Programma

jan
18
wo
Expositie: winter sale
jan 18 @ 15:00 – feb 23 @ 18:00

Een doorlopend wisselende expositie met werk van zeer diverse kunstenaars. En het is allemaal te koop.

 

jan
21
za
EP-presentatie Julie Dexx: Like it is
jan 21 @ 20:00 – 23:00

Eindelijk is het dan zover: na bijna een jaar van geploeter, gelach, gehuil, zweet, formatiewisselingen, vertragingen, bier en lol is ie er: de EP van Julie Dexx!

Met trots presenteren wij het eindresultaat aan je op 21 januari 2017 vanaf 20.00 uur in café Het Hijgend Hert inBreda. De avond wordt afgetrapt door een DJ-set van Rogier (bassist Julie Dexx), waarop we vanaf 21.30 starten met de presentatie.

Dit optreden zal tevens (in ieder geval voorlopig) het laatste zijn van Julie Dexx, dus zorg dat je erbij bent!

jan
22
zo
VegaHert: vegetarisch verrassingsmenu door Roodkapje
jan 22 @ 17:00 – 20:00

Da’s lang geleden. Roodkapje kookt weer eens een vegetarisch verrassingsmenu voor €15,-.

Opgeven kan t/m zaterdag 21 januari.

Aanvang: tussen 17.00 en 20.00 uur kun je binnenwandelen.
Voor wie het leuk vind om samen met andere eters aan 1 grote tafel te eten begint het diner om 18.30 uur.

Aanmelden via info@hijgendhert.nl of 076-5141988

Voor Letsleden zie www.letskringbreda.nl

 

vegahert

jan
26
do
Schrijfcafé Breda: Gedichtendag
jan 26 @ 14:00 – 16:00

Humor is een verademing als het even moeilijk is, het relativerende grapje dat precies op het juiste moment wordt gemaakt. Humor werkt als een vlieger die je vouwt van alles wat zwaar is en die je meegeeft aan de wind; alles wordt lichter. Een hartelijke lach werkt bevrijdend. Het is alsof de zon plotseling doorbreekt. Humor is het allerbeste medicijn en grappige gedichten zijn daarom pareltjes voor je gezondheid.

Met Gedichtendag (26 januari) gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag wordt sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam en is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. Vanzelfsprekend sluiten we hier met Schrijfcafé Breda graag op aan. We nodigen je van harte uit om mee te oefenen op gedichtendag in lichtheid, plezier en poëzie.

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties.
Onder professionele begeleiding van Monique Smit.

Gaan humor en gedichten wel samen? Gedichten worden eerder met ernst dan met humor geassocieerd. Het verdriet is eindeloos en de liefde hopeloos. Toch valt er heel wat af te lachen bij het lezen van poëzie. Soms kun je schateren bij een kolderiek nonsensgedicht of ontstaat er een brede grijns omdat je iets herkent van de verwarrende situatie die de dichter beschrijft. Humor werkt ontwapend en juist daarom kan het in gedichten worden ingezet. Het werkt perfect om de spot te drijven met maatschappelijke wantoestanden. Met lichtheid wordt het mogelijk om tegenstellingen te laten zien en om op een luchtige manier onrecht aan te klagen.

Soms is het een kwestie van er net even anders tegenaan kunnen kijken om de grap ergens van in te zien. Het is de kunst om dat waterdunne moment in woorden te vangen. Soms moet je snel zijn om iets tragisch net op tijd om te buigen tot iets komisch. Italo Calvino zegt dat je oefening nodig hebt om je met lichtheid langs de glooiende oppervlakten van het leven te bewegen. Als je die kunst beheerst kun je zware onderwerpen op een luchtige manier bespreken. Humor in poëzie kan ook wat ongemakkelijk zijn: valt hier wel om te lachen? Dichters gebruiken humor ook in de vorm van ironie of spot om soms toch wel ernstige zaken aan te kaarten. Humor is bovenal een manier om met de meerduidigheid van de dingen om te gaan en dat is bij poëzie niet anders. In gedichten kun je humor als wapen inzetten: een wapen om het leven met alles erop en eraan te omarmen en te laten zien dat er hoop is. Dat elk moment kan de zon doorbreken kan en dat je zomaar in lachen kunt uitbarsten omdat de humor -netzoals de liefde- door alle lagen heen altijd weer zal schitteren en je mild zal maken.

Geen haiku

vlinder in de trein

mijn god dacht ik als

daar maar geen haiku van komt

Ilja Leonard Pfeijffer

schrijfcafe

jan
27
vr
Het Sterkste Verhaal van Nederland met Tilburg Cowboys
jan 27 @ 19:00 – jan 28 @ 02:00

De Sterke Verhalen competitie als sociaal bindmiddel.

