Programma

mrt
28
vr
Expositie ‘Back to the future’ met Barry Hellings
mrt 28 @ 22:55

Barry Hellings uit Breda maakt unieke schilderijen, waarin je duidelijk de hang naar het verleden herkent. Hij gebruikt vooral elementen uit de jaren 70 en 80, veelal gecombineerd met hedendaags grafisch design.

Als beeldend kunstenaar maakt Barry Hellings gebruik van een enorm scala aan (artistieke) media, die nu eens duidelijk te onderscheiden zijn, dan weer in elkaar overlopen. Daardoor is zijn werk multidisciplinair te noemen.

barry

mrt
29
za
Earth Hour concert in het duister met Vagabound
mrt 29 @ 19:30

Tijdens Earth Hour, op zaterdag 29 maart 20.30 uur, gaat overal ter wereld 1 uur het licht uit. Met deze krachtige symbolische actie geven elk jaar vele miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten een signaal dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde en samen krachten moeten bundelen voor duurzame oplossingen.

Hijgend Hert doet ook het licht uit. En de kaarsjes, lampionnen en fakkels aan. Tijdens Earth Hour een akoestisch concert in het duister met Vagabound.

Het akoestisch Doomfolk-ensemble Vagabound o.l.v. lieddichter Mario Petrus speelt liederen over kerfstok, kaarslicht, God en godsamme. Met twee albums in de knapzak en een in de verrekijker staat Vagabound garant voor een duister dotje luister en huiver. Komt dat zien, komt dat horen…

Mario Petrus (zang/gitaar), Mathijs Ansems (contrabas), Peter Scheffer (drums), Birgit Bettina van Waardenburg (fluit/mondharmonica/zang), Sander Martinet (trompet).

Dit wordt mooi!!

 

earth_hour_standard_logo

mrt
30
zo
Beaux Jazz Sessie olv Mitchell Damen
mrt 30 @ 13:00

De jamsessie is deze keer o.l.v. drummer Mitchell Damen!

Meedoen? Stuur een mail naar workshops@beauxjazz.nl . Ook als je vragen hebt, kun je mailen naar dit e-mailadres.

 

apr
2
wo
Nederlandse Tafel: Nederlandse conversatie voor anderstaligen
apr 2 @ 18:00

Taal Ja! organiseert Nederlandse conversatie voor anderstaligen. Spreek je al een beetje Nederlands en wil je graag in een informele sfeer met andere studenten Nederlands oefenen? Kom dan naar ‘De Nederlandse Tafel’! Een avond per maand in een informele sfeer. Altijd onder begeleiding van een ervaren taaltrainer van Taal Ja! Steeds actuele onderwerpen. Kennismaken met andere mensen die Nederlands leren

Kosten: De eerste keer gratis en voor studenten van Taal Ja! drie keer gratis. Daarna € 7,50 per avond (de drankjes zijn voor eigen rekening). Ben je geïnteresseerd? Ga naar http://taalja.nl/contact/ om je aan te melden.…

Taal Ja!

apr
5
za
Rhinorino & Disco in the Disco
apr 5 @ 20:00
Een verre neef van Dave Grohl als frontman, Susie Q achter de drums en een zwaar overstuurde bassist dat is Rhinorino. Geïnspireerd door bands als the Eagles of Death Metal, the Black Keys en QOTSA zorgt deze nieuwe Utrechtse rock formatie voor stomende beats en scheurende gitaren. Het debuut optreden op Kempenerpop 2013 werd bestempeld als ‘overtuigend sexy’ en momenteel zijn de opnames voor de in 2014 te releasen EP in volle gang.
Disco in the Disco bestaat uit Thijs Janssen, Thijs Bruurs en Christiaan Overal. Zij bespelen een smörgåsbord aan electronische instrumenten, waaronder gitaren, synthesizers, drumcomputers en gesofisticeerde randapparatuur. Hierbij doet Christiaan Overal vooral de zang, Thijs Janssen gitaar en Thijs Bruurs zo min mogelijk. In 2009 door domme pech ontsproten aan het brein van Christiaan Overal. Al snel werd duidelijk dat het concept Disco in the Disco te groot was voor één persoon en ging hij op zoek naar versterking. Na vier loodzware auditie rondes werden Thijs Janssen en Thijs Bruurs uiteindelijk uitgekozen. Met name het feit dat Christiaan dan maar één naam hoefde te onthouden gaf de doorslag. Sindsdien vormen zij de super formatie Disco in the Disco en zijn ze niet meer te stoppen met het maken van zeer dansbare en toffe electro-punkrock. Hun gebrek aan virtuositeit maken ze meer dan goed met hun looks en hun kekke danspasjes.
Rhinorino Live _Photo Credits Daantje Bons
apr
8
di
Hert Kledingruilparty / Clothing swap party
apr 8 @ 17:30

De vorige keer al een paar leuke kledingstukken gescoord, dus nu weer een lente/zomer editie van de Kledingruilparty.

Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, moet men minstens drie kledingstukken meebrengen. De kleding dient schoon, gewassen en nog in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn, maar ondergoed, panty’s en sokken mogen in je kast blijven. …Accessoires zijn natuurlijk ook van harte welkom. Denk hierbij aan riemen, tassen, sjaals, mutsen, schoenen, kettingen, oorbellen etc.

Tot 20.00 uur inleveren van de (vrouwen)kleding.
Vanaf 20.00 uur passen en meten.

Nog wat regeltjes om het allemaal leuk en ontspannen te houden:
– Minimaal 3 kledingsstukken en/of accessoires inbrengen
– Eenmaal ingebracht kun je het tijdens de avond niet intrekken.
– Bedenk wel dat je soms niet 1 op 1 terugkrijgt wat je ingebracht hebt.
– Als er meerdere gegadigden zijn voor 1 kledingstuk verloten we dat.

De overgebleven kleding doneren we aan een goed doel of neem je weer mee naar huis.

————
A Clothing Swap Party is a fantastic way to revitalize your wardrobe…all without spending money! This evening in Het Hijgend Hert the spring/summer version of the Swap Party.

Some rules:
– Bring at least 3 pieces of garment. Accessories like shoes, belts, bags etc are also fine. Items should be clean and free of stains or tears.No used underwear or lingerie.
– Once you bring in the garment you can not withdraw during the evening.
– When more people like a piece we raffle.

The leftovers we donate to charity or you can take them back home.

kledingruil

apr
10
do
Organize café: volle agenda en te weinig tijd
apr 10 @ 12:00

Ben je de regie over je tijdsbesteding kwijt, omdat er te veel klussen, taken en projecten op je bord liggen? Loopt je hoofd over van alle to do’s? Zou je meer vrije tijd voor jezelf willen inplannen? Neem dan even een time-out in het Organize-café. Samen nemen we overvolle agenda’s, eindeloze takenlijstjes en niet gehaalde deadlines onder de loep, zodat je weer meer ruimte in je leven kunt scheppen.

Naast het thema worden er ook consulten op maat gegeven over opruimen en het (re)organiseren van je huis, huishouden of werkplek. Met alle praktische en inhoudelijke opruimtips kun je thuis zo aan de slag!

Datum/tijd: 10 april van 14.00u – 16.00u.
(volgende data: 8 mei, 12 juni en 10 juli)

Deelname: € 10,- (vrij inlopen of aanmelden). Info: Enny Rubens, 076-5217799 / 06-10801305 / ennyrubens@ziggo.nl / www.hijgendhert.nl

klok

≤ 85 Decibel – open podium met Elrieke van Gelderen
apr 10 @ 21:00

Vanavond speelt singer/songwriter Elrieke van Gelderen een aantal van haar songs op het open podium.

Singer songwriter Elrieke van Gelderen nam ruim 5 jaar geleden ontslag als hulpverlener in Breda, om haar leven volledig te wijden aan de muziek. Afgelopen zomer tourde ze samen met gitarist Leopold Geldtmeijer 7 weken door Engeland met zowel eigen werk als covers. Daarnaast is zij het afgelopen jaar druk bezig geweest met het maken van een plaat die binnen enkele maanden uitgebracht zal worden. Anderen omschrijven haar muziek als : ‘Een Amerikaanse Sound met een Engelse Bite’….

Open podium op donderdag voor iedereen die een kunstzinnig ei kwijt wilt. Een akoestische set, tryout van je nieuwe toneelstuk, dansdemo, koren, een mooi klassiek stuk, cd presentatie, een performance noem maar op. Het is allemaal mogelijk. Piano aanwezig. Je kunt je opgeven via info@hijgendhert.nl of loop even langs bij het Hert. Enige voorwaarde ≤ 85 decibel (ok, met af en toe een uitschieter naar 95 decibel).…

apr
12
za
Saints Revival
apr 12 @ 19:00

Waren en zijn nog steeds een vriendengroep uit Eindhoven en hebben van 1965 tot 1969 gespeeld in het Brabantse zaaltjes circuit. Vanaf eind 2010 tot heden zijn ze  “Back on Stage”  met een serieuze revival.

De huidige bezetting:

Frits Sibille – leadvocal, mondharmonica
Chris Liesker – gitaar, lead en backing vocal
Hennie van de Vorst – keyboards, backing vocal
Ad Smits – basgitaar, backing vocal
Henri de Berk – drums, backing vocal

THE SAINTS spelen een repertoire met stevige Sixties muziek van oa.: The Beatles – The Rolling Stones – The Kinks – The Animals – The Spencer Davies Group

Maar ook lekkere blues en swingende soul van oa.: Otis Redding- Chuck Berry – Ray Charles – Wilson Picket – Blues brothers

En geven een knipoog naar de 70’s met bekende toppers van toen.

saints

apr
13
zo
Beaux Jazz Sessie olv Arjan de Swart
apr 13 @ 13:00

De jamsessie is deze keer o.l.v. Arjan de Swart! Alle stijlen worden gespeeld, van swing en bebop tot latin en funk. Met o.a. pianist Jacob Bedeaux.

Meedoen? Stuur een mail naar workshops@beauxjazz.nl . Ook als je vragen hebt, kun je mailen naar dit e-mailadres.

beauxjazzlogoFLYER

apr
15
di
Tuesday Night Jazz met Nieuwe Veste Bigband
apr 15 @ 13:30

Even bijkomen van een drukke werkdag, of gewoon gezellig een avondje uit? Dan is deze dinsdagavond de avond om bij aanwezig te zijn! Vanaf 20:30 speelt de Nieuwe Veste Bigband op deze openbare repetitie / optreden.……

nvbb

apr
17
do
Beaux Jazz Play Out Night met George Oomen Jazz 4-tet
apr 17 @ 18:30

George Oomen Jazz 4-tet : George Oomen (sax), Ferdinand Schmutzer (bas), Sjoerd van Eijck (piano), Catelijne Bach (zang) .

Repertoire uit The American Songbook – jazz met een bossa nova her en der.

