Programma

jun
27
di
Expositie Julie van Zessen / Image de Julie
jun 27 @ 20:00 – jul 21 @ 23:00

Prints en originele collages van Image de Julie.

www.imagedejulie.com

jun
28
wo
Stedelijk Jeugdkoor Breda openbare zangles
jun 28 @ 17:00 – 18:00

Alle groepen laten van zich horen aanstaande woensdag. Kom je kijken en luisteren of meedoen?

 

 

 

Gotango oefenavond
jun 28 @ 19:30 – 21:30

GOTANGO Breda houdt haar oefenavond in Het Hijgend Hert. Iedereen die de Argentijnse tango wil (leren) dansen is welkom op dedansvloer. Meer informatie vind je op www.gotangobreda.nl

jun
29
do
Schrijfcafé Breda: wijsheid van het hart
jun 29 @ 14:00 – 16:00
We zoeken vaak naar antwoorden in ons hoofd. We overdenken opties en verzinnen nieuwe invalshoeken maar toch…zijn daar geen antwoorden te vinden. Dat komt omdat het hart weet wat het hoofd niet kan bedenken. De echte wijsheid ligt diep in ons opgeslagen.
Wijsheid ligt in ons te wachten tot ze door ons verteld kan worden. Soms duurt het jaren voordat ze zichtbaar wordt gemaakt. Wijsheid ligt in ons opgeslagen. Het is de optelsom van onze intuïties, ervaringen en wat we meekregen al van voor onze geboorte. We zijn allemaal dragers van onze eigen unieke wijsheid.
 
Als we de tijd en de moeite nemen om onze verhalen te leren kennen, leren we onszelf kennen. Als je je hart opent, open je het niet alleen voor jezelf, de hele wereld kan het zien en voelen! In Schrijfcafé Breda gaan we aan de slag met schrijftechnieken die je uitnodigen om je hart te laten spreken. Je bent van harte welkom.
 
Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van Monique Smit.

 

Indie Pendant Games Gathering XI
jun 29 @ 19:00 – 22:00

A game developer gathering by developers, for developers.

This event is for anyone with an interest in games and game development. There is an opportunity to give a 10 minute talk about something game development related and space to demo any work you may want to show off.

Please send an email to tino@sassybot.com if you’d like to give a short talk or have something you’d like to showcase.

See you there!

 

indie

jul
8
za
POBHert in de zomer met Aline Hilderink
jul 8 @ 22:00 – jul 9 @ 00:15

De eerste Zomerse POBHert van dit jaar verwelkomt singer/songwriter Aline Hilderink.

Muziek zat er bij Aline al vroeg in. Ze zingt, speelt gitaar, piano en drums en maakt gebruik van een loopstation. Daarnaast is ze ook bassiste in een meidenband.

Ed Sheeran is voor haar een grote bron van inspiratie bij het maken van haar muziek en het ontwikkelen van een eigen sound.

 

 

 

 

 

Ook deze zomer weer POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

 

jul
11
di
De Valkenberg Afterparty
jul 11 @ 23:00 – jul 12 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
12
wo
Gotango oefenavond
jul 12 @ 19:30 – 21:30

GOTANGO Breda houdt haar oefenavond in Het Hijgend Hert. Iedereen die de Argentijnse tango wil (leren) dansen is welkom op de dansvloer. Meer informatie vind je op www.gotangobreda.nl

jul
15
za
POBHert in de zomer met Damé
jul 15 @ 22:00 – jul 16 @ 00:15
Damé is een indierockpopband, die in basis bestaat uit een singer/songwriter duo. Zangeres Daphne Felipie heeft een onvervalste soul-strot, en wordt begeleid met composities en instrumentatie door gitarist, composer en producer Alan Mascott.
 
Damé is door producer A.R.T., die bekend is van zijn werk van en met Typhoon, Rico en Sticks, bestempeld als nieuw talent dat in de gaten moet worden gehouden. De ep Monastery en single We’ll Be Fine worden via de diverse muziekstreamingsites al met grote regelmaat beluisterd en gedownload, maar de ep is ook op cd bij de optredens te koop.
 
Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

 

jul
18
di
De Valkenberg Afterparty
jul 18 @ 23:00 – jul 19 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
22
za
POBHert in de zomer met Dear Adam
jul 22 @ 22:00 – jul 23 @ 00:15
Dear Adam bestaat uit de singer/songwriters Joosje Jochems en Wessel Maas, beiden afgestudeerd aan de Rockacademie te Tilburg. Het eerste liedje dat ze samen schreven, Tonight, zorgde meteen voor een plek op de verzamelcd Alle 014 Goed. Door dit onverwachte maar directe succes, kregen ze de smaak te pakken en wilden ze samen, door middel van hun muziek, hun verhalen blijven delen met het publiek. Sindsdien vertellen ze met hun liedjes je alles wat ze bezig houdt. Het is dan alsof het in een brief geschreven staat die ze je niet alleen persoonlijk komen overhandigen, maar ook zelf aan je voorlezen. Of beter gezegd, voor te zingen in plaats van voor te lezen.
 
Met de warme, maar zeer krachtige stem van Joosje en de begeleiding van het dynamische gitaarspel en de ingetogen tweede stem van Wessel, maakt Dear Adam fijne luisterliedjes. Liedjes waar je gemakkelijk bij kunt wegdromen.
 
Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

!

 

 

jul
25
di
De Valkenberg Afterparty
jul 25 @ 23:00 – jul 26 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
28
vr
InterNations Breda July event
jul 28 @ 20:00 – 23:00
It´s summer time! Let´s get together and enjoy the warmth of friends, InterNations members and Newcomers this July. We meet at a a brand new venue this time, easily accessible and in a popular area!
Café Het Hijgend Hert opens its doors for InterNations Breda, so don´t lose this great opportunity to mix and mingle with other expats and global minds!Feel free to bring your friends, co-workers and relatives, but please invite them to register for InterNations first. Let’s keep growing the InterNations community in Breda together!

See you there!

Adam Kalbarczyk & Bina Champaneria

InterNations Ambassadors Breda
www.internations.org/breda-expats
jul
29
za
Expositie LETSkring Breda
jul 29 @ 15:00 – aug 15 @ 23:55

Opening zaterdag 29 juli 15.00 uur (tevens LETScafé). LETSkring Breda heeft veel leden die tekenen, schilderijen, fotograferen, creatief zijn met textiel, beeldhouwen, keramisch enz. Daarom een LETSexpositie in het Hijgend Hert!

Deze middag is het ook LETScafé. Een meeting voor letsleden en geïnteresseerden. Wij beantwoorden al je vragen over de Letskring en je kunt ook meteen lid worden.

 

 

 

 

 

 

 

Over de LETSkring Breda

Gebruik je talent en ontvang wat je nodig hebt…
Onder dat motto LETSEN wereldwijd tienduizenden mensen. Los van geld wordt er gehandeld met talenten, diensten en goederen. Of het nu gaat om een massage, fietsreparatie, klushulp of groenten uit eigen moestuin: het kan allemaal geruild worden.

Hoe werkt het?
Plaats je aanbod en vraag op de website, zoek wat je nodig hebt van andere leden en begin met handelen! Zo simpel is het. Voor elke klus of geleverde dienst ontvang je punten, die jij op jouw beurt dan weer kan uitgeven aan een andere klus of dienst. En hoe meer leden er zijn, hoe completer het aanbod.

www.letskringbreda.nl

 

Hannah & Eva akoestisch
jul 29 @ 22:00 – 23:30

Wat gebeurt er als je een voormalig metaldrummer en een beginnende jazzdrummer samenbrengt? Dan krijg je Hannah en Eva.
Ondanks hun achtergrond kunnen ze beiden hun weg ook prima vinden op andere instrumenten, daarom hebben ze de handen ineengeslagen om op 29 juli voor het eerst een gezamenlijk akoestisch optreden te verzorgen.

Hun liefde voor drummen en muziek hebben Hannah en Eva gemeen, maar qua muzikale invloeden zijn ze nauwelijks te vergelijken. Waar je bij Eva een duidelijke rock sound hoort met invloeden van Alice In Chains tot Radiohead, kan je van Hannah een meer jazzy feel verwachten die te vergelijken is met het werk van o.a. Jacqueline Govaert en Fiona Apple. Hiernaast wordt Hannah ook beïnvloedt door het minimalistische werk van Luduvico Einadi, wat ze zal uiten in pianostukken.

Eva zal tijdens het optreden zang, gitaar en af en toe cajon verzorgen. Hannah neemt zang, piano en cajon voor haar rekening. Het duo gaat een mix van covers en eigen werk spelen.
Van Hannah en Eva kan je dus een veelzijdig optreden verwachten, wat in ieder geval niet snel zal gaan vervelen! Kom het zaterdag meemaken, om 22:00 bij Het Hijgend Hert.

