag begeleid door o.a. Mark van Rhijn(Cello), Sonia Robesin(Violen) en Romme Vosselman(Bas).

De CD met een prachtige cover van Julie van Zessen en Amanda Butterworth zal die middag ook te koop zijn.

Hopelijk tot dan! 17.00 uur in het Hijgend Hert Breda

apr
13
vr
Vrijdag de 13de verjaardag van BUTFF
apr 13 @ 19:00 – apr 14 @ 02:00

Vrijdag de dertiende wordt door veel mensen als een ongeluksdag beschouwd.. Nog een geluk dat het BUTFF gewoon feest viert! Het BUT Film Festival bestaat in 2018 namelijk alweer 13 jaar en zoals je van ons gewend bent laten wij dat soort gelegenheden niet schieten om er een gezellige bende van te maken. Dus wees welkom in het Hert en proost met ons op dertien tomeloze jaren van het meest markante B-movie, Underground en Trash festival van Nederland.

Wie jarig is trakteert, en wij hebben voor iedereen die komt dan ook een cadeautje dat past bij het thema van But Film Festival 2018. Tevens hebben wij een prijs voor degene die het beste verkleed komt in het thema van de 13de (denk Halloween, ongeluk etc.)

Nog vragen?

Powered by IDFX

apr
18
wo
Sing a song night leerlingen zangcoach Mariska Kerst
apr 18 @ 19:00 – 22:45

Kom allemaal luisteren en kijken naar de Sing a song night. Elk jaar organiseer ik voor mijn zangleerlingen een avond om zichzelf te kunnen laten zien en horen.

Op deze avond krijgen mijn zangleerlingen en zanggroep Boven Jan de kans om samen met een strakke band op te treden en de sterren van de hemel te zingen. Entree is gratis.

– Mariska Kerst

 

micro

apr
21
za
POBHert met Dishking – americana met een Tarantino randje
apr 21 @ 22:00 – apr 22 @ 01:00
Bezwerende Americana met een Tarantino randje, dat is de muziek van Dishking in een notendop. Eigenzinnig, gedreven, sexy en eerlijk. Dit zijn typeringen waar je aan denkt als je kijkt én luistert naar Dishking.
 
Volgens menigeen heeft zanger, gitarist en songwriter Jason de Laat het onverzettelijke van Johnny Cash, de warmte van Jim Reeves en kenmerkt zijn muziek zich als cinematic, passend bij een Tarantino film met invloeden van Tom Waits, Elvis Presley en David Bowie.
apr
22
zo
Blues & grooves sessie olv Eric Wels
apr 22 @ 16:00 – 19:00

Open jamsessie – meespelen mag – graag zelfs 🙂

 

apr
29
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
apr 29 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

mei
6
zo
Marian’s latin mix
mei 6 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

 

 

mei
9
wo
Jazzclub Hert presents ..
mei 9 @ 21:30 – mei 13 @ 19:30

wo 9 mei
22.00 Danceable Jazz
do 10 mei
15.00 Djazzkefet
20.00 Das Sound Kollektiv – energieke, geïmproviseerde muziek
22.30 Kasuaris – stevige fusion met licht absurdistische inslag
vr 11 mei
17.00 Daltones – latin jazz
20.00 Jimmy Glasmacher meets Marc Strikker – Funk/Soul/West Coast Smooth Jazz lounge music
22.00 Dance is the new jazz – electro/Nu-Jazz
za 12 mei
15.00 Jazzed for Fun – big band
21.00 voor en na Balboa draaien de Jazz Junkies
22.00 Balboa – afrojazz/funk
zo 13 mei
15.00 Small Town Big Band

mei
10
do
Jazzclub Hert: big band Djazzkefet
mei 10 @ 15:00 – 17:30

Bigband Djazzkefet uit Wagenberg is een band met een ruim repertoire van moderne jazz en bigband muziek. De band staat onder leiding van Koen Minnaert.