De Play Out Night is bedoeld voor muzikanten / bands die zich graag presenteren voor (ander) publiek of podiumervaring willen opdoen.
Solo, als koor, trio, kwartet, quintet, of als bigband, samen met dichters of dansers, voor een CD-presentatie, als auditie voor nieuwe muzikanten voor je band of samen jazzjammen. Er zijn veel mogelijkheden.

Wil je spelen? Meld je aan!
De programmering van de PLAY OUT Nights gaat met een gesloten beurs. Musici ontvangen gratis consumpties en faciliteiten voor het optreden in overleg met Hijgend Hert.

Je kunt je aanmelden bij Naomi Adriaansz via playout@beauxjazz.nl

beauxjazzlogoFLYER

apr
18
vr
GOEDE VRIJDAG!!! A Trumpet-tribute to the “Scream Machine”
apr 18 @ 21:00

In 2001 werd vanuit Australië een nieuwe boost testosteron de trompetscene ingeschoten…. James Morrison nam de DVD “Scream Machine” op!!
5 Trompettisten en een rockende ritmesectie funken keihard de trommelvliezen binnen van de toeschouwers, in een bescheiden Australische jazzclub die vol wordt gepompt met een overdosis trompet-decibellen.
Er is geen enkele trompettist aan ontkomen: De enorme portie powerplay van James Morrison op die DVD, “The Scream Machine”.

Op 18 april gaan 5 trompettisten de uitdaging aan: Een hommage aan die gedenkwaardige avond in die Australische jazzclub.
In het Bredase café “Het Hijgend Hert” betreden 5 dappere helden het podium, met maar één doel: De dood of de gladiolen…

Adriaan Kramer (voormalig leadtrompettist van o.a. het Promenade Orkest), Daan Bogers (o.a. trompettist van De Bazookas, BOSCO, Los Cabronitos), Robin Rombouts (leadtrompettist van het Nederlands Studenten Jazz Orkest 2012, trompettist van o.a. Concrete Sneaker), Quirijn Vos (die zelf nog de eer had om bij een project van James Morrison in Nederland mee te spelen!) en Niels van Willegen (leadtrompettist van de Utrechtse Studenten Bigband, verder o.a. spelend bij Los Cabronitos) worden bijgestaan door de heerlijke groovemasters Eric Wels (bass), Abel de Vries (drums) en Allert van Westen (guitar)!

Line-up:
Adriaan Kramer – trumpet (lead)
Daan Bogers – trumpet (lead)
Robin Rombouts – trumpet
Quirijn Vos – trumpet
Niels van Willegen – trumpet
Allert van Westen – guitar
Eric Wels – bass
Abel de Vries – drums

10153638_10152283381973290_1613719096_n

apr
19
za
Platenaaier
apr 19 @ 22:00

Platenaaier draait een mix van electronica/fusion/freejazz.

apr
20
zo
POBparade met Ben Jur presents ….
apr 20 @ 18:00

Ben Jur presents:
Als er een persoon in Breda is die zich op dit moment de spil in de hiphopscene mag noemen, dan is het wel Ben Jur. Zijn producties staan op ongekende hoogte en wie daar nog niet over heeft mogen rappen, die telt gewoon niet mee.

Voor deze 18e POBparade heeft Ben Jur een beroep gedaan op opkomende hiphoppers; Positief Ingesteld, Kerwin Answer, Vinarge en Loyal & Reemz.

Tijdens deze avond wordt Ben Jur bijgestaan door Heavy, die de host van de avond zal zijn en het publiek bij het geheel betrekken.

Als dj weet Ben Jur ook als geen ander welke tracks hij op dient te gooien om het publiek tot in de late uurtjes te vermaken.

Voor de 18e keer trekt de POBparade door het centrum van Breda. Tijdens deze muzikale kroegentocht kan het publiek kennis maken met zo wat het beste wat Breda op muzikaal gebied te bieden heeft. En alle optredens zijn geheel gratis!

ben_jur

apr
21
ma
POBparade met Kayleigh, MaxiFusion en afsluiter Lost Lions of India
apr 21 @ 14:00

Voor de 18e keer trekt de POBparade door het centrum van Breda. Tijdens deze muzikale kroegentocht kan het publiek kennis maken met zo wat het beste wat Breda op muzikaal gebied te bieden heeft. En alle optredens zijn geheel gratis!

En in het Hijgend Hert:

Kayleigh Leith:
Een Amerikaans meisje raakte verzeild in het Nederlandse platteland. Na een leven in New York moest ze aan deze nieuwe omgeving wennen, maar heeft met behoud van eigen identiteit inmiddels haar tweede plaat geschreven en uitgebracht. Hierop worden haar roots en nieuwe leefomgeving op een bijzondere manier gecombineerd. In de lijn van Jewel, Lady Antebellum en Ilse De Lange overtuigt zij met intieme popliedjes met een vleugje country, gekoppeld aan een innemende persoonlijkheid.
http://www.kayleighleith.com/
https://www.facebook.com/kayleighleithmusic

MaxiFusion:
Een Bredase symfonische rock formatie die al vanaf 2009 werkt aan haar eigen repertoire. Ondertussen wordt deze band vergeleken met Within Temptation, en hoewel de band haar eigen sound heeft zijn ze natuurlijk wel trots op deze vergelijking.
http://www.maxifusion.nl/
https://www.facebook.com/Maxifusionmusic

Lost Lions Of India:
Frisse en sferische, krachtige en pakkende popmuziek. Geen gedoe, maar gewoon mooie liedjes. De gepassioneerde en enthousiaste live performance is een ander krachtig wapen van deze band. Met de gevarieerde songs en overtuigende podiumpresentatie zijn ze niet alleen in staat om een groot publiek aan te spreken, maar ook te laten bewegen.
http://www.lostlionsofindia.com/
https://www.facebook.com/LostLionsOfIndia

Lost Lions of India

apr
24
do
Schrijfcafé Breda: geluksstenen en bouwstenen
apr 24 @ 14:00

schrijfcafe

apr
27
zo
Beaux Jazz Sessie olv Sander Smeets
apr 27 @ 15:00 – 18:30

De jamsessie is deze keer o.l.v. Sander Smeets! Alle stijlen worden gespeeld, van swing en bebop tot latin en funk.

Meedoen? Stuur een mail naar workshops@beauxjazz.nl . Ook als je vragen hebt, kun je mailen naar dit e-mailadres.

beauxjazzlogoFLYER

Expositie Vrouw van Rinus en Martijn Lie Hap Po
apr 27 @ 23:30

Vrouw van Rinus is het pseudoniem van Vincent van Leeuwen, een tekenaar / illustrator in 2010 afgestudeerd in Breda.
Martijn Lie Hap Po is een creatieve duizendpoot die voor deze reeks zijn ogen op het tekenen heeft gericht.
Beide hebben te midden van de vergrijzing in Zeeuws Vlaanderen hun krachten gebundeld om tot een reeks van 8 prenten te komen die ze in het Hijgend Hert tonen.

Daarnaast zal Vrouwvanrinus werk uit zijn ‘living’ reeks laten zien waarin hij zijn fascinatie voor eikenhout en stoffige fauteuils uit.

www.vrouwvanrinus.nl

vink

mei
3
za
Crowdfunding voor Va-Va-Voom!
mei 3 @ 20:00 – mei 4 @ 02:00

Tijdens deze crowdfunding avond in ’t Hijgend Hert staat het evenement Va-Va-Voom! centraal. Dirk-Jan van Delst (Clandestine) & Nancy de Smalen (Bold On The Menu), beiden gepassioneerd electro swing en burlesque liefhebbers, zijn bezig met het realiseren van het dance event Va-Va-Voom! in Roosendaal. Dit doen zij door middel van een crowdfunding campagne op www.sproutfund.nl

’t Hijgend Hert geeft de 2 initiatiefnemers het podium om te laten zien wat Electro Swing & Burlesque inhoudt om zo het publiek te enthousiasmeren en hopelijk over te halen tot het steunen van Va-Va-Voom! Want zonder jullie steun zal dit mooie evenement in de St. Jan kerk te Roosendaal niet door kunnen gaan.

Wat kunnen jullie verwachten in ‘t Hijgend Hert?
Een burlesque optreden van Lois Sue en een electro swing DJ-set van Joseph A. Reden genoeg om even te komen kijken lijkt ons?

Over Va-Va-Voom!
Met een internationale programmering van gerenommeerde deejays uit de electro swing wereld en prachtige Neo-Burlesque optredens, staat Va-Va-Voom! garant voor een avond dansen en zorgeloos plezier in de St. Jan kerk in Roosendaal. Hiernaast zorgt Va-Va-Voom! er voor dat de setting een beleving geeft waardoor de gasten het gevoel hebben weer in de jaren 20 & 30 te zijn.

De eerste artiesten die Va-Va-Voom! compleet gaan maken op 11 oktober 2014 in de St. Jan kerk zijn inmiddels bekend gemaakt: De prachtige burlesque artiest Fay Loren & electro swing DJ/producer Rockethead

Het doel!
Wij gebruiken jullie donaties om zo de voorfinanciering van het evenement te bekostigen en daarmee Va-Va-Voom! in de St. Jan kerk in Roosendaal mogelijk te maken!

Wil je meer te weten komen over Va-Va-Voom!? Check dan onderstaande links eens! www.sproutfund.nl/event/va-va-voom/1018 <- To make a donation and pick your reward https://www.facebook.com/VaVaVoomNL <- To follow us!
www.va-va-voom.eu <- Joehoe! Our website!

 

vavavoom

mei
4
zo
Foto expositie cursisten Nieuwe Veste
mei 4 @ 20:00 – mei 17 @ 23:55

Wie exposeren?
Cursisten 3e jaar Nieuwe Veste:
Yvonne Betting, Patricia de Graaf, Wille Hennekam, Mirjam van Kapel, Irma van Toledo en Bert de Vos.

Docent
Sabine van der Veeken
www.kijkfotografie.nl

Opening zondag 4 mei om 20.00 uur.

Uitnodiging

mei
8
do
Organize café: waar blijft de tijd?
mei 8 @ 14:00 – 16:00

Glipt de tijd als zand tussen je vingers weg? Is de tijd je vriend of je vijand? Leef je in een harde of zachte tijdcyclus? Zou je meer vrije tijd voor jezelf willen inplannen?

Deze en andere vragen over jouw tijdbeleving en tijdinvullingen komen aan bod tijdens een pauze voor jezelf in het Organize-café. Samen nemen we jouw omgang met de tijd, overvolle agenda’s, eindeloze takenlijstjes en andere zaken met betrekking tot de tijd onder de loep, zodat je weer meer ruimte in je leven kunt scheppen.

Naast het thema kun je ook terecht voor consulten op maat over opruimen en het (re)organiseren van je huis, huishouden of werkplek. Met alle praktische en inhoudelijke opruimtips kun je thuis zo aan de slag!