Schrijf je in met je team en win die trofee! Of ben erbij; Sterk Water, Sterke muziek, en ga naar huis met de aller-allersterkste Verhalen!

Op de Bredase Cultuurnacht slaan Tilburg Cowboys hun knuisten ineen om het Sterke Verhalen Vertellen weer tot topcultuur te verheffen! Het Sterkste Verhaal is een competitie aan de bar. Elke ronde strijden twee teams van drie personen om de titel Het Sterkste Verhaal van Nederland.

We dagen jullie uit! Neem het op tegen team Tilburg Cowboys. Vorm een team met twee vrienden, breng je sterke verhalen mee, vertel ze aan de bar en draag zo bij aan het erfgoed van de toekomst. Inschrijven? mail: elvis@tilburgcowboys.nl

Met tussen de verhalenrondes muziek van André van den Boogaart, de zelfbenoemde Onbekende Legende. Kastelein Harrie Verkerk heeft wederom de touwtjes in handen als presentator, scheidsrechter én eenmansjury.

Sterke Verhalen vertellen is een weerwoord tegen de digitalisering:
Sterke Verhalen vertellen is een manier van communiceren die steeds meer overschaduwd wordt door de digitalisering van onze huidige maatschappij. Het ‘sharen’ of delen van een verhaal is iets heel anders dan het doorvertellen. Geen ‘copy-paste’, maar een verhaal dat van mond tot mond verandert en zo sterker en sterker wordt. Niks ‘fact-checken’ niks ‘nepnieuws’: de orale traditie van sterke verhalen vertellen is zo analoog als een eikenhouten barkruk; Sterke Verhalen gaan van mens tot mens. Geloofwaardigheid door een stalen gezicht en bekrachtigd met een vuist op tafel. Het ene sterke verhaal roept vaak het volgende, nog sterkere sterke verhaal op. Dus weg met het ‘digitale Storytelling’: Sterke Verhalen vertellen is vele malen socialer en heeft een daadwerkelijk verbindend karakter. Erbij zijn is noodzakelijk: deze verhalen vind je niet terug op Facebook!

Afterparty: tot 02.00 uur dansen op Herts nachtmix.

 

 

 

 

 

 

jan
29
zo
Beaux Jazz sessie olv Fernando Lewis
jan 29 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

Nummers die zeker gespeeld worden.
– There will never be another you van Warren Gordon in key Es
– Sister Sadie van Horace Silver in key G

De sessieleider is Fernando Lewis en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

jazzsessie

feb
4
za
Bosco
feb 4 @ 21:30 – 00:00

Na een topjaar, waarin BOSCO naast haar eigen concerten ook allerlei optredens samen met andere artiesten verzorgde, kijken we vooruit naar een nieuw seizoen waar allerlei moois voor de deur staat! We willen graag aan ‘ons’ Bredase publiek laten zien waar we mee bezig zijn! Vandaar dit gratis toegankelijke optreden in café ‘Het Hijgend Hert’, in relaxte sfeer, met hopelijk veel vrienden en bekenden in de zaal!

We hopen jullie te zien op 4 februari en drinken na afloop van ons optreden graag een biertje met jullie mee!

David Romanello – altsax
Henk Guitjens – tenorsax
Dennis te Woerd – baritonsax
Daan Bogers – trompet
Robert Bogaart – trompet
Odei Al-Magut – trombone
Sjoerd van Eijck – toetsen
Allert van Westen – gitaar
Richard Frijters – bas
Mitchell Damen – drums

En te gast vanavond:
Karen Veenstra – vocals
Ewoud Feenstra – vocals

feb
11
za
Davidz reggae night met Dreadless & Red Eye Crew Soundsystem
feb 11 @ 21:00 – feb 12 @ 02:00

We gaan niet zielig doen of zo. Maar er zijn mensen die wel het een en ander voor hun kiezen krijgen en David is zo’n persoon. Om David zijn ziekte even te laten vergeten door hem een toffe avond te bezorgen. Kom jij meefeesten?

Onderstaande gasten werken geheel belangeloos mee aan deze avond. Hoe tof is dat. En ze spelen/draaien super gaaf.
Dreadless, Red Eye Crew Soundsystem

Dreadless: reggae met een eigen sound
Red Eye Crew Soundsystem: Dj Irie Chris Mallens en on The mic Doc Sepp And likkle J met een eigen repertoire.