Bezetting:
Sax: Ad Claassen, Corina van Dongen, Sylvia Genet, Ad van Groesen, Peter de Jong en Timo Schaap
Trombone: Pieter van Aard en Hans van Dijk
Trompet: Gerard van den Boer, Gertjan van den Hout, Peter Mols en Audry van der Sanden
Ritme-sectie: Stefan Sweijen, Martien van den Hurk en Ad Janssens
Zang: Charlotte Ruijtenberg

Jazzclub Hert: Kasuaris
mei 10 @ 22:00 – mei 11 @ 00:30

Een instrumentaal powertrio. Speelt fusionmuziek met absurdistische inslag met eigen composities (from powerfunk to medieval rock to modern impressionist hiphop and jazzcore)

Toer Greve: gitaar
Thom Goosens: bas
Thijs Bastiaans: drums

A modern absurdist fusion trio playing own compositions that range from powerfunk to medieval rock to modern impressionist hiphop and jazzcore.

Toer Greve: Guitar
Thom Goosens: Bass
Thijs Bastiaans: Drums

mei
11
vr
Jazzclub Hert: Daltones – latin jazz
mei 11 @ 17:00 – 19:00

Latin jazz met Stef Joosten op basgitaar, Harm van Venrooij op drums en Erik Verberne op gitaar.

Jazzclub Hert: Jimmy Glasmacher meets Marc Strikker
mei 11 @ 20:00 – 21:30

 

Jazzclub Hert: Dance is the New Jazz
mei 11 @ 22:00 – mei 12 @ 01:00

‘Dance is the New Jazz!’ is een electro/Nu-Jazz project, een initiatief van Jazz trombonist Jaap Voeten. Deze speelde in zijn jonge jaren in de Amsterdamse scene met Saskia Laroo, Hans Dulfer en Rinus Groeneveld. Hij heeft zich de laatste jaren toegelegd op de ‘live’ Jazztraditie te combineren met dance- en housebeats. Het idee is Jazz te aan te vullen met de grooves, de energie en de ‘vibes’ van de elektronische muziek van vandaag.

De bezetting van ‘Dance is the New Jazz!’ bestaat uit trombone, alt sax, keys, drums en sequencer/sampler. De blazers spelen originele ‘funky horn’ composities met interactieve jazz solos met keys en drums ingebed in deep house dance beats.

Line-up: Line-up: Jaap Voeten (trombone/beat programming and compositions), Thom Kooijman (alt saxofoon), Fernando Lewis (gitaar) en Harm van Venrooij (drums).

‘Dance is the New Jazz!’ is a Nu-Jazz quartet that mixes live jazz and dance on stage; loungy dance beats, funky horns, hard kicks, jazz improvisations, deep house, fat Rhodes sounds, original compositions, synths layers and pads…….

 

mei
12
za
Jazzclub Hert – Jazzed for Fun
mei 12 @ 15:00 – 17:30

Het repertoire van deze 10-koppige formatie bestaat uit swingende muziek van o.a. Sammy Nestico, Lennie Niehaus, Herbie Hancock en vele anderen, van klassieke tot huidige jazz. Ook latin en een paar funk stukken staan op het repertoire.

Zang: Cindy Dillisse, Fluit: Tamara Coenradi, Altsax: Monique van der Lint, Tenorsax: Hans Burger, Trompet: Ben Jongerius, Trombone: Frits van der Horst, Vibrafoon: Han Vermeulen, Piano: Jan Geers, Basgitaar: Jan Pruijsten, Drums: Ton Tiggelman

 

jazzed

Jazzclub Hert met Balboa – afrojazz
mei 12 @ 22:00 – mei 13 @ 01:00

Balboa reist muzikaal tussen Afrika en Zuid-Amerika. Tussen heden en verleden. Van het sjieke uitgaansleven van Mombasa tot en met het ghetto in Lagos .

Wereldse ingrediënten worden geserveerd met een sausje dat Balboa heet.

Hypnotiserende baslijnen, jazzy groovy drums opgejaagd door 2 percussionisten plus verhalende sax acrobatiek, gitaren en een hammond orgel dat gromt, schuurt en schreeuwt

En als laatste een zanger die je meeneemt op z’n avontuurlijke reis door het Afrikaanse leven.

Balboa is superdansbare muziek, stilstaan is geen optie.

drums :mark vrolings
bassguitar-dries hillen
guitar-maurice vermaes
hammond organ-marco krijger
percussion-andy bullions
percussion-rik van den hurk
vocals-shola ademola
alt/sopraan sax -edward capel

mei
13
zo
Jazzclub Hert: Small Town Big Band
mei 13 @ 15:00 – 18:00

Brengt deze middag een programma met swingende bigband-muziek.