 

 

 

aug
1
di
De Valkenberg Afterparty
aug 1 @ 23:00 – aug 2 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
5
za
POBHert in de zomer met the Martial
aug 5 @ 22:00 – aug 6 @ 00:15

Met een achtergrond in zowel de stedelijke als plattelandse omgevingen van Breda, brengt The Martial een geluid dat evenwel toe te kennen is aan pop- als countrymuziek. De hedendaagse countrymuziek van Hunter Hayes, Dan & Shay en Sam Hunt en de pop uit het einde van de vorige eeuw, denk aan Backstreet Boys en NSYNC, vormen de ondergrond van zijn hedendaagse muziek.

Door de jaren heen heeft The Martial zich verdiept in songwriting en groeide hij uit tot multi-instrumentalist. Singles Another You en Hideaway zijn de laatste twee nummers die de weg vormen richting de nieuwe muziek, waarbij Another You al meer dan 10.000 keer op Spotify beluisterd is en zelfs meer dan 200.000 keer op YouTube gekeken is!

Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

 

 

aug
8
di
De Valkenberg Afterparty
aug 8 @ 23:00 – aug 9 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
12
za
POBHert in de zomer met Merel Simons
aug 12 @ 22:00 – aug 13 @ 00:15

Op deze Zomerse POBHert kun je komen genieten van het optreden van singer/songwriter Merel Simons, die voor de gelegenheid haar formatie Amariszi weer eens eventjes achter zich zal laten.

aug
15
di
De Valkenberg Afterparty
aug 15 @ 23:00 – aug 16 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
17
do
Expositie foto’s Martijn Stadhouders
aug 17 @ 20:00 – sep 3 @ 23:55

Van 17-8 t/m 3-9 is er werk van Martijn Stadhouders te zien in ‘t Hert. De serie foto’s is een kijk op de ‘natuur’ langs het spoor en in de bermen van Breda, vastgelegd met behulp van een oud objectief van de rommelmarkt; een Helios 44-2 uit de jaren 70 uit de Sovjet Unie. Een lens met een uniek bokeh-effect wat met objectieven uit deze tijd niet te bewerkstelligen is…

aug
19
za
Thai cooking by Benjarong
aug 19 @ 17:00 – aug 20 @ 20:00

Benjarong kookt weer Thais in het Hert. Ook vegetarisch.

 

POBHert in de zomer met Moonlit Minstrels
aug 19 @ 22:00 – aug 20 @ 00:15
Moonlit Minstrels is een semi-akoestisch duo bestaande uit zangeres en violiste Léonie Leijdekkers en gitarist en zanger Eddy Stooker.
 
Samen brengen zij een afwisselend repertoire van covers en eigen werk waarbij vooral de invloeden van pop, folk en jazz hoorbaar zijn. De traditionele folk, vaak van Keltische oorsprong, wordt soepel afgewisseld met muziek van eigentijdse artiesten zoals Snow Patrol, Eddie Vedder en Velvet Underground.
 
De muziek is sfeervol en leidt de luisteraar door een muzikaal landschap waar het hele spectrum van emoties, dus van melancholiek tot aan vrolijk, voorbij komt.
 
Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!


 

 

aug
20
zo
Marian’s latin mix
aug 20 @ 16:00 – 19:30

Kom je ook gezellig op zondagmiddag 18 juni dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

aug
22
di
De Valkenberg Afterparty
aug 22 @ 23:00 – aug 23 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
26
za
POBHert in de zomer met Dave Caljouw
aug 26 @ 22:00 – aug 27 @ 00:15

Op de laatste zaterdag van de maand kun je komen genieten van singer/songwriter Dave Caljouw.

Dave is een singer/songwriter afkomstig uit het Zeeuwse Arnemuiden. Hij staat voor een sfeervolle avond met liedjes met karakter. Het repertoire bestaat uit eigen persoonlijke liedjes en covers van artiesten zoals Bruce Springsteen, Paul Simon en John Mayer.

 

 

 

sep
9
za
POBHert in de zomer met Vanavond Nog
sep 9 @ 22:00 – sep 10 @ 00:15

Vanavond nog! Een moeder, een dochter, een stem en een gitaar. Zij spelen met veel power en passie zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes!

Vanavond Nog bestaat uit moeder Carolijn en dochter Heleen. Ze spelen zelfgeschreven Nederlandstalig repertoire, waarvan het genre niet echt in een hokje te plaatsen is. Het is een mix van singer/songwriter, popmuziek en een vleugje jazz, met poëtische teksten.

Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

 

 

sep
15
vr
LAST MINUTE CONCERT – Awry (sc)
sep 15 @ 22:00 – sep 16 @ 01:00

AWRY are a Scottish band who make original music fusing traditional acoustic instruments with powerful electric soundscapes and the Gaelic language.

sep
23
za
Ilen Mer
sep 23 @ 22:00 – sep 24 @ 00:30

Ilen Mer is een indieband die warme, donkere electropop combineert met orkestrale invloeden. Na het debuutalbum ‘The Things That Sleep In The Woods’ (2015) bracht het viertal in juni 2017 de single ‘Skeleton’ uit, dat zweeft tussen lichtvoetig, dromerig, donker en rauw. ‘Skeleton’ is de eerste single van het  nieuwe album ‘Öar’, dat in twee weken op een afgelegen plek in Zweden opgenomen werd. De plaat wordt in november dit jaar uitgebracht. 

sep
24
zo
Beaux Jazz/Nieuwe Veste jazz sessie
sep 24 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

sep
27
wo
Hert Kledingruilparty / Clothing swap party
sep 27 @ 19:30 – 22:00

De vorige keer al een paar leuke kledingstukken gescoord, dus nu weer een herfst/winter editie van de Kledingruilparty.

Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, moet men minstens drie kledingstukken meebrengen. De kleding dient schoon, gewassen en nog in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn, maar ondergoed, panty’s en sokken mogen in je kast blijven. …Accessoires zijn natuurlijk ook van harte welkom. Denk hierbij aan riemen, tassen, sjaals, mutsen, schoenen, kettingen, oorbellen etc.

Tot 20.00 uur inleveren van de (vrouwen)kleding.
Vanaf 20.00 uur passen en meten.

Nog wat regeltjes om het allemaal leuk en ontspannen te houden:
– Minimaal 3 kledingstukken en/of accessoires inbrengen
– Eenmaal ingebracht kun je het tijdens de avond niet intrekken.
– Bedenk wel dat je soms niet 1 op 1 terugkrijgt wat je ingebracht hebt.
– Als er meerdere gegadigden zijn voor 1 kledingstuk verloten we dat.

De overgebleven kleding doneren we aan een goed doel of neem je weer mee naar huis.

————
A Clothing Swap Party is a fantastic way to revitalize your wardrobe…all without spending money! This evening in Het Hijgend Hert the spring/summer version of the Swap Party.

Some rules:
– Bring at least 3 pieces of garment. Accessories like shoes, belts, bags etc are also fine. Items should be clean and free of stains or tears.No used underwear or lingerie.
– Once you bring in the garment you can not withdraw during the evening.
– When more people like a piece we raffle.

The leftovers we donate to charity or you can take them back home.

kledingruil

sep
28
do
Schrijfcafé Breda: dromen, sleutels tot je innerlijk?
sep 28 @ 14:00 – 16:00
Schrijven over dromen en schatten ontdekken die op diepere lagen in je liggen te wachten.  Dat gaan we in september doen in Schrijfcafé Breda.
Als je ontwaakt uit een droom ben je als een ontdekkingsreiziger die terugkeert van een reis in een vreemd land. Wat je in je slaap ontmoet, ervaar je als jouw werkelijkheid. Je maakt deel uit van een magische realiteit maar wat is de betekenis ervan voor je dagelijkse leven?  Wat hebben jouw dromen je te zeggen? Hoe ga je met dromen aan de slag en welke aspecten zijn van belang bij het luisteren naar en uitleggen van dromen?  Wat zijn sleutels om de ongrijpbare werkelijkheid van dromen te doorgronden om toegang tot de wijsheid ervan te krijgen?
Als deze vragen je nieuwsgierigheid prikkelen en je meer wilt weten over hoe je dromen creatief kunt gebruiken als inspiratiebron, dan is het deze maand tijd om naar Schrijfcafé Breda te komen. Droombeeld, fantasie, angstdroom, wensdroom, natte droom, toekomstdroom…We gaan ontdekken op welke manier ze informatie geven over hoe je in het leven staat en hoe ze het verhaal vertellen van een verleden waardoor je bent gevormd. We oefenen en schrijven over nachtdromen én dagdromen. Waar droom jij over?
Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van schrijfdocent Monique Smit.

 

sep
29
vr
InterNations Breda September event
sep 29 @ 20:00 – 23:00
Lets welcome the coming of Autumn with a get together at this popular venue in Breda. Time to talk about summer holidays gone by and welcoming the autumnal colors of a new season.Looking forward to seeing you – old and new visitors to InterNations Breda!