Entree: €3,- + vrijwillige bijdrage aan cadeau voor David

feb
12
zo
Blues & grooves sessie olv Eric Wels
feb 12 @ 15:30 – 18:30

Open jamsessie – meespelen mag – graag zelfs 🙂

 

feb
14
di
Tuesday Night Jazz met Nieuwe Veste Bigband
feb 14 @ 20:30 – 22:30

Ook op valentijnsdag een Tuesday Jazz Night, mét liefdesliedjes.

Lineup

Saxsectie
Pepijn Mouwen — Lead Altsax
Susan Steevens — Altsax
Joost Blatter — Lead Tenorsax
Paul Taks — Tenorsax
Ibo Vroom — Baritonsax

Trombonesectie
Peter van Steen — Lead Trombone
Jaques Lombarts — Trombone
Wouter van Bavel — Trombone
Theo Romijn — Bastrombone

Trompetsectie
Jan Willem Ansing — Lead Trompet
Leo van Mook — Lead Trompet
Wouter Poncin — Trompet
Paul de Roij — Trompet
Martjan van der Wel — Trompet

Ritmesectie
Krein Jongmans — Drums
Sven Cobben — Piano / Toetsen
Ferdinand Schmutzer — Bas
Lotte Brekelmans — Gitaar

Zang
Ewoud Feenstra

Muzikaal leider
Hans Bloemen

 

nvbb

feb
19
zo
Beaux Jazz sessie olv Fernando Lewis
feb 19 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.
Heb je een nummer ingestudeerd ? Laat het ons weten dan zorgen wij dat je het kunt uitvoeren tijdens de sessie.

De sessieleider is Fernando Lewis en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

feb
23
do
Schrijfcafé Breda: dialect
feb 23 @ 14:00 – 16:00

In de carnavalstijd herleven de streek- en plaatselijke dialecten. ‘Zeg us wa drinkte gij? Vat er nog ene van mij!’ In het Kielegat, Baviaonenland, Bonenpikkerslaand en andere Brabantse en Limburgse oorden klinken weer de dubbelzinnige, platte liedjes. Carnavalskrakers zijn geschreven om te lachen en om de spot te drijven met de (plaatselijke) politiek.

Op de donderdag voor Carnaval gaan we in het schrijfcafé oefenen in dialect. Wat weet jij nog van het taaltje dat er gesproken werd in het gebied waar je opgroeide? Spraken je ouders of je opa/oma dialect? Met leuke schrijfoefeningen gaan we het geheugen weer opfrissen en wie weet, rolt er een carnavalskraker uit je pen. Het belangrijkste: un bietje plezier make meej mekaor!

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van Monique Smit.

Een dialect herken je aan de typische woorden die niet in het Algemeen Nederlands voorkomen. Als je in Brabant ergens een puinhoop van maakt dan ‘heddut begaaid’ ( la pagaille betekent de puinhoop) Wanneer je wilt opschieten, trek je je affeseerschoenen aan. Wanneer iemand zich iets toe-eigende, noemde men dat ‘accapareren’.

Dialecten en onderscheiden zich van de standaardtaal en van andere dialecten door hun typische klanken. Zo wordt groen: ‘gruun’ in een deel van Brabant. Er zijn ook vormkenmerken waardoor een dialect zich onderscheidt. Een voorbeeld daarvan is de verkleiningsuitgang –ke; een klein menneke.

Dialect is vaak een spreektaal, een levende taal die ook veel humor in zich draagt. Er zijn talloze Brabantse uitdrukkingen zoals: ‘Mee unne kromme erm lope’ of juist ‘nen staive erm hebben’ en ‘nog graag een witte muts zien’. De Brabantse levenswijsheid en levenslust van voorbije generaties zie je terug in spreekwoorden en spreekwoordelijke vergelijkingen, want het Brabantse dialect is een taal van plezier.

schrijfcafe

feb
24
vr
Werk in Uitvoering @ Hijgend Hert
feb 24 @ 21:00 – feb 28 @ 02:00

Werk in uitvoering in het Hert met
vr 24 feb Pyrolysis – punk, rock ‘n folk
za 25 feb 18.00 Huysluy
20.00 Discobal
zo 26 feb 16.00 Hert’s latin carnaval met dj Marian
20.00 Discobal
ma 27 feb De Grote Optocht en Discobal

Pyrolysis – punk, rock ‘n folk
feb 24 @ 21:30 – feb 25 @ 02:00

Verzamel vier vrolijke waanzinnigen in een kleine repetitieruimte ergens midden in de weilanden, laat ze exploderen, en oogst een ongelooflijk aanstekelijke en dansbare mix van punk, rock ‘n folk. Dat is Pyrolysis!