Muzikaal leider: Hans Tolhuijs

Sax-sectie:
Gérard van Langen (as), Cees Pelkmans (ts), Hans Burger (ts), André Corsten (bs)

Trombone-sectie:
Frits van der Horst, Etzel van Acker, Kees van Meel,
Goof van Vianen (bas)

Trompet-sectie:
Wim van Dun, Werner van Loon, Ben Jongerius, Ton Diepstraten, Peter Lodewijk

Ritme-sectie:
Jan Geers (p), Jan Pruijsten (b), Maarten Goossens (g), Erik Ernst (dr)

mei
19
za
Dion Roman
mei 19 @ 22:00 – mei 20 @ 00:15

Multi-instrumentalist en singer-songwriter Dion Roman creëert dromerige, verhalende nummers waarbij hij akoestische muziek met elektronische elementen combineert. De diepe teksten vertellen over zijn blik op zowel de levens van de mensen om hem heen als dat van hem zelf.

Met toetsenist Ian Meesters maakt Dion Roman muziek die doet denken aan Sufjan Stevens, Bright Eyes, Elliott Smith en the Microphones. Zijn donkere stemgeluid gecombineerd met de sonische
deken van synthesizersounds en samples doen je al snel wanen in de hoogtijdagen van de New Wave.

Dion Roman brengt dit najaar zijn eerste single In A Daze uit op het Amsterdamse label Dox Records. Dit is een eerste voorproefje op de EP A Welcoming Gift die in het voorjaar van 2018 verschijnt. Deze
EP is volledig opgenomen in zijn woonkamer en achtertuin.

mei
20
zo
Bandcoachproject Nieuwe Nobelaer
mei 20 @ 15:00 – 18:15

Het bandcoachproject van de Nieuwe Nobelaer olv Hans de Vos.

 

mei
27
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
mei 27 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

jun
2
za
Ivy Linn & the Left Hand Gamblers
jun 2 @ 21:30 – 23:30

Energieke Dansbare Zwoele Nightclub Rockabilly Swing. Deze avond worden videopnames gemaakt voor Ivy’s YouTube kanaal. Dus trek je mooiste kleedje aan.

jun
9
za
Danilo Vignola & Gio Didonna: ukulele and percussion (Italy)
jun 9 @ 21:00 – 22:30

With Danilo Vignola – ukulele: (best electric ukelele player in the world 2010) and Gio Didonna experimenter of new techniques and virtuous percussion and innovative rhythms.

Their show “TRIBAL-WORLD-FUSION” is an engaging journey into the rhythms and Mediterranean sounds, which gives free rein to the art of improvisation, revisiting in a modern traditional melodies (rumba, flamenco, tarantula , Arabian sounds) and interweaving them to refinements experimental psychedelic harmonies, rhythmic heavy, marked by an intercultural exchange, in which tools from overseas such as the Hawaiian ukulele and the Peruvian cajon and modern instruments like the Swiss Hang (drum), encounter a new perspective, breaking with their identity, giving rise to an exciting concert, unique in its style.

Entree: 5 euro/We Are Public pas gratis/Letskring Breda 10 moeren.

 

jun
10
zo
Voorzingmiddag S!NC Vocals & Vocal Support
jun 10 @ 14:00 – 17:00

Vanmiddag een voorzingmiddag door de leerlingen en vocalgroup van S!NC Vocals & Vocal Support. S!NC Vocals is een popkoor/vocalgroup (18 personen) met een poprepertoire.

S!NC Vocals & Vocal Support is de zangpraktijk van Lynsey Carli in Breda.

sinc

jun
16
za
Moonday
jun 16 @ 22:00 – jun 17 @ 00:30

Moonday is een band met haar roots in Rotterdam. De groep begon met leadzangeres Laurèn ter Horst en leadgitarist Cas ’t Hart. Het mixen van Laurens country achtergrond met Cas’ meer funky en jazzy ideeën, vroeg al snel om een drummer. Emre Karayalçın voegde zich bij de groep en Robert Smith op bas maakte Moonday tot een kwartet.