Datum/tijd: 8 mei van 14.00u – 16.00u.
(volgende datum: 12 juni)

Locatie: café ’t Hijgend Hert, Pasbaan 7 in Breda

Deelname: € 10,- (vrij inlopen of aanmelden). Info: Enny Rubens, 076-5217799 / 06-10801305 / ennyrubens@ziggo.nl

tijd

Indie Pendant Games Gathering
mei 8 @ 19:00

Over the past several years, Breda has become the home of some very lovely and passionate game developers. Unfortunately, many of the events surrounding games or its development are hosted in Utrecht or Amsterdam. Breda seems to be missing a tight knit community despite its abundance of developers. That is something that I believe should change.

It is my hope that like minded people will join me in creating a game dev community here in Breda. I would like this community to host periodic gatherings where we can talk about the joys and struggles that come with development. A place where people can feel comfortable showing and sharing the things we are working on. A space of transparency and acceptance where you can support and share with your fellow developers. It will not matter if you have a lots or little experience making games just as long as you care about making them.

The Indie Pendant Games Gathering pillars are to share, support, and make friends.

If you could, wear a game related necklace to support the event and turn an obvious pun into a practical joke. ^^

To kick off this community, I would like to invite everyone over to Hijgend Hert on May 8th. The event starts at 19:00 and will officially end at 22:00. Feel free to stick around afterwards if you like. Expect presentations and an opportunity to have people play what you are working on.

Presentations by:
– Mattia Traverso
– Mahdi Bahrami

Playable games:
– Hacked Together | Sassybot Studio & Friends (GGJ14)
– With the Wind | Twirlbound
Tank Takeover
– <contact me if you wish to demo what you are working on>

Thank you for taking the time to read this and I hope to see you at the gathering.

Cordially,

~Tino van der Kraan

indie pendant

mei
10
za
Keefmen lp-presentatie en concert en Krontjong Devils in het voorprogramma
mei 10 @ 22:00 – mei 11 @ 02:00

De garagerockers van de Keefmen komen uit Klazienaveen -Drenthe. Vanavond wordt de waardige opvolger van de debuutplaat ‘Mirror Of Time’ gepresenteerd: ‘Reflection Of Mind’! Uitgebracht op het fameuze Grey Past Records label van Bredanaar Marthy Coumans!

Van de vorige plaat was ‘I Need Help!’ (met clip op een hunebed!) een geweldige single. Rauw gezongen en gespeeld, maar melodieus en swingend genoeg om iedereen te bekoren. Met de nieuwe plaat, die nog beter is, gaan ze verder op deze ingeslagen weg. In een half uur jassen ze er 12 nummers doorheen. De plaat is inmiddels dan ook geheel terecht getrakteerd op een aantal lovende recencies!

Vanavond zullen zowel de nieuwe nummers evenals een aantal ‘gouwe ouwe’ voorbijkomen. Kom dus langs en laat je wegblazen!

In het voorprogramma bevriende band de Groninger surfrockers Krontjong Devils met Kees de Vries – guitar, organ and vocals, Hendrik Jan Horst – guitar, Nico Plantenga – drums and vocals, Gerhard Rinsma – bassguitar and vocals.

Na afloop draaien Marthy en Rianne plaatjes.

 

140404_344020_De_Keefmen_-_Reflection_of_Mind_450_449

mei
11
zo
Beaux Jazz Sessie olv Mitchell Damen
mei 11 @ 15:00 – 18:30

De jamsessie is deze keer o.l.v. drummer Mitchell Damen! Alle stijlen worden gespeeld, van swing en bebop tot latin en funk.

Meedoen? Stuur een mail naar workshops@beauxjazz.nl . Ook als je vragen hebt, kun je mailen naar dit e-mailadres.

beauxjazzlogoFLYER

mei
12
ma
BOSCO “It’s On” showcase
mei 12 @ 21:00 – 23:00

BOSCO… “It’s On!” (10 year anniversary show)

Een spetterend programma waarin BOSCO het publiek mee neemt in de ontwikkeling van Bigbands door de tijd heen. Waar het programma begint met de traditionele ‘bigband-sound’, eindigt de show met funkritmes, latinvibes en soulgrooves.

Ewoud Feenstra – vocals
Donald Simoen – lead altosax
Henk Guitjens – tenorsax
Joost van Buchem – bartitonesax
Frank van der Poel – lead trumpet
Daan Bogers – trumpet, arrangements
Maurits Woudenberg – trombone
Jacob Bedaux – keys
Jorn ten Hoopen – guitar
Richard Frijters – bass
Mark van Kersbergen – drums

bosco

mei
15
do
Beaux Jazz Play Out night met BBWan
mei 15 @ 20:30 – 23:00

BBWAN is de andere bluesband. Met een standaard bezetting (zang, gitaar, toetsen, bas en drums) maar zonder standaard repertoire weet de band een verrassend optreden te verzorgen. De muziek varieert van swingende blues tot stevige bluesrock met een pittig sausje. De bandleden hebben allen een ruime ervaring in de muziek opgebouwd met als rode draad steeds weer de blues. De band bestaat uit:

Cindy Dillisse -zang
Jan Pruijsten – bas
Harwin Torremans – drums
Rob Raaijmakes – hammond
Pieter Rambags – gitaar/zang

De Play Out Night is bedoeld voor muzikanten / bands die zich graag presenteren voor (ander) publiek of podiumervaring willen opdoen.
Solo, als koor, trio, kwartet, quintet, of als bigband, samen met dichters of dansers, voor een CD-presentatie, als auditie voor nieuwe muzikanten voor je band of samen jazzjammen. Er zijn veel mogelijkheden.

Wil je spelen? Meld je aan!
De programmering van de PLAY OUT Nights gaat met een gesloten beurs. Musici ontvangen gratis consumpties en faciliteiten voor het optreden in overleg met Hijgend Hert.

Je kunt je aanmelden bij Naomi Adriaansz via playout@beauxjazz.nl

bbwan

mei
17
za
Transition Town Breda goes live
mei 17 @ 17:00

Het aantal “leden” van Transition Town Breda is de laatste maanden weer behoorlijk aan het toenemen. Kwestie van voorjaar en zon maar ook zijn er uiteraard veel ideeën en activiteiten. De meeste mensen kennen elkaar van “profiel” maar wat is dan kennen? Goed idee dus om de draad van het Duurzame Café weer eens op te pakken en elkaar ook live te zien. Welkom dus op 17 mei a.s. om 17.00 uur (is zo’n beetje na de fietstocht stadslandbouw) in Het Hijgend Hert aan de Pasbaan in Breda voor een drankje!

WELKOM!

tt

Danceable 80’s 90’s vinyl & meer
mei 17 @ 22:00 – mei 18 @ 02:00

–> all dance! From the 80s and the 90s! <–

Dj-4D (Janenk Kok) en Dj-Composed (Dee Composed) draaien weer dancefloor-filling 80s & 90s music!
Janenk verzorgt weer vloeistofdia’s, dus komt dat checken! 🙂

We gaan vanaf vanavond MEER meeslepen.
We gaan je vanaf vanavond nog MEER 80s & 90s dance, trance, house, tech en MEER te geks bieden!
Daarom niet alleen MEER vinyl, maar nu ook MEER polycarbonaat! 🙂

liquid-light

mei
18
zo
Opening van de Hert Minibieb en boekenmarkt
mei 18 @ 14:30 – 18:30

Zondag 18 mei om 15.00 wordt de Hert Minibieb geopend. De Minibieb oftwel the Little Free Library. Een wereldwijd groeiend fenomeen nu ook in Breda in het Hert.

Heb jij ook boeken waarvan je vindt dat iedereen die moet lezen? En staan die te verstoffen in je boekenkast? Zet ze dan in de Hert Minibieb.

In een Minibieb staan boeken die je gratis mag lenen of ruilen voor een ander boek. Je kunt natuurlijk ook zelf een mooi boek voor iemand anders achterlaten.

Ter gelegenheid van de opening organiseren we deze middag een boekenmarktje waar iedereen zijn/haar boeken kan verkopen/kopen/ruilen/voor LETSmoeren verhandelen enz.

 

minibieb

Expositie Jos Thommassen
mei 18 @ 20:00 – jun 14 @ 23:55

In deze expo hangt een selectie van de afgelopen 10 jaar…. veel kijkplezier. Neil Young en Rory Gallagher…. zullen ook hangen.

Jos thommassen (1962) tekende de afgelopen vijtien jaar vele honderden illustratieve tekeningen voor kranten en tijdschriften (o.a. AD, BN de Stem, AutomatiseringsGids, Readers Digest).

In het begin tekende hij in opdracht om geld te verdienen en zo ongestoord en onafhankelijk door te kunnen werken aan zijn abstracte schilderijen. Later ontdekte hij dat ook het toegepast tekenen een meer dan volwaardige kunstvorm kon zijn en kreeg dit werk steeds meer de nadruk.

Nog veel later bleek lesgeven familie te zijn van zowel de diepte van de pure abstractie alswel het op deadline, maakproces, resultaatdenken en communicatie gebaseerde illustratieve opdrachtenwerk.

Thommassen is ook docent aan De Nieuwe Veste in Breda. Lesgeven is naast de beeldende kunst zijn tweede passie geworden.

jos

mei
21
wo
Experience #4 – performance art
mei 21 @ 20:00 – 22:00

EXPERIENCE is een initiatief dat is opgezet door Lars Reen en Imke Zeinstra, twee beeldende kunst studenten van AKV| St. Joost te Breda. Het is een platform voor studenten en afgestudeerden die zich bezig houden met performance art en andere vormen van performatieve kunst. Een open podium dat ruimte biedt voor experimenten en een goed gesprek. De avond wordt gevuld met verschillende performances, dit keer door onder andere:

Monia Murawska
Doet een performance. Vrouwelijke exploratie in een gemotoriseerde wereld; alles onder controle.

Lea Theunissen
Draagt twee kishotenketsu verhalen voor. Deze Japanse narratieve structuur zorgt voor verrassende wendingen.

Lars Reen
Doet een performance waarbij hij met vocale melodieën de ruimte vult. Een poging om het publiek te overweldigen.

Imke Zeinstra
Doet een performance over de perceptie van tijd en de ervaring van het moment. Kan het niet gewoon mooi zijn?

 

 

exper

mei
24
za
Vreemd
mei 24 @ 22:00 – mei 25 @ 02:00

..

mei
25
zo
Beaux Jazz workshop blues en jazzimprovisatie door saxofonist/fluitist T.K. Blue
mei 25 @ 15:00 – 18:30

De Amerikaanse saxofonist/fluitist T.K. Blue is voor een korte tour van 23 t/m 28 mei in ons land. T.K. Blue speelt o.a. al 17 jaar in de band van de grandioze pianist Randy Weston en toerde jarenlang met pianist Abdullah Ibrahim over de wereld.

Op 25 mei verwelkomt Naomi Adriaansz van Stichting Beaux Jazz hem in het Hijgend Hert voor een workshop over “Blues en Jazzimprovisatie” met uitstapjes naar Afrikaanse muziek als belangrijke inspiratiebron voor T.K. Blue. Een buitenkansje dus! Schrijf je nu in via workshops@beauxjazz.nl . Deelname kost 4 euro, te voldoen op de middag zelf.