Traditiegetrouw met vrijdagavondcarnavalavond een heel leuke en dansbare nietcarnavalsband.

feb
26
zo
Hert’s Latin Carnaval
feb 26 @ 16:00 – 20:00

Hou je wel of niet van carnaval? Maar absoluut wél van vrolijke Latin muziek om lekker op te dansen? Kom dan zondagmiddag 26 februari naar Latin Carnaval in het Hijgend Hert in Breda 🙂 met vrolijke feestelijke salsa, bachata, merengue, tumba, reggaeton enz.. voor álle liefhebbers van een Latin Carribean Fiesta.

Wederom komt taqueria Dalmar Taco Mexicana met haar overheerlijke taco’s, tortilla’s, chili en Mex soep.

mrt
2
do
De Mus Maart: Hip Hop Hoera
mrt 2 @ 19:30 – 22:30

Maart roert zijn staart en zeker gaan wij voor roering zorgen deze maand! De Mus Breda bestaat namelijk 3 JAAR!! HIP HOP HOERA, uh wat? Ja, een Hip Hop thema ja. 2 maart hebben we dus weer een mooi programma voor jullie. Ditmaal gaan jullie kennismaken met de gelaagdheid van Hip Hop en diens culturele waarde!

Benieuwd naar de mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

mrt
4
za
Taiacore & Seeking A Drop & Myllie Tunes
mrt 4 @ 21:00 – mrt 5 @ 01:00

Don’t miss out on the opportunity to see Seeking A Drop perform, he will be giving you a country folky experience. His expression, and adorably awkward cute chats between songs and tuning will make you relate with his witty, charming beautiful songs.

He’s on the road with Taiacore, Banjo’s guitars, electronic beats – you could expect everything from them. They are a two headed electroacoustic Indie-folk band that knows no borders or creative limits.

For now get in touch with them and their music here :

https://www.facebook.com/Seekingadrop/
https://seekingadrop.bandcamp.com/album/untitled-ep

https://www.facebook.com/taiacore/
https://play.spotify.com/album/6PaSFrVOL36QS86aewuhNI (also available on bandcamp!)

See you in March!

mrt
11
za
Alaska Pollock
mrt 11 @ 22:30 – mrt 12 @ 00:30

ALASKA POLLOCK is een ontmoeting van alternative-pop en elektronica in een bluesy saus. Door zijn gitaar-gedreven songs te combineren met elektronica, creëert de Amsterdamse band rond Jelte de Vries een meeslepend sonisch landschap met ruimte voor een flinke dosis groove.

Met elementen uit de elektronische én akoestische werelden, spelen Rogier van Roosmalen, Olivier de Jong en Jelte met de live-feel van een band maar met de sound van een elektronische productie. Invloeden: Radiohead, Flume, John Mayer.

Band
Jelte de Vries – gitaar, zang
Rogier van Roosmalen – drums, electronica
Olivier de Jong – bas

www.alaska-pollock.com
Nieuwe single: http://youtu.be/YWwq65Vr-pQ

mrt
19
zo
Beaux Jazz / Nieuwe Veste jazz sessie
mrt 19 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

Nummers die zeker gespeeld worden.


De sessieleider is Frank van der Kooij en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jacques van ’t Ende – bas.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

mrt
23
do
Schrijfcafé Breda: verboden vruchten
mrt 23 @ 14:00 – 16:00

Niet willen en niet mogen en het toch doen; weerloos happen in verboden vruchten. Verrukkelijke fruitige tepeltjes in passievolle vlezigheid. De literatuur staat vol met erotische verhalen in allerlei soorten smaken en in onnoembaar veel varianten.

In Schrijfcafé Breda gaan we op zoek naar onze geheime verboden vruchten en veroorloven we ons om ze al schrijvend te verkennen. Voor welke zinnelijke ingrediënten ben jij gevoelig? Welke zou jij weleens willen proeven? Waar zit voor jou de verfijning in en wat doet jou het water je in de mond lopen? Doe je ogen dicht en herinner je zonder preutsheid jouw persoonlijke driften en de magische toverformule om ze op te wekken.

We gaan aan de hand van speelse schrijfopdrachten op zoek naar zinnenstrelende zinnen en de erotische lading van afrodisiaca als avocado en oesters. Samen streven we naar een aantrekkelijke en sensuele schrijfmiddag.

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van Monique Smit.

Verboden vruchten. Ze zijn delicaat doorschijnend in groen, roze en rozenrood. Van buiten met een glanzend dun schilletje. Van binnen zacht met het weefsel dat het lichaam van vruchten uitmaakt; het eetbare, sappige deel waarin het zaad gebed ligt.