InterNations Ambassador Breda

 

 

 
sep
30
za
BB en Van Berlo
sep 30 @ 22:00 – okt 1 @ 00:15
BB van Waardenburg en Rik van Berlo zijn al jaren beste vrienden. Aangezien ze beide muzikant zijn was het onvermijdelijk dat ze op een bepaald moment samen het podium zouden betreden. Ze hebben dit inmiddels op talloze plekken gedaan. Het afgelopen jaar leverden ze bovendien een bijdrage aan December Tapes, een album met tien Bredase acts, ten bate van het Jeugdcultuurfonds.
 
BB en Van Berlo speelt akoestische folk met wortels in de VS en Ierland. De harmonische samenzang en de inbreng van multi-instrumentalist BB, ze speelt onder meer gitaar, viool, fluiten,trompet, diatonische accordeon, bluesharmonica en harp, geven een allesbehalve alledaags geluid. Vanavond met Peter Scheffer op cajon of drums.
Ga rustig achterover zitten, luister en geniet.
okt
1
zo
Singelloop zijn we open vanaf 10.00 uur
okt 1 @ 10:00 – 23:55

Speciaal voor de Singelloop gaan we open om 10.00 uur. Loop je mee dan kun je je spullen bij ons neerzetten.

okt
4
wo
Expositie Myriam Melai – monochromen
okt 4 @ 20:00 – okt 22 @ 00:55

Installatie van een selectie van monochrome schilderijen – resultaat van een onderzoek naar kleur.

okt
5
do
De Mus: het grote dieren ABC
okt 5 @ 19:30 – 22:30

WE’RE BACK! Een beetje verwilderd, maar met ontzettend veel oerkracht om een nieuw seizoen neer te knallen. We nestelen ons weer bij het Hijgend Hert! Reptiel, amfibie, zoogdier of toch gewoon vogel? Voel je welkom!! 4 oktober dierendag, dus 5 oktober een dieren-Mus: Het Grote Dieren ABC!

Benieuwd naar de “mussen” voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

https://www.facebook.com/eveline.vesters/videos/1850446338318795/

okt
7
za
Samuel Jack (UK)
okt 7 @ 22:00 – 00:55

Samuel Jack werd geboren in Londen, maar groeide op in Engeland, Zuid-Afrika en Nederland. Zijn muzikale opvoeding begon met de oude blues en soul platen van zijn vader en werd later gevormd door de gospel en groepszang waar hij mee in aanraking kwam in Zuid-Afrika.

Zijn bijzondere geluid, denk aan Sam Smith, Hozier en Sam Cooke, blijft niet onopgemerkt. Na in 2015 gevraagd te zijn het Avalon podium op Glastonbury te openen, werd Samuel’s muziek door onder meer BBC Introducing/BBC Radio 2, Graham Norton en KRCW Los Angeles opgepikt. Ook de Amerikaanse televisie kreeg lucht van de
Britse singer-songwriter; zijn muziek was al te horen in tv-shows als Nashville, Satisfaction, About A Boy, Grimm en Bull.

Deze zomer speelde hij op een aantal grote festivals, waaronder Secret Garden Party, Greenbelt Festival en wederom op Glastonbury Op vrijdag 8 september verschijnt zijn debuut-EP Surrender op het Amsterdamse label Dox Records inclusief de gelijknamige single. Met deze EP op zak is Samuel Jack klaar om ook Nederland te veroveren.

 

 

okt
8
zo
Poder Latino 15 jaar wordt gevierd met een super latin jamsessie
okt 8 @ 15:00 – 19:00

Salsa orkest Poder Latino bestaat 15 jaar en viert dat met een latin jamsessie in het Hijgend Hert waar ze in 2002 hun eerste optreden hadden. Kom luisteren, dansen, meespelen.

okt
10
di
Indie Pendant Games Gathering XII
okt 10 @ 19:00 – 22:00

A game developer gathering by developers, for developers.

This event is for anyone with an interest in games and game development. There is an opportunity to give a 10 minute talk about something game development related and space to demo any work you may want to show off.

Please send an email to tino@sassybot.com if you’d like to give a short talk or have something you’d like to showcase.

See you there!

 

indie

okt
15
zo
Ska/reggae jamsessie olv Eric Wels
okt 15 @ 15:15 – 18:45

Om 15.15 een korte uitleg hoe het nu zit met die ska en reggae. En daarna jammen.

okt
21
za
POBHert met The Martial
okt 21 @ 22:00 – okt 22 @ 00:30
Op zaterdagavond 21 oktober 2017 kun je tijdens een nieuwe editie van POBHert genieten van een optreden van The Martial die dit keer zijn volledige band mee zal nemen.
 
Met een achtergrond in zowel de stedelijke als plattelandsomgeving van Breda, brengt The Martial een geluid dat evenwel toe te kennen is aan pop- als countrymuziek. De hedendaagse countrymuziek van Hunter Hayes, Dan & Shay en Sam Hunt en de pop uit het einde van de vorige eeuw, denk aan Backstreet Boys en NSYNC, vormen de ondergrond van zijn hedendaagse muziek.
 
Door de jaren heeft The Martial zich verdiept in songwriting en groeide hij uit tot multi-instrumentalist. Singles Another You en Hideaway zijn de laatste twee nummers die de weg vormen richting de nieuwe muziek, waarbij Another You al meer dan 30.000 keer op Spotify beluisterd is en zelfs meer dan 475.000 keer op YouTube gekeken is!
 
Naast deze uitgebrachte singles, de demo Things Will Be Alright en een bijdrage aan de December Tapes cds is The Martial onderweg naar een nieuw verhaal. Een reis naar de hoofdstad van de countrymuziek, Nashville, staat daarbij op het verlanglijstje.
 
POBHert is de muzikale samenwerking tussen stichting Poporganisatie Breda (POB) en café Hijgend Hert waarbij er een keer per maand het podium wordt vrijgemaakt voor een optreden van lokale en regionale muzikanten.
 
www.themartial.net
www.pobsite.nl
www.hijgendhert.nl
okt
22
zo
Marian’s latin mix
okt 22 @ 16:00 – 19:30

Kom je ook gezellig op zondagmiddag 22 oktober dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

okt
25
wo
Expositie Liesbeth Verhoeven
okt 25 @ 20:00 – nov 12 @ 23:55
Opruimtekeningen, diertekeningen en collages van Liesbeth Verhoeven.
okt
26
do
Schrijfcafé Breda: geluk
okt 26 @ 14:00 – 16:00
Schrijven maakt gelukkig

Tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober organiseert Schrijfcafé Breda een speciaal programma rondom Geluk, het thema van 2017. Geluk is te vinden in onszelf, schrijft filosoof Richard Allestree al in 1675 in The Art of Contentment en ligt in in tevredenheid met aardse zaken. Was geluk vroeger iets anders dan in onze tijd?

De Maand van de Geschiedenis gaat op zoek naar de betekenis van geluk, van vroeger tot nu. Wij gaan al schrijvend ontdekken wat er aan geluk uit onze pennen wil vloeien. Met behulp van speelse schrijfoefeningen gaan we op zoek naar de poëzie in onszelf en waarmee we elkaar inspireren.

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van docent creatief schrijven Monique Smit.

De Maand van de Geschiedenis
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. In oktober 2017 spoelen we terug rondom het thema Geluk. Van gelukszoekers tot weldoeners en van Fortuna tot vrijheid. Geluk lonkt, doet dromen en harder werken. Een maand lang brengt de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met duizenden culturele organisaties geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Ontdek gisteren, begrijp vandaag. Bekijk het complete programma op www.maandvandegeschiedenis.nl.

 

okt
27
vr
InterNations Breda October event
okt 27 @ 20:00 – 23:00

Lets welcome the coming of Autumn with a get together at this popular venue in Breda. Looking forward to seeing you – old and new visitors to InterNations Breda!

InterNations Ambassador Breda

 

 

 
okt
29
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
okt 29 @ 15:30 – 18:30

Er kan olv Milan Bonger weer gejamd worden tijdens de openbare jazzsessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

nov
2
do
De Mus: Allummus
nov 2 @ 19:30 – 22:30

Daar trek je dan als nieuwe vogel de wereld in. Je hebt alles al vanuit je nest gadegeslagen, maar nu spreid je dan toch echt je vleugels en neemt de sprong.. Die eerste vogelvlucht zit vol avontuur, wijze lessen en verrassingen en daar draait onze volgende Mus om: Alummus!! Wij nodigen alumni uit om hun kunsten te delen, geen betere plek om nieuw talent te ontdekken!

Benieuwd naar de (alum)mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

https://www.facebook.com/musbreda/videos/1558695090845145/

nov
11
za
The Flamenco Thief (UK)
nov 11 @ 21:00 – 22:30

Craig Sutton a.k.a. The Flamenco Thief speelt een mix van dansbare Gypsy-swing, rumba, balkan-beats en flamenco gitaar.