Aansluitend natuurlijk sessie.

10245393_648142291932667_6202204746608513764_n

mei
28
wo
Workshop: Starter in Breda en op zoek naar geschikte bedrijfsruimte?
mei 28 @ 17:00 – 20:00

UITNODIGING

Workshop: Starter in Breda en op zoek naar geschikte bedrijfsruimte?

Georganiseerd door Business Coach Breda

Op woensdag 28 mei 2014, 17.00 tot 20.00 uur
‘t Hijgend Hert, Pasbaan 7 Breda

Het vinden van een geschikte bedrijfsruimte is voor veel ondernemers een complexe opgave:
· Aanbod: Waar vind ik het beschikbare aanbod? Wat is een geschikte locatie? Wat is een redelijke prijs?
· Juridisch: Hoe ziet het huurcontract er uit? Hoe zorg ik voor flexibiliteit en huurbescherming? Hoe zit het met het bestemmingsplan en vergunningen?
· Bedrijfsverzamelgebouwen, Pop-up stores, Broedplaatsen: Hoe kan ik samen met anderen huren? Kan ik ergens ruimte vinden per dagdeel? Wat zijn de mogelijkheden?

Tijdens deze praktische workshop geven deskundigen van de gemeente en Business Coach Breda je antwoord op deze en tal van andere vragen. Je krijgt daardoor inzicht in je mogelijkheden en weet waar je rekening mee moet houden bij het vinden van bedrijfsruimte.

Programma:
17.00 – 17.30 Inloop en ontvangst
17.30 – 17.45 Welkomstwoord en presentatie Wout Gelderloos
17.45 – 18.00 Huurrecht: contractvormen, flexibiliteit
18.00 – 18.20 Bestemmingen en vergunningen
18.30 – 19.00 Rondleiding langs beschikbare bedrijfsruimtes in de Boschstraat
19.00 – 20.00 Ontwerp je eigen bedrijfsruimte op de Boschstraat 88 en 148

Kosten/aanmelden
Het evenement is gratis voor u als (startende) ondernemer dus schrijf u daarom vandaag nog in door een bevestigende email te sturen naar info@businesscoachbreda.nl .
We zien u graag op 28 mei a.s. tijdens de bijeenkomst.

Meer informatie: Wout Gelderloos, 06-24700224 of w.gelderloos@zakenexpert.nl

Bedrijfsruimte nodig?
http://www.businesscoachbreda.nl/bedrijfsruimte

Jazzclub Hert met Danceable Jazz
mei 28 @ 22:00 – mei 29 @ 02:00

De dj’s draaien zwaar dansbare jazz.

Jazzclub Hert tijdens Jazzfestival
mei 28 @ 22:00 – jun 5 @ 06:30

wo 28 mei 22.00 Danceable Jazz
do 29 mei 16.00 The Small Town Big Band
20.00 Samira Boogaard Quintet
22.30 Julian Edwardes trio
vr 30 mei 16.00 open podium
20.00 Jazzmer
22.30 The Robert Jarvis and Frank van der Kooij Quartet
za 31 mei 16.00 Jazzed For Fun
20.00 Brainsco
22.30 Blue Rabbit Quartet
zo 1 juni 16.00 BuZz // Big Band Zundert
20.30 Hotshots ‘the band’

En een uitgebreid programma pdf

Programma Jazzclub Hert

 

mei
29
do
Jazzclub Hert met Small Town Big Band
mei 29 @ 16:00 – 19:00

The Small Town Big Band uit Breda brengt deze middag een programma met swingende bigbandmuziek. De band staat onder leiding van Hans Tolhuijs.

Speciale aandacht voor de talentvolle zangeres Sanne Rambags!

The Small Town Big Band speelt in de volgende bezetting:

Saxen:
Monique van der Lint (as), Anneke Haans (as), Cees Pelkmans (ts), Hans Burger (ts), André Corsten (bs)

Trombones:
Frits van der Horst, Etzel van Acker, Kees van Meel, Goof van Vianen

Trompetten:
Wim van Dun, Werner van Loon, Ben Jongerius, Patrick Koijen, Peter Lodewijk

Ritme:
Jan Geers (p), Jan Pruijsten (b), Erik Ernst (dr)

cropped-cropped-log-met-sax31

Jazzclub Hert met Samira Boogaard Quintet
mei 29 @ 20:00 – 22:00

Samira Bogaard is een jonge zangeres uit Breda. Al vroeg werd haar bijzondere talent en haar voorliefde voor jazzmuziek ontdekt.

Samira Bogaard laat zich begeleiden door haar eigen, nog relatief jonge jazzkwartet. Met een breed repertoire aan jazz standards, ballads en jazzy popsongs
maken zij van elk optreden iets bijzonders. Nummers van Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, George Gershwin en ook Charlie Parker behoren tot hun repertoire.
samira
Line-up:
Samira Bogaard – Vocals
Paul van de Calseijde – Saxophone
Sjoerd van Eijck – Piano
Ferdinand Schmutzer – Double bass
Dirk de Nijs – Drums

 

Jazzclub Hert met Julian Edwardes trio
mei 29 @ 22:30 – mei 30 @ 02:00

Julian Edwardes (1979) is een muzikant en producer uit Breda. In zijn muziek verweeft hij vintage synth sounds met electronica, hiphop en fusion pianospel tot een eigen geluid.

Op het Fremdtunes label is recentelijk de EP ‘Rapalje’ uitgekomen. Een EP die zich kenmerkt door low key pianospel, schommelende percussie en dromerige harmonieën.

http://fremdtunes.bandcamp.com/album/rapalje

Op het podium wordt Edwardes bijgestaan door Wouter Jaftoran (drums) en Leon van den Langenberg (bas).

Julian Edwardes – Electrisch piano / synthesizer / electronica
Wouter Jaftoran – Drums
Leon van den Langenberg – Bas

soundcloud.com/julian-edwardes
julianedwardes.nl

julian

mei
30
vr
Jazzclub Hert met Two on a Moon
mei 30 @ 16:00 – 18:00

Melodieuze pop met een jazzy ondertoon. Met Merel van Spankeren zang/keyboards en Peter van Middelkoop drums.

Jazzclub Hert met Jazzmer
mei 30 @ 20:00 – 22:00

Na een muzikaal “sabbatical” is het semi-bigband orkest Jazzmer eindelijk weer van de partij. Jazzmer is een 13 persoons Bredaas/Rotterdams orkest met 9 blazers (4 saxen; 3 trompetten, 2 trombones) en een ritmesectie (gitaar, bas, drums, percussie).

Jazzmer speelt “cross overs” muziek. Zoals de naam van de band aangeeft, is het vertrekpunt geweest om klezmer (Jiddische muziek) met jazz te verbinden. Vanuit deze fusiegedachte is langzamerhand een speel- en arrangeerstijl bij dit orkest ontstaan die het mogelijk maakt om verschillende idiomen met elkaar te verbinden.

Centraal bij Jazzmer staat het “eigen werk”. Dat zijn de door een of meer orkestleden geschreven arrangementen die speciaal voor de band worden gemaakt of die aan de stijl van de band zijn aangepast. Die stijl is te omschrijven als maximaal gebruik van cross over technieken, maar zodanig dat er geen “esoterische”of “intellectualistische” muziek klinkt, maar juist muziek die een groot publiek kan aanspreken door een combinatie van diepgang, dansbare groove en humor.

Geen gewone big band muziek dus. Wel groove met een knipoog. Wat meer geladen werk wordt ook niet geschuwd, zoals werk van Niko Langenhuizen, Charles Mingus en Duke Ellington.

Kortom: alleszins de moeite waard om te komen kijken en luisteren.

jazzmer

Jazzclub Hert met The Robert Jarvis and Frank van der Kooij Quartet
mei 30 @ 22:30 – mei 31 @ 02:00

Bebop met een randje free..

De Volkskrant omschreef het spel van deze twee blazers als de perfecte dans van twee dolfijnen.

Bezetting :
Frank van der Kooij – sopraansax
Robert Jarvis – trombone
Jeroen Konings – bas
Fons Tonen – drums

mei
31
za
Jazzclub Hert met Brainsco
mei 31 @ 20:00 – 22:00

brainsco_poster2

Jazzclub Hert met Blue Rabbit Kwartet
mei 31 @ 22:30 – jun 1 @ 02:00

Blue Rabbit is een jazzkwartet dat is ontstaan op het Rotterdams conservatorium. Ze spelen eigen repertoire maar ook stukken uit het American songbook en originals uiteraard in swingende eigen versies.

De band bestaat uit Stan van de Wetering op altsaxofoon, Robert Koemans op piano, Alessandro Fongaro op contrabas en Willem Romers op drums.

941921_495494587171318_1334148164_n

jun
1
zo
Jazzclub Hert met big band BuZz
jun 1 @ 16:00 – 18:30

BuZz is eind 2013 opgericht en bestaat uit 22 enthousiaste muzikanten, afkomstig uit verschillende dorpen in de gemeente Zundert.

BuZz combineert oude bigband muziek met frisse jonge nummers.. Met herkenbare nummers als ‘Minnie the Moocher’, ‘Think!’ en ‘Hello Dolly’ maar ook minder bekende, zoals het lijflied van de bigband: ‘Buzz me’, hoopt BuZz u vanmiddag muzikaal in de watten te leggen en te vermaken.
En oh ja, er mag gedanst worden!

De BigBand onder leiding van Machiel de Kruijf bestaat uit 22 muzikanten!

Bart van der List // Trompet
Bregje Staaltjens // Alt sax
Brian Boot // Toetsen
Daan van Slobbe // Trombone
Dorus Klein Hemmink // Trompet
Eveline Sand // Zang
Frank de Meijer // Drums
Frank van den Bersselaar // Bariton sax
Guus Arnouts // Trombone
Jelle van den Muijsenberg // Trompet
Job Staaltjens // Trombone
Julie Nouws // Trompet
Jurgen van Erk // Tenor sax
Linda van den Bersselaar // Alt sax
Machiel de Kruijf // Dirigent
Menno van Dongen // Gitaar
Peter van den Bersselaar // Trompet
Rob Mertens // Trombone
Robbert van Kalmthout // Drums
Robin Schijfs // Zang
Sem Nouws // Tenor sax
Thijs van Opstal // Basgitaar

hijgendhertfoto1

Jazzclub Hert met afsluiter Hotshots
jun 1 @ 20:00 – 23:00

Het Hijgend Hert sluit haar jazzfestival-programma af met de funky vibes van HOTSHOTS!

HOTSHOTS!
Ewoud Feenstra en Karen Veenstra – vocals
Henk Guitjens – alto-/tenorsax
Daan Bogers – trumpet/flugelhorn
Sjaak Janssen – keys
Richard Frijters – bass
Abel de Vries – drums

jun
5
do
Battle of the Bands (HBO Intro)
jun 5 @ 21:00

Het HBO Intro Festival presenteert dit jaar wederom de Battle of the Bands! Met Fort 99, Paramatman, the Hotdogs, RTB en Backdraft.