Je bent niet van plan om erin te bijten maar je ziet hoe ze groeien en rijpen en als in de zomerwarmte hun geuren loskomen neem je die onmiddellijk waar. Je wordt erdoor overvallen en dan…zit je er midden in. Je kunt je er niet voor afsluiten. Je wilt niet bezwijken maar de zoete geur maakt een bijna onweerstaanbaar verlangen in je los.

Dan begint het gevecht want een mens is genotzuchtig en je kunt niet altijd weerstand bieden aan slechte neigingen. Niet willen toegeven aan genot levert innerlijke strijd op. Strijd met je geweten, met je standvastigheid en grenzen waar je niet aan voorbij wilt gaan.

Niet willen en niet mogen en het toch doen; weerloos happen in verboden vruchten.

schrijfcafe

mrt
25
za
Them Old Crap – outlaw bluegrass (Brazil)
mrt 25 @ 21:45 – mrt 26 @ 03:00

The trio formed in 2013 by musicians from Londrina and Curitiba built a new way to present the bluegrass, blending their energetic style with playing through the beautiful details in their songs.

Ism Wantwo Trash

mrt
26
zo
Blues & grooves sessie olv Eric Wels
mrt 26 @ 15:30 – 18:30

Open jamsessie – meespelen mag – graag zelfs 🙂

 

apr
2
zo
Bloomline jazz quintet
apr 2 @ 16:00 – 18:00

Met als thuisbasis de Bloomline Studio in ’s-Gravendeel speelt het quintet onder andere stukken van Russ Freeman en Hank Mobley, maar ook eigen composities worden niet geschuwd.

Bezetting:
Timo Smits (gitaar)
Frans Pietjouw (piano)
Ferdinand Schmutzer (bas)
Joost Steevens (drums)
Louis Sloot (altsax, sopraansax)

apr
4
di
Hert Kledingruilparty / Clothing swap party
apr 4 @ 19:30 – 22:00

De vorige keer al een paar leuke kledingstukken gescoord, dus nu weer een lente/zomer editie van de Kledingruilparty.

Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, moet men minstens drie kledingstukken meebrengen. De kleding dient schoon, gewassen en nog in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn, maar ondergoed, panty’s en sokken mogen in je kast blijven. …Accessoires zijn natuurlijk ook van harte welkom. Denk hierbij aan riemen, tassen, sjaals, mutsen, schoenen, kettingen, oorbellen etc.

Tot 20.00 uur inleveren van de (vrouwen)kleding.
Vanaf 20.00 uur passen en meten.

Nog wat regeltjes om het allemaal leuk en ontspannen te houden:
– Minimaal 3 kledingsstukken en/of accessoires inbrengen
– Eenmaal ingebracht kun je het tijdens de avond niet intrekken.
– Bedenk wel dat je soms niet 1 op 1 terugkrijgt wat je ingebracht hebt.
– Als er meerdere gegadigden zijn voor 1 kledingstuk verloten we dat.

De overgebleven kleding doneren we aan een goed doel of neem je weer mee naar huis.

————
A Clothing Swap Party is a fantastic way to revitalize your wardrobe…all without spending money! This evening in Het Hijgend Hert the spring/summer version of the Swap Party.

Some rules:
– Bring at least 3 pieces of garment. Accessories like shoes, belts, bags etc are also fine. Items should be clean and free of stains or tears.No used underwear or lingerie.
– Once you bring in the garment you can not withdraw during the evening.
– When more people like a piece we raffle.

The leftovers we donate to charity or you can take them back home.

apr
6
do
De Mus April: Piepshow
apr 6 @ 19:30 – 22:30

Het voorjaar lonkt, april ligt om de hoek en we kunnen niet wachten tot de viooltjes en narcissen hun kopjes uit de aarde steken! Om de grond al een beetje op te warmen, hebben we deze maand een extra ‘verhit’ thema voor jullie: Piepshow! Doorbreek met ons het taboe dat nog steeds op seks rust en geniet van deze spannende avond in het Hijgend Hert.

Benieuwd naar de mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

apr
8
za
Bandje
apr 8 @ 21:15 – 22:15
apr
11
di
Indie Pendant Games Gathering X
apr 11 @ 19:00 – 22:00

A game developer gathering by developers, for developers.

This event is for anyone with an interest in games and game development. There is an opportunity to give a 10 minute talk about something game development related and space to demo any work you may want to show off.

Please send an email to tino@sassybot.com if you’d like to give a short talk or have something you’d like to showcase.

See you there!