Entree:
* 5 euro of
* We Are Public pas of
* 10 moeren Letskring Mallemoer

nov
12
zo
Concert accordeonist Cees de Nijs met Dirk de Nijs, Sjoerd van Eijk, Richard Frijters en Antoine Trommelen
nov 12 @ 16:00 – 18:00

Cees de Nijs, accordeonist en al 85 jaar oud, speelt al sinds zijn vroege jeugd accordeon en is volledig autodidact. Hij trad in het verleden veel op met o.a. Jazzdrummer Huub Janssen (Dutch Swing College Band). Op youtube staan er filmpjes die zo’n 300.000 keer bekeken zijn met reacties vanuit heel de wereld. Maar Cees is ook de opa van Dirk de Nijs, drummer en afgelopen jaar afgestudeerd in Paradox.

Dat zijn kleinzoon ook de muziek in is gegaan betekent enorm veel voor hem. Daarom is er besloten om dit najaar een klein tourtje te organiseren. Cees de Nijs (accordeon) wordt begeleid door Richard Frijters (contrabas), Sjoerd van Eijck (piano), Dirk de Nijs (drums) en Antoine Trommelen (sax).

nov
14
di
Expositie Niels Visser
nov 14 @ 18:00 – dec 3 @ 23:55

Niels Visser is zelfstandig illustrator en grafisch ontwerper. Hij werkt doorgaans aan opdrachten voor verschillende organisaties. Het liefst ontwerpt hij infographics en pictogrammen. Het project ‘Never mind the dots’ is een vrij en een speels project waarbij structuur en toeval elkaar versterken. Hij zal een aantal van zijn ‘prints’ van dit project exposeren. De prints zijn gemaakt met een ‘stiftenbed’ bestaande uit 726 stiften.

Opening woensdag 15 november 20.00 uur.

nov
16
do
Popronde podium Hijgend Hert hosted by De Avenue
nov 16 @ 21:15 – nov 17 @ 00:15

Tijdens Popronde Breda kun je dit jaar bij het Hijgend Hert, waar het podium wordt gehost door De Avenue, genieten van 3 toffe optredens die je daar niet direct zou verwachten: Dock 83, Five Years Later en CAMP HIGH GAIN!

21:15 – DOCK 83
Dock 83 is een Utrechtse Hardcore/Metalcore band die haar oorsprong in 2013 vond. Met 3 eps op zak, een onlangs uitgebrachte album Ceylon in de pocket en een waslijst aan optredens staan ze inmiddels hun mannetje op elk podium.

22:15 – FIVE YEARS LATER
Five Years Later is terug na 10 jaar stilte, en de poppunk van weleer heeft geen greintje melodie verloren. Na omzwervingen via bands als Destine, Diesel Disko en Ego Dreams is de band nu terug met een nieuwe EP en reünieshowS. Wie er vroeger bij was weet: een F.Y.L.-show is veel meer dan alleen de refreintjes die na één keer horen in je hoofd blijven zitten.

23:15 – CAMP HIGH GAIN
Keiharde gitaren op je smoel van eigen bodem. Enter Camp High Gain, de verse high energy punkrock-formatie met mannen die eerder rockten met Undeclinable (Ambuscade), Beef, City Pig Unit. Onlangs presenteerden ze hun superkrachtige debuut EP On The Word Of No One.

nov
19
zo
VibRalph solo
nov 19 @ 16:00 – 19:00

Ralph Adriaansen is een oude bekende van Jazzcafe het Hijgend Hert. Zo is Ralph dit seizoen de backlinedrummer bij de Beauxjazz jamsessies elke laatste zondag van de maand.

Op zondag 19 november staat Ralph solo op het podium. Met de vibrafoon in de hoofdrol en de handpannen als bijrol brengt Ralph tussen 16:00 en 19:00 een compleet concert. Op het programma staan eigen composities, bewerkte jazzstandards en klassieker repertoire.

nov
26
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
nov 26 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

nov
30
do
Schrijfcafé Breda: geven en ontvangen
nov 30 @ 14:00 – 16:00

Ontvangen is een kunst, net zoals geven dat is. Zien dat er iets is om te ontvangen, er dankbaar voor kunnen zijn en dankbaarheid kunnen tonen zijn geschenken om elkaar te geven. Een warme glimlach, een lief gebaar kunnen je dag maken. Zodra je liefde geeft, voel je haar. Wat je geeft, ontvang je.

Wat heb jij nodig om dankbaarheid in je leven te ervaren? Waar gaat jouw hart van open? Wat wil je graag delen met anderen? Met deze vragen gaan we in het schrijfcafé aan de slag op donderdag 30 november.

Met Sinterklaas in aantocht , staat ons misschien ook nog een mooie verrassing te wachten…

‘We kunnen leven door wat we krijgen,
Maar we krijgen een leven door wat we geven’
– Winston Churchill –

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder professionele begeleiding van Monique Smit.

 

dec
7
do
De Mus december: OverwinterMus
dec 7 @ 19:30 – 22:30

Sint Nicolaas staat weer op de stoep, we kijken hoopvol naar de hemel voor een beetje sneeuw én het is helemaal geaccepteerd om je schaamteloos vol te stoppen met lekkers! YES, de winter is daar! Geen betere plek om te overwinteren als in ons warme nest en we zien je dan ook graag weer verschijnen op 7 december!!

Benieuwd naar de Winterse mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende tijd zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

dec
9
za
Schrijfmarathon Amnesty
dec 9 @ 14:00 – dec 10 @ 02:00

Na de zeer succesvolle Schrijfmarathon afgelopen jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook in het Hert gaan we zaterdag 9 december twaalf uur lang schrijven van 14.00-2.00 uur.

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.

Schrijfmateriaal, voorbeeldbrieven en andere informatie zijn aanwezig.
Tijdens de Schrijfmarathon wordt er muziek gespeeld door:
16.00 Aline Hilderink
18.00 Joris Dee & Mark van Rhijn
20.00 C’est si Bon

—–
Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden bij 4,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

Brieven schrijven werkt
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. In de woorden van Máxima Acuña uit Peru: ‘Ik ben oneindig dankbaar dat ik niet alleen ben, maar hulp krijg van zoveel mensen van over de hele wereld.’ Vorig jaar schreven we voor Máxima, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden omdat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. In mei 2017 bepaalde het hooggerechtshof van Peru dat ze op haar land mag blijven wonen.

Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije zitten in de gevangenis.

 

dec
10
zo
Tank 86 – farewell tour
dec 10 @ 18:00 – 20:00

Drie maanden geleden werd het einde van dé instrumentale heavy rockband TANK86 aangekondigd, en zou er geen optreden in de originele thuishaven van deze band meer worden gegeven. De jarenlange samenwerking en vriendschap tussen Tank86 en stichting Poporganisatie Breda (POB) en de warme herinneringen aan de 2015 Obey album releaseparty in café Het Hijgend Hert hebben er voor gezorgd dat de band toch nog één keer live in Breda te beleven zal zijn, en wel op zondagavond 10 december 2017.

Op deze avond laten de heren van Tank86 de broekspijpen van de Bredase fans nog eenmaal wapperen, waarbij het publiek die avond wordt opgewarmd door stonerdoomduo Coffins For Fat People.

Aanvang 19.00 uur.
Entree € 5,- pp inclusief Tank86 cd naar keuze.

dec
12
di
Generation Next met Sanne Huijbregts
dec 12 @ 20:00 – 23:00

In de serie ‘Generation Next’ biedt stichting Beaux Jazz een podium aan toptalent, en coacht ze hen op weg naar de top van de Nederlandse jazz. In deze editie staat zangeres Sanne Huijbregts centraal.

Deze avond komen alle talenten van Sanne samen in ‘Footage’, waarin de liefde voor video, beeldende kunst en muziek samengaan. Sanne speelt voor het eerst composities van dit nieuwe avontuur, waarbij ze deze avond naast solo gedeeltes door drummer en percussionist Joost Lijbaart wordt bijgestaan. Joost is een van de meest gerenommeerde drummers van Nederland, en speelt onder meer bij het Yuri Honing Quartet en met zijn eigen groep Under The Surface.

Sanne Huijbregts is een veelzijdig kunstenares; zang, piano, visuals, compositie. In 2016 sloot ze haar Master of Music met een 9,5 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze trad in binnen- en buitenland op met haar groep EvenSanne en het Spoken Saxophone 4tet, onder meer op podia als Bimhuis, Het Concertgebouw en Arthouse Kopenhagen. Voor het carte blanche concert in Breda heeft ze met behulp van coaching door pianist en componist Rogier Telderman een nieuw programma samengesteld.

Sanne Huijbregts – zang, visuals, compositie, electronics, piano
Joost Lijbaart – drums

Entree 5 euro of We Are Public pas.
—-
Footage is a brand new project by Sanne Huijbregts (of EvenSanne) which combines her love for video, visual art and music.