Dit betekent dat op 5 juni 2014 bij Hijgend Hert in Breda vanaf 21:00 uur een bandstrijd zal losbarsten.
De aanmeldingen van dit jaar zijn erg divers en daarom ook hèt evenement om donderdag de 5de van juni te bezoeken!

Daarnaast is oneMen ook aanwezig om met ludieke acties geld in te zamelen voor pionier Collette. Check deze link voor meer info over deze oneMen pionier: http://www.onemen.org/steun-een-pionier/collette

HBOIntro_Battleofthebands_

jun
7
za
Batenburg Hellbillie Kempen Kuntrie
jun 7 @ 22:30 – jun 8 @ 02:00

Vergeet pop, country en linedance want de 3 heren van Batenburg Hellbillie maken originele, zoals ze het zelf noemen:“Kempenkuntrie”. Een mix van traditionele country, hellbilly, punk en: dood ende verderf.

Ontstaan uit een gelegenheidsformatie is Batenburg Hellbillie het afgelopen jaar toegetreden tot de weinige bands uit de Europese “alternatieve” country scene. Na enkele spontane kroeg optredens en mede door de positieve bijval uit het publiek werd enthousiast besloten om hiermee door te blijven gaan. Afgewisseld met eigen nummers brengt Batenburg Hellbillie nummers ten gehore die anderen beroemd maakten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Hank Williams, Hank3, Bob Wayne, 357 stringband en hoe kan het ook anders: Johnny Cash. Gewapend met gitaren mandoline en contrabas speelden ze al in Nederland, België en Duitsland.

batenburg

jun
8
zo
Beaux Jazz Workshop Podiumpresentatie en Zang olv Ilse Huizinga
jun 8 @ 15:00 – 18:00

Aanstaande zondag 8 juni ontvangt Naomi Adriaansz van Stichting Beaux Jazz de jazzvocaliste en presentatie coach Ilse Huizinga.

Zij geeft van 15 uur tot 16.30 uur een leerzame workshop over “Podium Presence”. Hoe krijg je als zangeres én instrumentalist een overtuigende presentatie en hoe kom je geloofwaardig over op je publiek? Welke ‘inner conversations’ en ‘body language’ zorgen ervoor dat je vol vertrouwen in de spotlights staat en hoe gebruik je het podium optimaal? Hoe vind je de balans tussen spanning en ontspanning? Al deze topics worden behandeld tijdens de workshop. Voor vocalisten en instrumentalisten. Deelnemers studeren een song in, die veel overtuiging nodig heeft.

Van 16.30u tot 18u is er een open jamsessie waarin o.a. de deelnemers het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Alle stijlen worden gespeeld, van swing en bebop tot latin en funk.

Inschrijven voor de workshop van Ilse Huizinga kan via workshops@beauxjazz.nl . Deelname kost 4 euro, te voldoen op de middag zelf.

jun
12
do
Organize café: rommel in je huis en op je werkplek
jun 12 @ 14:00 – 16:00

Uitpuilende kasten, een overvolle zolder of een chaotische papierwinkel? Groeit de rommel je boven het hoofd en wordt je huis of werkplek overspoeld door spullen en papieren? Wat betekenen al die spullen en papieren voor je? Hebben ze een vaste plek? Lukt het je om spullen ‘los te laten’? Wat houdt je tegen om ze op te ruimen?

Rommel is een van de grootste energievreters en kan zorgen voor stress en tijdverlies. Door op te ruimen creëer je weer ruimte in je huis en in je hoofd. Tijdens het Organize-café inventariseren we de belangrijkste valkuilen voor het ontstaan van rommel en doen oefeningen aan de hand van de vijf opruimregels. Een praktische middag vol handige opruimtips. Zo krijg je thuis weer overzicht over je spullen en papieren.

Deelname: € 10,-
Je kunt vrij inlopen of je aanmelden bij Enny Rubens: ennyrubens@ziggo.nl 076-5217799/ 06-10801305

organize

Beaux Jazz Play Out Night met John featuring JIM into Jazz
jun 12 @ 20:30 – 22:30

Repertoire met name uit real (song) book bestaande uit jazz, latin en ballads.

Met John Wenas (piano), Johan van Dongen (contrabas), Irene Agterkamp (vocals), Marion Andree (vocals)

De Play Out Night is bedoeld voor muzikanten / bands die zich graag presenteren voor (ander) publiek of podiumervaring willen opdoen.
Solo, als koor, trio, kwartet, quintet, of als bigband, samen met dichters of dansers, voor een CD-presentatie, als auditie voor nieuwe muzikanten voor je band of samen jazzjammen. Er zijn veel mogelijkheden.

Wil je spelen? Meld je aan!
De programmering van de PLAY OUT Nights gaat met een gesloten beurs. Musici ontvangen gratis consumpties en faciliteiten voor het optreden in overleg met Hijgend Hert.

Je kunt je aanmelden bij Naomi Adriaansz via playout@beauxjazz.nl

john

jun
15
zo
Expositie Ruth de Vos: Cyborgs
jun 15 @ 20:00 – jul 11 @ 23:55

Mijn schilderijen gaan over de invloed van computertechnologie op ons beeld van de werkelijkheid en dat van onszelf. In de serie Cyborgs onderzoek ik de relatie tussen mens en technologie; in hoeverre zijn wij inmiddels als mens-machines te beschouwen, wat onderscheidt ons van de machine en maakt ons nu echt menselijk; is dat onze creativiteit?

De ruimtevullende machines uit de begindagen van de computer maar ook oude advertenties worden een metafoor voor de huidige relatie tussen mens en machine. De (monochrome) monitor is het kader van deze wereld. De analoge penseelstreek vormt een contrast met de digitale werkelijkheid van de computer.

www.ruthdevos.nl

ruth

jun
17
di
VegaHert vegetarische kookweek met elke dag een andere kok
jun 17 @ 18:00 – jun 22 @ 20:00

Dinsdag 17 t/m zondag 22 juni vindt in het Hert een vegetarische kookweek plaats. Met elke dag een vegetarisch menu voor 15 euro. En elke dag een andere kok(s).

In de line up:.
dinsdag 17 juni Roodkapje en de Boze Wolf
woensdag 18 juni De Groene Kookacademie
donderdag 19 juni Drie In de Pan
vrijdag 20 Veg’Table Vegetarische Catering
zaterdag 21 Biogondisch Breda
zondag 22 Roodkapje en de Boze Wolf

De menu’s:

Dinsdag 17 Roodkapje en de Boze Wolf koken
– verrassinkje
– groene paprikasoep met walnotenpesto
– gnocchi van kikkererwten en ricotta met tahinsaus en mooie salade
– rabarbertaart

Woensdag 18 juni De Groene Kookacademie kookt
– kruidige aardappel en bataatpartjes uit de oven met gember-limoenroom (G)
– auberginerolletjes met cashewcrème (VG)
– gebakken paddestoelen met walnoten en yoghurt (G)
– linzensalade met paprika en abrikoos (VG)
– geroosterde tomatensoep (VG)
– groene gierst met munt (VG)
– wortelballetjes met belegen kaas (G)
– spits-kool-rabi salade met zomerse dressing (VG)
– pickle van sla en radijs (VG)
desserts:
– taart van rood fruit en ahornsiroop
– citroenkwark (G)
– zal(v)ige chocolade (VG)
Alles is vegetarisch, waar een V achter staat is veganistisch, waar een G achter staat is glutenarm.
Op woensdag betaal je per gewicht wat je eet ofwel je schept zelf op waar je zin in hebt en je bord wordt gewogen. € 2,50 per 100 gr. en 100% biologisch.

Donderdag 19 juni Drie in de Pan kookt
Salade van de markt: sla, tomaat, rode bietjes, een mooi bordje
Gevulde paprika met Bulgur, spinazie en gegrilde groente
Parfait ( fait a l’imparfait): aardbeien, vanille en nog veel meer

Vrijdag 20 juni Veg’Table kookt
– sinaasappel/wortelsoep
– bloemkool linzen curry, rijst en nam brood, salade met tahini/citroen dressing
– cheesecake met garnering als toetje

Zaterdag 21 juni Biogondisch Breda kookt
Zoete aardappelsoep met evt beetje feta.
Thai greencurry milde wijze met courgettespaghetti en basmatirijst.
Toetje raw chocolade.

Zondag 22 Roodkapje en de Boze Wolf koken
Aspergemenu met vooraf een aspergeverrassing
Elzasser asperges met boterjus en zeekraal
Asperge-ijs

Je kunt reserveren via info@hijgendhert.nl of 076-5141988

kookweek

jun
19
do
Schrijfcafé Breda: reizen
jun 19 @ 14:00 – 16:00

Het thema is dit keer “vakantie & reizen“. Waan je al schrijvend op een terrasje, voel de zonnestralen op je gezicht en nip aan een cappuccino of geniet van een koud biertje. Ga op reis met je pen.

Het schrijfcafé Breda begint om 14:00 uur in Het Hijgend Hert, Pasbaan 7 te Breda. Deelname is 12,50 euro inclusief 1 consumptie. Neem zelf pen en papier mee. Aanmelden is niet nodig.

jun
24
di
Uitvoering c-bijzonder examen Teun Dillisse
jun 24 @ 19:00 – 23:00

Teun Dillisse is 16 jaar en doet ter afsluiting van zijn loopbaan op de muziekschool een uitvoering. Het wordt een avond met veel leuke en verschillende muziek.

Voor de mensen die zelf ook een instrument bespelen, is er na de uitvoering de mogelijkheid om mee te doen aan een jamsessie.

jun
29
zo
Beaux Jazz Sessie olv Naomi Adriaansz de laatste van het seizoen
jun 29 @ 15:00 – 18:00

Zondag 29 juni organiseert saxofoniste Naomi Adriaansz weer een Beaux Jazz Sessie van 15 uur tot 18 uur. Tijdens deze middag komen alle jazzstijlen aan bod: van swing tot latin, van bebop tot funk.

Deze middag heeft Naomi drumster Eva Korse en bassist Richard Frijters in de backline bezeting.​

De eerste sessie na de zomerstop is op zondag 31 augustus.

Jazzminnende instrumentalisten en zangers die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via workshops@beauxjazz.nl .

jul
4
vr
Chers tous, …
jul 4 @ 20:00 – 22:00
Chers tous,
Nous vous invitons à nous joindre pour un apéritif tardif ce vendredi-soir! C‘est une initiative pour ceux qui aiment parler français, ayant l’envie d’entretenir tout ce qu’ils ont appris. Ou tout simplement le plaisir convivial de vouloir se rencontrer entre francophones! Chaque premier vendredi du mois on se retrouverait donc à Breda, de 20h à 22h au “Hijgendhert” (pasbaan 7) Soyez les bienvenus! 
Cordialement, Dominique (www.le-cap.nl)
jul
5
za
WK 2014: Nederland – Costa Rica
jul 5 @ 22:00

Jawel het Hijgend Hert zendt het voetbal uit op groot scherm. En bij ons kun je gewoon lekker zitten en hangen. En bij ons kun je van tevoren of tijdens ook een lekkere maaltijdsoep eten. Of andere snacks.