 

indie

apr
15
za
Thai cooking by Benjarong
apr 15 @ 17:00 – 20:00

Benjarong kookt weer Thais in het Hert.

apr
16
zo
POBParade met Mc Mess en Ivy Linn & the Left Hand Gamblers
apr 16 @ 20:30 – apr 17 @ 01:30

Tijdens de 21e POBparade in het Hert Rock & Roll en Rockabilly blues.

20.30 Mc Mess
Mc Mess = Rock & Roll van Elvis Presley tot Jerry Lee Lewis, van Chubby Checker tot Little Richard. Maar ook Eddie Cochran, Brian Setzer, Roy Hamilton
www.facebook.com/McMessUlvenhout

23.15 Ivy Linn & The Lefthand Gamblers
De muziek van Ivy Linn and the Lefthand Gamblers is het best te omschrijven als Nightclub Rockabilly Blues. Fifties and sixties nummers vertaald naar deze tijd.
www.facebook.com/lefthandgamblers

https://youtu.be/WGbJGOc_vIo

apr
17
ma
POBparade hosted by December Tapes
apr 17 @ 16:45 – 23:00

Op paasmaandag kun je tijdens de 21e POBparade in Hijgend Hert weer genieten van geweldige optredens op het door December Tapes gehoste podium. Dit jaar zijn dat There There, Aline Hilderink en Renseen. En traditiegetrouw vindt in Het Hert ook het officiële laatste optreden plaats door Windup Space!

16.45 Renseen
Renseen zijn singer-songwriter Merel van Spankeren (toetsen, vocals) en Peter van Middelkoop (drums, backing vocals). Eigenzinnige, melodische pop.
www.facebook.com/pg/Renseenmusic

18.15 Aline Hilderink

19.45 There There
Spannende new wave die luistert als een soundtrack van een intense thriller. Van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard. There There biedt een intense luisterervaring waarbij dynamiek en verrassing de hoofdrollen vertolken.
www.therethere.nl

21.15 Windup Space
Windup Space is een rocktrio uit Oosterhout. Dynamische, alternatieve gitaarrock. Sfeervolle melodieën en felle, venijnige riffs.
www.facebook.com/windupspaceband

apr
19
wo
Sing a song night leerlingen zangcoach Mariska Kerst
apr 19 @ 19:00 – 22:45

Het is weer zover! Zangcoach Mariska Kerst organiseert jaarlijks een sing a song night in het Hijgend Hert voor al haar zangleerlingen. De leerlingen zingen allemaal 1 song en worden daarbij begeleid door een strakke band. Inloop is vanaf 19:00 en de entree is gratis.

Tobias landman : Drums Danny Plinck : Gitaar Eric Wels: Bas Sjaak Janssen: Toetsen Tjerry van der Meer: Backing Vocals

micro

apr
20
do
Schrijfcafé Breda: rust en onrust
apr 20 @ 14:00 – 16:00
Hoe kalmer en stiller we zijn, hoe meer het sublieme zich in ons kan ontvouwen. Het thema van Schrijfcafé Breda deze maand is tevens het thema van de Maand van de Filosofie waar filosofe Joke Hermsen het essay voor schreef: ‘Melancholie in tijden van onrust’. Daarin onderzoekt ze wat nodig is om de rust in ons denken te bewaren. Hoe kunnen we angst en woede omzetten in hoop, moed en daadkracht?
 
Wij gaan in het schrijfcafé aan de slag met schrijfopdrachten over rust en bezinning. Wat is er nodig om veerkrachtiger in het leven te staan? Op welke manier kunnen we de rust in onszelf bevorderen? Hoe kunnen we melancholie ombuigen tot hoop? Italo Calvino omschreef melancholie als ‘verdriet dat licht geworden is’. Kun je leren met lichtheid te leven?
De opdrachten nodigen uit tot reflectie, creativiteit en dagdromen.
 
Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van Monique Smit.
Een periode van rust in de natuur is aangebroken. Het broedseizoen is begonnen. Werkzaamheden in bossen en polders worden voor een tijdje stilgelegd zodat de vogels zich in alle rust met hun nesten en eieren kunnen bezighouden. Ook wij mensen hebben rust nodig. Rust inbouwen is een noodzakelijke voorwaarde voor een evenwichtig persoonlijke leven maar ook voor een gezonde samenleving. Een belangrijk thema om de samenleving en onszelf gezond en in balans te houden.
 