Americana met een funky riff en groovy break hier en daar, is hoe je Moondays muziek zou kunnen omschrijven. Maar de band geeft je vooral die zonnige zomeravond vibes die nooit verkeerd zijn. Met hun nummers over, voornamelijk, liefde en, soms, andere herkenbare levenservaringen is het waarschijnlijk je jezelf op een gegeven moment voelt meedeinen.

jun
24
zo
Marian’s latin mix
jun 24 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

 

 

Ray Cashman – mix van pure blues, swamp en cajun
jun 24 @ 21:00 – 22:30

Ray Cashman, een man die zichzelf betitelt als Gumbo troubadour. Zijn muziek is een mix van pure blues, swamp en cajun. Best bestemd om gespeeld te worden in een stoffige dorpje, zittend in een schommelstoel voor de deur van een houten huis ergens heel diep in het zuiden van Mississippi.

Zaterdag 23 juni speelt hij op de open dag van Ramses Bier en zondag 24 juni doet hij het nog een keer in het Hert.

jul
10
di
De Valkenberg Afterparty
jul 10 @ 23:00 – jul 11 @ 02:00

Iedere dinsdagavond van 10 juli t/m 21 augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Dansen, hangen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
17
di
De Valkenberg Afterparty
jul 17 @ 23:00 – jul 18 @ 02:00

Iedere dinsdagavond van 10 juli t/m 21 augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Dansen, hangen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
24
di
De Valkenberg Afterparty
jul 24 @ 23:00 – jul 25 @ 02:00

Iedere dinsdagavond van 10 juli t/m 21 augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Dansen, hangen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
28
za
Siskin Green
jul 28 @ 22:00 – jul 29 @ 00:15

Siskin Green is een samenwerking tussen de IJslandse singer-songwriter Gísli Guðmundsson en de Utrechtse zangeres Annemieke. Ze leerden elkaar eind 2017 kennen in de muziekscene in Kopenhagen. Ze vinden elkaar in spannende harmonieën, jazzy ritmes en warme teksten.

jul
31
di
De Valkenberg Afterparty
jul 31 @ 23:00 – aug 1 @ 02:00

Iedere dinsdagavond van 10 juli t/m 21 augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Dansen, hangen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
7
di
De Valkenberg Afterparty
aug 7 @ 23:00 – aug 8 @ 02:00

Iedere dinsdagavond van 10 juli t/m 21 augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Dansen, hangen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
11
za
Babs & Sven
aug 11 @ 22:00 – 23:55

Babs van der Hoeven en Sven Broos maken al muziek sinds 2012. Babs is een klassiek geschoolde zangeres met een voorliefde voor dromerige popmuziek en Sven is een multi-instrumentalist en zanger. Samen vormen zij het duo Babs & Sven.

Ze spelen met name akoestische popmuziek uiteenlopend van eigen werk tot bekende en minder bekende covers, veelal meerstemmig. Voor deze avond in het Hert hebben ze een mooie selectie dromerige maar zeer aanstekelijke nummers uitgezocht.

aug
14
di
De Valkenberg Afterparty
aug 14 @ 23:00 – aug 15 @ 02:00

Iedere dinsdagavond van 10 juli t/m 21 augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Dansen, hangen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
17
vr
Max Bianco (UK)
aug 17 @ 21:30 – 23:30

Max Bianco is a singer-songwriter from Hartlepool, England (UK). Often compared to a modern day Woody Guthrie, Bob Dylan and Leonard Cohen. He is a man of passion and spirits which he shares in songs about life, loss and love. For the past eight years,

He has been a member of the Jar Family, and now has taken a leap of faith to follow his path as solo artist. He’s a troubadour in every sense of the word; “With nowhere to go or be. Life isn’t about standard, it’s about broken glass and cigarettes”

aug
18
za
Pianist Vincent Boot
aug 18 @ 21:30 – 23:00

Vincent gaat terug naar de basis waar het muzikaal voor hem begon: improviseren. Hij zal o.a. werk ten gehore brengen van zijn piano album The Soul Flowers.

aug
19
zo
Marian’s latin mix
aug 19 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

 

 

 

aug
21
di
De Valkenberg Afterparty
aug 21 @ 23:00 – aug 22 @ 02:00

Iedere dinsdagavond van 10 juli t/m 21 augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Dansen, hangen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

sep
23
zo
Marian’s latin mix
sep 23 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

sep
30
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
sep 30 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie olv saxofonist Milan Bonger.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

okt
4
do
≤ 85 Decibel – open podium
okt 4 @ 20:30 – 22:00

Open podium op donderdag voor iedereen die een kunstzinnig ei kwijt wilt. Een akoestische set, tryout van je nieuwe toneelstuk, dansdemo, koren, een mooi klassiek stuk, cd presentatie, een performance noem maar op. Het is allemaal mogelijk. Piano aanwezig.