$R7MACJW

jul
8
di
WK 2014: Brazilië – Duitsland
jul 8 @ 22:00

Jawel het Hijgend Hert zendt het voetbal uit op groot scherm. En bij ons kun je gewoon lekker zitten en hangen. En beetje snacken.

$R7MACJW

jul
9
wo
WK 2014: Nederland – Argentinië
jul 9 @ 22:00

Jawel het Hijgend Hert zendt het voetbal uit op groot scherm. En bij ons kun je gewoon lekker zitten en hangen. En beetje snacken.

$R7MACJW

jul
12
za
Transition Town Breda goes live
jul 12 @ 17:00

Het aantal “leden” van Transition Town Breda groeit door, daar is kennelijk weinig voor nodig, beetje zon en beetje water! Er zijn veel ideeën en activiteiten en de moestuin is op de één of andere manier HOT.

Op 17 mei heeft een aantal “profielen” elkaar in het echt ontmoet en elkaar wat beter leren kennen. Dat was een gezellige en geslaagde bijeenkomst.

Voor herhaling vatbaar dus! Welkom dus voor een drankje en misschien moesten we ook maar eens een hapje organiseren!

WK 2014: 3e en 4e plaats
jul 12 @ 22:00

Jawel het Hijgend Hert zendt het voetbal uit op groot scherm. En bij ons kun je gewoon lekker zitten en hangen. En beetje snacken.

$R7MACJW

Breda Live afterparty
jul 12 @ 23:30 – jul 13 @ 02:00

Beetje dansen enzo.

jul
13
zo
WK 2014: finale
jul 13 @ 21:00

Jawel het Hijgend Hert zendt het voetbal uit op groot scherm. En bij ons kun je gewoon lekker zitten en hangen. En beetje snacken.

$R7MACJW

jul
15
di
De Valkenberg Afterparty
jul 15 @ 23:00 – jul 16 @ 02:00

Iedere dinsdagavond vanaf 15 juli en de hele maand augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met Dj Dee Composed. Mmv dokter Worst. Verder hangen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
19
za
Expositie Edo&Nol
jul 19 @ 21:00 – aug 15 @ 23:55

Tja, Nol & Edo, een geval apart.
Na hun eerste ontmoeting, nu zo’n twee en een half jaar geleden was het kameraadschap op het eerste gezicht!

Bij beiden ligt de basis bij graffiti en street art, zij geven hieraan hun eigenwijze draai door het vaak gewoon te laten gebeuren en er soms eens lekker voor te gaan zitten, maar vloeien doet het altijd!
Potten met Strakke lijnen, flacons eensgezindheid, tubes lol en spuitbussen vol met vrolijke kleuren maakt dat de figuurtjes van Nol En Edo samen zo goed werken!

Het leverde tal van kleine en grote samenwerkingen op met evenzoveel kleine en grote namen uit de street art scene in binnen en buitenland. De reizen die zij tot nu toe maakten naar bijvoorbeeld Berlijn, Bristol (UK) en Cork (Ierland) lezen als een jongensboek en leverden tal van sterke anekdotes op die je na enig aandringen wellicht uit de mond van de mannen zelf kan horen op deze eerste duo expo!

hijgendhert-_Ill

Het werk is met veel zorg gemaakt en nodigt uit om iedere dag met een dikke lach op je gezicht de deur uit te lopen! (Als je zo gelukkig bent om iets van de mannen thuis te hebben hangen natuurlijk)
Onder de naam YUM YUM zullen zij nog veel stof gaan doen opwaaien zowel nationaal als internationaal.

Drop even binnen bij ons, Laat je verrassen, neem een drankje en bekijk het werk van Nol & Edo of bekijk Nol & Edo zelf want zij zullen er natuurlijk ook gewoon zijn. En Beverly Crush draait!
We zien je daar in Het Hijgend hert op 19 Juli!
Tot snel.

 

jul
22
di
De Valkenberg Afterparty
jul 22 @ 23:00 – jul 23 @ 02:00

Iedere dinsdagavond vanaf 15 juli en de hele maand augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met Dj Daan Draait. Mmv dokter Worst. Verder hangen, dansen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
26
za
Spaanse Vlieg – Nederlandstalige rumba
jul 26 @ 22:30 – jul 27 @ 01:00

Spaanse Vlieg maakt zeer aanstekelijke en vurige Nederlandstalige rumba.

Romantische en tragikomische, Nederlandstalige teksten op gebeeldhouwde, akoestische gitaarmuziek met warme zuidelijke invloeden van flamenco, rumba, bossa nova en andere latin en jazz.
Calexico, Corry en de Rekels, Buena Vista Social Club en Orchestra Baobab zijn belangrijke invloeden.

Met Harry Leurink, Jaap van Keulen, Jurgen Preyer, Theo Flonk

 

spaanse

jul
29
di
De Valkenberg Afterparty
jul 29 @ 23:00 – jul 30 @ 02:00

Iedere dinsdagavond vanaf 15 juli en de hele maand augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Mmv dokter Worst. Verder hangen, kletsen, dansen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
31
do
InterNations Breda Get-together – expats event
jul 31 @ 20:00

http://www.internations.org/events/view/internations-breda-july-gettogether-caf-het-hijgend-hert:::80253

Crowning the apes – psychedelic rock
jul 31 @ 21:00 – 23:00

Meaningful, psychedelic rock with melancholic and euphoric elements.

Piet Baudoin
Eva de Brouwer
Jelle van Steen
Nick Theuns

crown

aug
2
za
Myllie Tunes – singer-songwriter
aug 2 @ 22:30 – aug 3 @ 00:30

Myllie Tunes is een aanstormende singer-songwriter die de podiums aan het bestormen is met haar rauwe stem en haar gitaar. Ze maakt al snel duidelijk dat de laatste noot nog niet gezongen is.

Ze is bekend met de ups en downs van het leven en deelt haar ervaringen in haar zelfgeschreven nummers.

Ze combineert een prachtige mix van akoestische folk, rock, soul, blues en jazz (denk aan Suzanne Vega, Adele, KT Tunstall, Billie Holiday).

Grote dromen en toekomstplannen brengen haar nu in Breda waar ze hoopt de swing en jazz te herontdekken.

myllie

aug
5
di
De Valkenberg Afterparty
aug 5 @ 23:00 – aug 6 @ 02:00

Iedere dinsdagavond vanaf 15 juli en de hele maand augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Mmv dokter Worst. Verder hangen, dansen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
12
di
De Valkenberg Afterparty
aug 12 @ 23:00 – aug 13 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Mmv dokter Worst. Verder hangen, dansen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
13
wo
Expositie: Hans Klaverdijk
aug 13 @ 20:00 – aug 29 @ 23:00

Een overzicht in tekeningen.

www.hansklaverdijk.com

hanske

aug
16
za
Koning der Dieren
aug 16 @ 22:30 – aug 24 @ 01:00

Koning der Dieren terug in het Hijgend Hert. Zijn liedjes gaan over vleeswaar, fluwelen erotiek met een uitdaging, ontluikende actrices, weltschmerz, lebensangst, ontwikkelingsproblematiek, pakken slaag, grote avonturen, de here Jezus en zijn ouwe moer.

De koning der dieren brengt een danse macabre zoals zij lang niet meer gehoord is: scabreus, verontrustend en ontregelend. Achteroverleunen? Easy listening? Vergeet het maar. De koning der dieren speelt liedjes die je oren doen bloeden.

Uit de pers:
Museum DR8888: “Wij denken dat De Koning der Dieren een behoorlijk eind in de buurt komt van de impact die Dada in de jaren ’10 en ’20 van de vorige eeuw gehad moest hebben. ”

3voor12/Breda: “Desondanks zorgen songs als ‘Gerard, geile huisarts’ en ‘Als je 16 bent’(…) ervoor dat de mensen in het publiek elkaar vertwijfeld en oncomfortabel aankijken (…); moeten we nu lachen (…) of roepen dat dit echte kunst is? Wat dat betreft doet De Koning Der Dieren precies wat popmuziek teweeg moet brengen.”

koning

aug
17
zo
BUTFF Burgers&Brains @Restaurant Day
aug 17 @ 16:00 – 20:00

Een voorproefje op BUT Filmfestivals ‘about brains’ thema tijdens Restaurant Day.

Laaf je tijdens de Restaurant Day aan volle gedachten en stevige hersenspinsels, aan rundvleesburgers, visburgers en vegaburgers tussen verse zelfgebakken broodjes. Als nagerecht volgen de brains. Op het podium lardeert House of Wax de burgers met allerhande sausjes en toppings. De setting binnen en buiten is geheel en al in het thema ‘about brains’.

Op zondag 17 augustus tussen 16.00-20.00 uur kun je binnenlopen @Café het Hijgend Hert, Pasbaan 7 Breda

Info Restaurant Day
Restaurant Day is een voedselfestival dat georganiseerd wordt door duizenden mensen die wereldwijd ééndagsrestaurantjes openen en bezoeken. Restaurant Day brengt mensen bij elkaar door iedereen de kans te geven voedsel, ervaringen, plezier en leefruimtes te delen met een ander.

Info BUTFF 2014 ‘about brains’
www.butff.nl

 

 

butff

aug
19
di
De Valkenberg Afterparty
aug 19 @ 23:00 – aug 20 @ 02:00

Iedere dinsdagavond vanaf 15 juli en de hele maand augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Mmv dokter Worst. Verder hangen, dansen, kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
26
di
De Valkenberg Afterparty
aug 26 @ 23:00 – aug 27 @ 02:00

Iedere dinsdagavond vanaf 15 juli en de hele maand augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Mmv dokter Worst. Verder hangen, dansen kletsen en natuurlijk weer de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
28
do
Schrijfcafé Breda: ordenen en structuur aanbrengen in je leven
aug 28 @ 14:00 – 16:00

Is opruimen voor jou een avontuur? Of kun je wel wat structuur in de chaos gebruiken?
Kom naar het schrijfcafé en ontdek hoe je de zaken al schrijvend weer op orde krijgt.
Dit keer gaan we het hebben over harmonie en balans. Professional organizer Enny Rubens is van de partij om ons tips en trucs te leren.

Donderdag 28 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in café Het Hijgend Hert: Pasbaan 7 in Breda.
Deelname is 12,50 euro inclusief 1 consumptie.

schrijfcafe

sep
9
di
Indie Pendant Games Gathering III
sep 9 @ 19:00 – 22:00

Look forward to another edition of the Indie Pendant Games Gathering. A place and space for developers and game enthusiasts to come together and share their love/frustration of working in this medium. Everyone is welcome to participate with talks and games.