Wij hebben het nodig om niet te worden opgejaagd door tijdsdruk of stress. Rust heeft een louterende werking. Als we onszelf de tijd gunnen, zien we nieuwe mogelijkheden. Komen we in een sfeer waar meer ruimte is voor reflectie en bezinning. We moeten wachten en leeg worden. Het zijn de momenten waarop er in onszelf iets nieuws kan ontstaan; een gedicht, een verhaal een melodie. Vormen waarin we ons kunnen uitdrukken. Gelouterd worden betekent gereinigd worden van negatieve gevoelens die ons welzijn en onze groei belemmeren, zodat we weer in staat zijn om onszelf en de wereld met nieuwe ogen te bekijken.

 

Cultuurcafé
apr 20 @ 19:30 – 21:30

Op donderdagavond 20 april is er weer een nieuwe editie van het cultuurcafé. Deze editie is een samenwerking met de Mus Breda.De Mus biedt iedere maand een podium voor kunstenaars uit verschillende nesten. Elke eerste donderdag laten wij vier talenten binnenvliegen die voor een bomvol programma zorgen in een gezellige huiskamersetting. Voor het cultuurcafé organiseerd de mus deze maand een extra editie! Er zijn al twee gave sprekers uit het Cultureelveld van Breda die graag willen delen waar ze mee bezig zijn, dus er is nog plek voor twee andere mussen die iets te delen hebben.

Wil jij delen waar je mee bezig bent en zoek je daarbij misschien nog hulp van anderen uit het veld? Of ken jij misschien iemand die echt langs moet komen om zijn verhaal te delen? Laat het ons dan vooral weten via cultuurbreda@gmail.com!

Samen Cultuur maken, daar staat het Cultuurcafé Breda voor. Elke maand word er door verschillende personen/organisaties in de culturele sector een bijeenkomst georganiseerd rondom een specifiek thema. Met als uitgangspunt om samen in actie te komen.

Om dit te organiseren word er een ‘denktank’ gevormd. Heb jij interesse om in deze denktank deel te nemen of heb je vragen hier over? Laat het ons vooral weten door een berichtje te sturen naar: info@cultuurbreda.nl

www.cultuurbreda.nl

apr
23
zo
Befaamde Eijldersdichters in het Hert
apr 23 @ 15:00 – 18:30

Op zondag 23 april 2017 vibreren de Bredase luchten van dichtregels. Een Gezelschap van het 77 jaar jonge Amsterdamse café Eijlders brengt dan haar poëzie ten gehore op het podium van Café Het Hijgend Hert in Breda. Ook treden er vijf lokale dichters op, uitgenodigd door het 1m2 Podium.

Presentatie Paul Lokkerbol. Het Eijlders team bestaat verder nog uit Mieke van Beeren, Willem Mesman, Aurora Guds en Kees Godefrooij.

Dit project is een Samenwerking van Café Eijlders Amsterdam, 1m2 Podium, en Café Het Hijgend Hert Breda.

Met vanuit Eijlders:
Tonny Hollanders
Robin Veen
Marten Janse
Katelijne Brouwer
Kate Schlingemann
Antoinette Sisto
Muriel Kasmin
Ria Westerhuis
Hans F. Marijnissen
Martin Wijtgaard
Conrad van de Wetering
Ton Huizer
Walter Ligtvoet
Jan Wagenaar
Johannes Engel-Berti

Met vanuit 1m2 Podium:
Lamy Lame
Marijke Hooghwinkel
Lea Theunissen
Peter Lauwerijssen
Kees van Meel
Selma Oueddan

Zie verder de site van het Hert: https://www.hijgendhert.nl/
En http://1m2podium.blogspot.nl/2017/03/cafe-eijlders-amsterdam-met-befaamde.html

apr
25
di
Spinyopaat spoken words and music
apr 25 @ 20:00 – 22:00

De Dichters van de Avond zijn

Josse Kok (1983) woont in Dordrecht en schrijft pakweg 16 jaar gedichten. In 2010 betrad hij het podium, wat resulteerde in het behalen van het NK Poetry Slam, drie jaar achtereen. In 2013 verscheen zijn debuut ‘Ik heb geslacht’ bij Uitgeverij Liverse. Momenteel werkt hij aan een opvolger met de werktitel ‘Probeert u het later nog eens’.

Nick J. Swarth is als maker actief in diverse disciplines, maar het uitgangspunt is altijd tekst. ‘Shabby Art That Falls Apart’ is de verzamelnaam voor het beeldend werk, dat bestaat uit tekeningen en assemblages. Swarth is de stem van Betonfraktion. Het noise rock trio bracht drie platen uit. In 2016 verscheen ‘I Changed My Seks’.

Meest recente publicatie: ‘Mijn onsterfelijke lever’. Ook in druk: ‘¡Mondo Manga!’; “Horror Vacui | een docudrama in 14 staties’, verslag van een schandaalverwekkend kunstproject (i.s.m. Jeroen de Leijer). Van 2005-2007 was Swarth stadsdichter van Tilburg.