A firm proponent of our modern day do-it-yourself culture, Huijbregts stands out as an artist whose vision and abilities extend across several mediums. She is not only a genre defying vocalist and composer, but also a talented photographer and film maker. Footage is her way of bringing both aspects of her creativity to bear, in which visuals and music are inextricably linked. As a live performance, Footage is a solo venture, a dreamscape of loops, lyricism and intimate compositions set against a backdrop of non-narrative film. It is the ongoing documentation of a journey, an artistic process of hunting and gathering inspiring sights and sounds, then distilling them into something that is more than the sum of its parts.

“Sanne Huijbregts is real a character” – Coen de Jong, Jazzism

Sanne Huijbregts – zang, visuals, compositie, electronics, piano
Joost Lijbaart – drums

dec
16
za
POBHert met Myllie & The Tunes
dec 16 @ 22:00 – dec 17 @ 00:30

Bij de laatste POBHert van 2017 wordt het podium vrijgemaakt voor niemand minder dan Myllie & The Tunes die ter promotie van het onlangs verschenen album She Who Dares Wins zal komen optreden.

dec
17
zo
Marian’s latin mix
dec 17 @ 16:00 – 19:30

Kom je ook gezellig op zondagmiddag 24 december dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

 

dec
19
di
Expositie Ruud de Caluwe: kroegenserie
dec 19 2017 @ 16:00 – jan 14 2018 @ 23:55

De beeldend kunstenaar Ruud de Caluwe was rond 1980 een trouwe stamgast van Het Hijgend Hert. Zijn kleurenlino’s van de kroegenserie zijn gebaseerd op het Hijgend Hert. Begin jaren tachtig heeft de toenmalige kroegbaas Frits de serie al eens geëxposeerd.

 

Nieuwe Veste Big Band – kerstshow
dec 19 @ 20:30 – 23:00

Lineup

Saxsectie
Pepijn Mouwen — Lead Altsax
Susan Steevens — Altsax
Joost Blatter — Lead Tenorsax
Paul Taks — Tenorsax
Ibo Vroom — Baritonsax

Trombonesectie
Peter van Steen — Lead Trombone
Jaques Lombarts — Trombone
Wouter van Bavel — Trombone
Theo Romijn — Bastrombone

Trompetsectie
Jan Willem Ansing — Lead Trompet
Leo van Mook — Lead Trompet
Wouter Poncin — Trompet
Paul de Roij — Trompet
Martjan van der Wel — Trompet

Ritmesectie
Krein Jongmans — Drums
Sven Cobben — Piano / Toetsen
Ferdinand Schmutzer — Bas
Lotte Brekelmans — Gitaar

Zang
Ewoud Feenstra

Muzikaal leider
Hans Bloemen

 

dec
24
zo
Brazz met Kerst ism zangensemble Bocca Bella
dec 24 @ 17:00 – 20:00

Het is kerstavond en het Brazz ensemble treedt op met een zeer gevarieerd repertoire aan Kerstmuziek. Carols en traditionals à la Canadian Brass worden afgewisseld met jazzy bewerkingen van Lennie Niehaus en Arthur Frackenpohl. Kortom voor elk wat wils.

Brazz bestaat uit Peter Lips – trompet, Hans Verlaak – trompet, Bram Hazenberg – hoorn, Manuel de Wijs – trombone, Guus Koemans – sousafoon.

 

 

 

 

 

 

Brazz speelt vanavond samen met zangensemble Bocca Bella.

Bocca Bella bestaat uit Suze Jansen, Maud van Hest, Marleen de Bont-Stapel, Janneke Houben en Maartje Kleemans. Het repertoire varieert van klassiek, volksmuziek tot hedendaags, a capella of met pianobegeleiding. Bocca Bella is Italiaans voor “Mooie Mond”.

dec
27
wo
Ut Biks Kabaol MidKerstOudjaarMatinee
dec 27 @ 17:00 – 19:00

Traditioneel komt tussen Kerst en Oudjaar het UBK weer uit zijn grot. Even een frisse neus halen, het publiek laten weten dat ze leven en zelfs hier en daar een nieuw nummertje op de lessenaar hebben. Naast Best Things, I’m only Human, Perfect Day, She caught the Katy en Please don’t let Me be misunderstood zullen we ook oud en bekend werk op onze immer subtiele wijze ten gehore brengen. Dus hoppa, naar het Hert allemaal!!

—-
Stuwende ritmes, strakke leads, en ruige riffs. UBK speelt pop, rock, ballads, chansons, funk, jazz. Het zwiept van links naar rechts over het muziekspectrum, maar alles met een Brass sausje. Inspiratiebronnen zijn Youngblood Brassband, Lucky Chops, Dirty Dozen (New Orleans), New Cool enz…

dec
28
do
Schrijfcafé Breda: terugblikken en vooruitkijken
dec 28 @ 14:00 – 16:00

In het laatste schrijfcafé van het jaar gaan we terugbladeren in de tijd om stil te staan bij wat achter ons ligt. Waarmee waren jouw dagen gevuld in 2017? Waren er dagen die voorbij vlogen voor je er erg in had? Welke kropen voorbij? Wat waren de mijlpalen, waren er verrassingen? Welke mensen heb je leren kennen? Waar ben je trots op en wat wil je liever zo snel mogelijk vergeten…

Waren er ook ogenblikken waarop de tijd leek stil te staan? Lukt het je weleens om de tijd te ‘vergeten’. Als je nadenkt over de tijd, glijdt hij door je hand en vliegt hij bij je vandaan.
Tijd is een schaarsteproduct geworden. Enerzijds laten we ons opjagen door de tijd en anderzijds vinden we steeds minder tijd om tot rust te komen. Toch zit de ware tijdsmaat in onszelf.

Door stil te staan bij belevenissen die je in 2017 gelukkig maakten, onthoud je de ervaringen om ze later weer naar boven te kunnen halen. Zo kun je ze weer oproepen als je een opkikker nodig hebt.

Vanzelfsprekend gaan we ook vooruitkijken, naar onze plannen, dromen en wensen voor het nieuwe jaar. Schrijf je ook mee?

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder professionele begeleiding van schrijfdocent Monique Smit.

 

 

 

 

 

www.schrijvenonline.org

dec
31
zo
Oud en nieuw dansfeestje
dec 31 2017 @ 22:30 – jan 1 2018 @ 03:30

Op veler verzoek een dansfeestje met oud en nieuw.

Entree helemaal gratis en voor niks.

 

 

jan
6
za
Los Fantasmas (B) – dampende ghostabilly
jan 6 @ 22:00 – jan 7 @ 01:00

Los Fantasmas mengt sinds 2015 splinters surf, garage, (sixties-)punk en rockabilly tot rauwe, Gentse en luide ghostabilly. De gloeiende cocktail wordt bereid met vuile Gretschgitaar, overstuurde vioolbas en oldschool drumgeweld. Alle nummers zijn waargebeurd. De wereld zit vol gevaarlijke vrouwen, monsters en aliens. Alleen worstelmaskers helpen. Elk optreden kan het laatste zijn. Altijd alles geven dus.

jan
7
zo
Nieuwjaarsconcert met Small Town Big Band
jan 7 @ 15:00 – 18:00

Brengt deze middag een programma met swingende bigband-muziek.

Muzikaal leider: Hans Tolhuijs

Sax-sectie:
Gérard van Langen (as), Cees Pelkmans (ts), Hans Burger (ts), André Corsten (bs)

Trombone-sectie:
Frits van der Horst, Etzel van Acker, Kees van Meel,
Goof van Vianen (bas)

Trompet-sectie:
Wim van Dun, Werner van Loon, Ben Jongerius, Ton Diepstraten, Peter Lodewijk

Ritme-sectie:
Jan Geers (p), Jan Pruijsten (b), Maarten Goossens (g), Erik Ernst (dr)

jan
10
wo
Chalk Talk
jan 10 @ 19:00 – 23:00

~ What sets you into motion or to makes you become quiet? A handful of thinkers will contribute their knowledge, creativity, and drive of motivation of what they think makes man extraordinary.

~ You may quench your thirst with your colleague, sidekick or classmate to be inspired about topics that just might be useful for today, tomorrow, next week or somewhere in the future.
When the ideas have been shared, musicians will take over the stage… Fun guaranteed 😉

// PROGRAM
We’ll keep it a secret, yet, what the entire line-up will be. We will keep you posted.
19:00 – 19:30 Entrance
19:30 ~ 22:00 Talk sessions 📣
22:00 ~ 🎉🎉 Music time 🎸🍸

// TICKETS
A ticket costs €5,- which includes a (alcoholic) refreshment and some snacks…
Order your ticket here or buy them at the door–> https://www.ticketkantoor.nl/shop/ChalkTalk

// LIMITED NUMBER OF TICKETS AVAILABLE \\

jan
14
zo
VegaHert: Roodkapje kookt een vegetarisch verrassingsmenu
jan 14 @ 17:00 – 20:00

Ze is er weer. Roodkapje kookt weer eens een vegetarisch (zoveel als mogelijk biologisch) verrassingsmenu voor 16 euro. Ism met de Boze Wolf.

She’s back. Red Riding Hood is cooking a vegetarian surprise diner for just €16,-. In collaboration with the Angry Wolf.