The evening lasts from 19:00 untill 22:00 on September 9th. As with previous events you can expect talks and games provided by the community.

This edition will feature 2 talks and space for 4 games. The talks are currently pending although we urge you to send in a request for your game/project to be made playable to tino@sassybot.com.

Because this will also herald the beginning for a new generation of This is IGAD students we kindly request that you pass on the knowledge of this event to the new kids on the block.

Thank you for your time and sign up if you’re going!

~ Tino

sep
13
za
Open Monumentendag Breda – op reis
sep 13 @ 11:00 – 17:00

Open Monumentendag heeft in 2014 als thema ‘Op Reis’.

In meer dan dertig panden in de binnenstad en in Princenhage vinden op zaterdag diverse activiteiten plaats waaronder het Hijgend Hert.

Op muzikale reis

Het pand heeft van oudsher wel met dieren te maken, maar niet met herten. In 1898 ontwierp de Bredase architect J.A. van Dongen dit pand als koetshuis. Het hoorde oorspronkelijk bij Hotel de Kroon, dat om de hoek aan de Boschstraat lag. Dit was een van de oudste straten van Breda, en ooit één van de drie toegangswegen. Het verpauperde hotel werd in de jaren tachtig van de twintigste eeuw afgebroken.

Tessenderlandt studenten Schilderen/tekenen vertellen hier over de door henzelf gemaakte schilderijen met als thema: “Reisbestemmingen wereldsteden”.

om

sep
14
zo
Beaux Jazz Sessie
sep 14 @ 15:00 – 18:00

Zondag 14 september kan er weer gejamd worden tijdens de Beaux Jazz Sessie van Stichting Beaux Jazz.
Alle jazz- en aanverwante stijlen komen langs: van swing tot latin, van bebop tot funk. De sessie wordt deze keer geopend door het Robin Willems trio. Robin studeert jazzgitaar aan het conservatorium. Zijn trio wordt verder gevormd door zijn medestudenten Bente Jasmijn – contrabas en Frank Wintermans – drums.

Jazzminnende muzikanten die mee willen doen aan de sessie, kunnen zich aanmelden via workshops@beauxjazz.nl .

Noteer alvast in de agenda:
* 18 september: Play Out Night (open podiumavond) met 1 tot 2 bands per avond, gratis entree.
* 28 september : Beaux Jazz Sessie / Workshop
* 12 oktober: Beaux Jazz Sessie / Workshop
* 16 oktober: Play Out Night (open podiumavond) met 1 tot 2 bands per avond, gratis entree.
* 26 oktober: Beaux Jazz Sessie / Workshop

Expositie Binnenste Buiten foto’s van Sabine van der Veeken
sep 14 @ 20:00 – okt 5 @ 23:00

uitnodiginghh

sep
18
do
Beaux Jazz Play Out met Original Victoria Band en Here we are Jazzband
sep 18 @ 20:30 – 23:15

De Original Victoria Band opent donderdag 18 september de Play Out Night. De OVB mag zich rekenen tot de oudste nog bestaande oude stijl jazzorkesten ter wereld. Dit jaar bestaan ze 90 jaar. Hun repertoire bestaat louter uit nummers ut de oude jazzperiode 1924-1935.
Vervolgens geeft de Here we are jazzband een optreden van 22u tot 23u. Entree is gratis. Iedereen is van harte welkom te komen luisteren en supporten.

OVB

De Play Out Night is de maandelijks terugkerende open podiumavond van Stichting Beaux Jazz. Elke 3e donderdagavond van de maand treden maximaal 2 acts op. Artiesten die zich willen presenteren kunnen zich aanmelden bij Naomi Adriaansz via playout@beauxjazz.nl.

sep
20
za
TussenBarst 3voor12 Breda Barst afterparty
sep 20 @ 23:00 – sep 21 @ 02:00
sep
23
di
Hert Kledingruilparty / Clothing swap party
sep 23 @ 19:30 – 22:00

De vorige keer al een paar leuke kledingstukken gescoord, dus nu weer een herfst/winter editie van de Kledingruilparty.

Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, moet je drie kledingstukken meebrengen. De kleding dient schoon, gewassen en nog in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn, maar ondergoed, panty’s en sokken mogen in je kast blijven. …Accessoires zijn natuurlijk ook van harte welkom. Denk hierbij aan riemen, tassen, sjaals, mutsen, schoenen, kettingen, oorbellen etc.

Tot 20.00 uur inleveren van de (vrouwen)kleding.
Vanaf 20.00 uur passen en meten.

Nog wat regeltjes om het allemaal leuk en ontspannen te houden:
– Minimaal 3 kledingsstukken en/of accessoires inbrengen
– Eenmaal ingebracht kun je het tijdens de avond niet intrekken.
– Bedenk wel dat je soms niet 1 op 1 terugkrijgt wat je ingebracht hebt.
– Als er meerdere gegadigden zijn voor 1 kledingstuk verloten we dat.

De overgebleven kleding doneren we aan een goed doel of neem je weer mee naar huis.

————
A Clothing Swap Party is a fantastic way to revitalize your wardrobe…all without spending money! This evening in het Hert the spring/summer version of the Swap Party.

Some rules:
– Bring at least 3 pieces of garment. Accessories like shoes, belts, bags etc are also fine. Items should be clean and free of stains or tears.No used underwear or lingerie.
– Once you bring in the garment you can not withdraw during the evening.
– When more people like a piece we raffle.

The leftovers we donate to charity or you can take them back home.

kledingruil

sep
25
do
Schrijfcafé Breda: dieren en dierenliefde
sep 25 @ 14:00 – 16:00
sep
28
zo
Beaux Jazz workshop en sessie met New Orleans gitarist Brian Seeger
sep 28 @ 15:00 – 18:00

Op zondag 28 september ontvangt Beaux Jazz de uit New Orleans afkomstige gitarist en docent Brian Seeger. Hij geeft een workshop over o.a. jazztiming en de invloed van New Orleans op de huidige jazzmuziek. Inschrijven kan bij Naomi Adriaansz via workshops@beauxjazz.nl. Deelname is 4 euro p.p. te voldoen in de donatiebox op de middag zelf.

Brian Seeger is naast een zeer toonaangevende gitarist ook muziekdocent aan de University of New Orleans. Hij heeft het podium gedeeld met grootheden als Aaron Neville, Jason Marsalis, Davell Crawford, Stanton Moore en zelfs meesterdrummer Johnny Vidacovich. Website: brianseeger.com

brian seeger

Na de workshop nog sessie. Alle jazz- en aanverwante stijlen komen langs: van swing tot latin, van bebop tot funk.

Noteer alvast in de agenda
* 12 oktober: Beaux Jazz Sessie met o.a. Sjoerd van Eijck (piano)
* 16 oktober: Play Out Night (open podiumavond) met om 20.30u Jazz Company Grand Cru. Van 22u – 23u : nog ruimte voor een band. Aanmelden kan via playout@beauxjazz.nl. Gratis entree.
* 26 oktober: Beaux Jazz Sessie / Workshop : TBA

okt
4
za
Playground – groovende poprockcovers
okt 4 @ 21:30

”Wij zetten elk podium op z’n kop met onze strakke poprockcovers.”

De Ettense coverband Playground bestaat uit vijf enthousiaste en gedreven muzikanten. Hun repertoire bestaat vooral uit covers met een speciaal randje. Van Gossip tot Bruno Mars en van Alice Russel tot Skunk Anansie. Als het maar rockt, grooved en een groot publiek kan behagen.

Bezetting Playground:

Joyce Meuwissen (Vocals, Backing Vocals)
Ilse Adriaensen (Backing Vocals, Vocals)
Roland Broos (gitaar)
Ronald van Wensen (bas)
Ferdi van Es (drums)

playground

okt
8
wo
Expositie Myriam Melai
okt 8 @ 20:00 – nov 2 @ 02:00
De werken van Myriam Melai (Breda, 1948) zijn gebaseerd op (selectieve) waarnemingen uit de eigen omgeving, zoals stads- en landschapsimpressies, of details ervan.
Het palet beperkt zich tot twee of drie kleuren, die onderling gemengd worden.
Composities van vormen en sobere kleuren vormen door onderlinge samenhang een monumentaal totaalbeeld. Zo geven vormen en kleuren een andere betekenis aan de werkelijkheid.
Bij de kleine drie- of tweeluiken worden monochrome vlakken gecombineerd met landschapselementen.
Voor vragen en reacties mail: myriam.melai@gmail.com
 fotoIMG_0029
okt
11
za
Casa de la muerte – HellbillyMexicanBalkanPolkaRock
okt 11 @ 22:30 – okt 12 @ 01:00

Casa de la Muerte beleeft sinds 2009 fantastische tijden. Ze waren afgelopen jaren o.a. te zien bij Paaspop, de Melkweg, Paard van Troje en Patronaat. Na de single en video Bucknife presenteerde de band in 2013 haar eerste CD Hillbilly Tanzbar.

Recensies als Gipsysalsa with a punk attitude! en A “joie de vivre” atmosphere that simple can’t be ignored! zeggen genoeg. Waar Casa speelt breekt het feest los. Ook dit jaar staan optredens gepland op grote festivals, in zompige kleine kroegen en op vele, vele andere podia.

Met hun zwetende en stampende HellbillyMexicanBalkanPolkaRock en hun nieuwe, vers uit Odessa ingevlogen, frontvrouw Maruscha Mila Vilankova ontdooit Casa de la Muerte de harten van menig ruige rocker om ze daarna in golven wodka en bier te doen ontvlammen onder het nu al legendarische motto:

VIVE LA VIDA, PARA MORIR SIEMPRE HAY TIEMPO!

Vier het leven, de dood duurt lang genoeg!

Casa-de-la-Muerte-Bridge-Black-White

okt
12
zo
Beaux Jazz Sessie olv pianist Sjoerd van Eijck
okt 12 @ 15:00 – 18:00

Beaux Jazz organiseert wwer een openbare jamsessie ​o.l.v. ​pianist Sjoerd van Eijck. Hij opent de sessie met zijn kwartet bestaande uit : Sander Smeets (drums), Richard Frijters (bas) en Sanne Rambags (zang).
Tijdens de open sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod. Meedoen? Stuur een mail naar workshops@beauxjazz.nl . Ook als je vragen hebt, kun je mailen naar dit e-mailadres.

okt
14
di
Tuesday Night Jazz met Nieuwe Veste Bigband
okt 14 @ 20:30

Even bijkomen van een drukke werkdag, of gewoon gezellig een avondje uit? Dan is deze dinsdagavond de avond om bij aanwezig te zijn! Vanaf 20:30 speelt de Nieuwe Veste Bigband op deze openbare repetitie / optreden.……

nvbb

okt
16
do
Beaux Jazz Play Out met Jazz Company Grand Cru
okt 16 @ 20:30 – 22:00

Jazz Company Grand Cru is een septet met een hedendaags, eigen geluid. Ontstaan vanuit de ambitie en het enthousiasme om gezamenlijk iets neer te zetten en verder te ontwikkelen tot een eigen sound. Dit alles onder de bezielende coaching van top jazz gitarist Marzio Scholten. (www.marzioscholten.com)

We spelen zorgvuldig gekozen repertoire, waarbij we hedendaagse en eigen stukken afwisselen met enkele meer traditionele jazz standards.