Je kunt je opgeven via info@hijgendhert.nl of loop even langs bij het Hert. Enige voorwaarde ≤ 85 decibel (ok, met af en toe een uitschieter naar 95 decibel).…

 

okt
21
zo
Marian’s latin mix
okt 21 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

okt
27
za
The Starlings (B)
okt 27 @ 22:00 – 23:45

The Starlings, de twee singer-songwriters Tom Dice & Kato Callebaut bundelen hun krachten & passie voor muziek én voor elkaar.

‘Mine’, coming out soon.

Instagram: @wearethestarlings

okt
28
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
okt 28 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie olv Ralph Adriaansen.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

nov
1
do
≤ 85 Decibel – open podium
nov 1 @ 20:30 – 22:00

Open podium op donderdag voor iedereen die een kunstzinnig ei kwijt wilt. Een akoestische set, tryout van je nieuwe toneelstuk, dansdemo, koren, een mooi klassiek stuk, cd presentatie, een performance noem maar op. Het is allemaal mogelijk. Piano aanwezig.

Je kunt je opgeven via info@hijgendhert.nl of loop even langs bij het Hert. Enige voorwaarde ≤ 85 decibel (ok, met af en toe een uitschieter naar 95 decibel).…

 

nov
3
za
The Flamenco Thief (UK)
nov 3 @ 21:00 – 22:30

Craig Sutton a.k.a. The Flamenco Thief speelt een mix van dansbare Gypsy-swing, rumba, balkan-beats en flamenco gitaar.

Entree:
* 5 euro of
* We Are Public pas of
* 10 moeren Letskring Mallemoer

nov
4
zo
DD and the Tubescreamers
nov 4 @ 15:00 – 18:00

Muziek uit de jaren 50 en 60…. Rock and roll (J.J. Cale, Stray Cats, George Baker, Gene Vincent,..) , hier en daar wat Beatles / Rolling Stones.

nov
9
vr
The White Album Afterparty met dj’s Stuart & Pete
nov 9 @ 22:30 – nov 10 @ 02:00

Nadat de heren van The Analogues Chassé op z’n kop hebben gezet met hun vertolking van The White album, zal vanaf 22.30 uur de muziek van de Fab Four doorklinken tijdens de Afterparty met dj’s Stuart & Pete! Verwacht dus de muziek van John, Paul, George en Ringo maar niet per se gespeeld door Ringo, George, Paul en John!

 

 

nov
10
za
The Fiscus
nov 10 @ 22:00 – 23:45

Ruig en vrolijk, rammelend en strak, swing en punk – met zulke ambitieuze tegenspraak beschrijft het rock en rollende The Fiscus zichzelf. In werkelijkheid is The Fiscus een jonge groep vriendelijke vrienden die, gebonden door een grote liefde voor muziek, sinds enige maanden belangrijke delen van Nederland op zijn indiebeentjes doet dansen.

Dit najaar toert hij met zijn beestachtige EP Silly Fashion door het land. Silly Fashion is muziek over mode, maar ook over media en over algemene murwgeslagenheid. “Thrift shops on speed-dial”, Google Streetview en wilde braspartijen na 5 uur ’s nachts; geen der grote thema’s blijft bij The Fiscus onberoerd. “Please sit down and have another.” The Fiscus levert een tegenstrijdige verzameling opzwepende, uit het leven gegrepen matpartijen met de werkelijkheid.

Wat klinkt kortom als Daniel Romano, The Districts en The Libertines, maar dan fiscaal voordelig? Antwoord: The Fiscus. Goedkope dieverij is het hierbij overigens niet te noemen, hiervoor zijn de jongemannen van The Fiscus veel te DIY. Beter zelf gedaan, dan goed gejat, zo zeggen zij altijd maar.