Reserveren/reservations info@hijgendhert.nl / 076 5141988. Voor Letsleden Mallemoer zie het aanbod aldaar.

jan
18
do
Expositie Rosa Meininger & Roos Deutz: Wasteland
jan 18 @ 20:00 – feb 8 @ 00:55

Aan de muur vind je de komende drie weken geen herten, maar wel een hoop andere beestachtige taferelen. In ‘Wasteland’ combineren aspirant fotografen Roos Deutz en Rosa Meininger hun werk om tot een nieuw geheel te komen. Met als uitgangspunt het beeld dat zij afgelopen zomer maakten bewandelen zij een onontgonnen gebied, oftewel: wasteland.

Ook te zien tijdens Cultuurnacht – de Mus

Rosa Meininger:
Rosa Meininger documenteert voortdurend haar leven. Door samenstelling en fotografische keuzes, veranderd haar initieel documentaire werk in autobiografische fictie. Haar doel is niet het vastleggen van de werkelijkheid, maar het ‘echte’ gebruiken om op waarheid gebaseerde verhalen te creëren.
rosameininger.nl

jan
19
vr
Breda Creative Community Networking
jan 19 @ 19:00 – 23:55

We hope everyone had a great Christmas and New Year break.

Time to connect again and talk about your 2017 achievement and what you have in mind for 2018 as we start the New Year.

If you are willing to meet creative spirits of the city and around for collaboration, inspiration, networking and so on, you must join us.

Let’s have a drink all together and let’s make the community grow.

jan
21
zo
Ms Reed’s BBQ
jan 21 @ 16:00 – 19:00

Duoconcert Ms Reed en BBQ (Breda Brass Quintet)

Ms Reed is een saxofoonkwartet bestaande uit Esther Gideonse (sopraan en alt), Linda Schetters (alt), Lydia de Jong (tenor) en Renate de Jong (bariton). Vier ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de harmonie- bigband-, klassieke- en popmuziek. Het is opgericht in de tijd dat Mete Erker nog saxofoonles gaf in Breda aan Linda en Renate.

Het kwartet repeteert onder leiding van Linda en af en toe van Peter Broekhuizen en Mete (beiden spelen in het saxofoonkwartet Artvark). Naast pop, blues en klassieke nummers, staan ook werken van Artvark op het repertoire van Ms Reed. Laat u verrassen door dit viertal!

Het Breda Brass Quintet bestaat uit Peter Lips trompet, Pascal Rompa trompet, Marjolein Damen hoorn, Manuel de Wijs trombone en Jurgen Damen bastuba. Het BBQ is opgericht in 2010 en beschikt over een zeer gevarieerd repertoire zowel klassiek (barok,19e eeuws), modern klassiek (Bernstein/West Side Story, Gershwin/Porgy and Bess) jazz (Dizzy Gillespie, ragtimes) maar ook pop (Beatles, Lional Richie, Billy Joel ).

Eén van de hoogtepunten was het tv optreden in en buiten de Grote Kerk tijdens de 5 mei viering, waarbij BBQ in aanwezigheid van koning Willem-Alexander, der Bundespräsident en premier Mark Rutte vrijheidsliederen en natuurlijk het Wilhelmus ten gehore bracht. De leden van BBQ spelen allemaal in diverse orkesten uit Breda en omstreek (Euphonia Teteringen, Amor Musae Prinsenbeek, Nassau Harmonie Breda, Brabants Fanfare Orkest etc) en zijn dan ook een echte afspiegeling van wat de blaasmuziek in de regio Breda te bieden heeft.

jan
25
do
Schrijfcafé Breda: Gedichtendag
jan 25 @ 14:00 – 16:00
Theater
Theater is doen alsof,
terwijl je doet alsof
je niet doet alsof!

Dat, dat IS theater

Donderdag 25 januari 2018 is het weer Gedichtendag en daarmee begint de Poëzieweek die duurt van 25 januari tot en met 3 februari. Overal in Nederland en Vlaanderen organiseren liefhebbers van gedichten die week poëtische activiteiten.

Zo vieren we in Schrijfcafé Breda ook weer samen Gedichtendag. Voor de poëzieweek 2018 is landelijk gekozen voor het thema ‘Theater onder het motto ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’ en daar kunnen we natuurlijk alle kanten mee uit. Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk Wat ons had kunnen zijn, het cadeau van de boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie.

Wij klimmen in ons schrijftheater zonder plankenkoorts in de pen om te genieten van toneel, mime en drama. Met gedichten als inspiratie verschijnt al schrijvend onze eigen poëzie.

Tot ziens in Het Hijgend Hert.

 

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder professionele begeleiding van Monique Smit.

 

jan
26
vr
Cultuurnacht met De Mus
jan 26 @ 19:00 – jan 27 @ 02:00
jan
27
za
POBHert met Whyne
jan 27 @ 22:00 – 00:30
Op de eerste POBHert van dit nieuwe jaar komt niemand minder dan whYne het podium in vuur en vlam zetten.
 
Whyne is de Bredase viermansformatie die sinds de oprichting in 2010 inmiddels bekend staat om zijn melodieuze en toegankelijke rockmuziek. Met Kees van Hulten kan de band zich gelukkig prijzen met de wiskundige precisie waarmee hij het slagwerk verzorgt. Retestrak dus. De dikke snaren van de basgitaar worden door Paul Lauwers bespeeld. Melodisch, groovy en strak. Met gitarist Patrick van der List slaat Whyne de spijker volledig op zijn kop. Zijn vrije rol opeisend maakt hij van elk nummer, al op zijn effectpedalen trappend, een waar feest om naar te kijken én natuurlijk te luisteren. Stilstaan is er niet meer bij. Zanger en gitarist Maarten Morsink legt tijdens ieder optreden zijn ziel en zaligheid in ieder woord en elke noot die hij zingt. En met zijn rauwe gitaargeluid maakt hij het pure rock geluid van Whyne compleet.
 
Inmiddels is Whyne in Brabant, Zeeland en Limburg al een graag geziene act op de podia in diverse cafés en festivals. Ook bij POBHert waren ze al vaker te gast, maar na de laatste keer dat ze op het podium van het Hert stonden heeft de band zich voornamelijk in de oefenruimte bezig gehouden het schrijven van nieuw materiaal. Verwacht deze avond dus naast de oude bekende liedjes ook zeker nieuw materiaal.
jan
28
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
jan 28 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

feb
1
do
De Mus februari: De Vlaamse Gaai
feb 1 @ 19:30 – 22:30

De winter duurt zó lang!! Daarom trekken we zoals alle andere vogels even naar het zuiden en nodigen we onze Vlaamse onderburen uit in ons nest. Wat verwarmt onze harten nou beter dan het land van stoofvlees, patat en speciaal bier!

Benieuwd naar de Vlaamse gaaien voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende tijd zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

feb
3
za
Sound of Europe Festival afterparty met C’est si Bon
feb 3 @ 23:00 – feb 4 @ 02:00

Na de mooie Sound of Europe concerten in het Chassé op zaterdag een afterparty met C’est si Bon. Met gitaristen Tessa Spaaij en Lex Reerink en contrabassist Hans de Vos.

C’est si Bon brengt swingende authentieke gipsy jazz. Intieme akoestische muziek met temperament in de stijl van de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt.

www.sound-of-europe.nl

feb
10
za
Casa Ciervo Jadeante
feb 10 @ 17:00 – feb 13 @ 02:00

Tijdens carnaval is Hert Casa Ciervo Jadeante.
En dat betekent drie dagen dansen op hele lekkere muziekjes!!!

zaterdag 10 februari 20.00
dansen op disco, soul, pop, jazz, brazil, latin, african en ander dansbaars

zondag 11 februari 15.30
Carnaval Latina met dj Marian met vrolijke feestelijke salsa, bachata, merengue, tumba, reggaeton enz.. Voor álle liefhebbers van een Latin Carribean Fiesta.

zondag 11 februari 20.30
dansen op disco, soul, pop, dance, jazz, brazil, latin, african en ander dansbaars

maandag 12 feb 14.00
De Grote Optocht en afterparty

feb
11
zo
Hert’s Latin Carnaval
feb 11 @ 15:30 – 21:00

Hou je wel of niet van carnaval? Maar absoluut wél van vrolijke Latin muziek om lekker op te dansen? Kom dan zondagmiddag 11 februari naar Latin Carnaval in het Hijgend Hert in Breda :-). Dj Marian draait vrolijke feestelijke salsa, bachata, merengue, tumba, reggaeton enz.. voor álle liefhebbers van een Latin Carribean Fiesta.

feb
15
do
Expositie schilderijen Anneke Hendrikx
feb 15 @ 20:00 – mrt 4 @ 23:55

Opening expositie zaterdag 17 februari 15.00 uur. Van harte welkom.