Jazz Company Grand Cru kent de volgende bezetting:
Charlotte Wooning (zang), Sacha Koppert (dwarsfluit), Kenneth van Haaren (gitaar), Henri Noorlander (piano/keyboard), Kees Bouwman (saxofoon), Rob Dekker (drums) en Ron Breugelmans (contrabas)

Basis RGB

okt
17
vr
Cd presentatie MMMM madmonkeysmakingmusid
okt 17 @ 22:00 – 23:00
okt
21
di
Experience #6
okt 21 @ 20:00 – 21:30

EXPERIENCE is een initiatief dat is opgezet door Lars Reen en Imke Zeinstra, twee beeldende kunst studenten van AKV| St. Joost te Breda.

Het is een platform voor studenten en afgestudeerden die zich bezig houden met performance art en andere vormen van performatieve kunst. Een open podium dat ruimte biedt voor experimenten en een goed gesprek.

Anouk van der Wegen, Lars Reen en Imke Zeinstra tonen deze avond hun performances.

Toegang is zoals altijd gratis. Dus kom gezellig een biertje doen en neem je vrienden mee!

okt
25
za
Dzezvica – Balkan/world from Prague
okt 25 @ 22:00 – okt 26 @ 00:30

Džezvica is a young musical group from Prague, drawing inspiration for their music from rhythms of Balkan peninsula and its surroundings.

Dzezvica

Kateřina Sequensová – vocals,
Petra Majerčíková – vocals,
Alena Libánská – vocals, flute,
Adéla Bryan – viola,
Jan Václ – guitar, clarinet, vocals,
Vojtěch Nejedlý – violoncello, vocals,
Josef Prexl – accordeon,
Alina Shupikova – darbouka, cajon, percussions

 http://bandzone.cz/dzezvica

okt
26
zo
Beaux Jazz Sessie olv Sander Smeets
okt 26 @ 15:00 – 18:00

Deze zondag weer een openbare jamsessie o.l.v. drummer Sander Smeets. Hij opent de sessie met zijn trio bestaande uit : Tomek van Leeuwen (bas) en Adri Moncada (piano). Alle drie studeren zij jazz aan het Codarts, conservatorium Rotterdam.

Tijdens de open sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod. Meedoen of luisteren mag allebei 😉

beauxjazzlogoFLYER

okt
30
do
Schrijfcafé Breda: thrillers
okt 30 @ 14:00 – 16:00

Geheimzinnigheid, spanning, verrassing, verwarring… Beleef het mee in Schrijfcafé Breda op donderdag 30 oktober.

Halloween staat voor de deur dus het thema is dit keer “Thrillers”:
Wat kunnen we leren van bekende schrijvers van spannende boeken?
Wat maakt een verhaal griezelig?
Welke woorden gebruik je om het eng te maken?

Je bent van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur in café Het Hijgend Hert: Pasbaan 7 in Breda. Deelname is 12,50 euro inclusief 1 consumptie.

schrijfcafe

nov
2
zo
Expositie “Verbiest Verbaast” met schilderijen en sculpturen
nov 2 @ 16:00 – nov 23 @ 22:00

Joeri Verbiest (1979, Breda) schilder, dichter en muzikant, woont en werkt in Amsterdam. Hij exposeerde eerder al in ‘t Hijgend Hert met schilderijen en ruimtelijk werk en daarnaast in vele andere plaatsen in Nederland, maar ook in België en Frankrijk. De aankomende expositie is echter anders dan alle andere en het antwoord , op de vraag: “Waarom?”, blijft, tot de opening een grote verrassing.

Nu met actueel werk en terug naar de roots: Verbiest brengt een ode en dat doet hij zeker niet alleen.

verbiest

Vernissage: zondag 2 november 16:00 uur.
Finissage: zondag 23 november 20:00 uur.

nov
7
vr
Parlons français ensemble!
nov 7 @ 20:00
Chers tous,
Nous vous invitons à nous joindre pour un apéritif tardif ce vendredi-soir! C‘est une initiative pour ceux qui aiment parler français, ayant l’envie d’entretenir tout ce qu’ils ont appris. Ou tout simplement le plaisir convivial de vouloir se rencontrer entre francophones! Chaque premier vendredi du mois on se retrouverait donc à Breda, de 20h à 22h au “Hijgendhert” (pasbaan 7) Soyez les bienvenus! 
Cordialement, Dominique (www.le-cap.nl)
stacks_image_444
nov
8
za
Moscow Express
nov 8 @ 22:30 – nov 9 @ 01:00

De DIY muziek van Moscow Express wordt wel eens vergeleken met een theatrale mix van Country, Rock en Roots met voor elk liedje een sound die past bij de tekst. Als invloeden worden genoemd Tom waits, Johnny Cash, Primus en The Beatles. Artiesten waar de band zelf natuurlijk nog nooit van gehoord heeft. Wat verwacht je als je jaren opgesloten heb gezeten in Ognenny Ostrov?

moscow

De band:
Mike ‘Express’ Michels (ex HooFTPijN en Mucho Maestro (bas)snaren en zang
Guido ‘Perron Geluk’ de Jong (ex Mucho Maestro) trommels en zang
Sander ‘de Biels’ Carree (ex Mark Lotterman) (gitaar)snaren, zang, producer

nov
9
zo
Beaux Jazz Workshop door drummer Brooks Tegler (USA)en aansluitend sessie
nov 9 @ 15:00 – 18:00

Deze zondag geeft de Amerikaanse drummer Brooks Tegler een inspiratievolle workshop rondom het thema “Less is More”. De workshop richt zich niet enkel op de rol van de ritmesectie, maar ook op blazers en zangers. Deelname kost 5 euro, te voldoen op de middag zelf in de donatiebox. Opgeven s.v.p. bij Naomi Adriaansz via workshops@beauxjazz.nl

Aansluitend is tot 18 uur open jamsessie o.l.v. de rietblazer Robert Veen. De middag wordt mede begeleid door Harry Kanters op piano.

Over Brooks Tegler
Meesterdrummer Brooks Tegler (USA) wordt wel gezien als de opvolger van zijn grootste inspirator: Gene Krupa. Door zijn zeer stuwende stijl is hij de favoriete begeleider van vele musici die zich toeleggen op de swingperiode. Hij is te beluisteren op meer dan 100 albums waarvan minimaal 8 onder zijn eigen naam zijn uitgebracht.

Brooks is een lopende encyclopedie o.g.v. traditionele jazz en swing. Als orkestleider is hij ongeëvenaard en beschikt hij over een reusachtige bibliotheek met authentieke arrangementen die destijds door grote namen als Duke Ellington, Benny Goodman, Artie Shaw, Glenn Miller en Woody Herman werden vertolkt.

Volg Beaux Jazz op www.beauxjazz.nl en www.facebook.com (Stichting Beaux Jazz)

brooks

Kristallnacht herdenking
nov 9 @ 19:00

Om 14.45 uur de film “Bon Dieu” in Chasse Cinema. Na de film een gesprek met de kijkers van de film onder leiding van Ben Kortman en Gemmy van Laere.

17.00 uur Samenkomst bij het Joods Monument, Wihelminapark.

Vanaf 19.00 uur herdenkingstocht langs kerk, synagoge, moskee en art. 1 gedenkteken. Om 22.00 uur eindigend in het Hijgend Hert met muziek van Zwey Brider.

kristall

nov
11
di
Indie Pendant Games Gathering IV
nov 11 @ 19:00

The Indie Pendant Games Gathering is a bi-monthly moment for developers and game enthusiasts to come together and share their knowledge, experiences, and projects. In this fourth edition we will try to put a bit more focus on highlighting some of the art aspects of game development.

You can expect two short presentations by community members or guests with a chance to ask questions afterwards.

– Ralph Palmer
With tremendous joy we welcome Ralph in our midst where he can share insights into his epic career. Ralph has over 30 years of experience in the game and movie industry working at companies such as Disney, Remedy, EA, and Rythm & Heus. You may recognise his work in titles such as Atlantis, Quasimodo, Pocahontas, Garfield, and Scooby Doo 2.

– Alex Immerzeel
Some may have heard of Split Polygon and their upcoming space sim Interstellar Rift which was present at previous Indie Pendant’s. We are fortunate that Alex is willing to elaborate on their game and how it came to be.

There will also be 4 tables available for anyone to demo a game, project, or prototype you are working on. Please send an email to tino@sassybot.com to reserve a table.

The following games and prototypes have already reserved a spot:

– Hyper Turny
– Reiver
– Gang Up!

Please RSVP to this event to stay up to date on announcements.

Cordially,

~ Tino van der Kraan

indie

nov
16
zo
JAZZWEEK
nov 16 @ 15:00 – nov 23 @ 18:00

Van zondag t/m zondag elke dag live jazz in het Hijgend Hert tijdens de 1e Jazzweek van het Hert.

zo 16 15.00 – Nicole Willemsen & Back to Jazz
di 18 21.00 – 25th Anniversary Rob van Bavel Trio
wo 19 21.00 – Gentrifuge (B)
do 20 21.00 – Trio Bram Stadhouders – David Hoogerheide – Luca Marini
vr 21 22.00 – Julian Edwardes Trio
za 22 22.00 – Gosto
zo 23 15.00 – Beaux Jazz Jeugdsessie

A3_JazzWeek_nov2014def2_HR_RGB

Nicole Willemsen & Back to Jazz
nov 16 @ 15:00

Nicole Willemsen brengt een ingetogen ode aan beroemde jazz standards, die de sfeer oproepen van rokerige kelders met gepassioneerde muzikanten.

Nu is er haar allereerste CD, die ze vandaag met trots aan u presenteert, samen met Back To Jazz, inmiddels een bekende naam in de Bredase jazzscene.

Nicole Willemsen – zang
Martien van Lent – alto sax
Cor Clement – tenor en sopraan sax
Jeroen Mathijssen – piano
Anton Verbeek – contrabas
Joost Steevens – drums

Flyer-cd-presentatie

nov
18
di
25th Anniversary Rob van Bavel Trio
nov 18 @ 20:30

Het Rob van Bavel Trio is weer begonnen. Na een lange periode van ieder zijn eigen werkzaamheden is er besloten om weer wat concerten te gaan doen met de eerste bezetting.

Rob van Bavel (piano), Marc van Rooij (bas) en Hans van Oosterhout (drums) vormen al vijfentwintig jaar een hecht trio.

Deze avond ook presentatie van hun net opgeleverde allernieuwste cd.

Entree 6 euro. Reserveren kan via info@hijgendhert.nl of 076-5141988. Reservering is dan geldig tot dinsdag uiterlijk 20.30 uur.

 

.rvb