Randy Linskens – vocals/guitar
Daan Paquay – vocals/guitar
Ander Perez Palacios – bass
Jaad Tal – vocals/drums

nov
11
zo
Sara & the Saints
nov 11 @ 16:00 – 18:00

Chris & Sara Liesker met hun muzikale vrienden. Rock, blues & soul.

nov
17
za
Snake Bite Love – Lookin’ For Trouble Tour
nov 17 @ 21:00 – 23:30

Snake Bite Love is een akoestische Motörhead tribute gevormd door studenten van de METAL FACTORY in Eindhoven. Snake Bite Love heeft de obscure nummers van deze pionierende rock’n’roll band in een nieuw jasje gestoken zoals geen enkele Motörhead fan zich deze nummers kan bedenken. Met o.a. ‘Killed By Death’ en ‘Motörhead’ maar ook de originele rustige nummers zoals ‘Don’t let daddy kiss me’ en ‘God Was Never On Your Side’.

De band bestaande uit Micky Huijsmans, Remco Schouten, Siebe Sol Sijpkens, Wouter Macaré & Jitse Zonneveld zal tijdens hun set iedereen verbaasd laten staan dat Motörhead akoestisch ook mooi klinkt!

Support deze avond wordt verzorgd door MAMA JEAN.

Kaarten zijn €10 aan de deur.

nov
18
zo
Marian’s latin mix
nov 18 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

 

 

 

nov
24
za
De Banolies
nov 24 @ 21:00 – 23:00

De Banolies spelen eigen Nederlandstalige pop-folk nummers.

nov
25
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
nov 25 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

dec
1
za
Dylan Tribute
dec 1 @ 21:30 – dec 2 @ 00:30

Deze band brengt uitsluitend Dylan repertoire. Maar dan wel gestoken in een nieuw stevig jasje. De originele nummers blijven zeer herkenbaar, maar worden op een aanstekelijke en vooral afwisselende manier uitgevoerd. Van rythm&blues tot country, van uptempo tot sfeervolle ballads, alles komt voorbij.

De band bestaat uit:
Gitaar – Karssien Ooms
Toetsen – Jan Barten
Bas – Laurens Verdurmen
Drums – Roel Bisschop
Zang en Gitaar – Fons havermans

Bestanden uploaden

dec
2
zo
Common Ground – fusion – try-out
dec 2 @ 16:00 – 18:15

De 8-koppige jazzformatie Common Ground laat zich vooral inspireren door de hoogtijdagen van de fusion, een muziekstijl die zeer populair was tegen het einde van de vorige eeuw, maar eigenlijk nooit helemaal verdwenen is. Bijvoorbeeld een band als Snarky Puppy kun je eigenlijk beschouwen als een hedendaags fusion-ensemble waarbij de virtuositeit van de musici en groove centraal staat, maar die tevens een enorme muzikale ideeënrijkdom kent.

Geïnspireerd door grote jazzmusici zoals John Coltrane, Canonball Adderly, Michael Brecker, Joshua Redman werd Common Ground in september 2017 opgericht door tenorsaxofonist Hans van Gorp die al geruime tijd met het idee rondliep om een fusion-groep te starten. Daartoe bewerkte hij een verzameling van bekende en minder bekende (versies van) nummers uit de periode 1970 tot heden, maar met het accent op de periode 1970-1990.

Hans van Gorp tenor- & sopraansax, Kees Huijgens baritonsax & basklarinet, Bas van Dun trompet & flugel, Alex Joosen trompet & flugel, Kees Bisschop gitaar, Eric Winter toetsen, Frederick Gladdines bas, Mari Spikmans slagwerk.

 

dec
9
zo
Blues & grooves sessie olv Eric Wels
dec 9 @ 16:00 – 19:00

Van Blues tot Grooves open jamsessie olv bassist Eric Wels. De van-alles-wat Jam. Je mag jammen on-da-spot voor degene die ‘t aandurven maar je mag zelf natuurlijk ook zelf wat nummers, ideeën, teksten en eventueel akkoorden schema’s droppen of meenemen 🙂

 

dec
16
zo
Marian’s latin mix
dec 16 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

 

 

 

dec
18
di
Nieuwe Veste Big Band – kerstshow
dec 18 @ 20:30 – 23:00

De jaarlijkse kerstshow van de Nieuwe Veste Big Band. Weer een sfeertje.