‘Schilderen is voor mij een proces waarbij de handeling een centrale plaats inneemt. Het onderzoek naar en het experimenteren met zelf vervaardigde inkt en verf, uit kleurstof van verzamelde of zelfgekweekte planten is essentieel voor mij. Het samenbrengen van inkt en verven op papier en linnen is een verrassend spel van vloeien en stollen, mengen en afstoten, overheersen en ondergaan, aaneen smelten en uiteenvallen. Dit alles wordt beïnvloed door mijn handelingen.

De ontdekking dat er dingen gebeuren, ontstaan, doordat ik materialen samenbreng, boeit en inspireert mij. Mijn werken zijn geen afbeeldingen, maar het resultaat van de ontmoeting tussen mijn fysieke handeling en de gebruikte materialen. Mijn werkwijze is consequent, het eindresultaat daarentegen blijft steeds ongewis. Vorm en inhoud zijn vrij, maar kleur en de kracht van de materie bepalen het beeld.’

Anneke Hendrikx

www.annekehendrikx.nl

feb
17
za
POBHert met Amanda Collis
feb 17 @ 22:00 – feb 18 @ 00:30

In 2015 begint Amanda aan haar bachelor op Codarts met 2 hoofdvakken, ‘vocals’ en ‘songwriting’. Zij wordt geïnspireerd door een aantal powervolle vrouwen. De kracht van Beyonce’s stem en statement, de puurheid van Lianne la Havas, de nuchterheid van Tori Kelly en de sexiness van Ariana Grande inspireren Amanda en hebben haar gevormd tot de artiest die ze nu is.

Naast een volle stem en een karakteristiek stemgeluid heeft Amanda ook een enorm stembereik van bijna 4 octaven. Op het podium is ze een echte diva en zeker niet vies van wat glitter en glamour. Amanda vindt het belangrijk dat mensen met een gevoel naar huis gaan. “Zing ik over liefde, dan wil ik dat mensen dat voelen de hand pakken van hun geliefde. Zing ik over verlies, dan wil ik dat mensen dat ook in hun hart voelen.”. De boodschap hierachter is dat je je niet hoeft te schamen voor wie je bent. Dat je mag voelen wat je voelt en zeker mag uitspreken wat je denkt.

feb
22
do
Schrijfcafé Breda: een schone lei
feb 22 @ 14:00 – 16:00
Met een schone lei beginnen
Van oudsher is de periode na Carnaval een periode van vasten en soberheid. Door terug te keren naar de eenvoud en nee te zeggen tegen afleiding, kom je uit bij wat er echt toe doet.
In het schrijfcafé staan we deze keer stil bij onze levensstijl. Al schrijvend onderzoeken we waar we naar verlangen in ons leven. Wat ga je loslaten? Welke gewoonten wil je afleren? Welke spullen wil je opruimen? Hoe doorbreek je patronen? Een verfrissende schoonmaak op weg naar de lente!

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van Anja Smit.

 

feb
25
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
feb 25 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

mrt
2
vr
EP release party Freeloader
mrt 2 @ 20:30 – mrt 3 @ 02:00

Ow shit dit gaat koppijn worden de volgende dag…

Nadat we bij Studio 195 bij de master of disaster Patrick Delabie onze plaat hebben opgenomen is het dan nu tijd.

WE GAAN ONZE DEBUT EP RELEASEN!

En wel op vrijdag 2 maart @ Café het Hijgend Hert der Jacht Ontkomen

Support acts worden nog aangekondigd maar we zijn bezig om een stel top acts samen te stellen!

-Freeloader-

mrt
7
wo
Expositie illustraties Daniel Wesseik en Gemma de Waard
mrt 7 @ 20:00 – mrt 25 @ 23:55

Daniel en Gemma huren samen een atelierruimte in Electron Breda, de plek waar creatieve ondernemers zich huisvesten.

Daniel Wesseik (Animator) geboren in Israël, woonachtig in Breda maakt naast animaties ook illustraties die hij tijdens deze expositie vooral zal tonen. Zijn werk is speels, “bold”, surrealistisch en humoristisch. Momenteel neemt Daniel deel aan een reizende residentie naar verschillende Europese landen. Tijdens dit event waar vooral het experiment centraal staat, laat hij zich ook inspireren door de nieuwe omgevingen. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat zijn werk in een korte tijd zichtbaar sterk is door ontwikkeld.

Gemma de Waard (Illustrator) illustreerde eerder een gouden boekje voor de Efteling en werkt regelmatig in opdracht voor Groenlinks Breda, ze ontwikkelde voor hen een illustratief huisstijl. Tijdens deze expositie exposeert Gemma vooral nieuw vrij werk. Haar illustraties zijn een weergave van (vrolijke) alledaagse gebeurtenissen. Haar tekenstijl is herkenbaar en harmonieus. Als geen ander weet ze de kijker te verwonderen en mee te nemen in de vele details van haar illustraties.

Tijdens de officiële opening op woensdag 7 maart zijn wij beiden aanwezig om toelichting te geven op ons eigen werk.

Wij hopen je graag te zien, tot dan!

 

 

 

 

*De prints zijn te koop via www.danielwk.com en www.studiogem.nl

mrt
10
za
Violet’s Tale – country
mrt 10 @ 22:00 – mrt 11 @ 01:00

Alhoewel het hart van de band bij de countrymuziek ligt, gaan ze geregeld aan de grenzen van dit genre voorbij door invloeden van verschillende stijlen in hun songwriting mee te nemen. Dit zorgt voor een gevarieerd repertoire, met meeslepende ballads, opzwepende en galopperende nummers.

Jeroen Rabeling- gitaar, dobro, backing vocals
Edith Spies-Wawrowska- vocals
Levy Gerards – gitaar
Stef Eggen – drums
Jochem Stouten – bas

mrt
17
za
POBHert met the Young River
mrt 17 @ 22:00 – mrt 18 @ 01:00

Catchy melodieën, mooie harmonieën en veel snaargeweld; The Young River is een Nederlandse pop/rockock band met invloeden uit de country en poppunk. De band bestaat uit gitarist en leadzanger Nick Jongejan, bassist Timmy Steenstra Toussaint en drummer Gijs de Waal die elkaar op de Rockacademie hebben ontmoet.

Wat deze samenstelling zo uniek maakt is dat zij vanuit drie verschillende achtergronden één gezamenlijke liefde hebben voor country muziek. Met een combinatie van elektrische- en akoestische gitaren, meerstemmige vocalen, banjo en mandoline weten ze met hun vrolijke muziek een zomerse sfeer neer te zetten die veel weg heeft van de bekende Nashville sound. Grote voorbeelden voor de band zijn artiesten zoals Keith Urban, Taylor Swift en Simple Plan.

mrt
18
zo
Marian’s Latin Mix 10 yrs anniversary
mrt 18 @ 15:30 – 19:30
Kom je ook gezellig op zondagmiddag 18 maart dansen en/of relaxen?
 
Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.
mrt
22
do
Craft meetup Breda
mrt 22 @ 19:30 – 22:00

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

mrt
25
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
mrt 25 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

mrt
29
do
Schrijfcafé Breda: over eten en voeding
mrt 29 @ 14:00 – 16:00
Wanneer de tong gestreeld is,
Is het hart gestreeld.
 
In het Schrijfcafé het thema ‘Eten en Voeding’. Natuurlijk eten, onbespoten fruit, Hollandse groeten of biefstuk met friet? Waar loop jij warm voor? Word jij lyrisch als het om eten gaat? Wist je dat er voeding is die vrolijk maakt? Welke herinneringen heb jij aan maaltijden vroeger thuis?
 
Vandaag gaan we ons in het schrijfcafé vermaken met lekkere gedichten en smakelijke proza. We gaan verhalen ophalen over favoriete ingrediënten, recepten die generaties lang meegaan en gerechten waar ze ons voor wakker mogen maken. Kortom: volop kruidige oefeningen en tongstrelende amuses om je schrijvershart aan op te halen.
 
Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van schrijfdocent Monique Smit.

 

mrt
31
za
The Poortman Trio – Rewriting Musical History
mrt 31 @ 22:30 – apr 1 @ 00:30

Three people, different cultured, different backgrounds, united at first by the intense commitment to music which eventually turned out to be a beautiful friendship.

Who are we?

We are a mixture of old tunes, ballads and contemporary songs, each
and every one having a unique twist and a peculiar sound. It all started in 2015, when the talented Demi Poortman and Cher Werner met a
girl named Paula Valentina and realized the energy they had on stage was thrilling.

Soon after that, the trio started having memorable adventures that brought them closer, not only as friends but also as artists.

In 2017 the trio decided to take their musical career a step forward and that is how “The Poortman Trio “ came to life.

apr
1
zo
POBParade Twins & Stince
apr 1 @ 20:00 – apr 2 @ 02:00

TWINS
Denk aan: melancholisch, gelaagd en dromerig. Ontstaan als indieproject met zijn tweeën, maar inmiddels heeft TWINS een klaargestoomde liveband. De band had hun debuut tijdens Record Store Day 2017 en bracht daar de allereerste single Trigger op cassettebandje uit. De tape ving de aandacht van 3voor12/Utrecht, die de single omschreven als ‘subtiele sprankelende dreampop die op fraaie wijze naar een climax toewerkt’. Met een set vol dromerige melodielijnen en doordringende synths, is de band vastberaden je mee te nemen op een roadtrip in het donker.

STINCE
Dit is een jonge band die nu een jaar samen is. De zeskoppige band bestaat uit gitaar, bas, drum, trompet, saxofoon en zang die samen grenzeloze muziek voortbrengen. Hun visie is dat niks te gek is en de uitdaging ligt in het combineren van verschillende karakters en genre’s. STINCE schrijft muziek voor de oplettende luisteraar en de teksten zijn een ode aan de liefde.

apr
2
ma
POBparade met Vuig & Skippabeat
apr 2 @ 19:00 – 23:00

VUIG
Deze Brabantse 5 mans formatie speelt een verfrissende combinatie van Zydeco, Balkan en Blues wat ervoor zorgt dat elk optreden een heus feestje wordt. In het hart van de band vinden we de beproefde broer/zus combinatie Richard en Sharon van Turnhout die samen met de virtuoze conservatorium gitariste Merel van de Keer de band hebben opgericht. Voeg hier de vrolijke melodieën van saxofonist Davy Matthijsen en de pompende basloopjes van Stefan van den Heuvel aan toe, en je hebt Vuig. Een band die zijn luisteraars probleemloos wegvoert naar een kolkende club in Belgrado of een koele boottocht over de Mississippi.

SKIPPABEAT
Zorgt met 9 top muzikanten voor een allround ska show! Met hun “rocksteadyreggaepunkwhateverska” vliegt het alle kanten uit. Stil staan is er bij deze band niet bij. Aan het strakke blazers-kwartet, de heerlijk pompende bas, de chops en zoveel meer van de gitaar, de strakke drums en percussie hoor je duidelijk dat de muziek door hun aderen stroomt. SKIPPABEAT werd in 2016 niet voor niets als publiekswinnaar gekozen tijdens het 30 x 20 Minuten Festival in Paradiso Amsterdam. Hun show is pas geslaagd als het publiek één dansende massa is. Resultaten uit het verleden bieden zeker garantie voor de toekomst!

apr
4
wo
Monk’s Music – Mete Erker, Pascal Vermeer, Guus Bakker, Sjoerd v Eijck
apr 4 @ 21:00 – 23:00

Deze woensdag een uniek concert Monk’s Music door Mete Erker – saxen, (Artvark, Estafest), Guus Bakker – contrabas (Gare Du Nord, Rogier Telderman Trio, DelMontis), Pascal Vermeer – drums (Jeroen van Vliet, Dick de Graaf, Peter Beets), Sjoerd van Eijck – piano (Mudita).

Interpretaties van stukken van de legendarische jazzpianist Thelonius Monk. Componist en geniale uitvoerder van overbekende composities als ‘Round Midnight, Straight No Chaser, Crepuscle With Nellie, Blue Monk, Epistrophy, Pannonica, Misterioso, Mood Indigo, Blue Monk, Ruby My Dear en ga maar door. Gegarandeerd een buts aan energie en een enorm muzikaal avontuur.

apr
6
vr
Cd presentatie Miquel Romeo
apr 6 @ 20:30 – 23:30

Op 6 april staat debuterend popartiest Miquel Romeo in het Hijgend Hert! Op deze avond zal hij zijn gloednieuwe EP ‘Short’ ten gehore brengen met zijn band.

Bezetting:
Miquel Romeo – zang
Marre Slikker -gitaar
Mees Booden – bas
Donovan Khoun -keys
Nathan Khoun – drums
Isa Nieuwstad, Sanne Lubberts – backing vocals

In het voorprogramma staat de Bredase singer-songwriter Ben Forte.

apr
8
zo
CD presentatie Joris Dee
apr 8 @ 17:00 – 20:00

Joris Dieleman brengt zijn cd uit genaamd Cobalt. Deze is mede tot stand gekomen door vele topmuzikanten/producenten/vrienden. Met een prachtig resultaat.

Joris wordt deze middag begeleid door o.a. Mark van Rhijn(Cello), Sonia Robesin(Violen) en Romme Vosselman(Bas).

De CD met een prachtige cover van Julie van Zessen en Amanda Butterworth zal die middag ook te koop zijn.

Hopelijk tot dan! 17.00 uur in het Hijgend Hert Breda

apr
13
vr
Vrijdag de 13de verjaardag van BUTFF
apr 13 @ 19:00 – apr 14 @ 02:00

Vrijdag de dertiende wordt door veel mensen als een ongeluksdag beschouwd.. Nog een geluk dat het BUTFF gewoon feest viert! Het BUT Film Festival bestaat in 2018 namelijk alweer 13 jaar en zoals je van ons gewend bent laten wij dat soort gelegenheden niet schieten om er een gezellige bende van te maken. Dus wees welkom in het Hert en proost met ons op dertien tomeloze jaren van het meest markante B-movie, Underground en Trash festival van Nederland.

Wie jarig is trakteert, en wij hebben voor iedereen die komt dan ook een cadeautje dat past bij het thema van But Film Festival 2018. Tevens hebben wij een prijs voor degene die het beste verkleed komt in het thema van de 13de (denk Halloween, ongeluk etc.)

Nog vragen?

Powered by IDFX

apr
18
wo
Sing a song night leerlingen zangcoach Mariska Kerst
apr 18 @ 19:00 – 22:45

Kom allemaal luisteren en kijken naar de Sing a song night. Elk jaar organiseer ik voor mijn zangleerlingen een avond om zichzelf te kunnen laten zien en horen.

Op deze avond krijgen mijn zangleerlingen en zanggroep Boven Jan de kans om samen met een strakke band op te treden en de sterren van de hemel te zingen. Entree is gratis.

– Mariska Kerst

 

micro

apr
19
do
Craft meetup Breda
apr 19 @ 19:30 – 22:00

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

Craft meetup Breda
apr 19 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

apr
21
za
POBHert met Dishking – americana met een Tarantino randje
apr 21 @ 22:00 – apr 22 @ 01:00
Bezwerende Americana met een Tarantino randje, dat is de muziek van Dishking in een notendop. Eigenzinnig, gedreven, sexy en eerlijk. Dit zijn typeringen waar je aan denkt als je kijkt én luistert naar Dishking.
 
Volgens menigeen heeft zanger, gitarist en songwriter Jason de Laat het onverzettelijke van Johnny Cash, de warmte van Jim Reeves en kenmerkt zijn muziek zich als cinematic, passend bij een Tarantino film met invloeden van Tom Waits, Elvis Presley en David Bowie.
apr
22
zo
Blues & grooves sessie olv Eric Wels
apr 22 @ 16:00 – 19:00

Open jamsessie – meespelen mag – graag zelfs 🙂

 

apr
25
wo
Hert Kledingruilparty / Clothing swap party
apr 25 @ 20:00 – 22:00

De vorige keer al een paar leuke kledingstukken gescoord, dus nu weer een lente/zomer editie van de Kledingruilparty.

Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, moet men minstens drie kledingstukken meebrengen. De kleding dient schoon, gewassen en nog in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn, maar ondergoed, panty’s en sokken mogen in je kast blijven. …Accessoires zijn natuurlijk ook van harte welkom. Denk hierbij aan riemen, tassen, sjaals, mutsen, schoenen, kettingen, oorbellen etc.

Tot 20.00 uur inleveren van de (vrouwen)kleding.
Vanaf 20.00 uur passen en meten.

Nog wat regeltjes om het allemaal leuk en ontspannen te houden:
– Minimaal 3 kledingsstukken en/of accessoires inbrengen
– Eenmaal ingebracht kun je het tijdens de avond niet intrekken.
– Bedenk wel dat je soms niet 1 op 1 terugkrijgt wat je ingebracht hebt.
– Als er meerdere gegadigden zijn voor 1 kledingstuk verloten we dat.

De overgebleven kleding doneren we aan een goed doel of neem je weer mee naar huis.

————
A Clothing Swap Party is a fantastic way to revitalize your wardrobe…all without spending money! This evening in Het Hijgend Hert the spring/summer version of the Swap Party.

Some rules:
– Bring at least 3 pieces of garment. Accessories like shoes, belts, bags etc are also fine. Items should be clean and free of stains or tears.No used underwear or lingerie.
– Once you bring in the garment you can not withdraw during the evening.
– When more people like a piece we raffle.

The leftovers we donate to charity or you can take them back home.

apr
26
do
Schrijfcafé Breda: verbeelding (aan de macht)
apr 26 @ 14:00 – 16:00

April is de maand van de filosofie met het thema ‘verbeelding aan de macht’.

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder professionele begeleiding van Monique Smit.

 

apr
29
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
apr 29 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

mei
6
zo
Marian’s latin mix
mei 6 @ 15:30 – 19:30

Kom je ook gezellig zondagmiddag dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.