Saxsectie
Patrick Schmidt, Susan Steevens, Joost Blatter, Paul Taks, Ibo Vroom

Trombones
Peter van Steen, Wouter van Bavel, Theo Romijn

Trompetsectie
Jan Willem Ansing, Leo van Mook, Wouter Poncin, Paul de Roij, Martjan van der Wel

Ritmesectie
Krein Jongmans – drums, Karina Rombouts – piano / Toetsen, Ferdinand Schmutzer– bas

Zang
Ewoud Feenstra

Muzikaal leider
Hans Bloemen

 

dec
23
zo
Brazz met Kerst ism zangensemble Bocca Bella
dec 23 @ 17:00 – 20:00

Het is kerstavond en het Brazz ensemble treedt op met een zeer gevarieerd repertoire aan Kerstmuziek. Carols en traditionals à la Canadian Brass worden afgewisseld met jazzy bewerkingen van Lennie Niehaus en Arthur Frackenpohl. Kortom voor elk wat wils.

Brazz bestaat uit Peter Lips – trompet, Hans Verlaak – trompet, Bram Hazenberg – hoorn, Manuel de Wijs – trombone, Guus Koemans – sousafoon.

 

 

 

Brazz speelt vanavond samen met zangensemble Bocca Bella.

Bocca Bella bestaat uit Suze Jansen, Maud van Hest, Marleen de Bont-Stapel, Janneke Houben en Maartje Kleemans. Het repertoire varieert van klassiek, volksmuziek tot hedendaags, a capella of met pianobegeleiding. Bocca Bella is Italiaans voor “Mooie Mond”.

dec
27
do
Ut Biks Kabaol MidKerstOudjaarMatinee
dec 27 @ 17:00 – 19:00

Traditioneel komt tussen Kerst en Oudjaar het UBK weer uit zijn grot. Even een frisse neus halen, het publiek laten weten dat ze leven en zelfs hier en daar een nieuw nummertje op de lessenaar hebben. Naast Best Things, I’m only Human, Perfect Day, She caught the Katy en Please don’t let Me be misunderstood zullen we ook oud en bekend werk op onze immer subtiele wijze ten gehore brengen. Dus hoppa, naar het Hert allemaal!!

—-
Stuwende ritmes, strakke leads, en ruige riffs. UBK speelt pop, rock, ballads, chansons, funk, jazz. Het zwiept van links naar rechts over het muziekspectrum, maar alles met een Brass sausje. Inspiratiebronnen zijn Youngblood Brassband, Lucky Chops, Dirty Dozen (New Orleans), New Cool enz…

Afterparty 9e WanTwo Bowling met Aloha Sluts – surf
dec 27 @ 23:30 – dec 28 @ 01:31

Dit jaar zal er weer een echte WanTwo Bowling afterparty plaatsvinden in het Hert! Het jaarlijkse feestje van rock’n’rollend Breda zal hier nog even doorgaan, waarbij er voor een zeer toepasselijke én muzikale invulling wordt gezorgd.

Alloha Sluts spelen surfabilly een mix van surf en rockabilly. De band heeft een zeer succesvol 2018 achter de rug. Ze deelden de poster met bandjes als Descendents, Pennywise, Dead Kennedys, Phantom Four en meer. Inmiddels zijn de meest spelende surfband van Nederland! Ook stonden ze 19 weken in de Top 3 van het Australische Surf Rock Radio. Vorig jaar verscheen hun eerste volledige album op het legendarische Tombstone Records (bekend van bands zoals Batmobile en Guanabatz) dat al eerder hun vinyl single uitbracht.

 

dec
29
za
The Vision of Johanna – ep presentatie
dec 29 @ 21:15 – 23:15

The Vision of Johanna net voor de jaarwisseling in het Hert met een nieuwe ep.

 

dec
30
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
dec 30 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

jan
6
zo
Herts Nieuwjaars sessie van blues tot grooves olv Eric Wels
jan 6 @ 16:00 – 19:00

Van Blues tot Grooves open jamsessie olv bassist Eric Wels. De van-alles-wat Jam. Je mag jammen on-da-spot voor degene die ‘t aandurven maar je mag natuurlijk ook zelf wat nummers, ideeën, teksten en eventueel akkoordenschema’s droppen of meenemen 🙂

 

jan
20
zo
Marian’s latin mix
jan 20 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

 

 

 

jan
26
za
Cultuurnacht met MAPP videomapping door AlexP
jan 26 @ 19:00 – jan 27 @ 02:00

MAPP (Mapping At Private Properties), een mobiele videomapping die de omgeving scant en vervolgens direct een mapping laat zien. Met een mobiele beamer ‘mappt’ MAPP mensen, gebouwen en objecten dus meteen op een achtergrond. Dus spring er vooral voor en laat je projecteren. Website AlexP

Na afloop afterparty met lekkere muziekjes om te dansen.

jan
27
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
jan 27 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

feb
3
zo
Di Fuse – fusion jazz
feb 3 @ 16:00 – 19:00

Fusion verwijst naar een samensmelten van stijlen en Di Fuse versmelt jazz en rock met groot enthousiasme. Deze vijf muzikanten uit Midden-Brabant hebben stuk voor stuk hun sporen verdiend in beide stijlen en halen overduidelijk immens plezier uit het samen spelen. In de studio of op het podium, dit kwintet is altijd in voor een lekkere groove en swingende, soms scheurende soli.

Di Fuse neemt het publiek mee op een reis door de geschiedenis van de jazzfusion. Zij spelen bekende en minder bekende stukken van hun helden, altijd voorzien van een eigen touch. Laat u meevoeren langs Jaco Pastorius, Dave Weckl, John Scofield, Mike Stern, Chris Potter, Billy Cobham, Wayne Shorter en vele anderen.

feb
17
zo
Marian’s latin mix
feb 17 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

Taqueria Dalmar Taco Mexicano zorgt weer voor het eten. Hasta pronto!

 

 

 

 

 

 

 

feb
24
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
feb 24 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

feb
26
di
Tuesday Night Jazz met Nieuwe Veste Bigband
feb 26 @ 20:30 – 22:30

De Nieuwe Veste Bigband uit Breda – Swingend, Funky, Gevoelig, Spetterend… You name it!

Leden band
Saxsectie
Patrick Schmidt — Lead Altsax
Daniël Platje — Altsax
Joost Blatter — Lead Tenorsax
Paul Taks — Tenorsax
Ibo Vroom — Baritonsax

Trombones
Edwin Matthee — Trombone
<vacature> — Trombone
Wouter van Bavel — Trombone
Theo Romijn — Bastrombone

Trompetsectie
Jan Willem Ansing — Lead Trompet
Leo van Mook — Lead Trompet
Wouter Poncin — Trompet
Paul de Roij — Trompet
Martjan van der Wel — Trompet

Ritmesectie
Marcel Cnoops — Drums
Karina Rombouts — Piano / Toetsen
Ferdinand Schmutzer — Bas
<vacature> — Gitaar

Zang
Ewoud Feenstra

Muzikaal leider
Hans Bloemen

nvbb

mrt
3
zo
Hert’s Latin Carnaval
mrt 3 @ 15:00 – 20:30

Hou je wel of niet van carnaval? Maar absoluut wél van vrolijke Latin muziek om lekker op te dansen? Kom dan zondagmiddag 3 maart naar Latin Carnaval in het Hijgend Hert in Breda. Dj Marian draait vrolijke feestelijke salsa, bachata, merengue, soca, tumba, reggaeton enz.. voor álle liefhebbers van een Latin Carribean Fiesta. Taqueria Dalmar Taco Mexicano is aanwezig met heerlijk eten.

mrt
16
za
POBHert met Sonny Ragg
mrt 16 @ 22:00 – mrt 17 @ 00:15

Sonny Ragg is een swingende live act, die het beste uit de genres funk, pop en rock ‘n roll tot een geheel weet te smeden. Het doel van deze band is om iedereen aan het dansen te krijgen, zelfs zij die zeggen niet te kunnen dansen.

Sonny Ragg is als band opgericht door zanger, gitarist en liedjesschrijver Sven Myren in 2018, en de bandnaam verwijst naar zijn Noorse doopnamen. De band bestaat naast Sven uit toetsenist Sjeng Muermans, bassist Bob Donkers en gitarist Jeroen Straatman. Achter het drumstel zit niemand minder dan Mark van Reusel, die heel muzikaal Breda en omstreken natuurlijk kent als de drummer van MacSwordfish.

De sound is gebaseerd op grooves, doorlopende beats en dansbare triggers. Muziek waarbij stilstaan eigenlijk gewoon geen optie is.

POBHert is de jarenlange muzikale samenwerking tussen stichting Poporganisatie Breda (POB) en Café het Hijgend Hert der Jacht Ontkomen, waarbij het podium wordt vrijgemaakt voor een optreden van lokale en regionale muzikanten.

www.facebook.com/sonnyragg
www.pobsite.nl

mrt
17
zo
Marian’s latin mix
mrt 17 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

 

 

 

mrt
31
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
mrt 31 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.