Gedichten in de openbare ruimte krijgen vorm in het project ‘On-site poetry’ (i.s.m. Sander Neijnens).

www.swarth.nl

Muziek door

Timo van der Vring aka Gully Flowers. Vroeger een vieze nazi-skinhead. Nu een nog viezere neo-beatnik gabber. In de toekomst een G-Funk producer (want dat komt terug).

In een andere dimensie doctorandus maar vanavond gewoon Timo met onderwerpen als pizza-gate, reptillians en hoe je moet zoenen. Deelde het podium o.a met Hallo Venray en Harry Merry. Klinkt als: Daniel Johnston die Marco Borsato vingert.

apr
30
zo
Beaux Jazz/Nieuwe Veste jazz sessie
apr 30 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

Nummers die zeker gespeeld worden.


De sessieleider is .. en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

mei
2
di
Generation Next: Kika Sprangers, Martin Fondse & Jörg Brinkmann
mei 2 @ 20:30 – 22:30

In Generation Next biedt stichting Beaux Jazz Nederlands toptalent niet alleen een podium, maar tevens inhoudelijke ondersteuning om de talenten te helpen op weg naar de nationale top. In deze editie staat de jonge saxofoniste Kika Sprangers centraal.

Met de serie Generation Next geeft de stichting Beaux Jazz carte blanche concerten aan bijzonder getalenteerde jonge professionals. Deze talenten van de toekomst krijgen voor het invullen van hun concert artistieke coaching van pianist en componist Rogier Telderman. Dinsdag 2 mei presenteert Beaux Jazz de saxofoniste Kika Sprangers. In overleg met Rogier stelde Kika een ensemble met topmusici samen, voor een spannende avond in een bijzondere kamermuzieksetting.

Kika Sprangers
Kika begon op negenjarige leeftijd met saxofoon spelen. Na een aantal jaar begon ze bandjes te vormen, en al op haar zestiende trad ze met een eigen negentienkoppig orkest op in een uitverkocht Doornroosje in Nijmegen. Afgelopen jaar rondde ze haar Bachelor of Music met een ‘9 met onderscheiding’ af aan het conservatorium bij Marc Scholten en Toon Roos. In haar spel en composities laat ze de melodie en lyriek spreken bovenop stevige grooves. In februari 2017 verscheen haar eerste EP met live-opnames in TivoliVredenburg met het 11-koppige Kika Sprangers Large Ensemble.

Martin Fondse en Jörg Brinkmann
Voor haar concert op 2 mei nodigt Kika Sprangers cellist Jörg Brinkmann en toetsenist Martin Fondse uit. Jörg Brinkmann speelt onder meer in Oliver’s Cinema (met Eric Vloeimans en Tuur Florizoone) en met het Jörg Brinkmann Trio. De band met Martin is een bijzondere: de afgelopen twee jaar speelde Kika in de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest welke onder leiding stond van Martin. Dit studentenorkest toerde door heel Nederland en stond onder meer op het North Sea Jazz Festival en in het Bimhuis. Vandaag staan ze voor het eerst samen op het podium.

Generation Next presents Kika Sprangers
met Martin Fondse (piano & toetsen), Jörg Brinkmann (cello)
Entree 5 euro

 

 

 

 

Presentatie Beaux Jazz seizoen 2017-2018
December 2016 vierde Beaux Jazz het 20-jarige jubileum. Het afgelopen jaar is er achter de schermen enorm veel werk verzet om komend seizoen een enorme sprong voorwaarts te maken. Met trots presenteren we dinsdag 2 Mei de nieuwe programmering: SOUND OF EUROPE.
Met het beste van de hedendaagse Europese muziek, een eigen festival, als initiator achter Europese samenwerkingen en uiteraard ondersteuning van young professionals.

19.30 uur Doors
20.30 uur Officiële presentatie seizoen 2017-2018
20.40 uur Generation Next: concert Kika Sprangers
21.30 uur Afterparty

www.kikasprangers.nl
www.beauxjazz.nl

mei
4
do
De Mus Mei: amusement
mei 4 @ 19:30 – 22:30

In mei leggen alle vogels een ei. Zodoende nestelen wij ons ook weer in bij het Hijgend Hert. Deze avond nemen we tijdelijk afscheid van elkaar, want daarna volgt er een zomerstop. Maar bij ons geen tranen, maar een grote lach. We zwaaien jullie uit met een avond vol amusement!!

Benieuwd naar de mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

ps. Deze editie houden we om 20:00 samen twee minuten stilte i.v.m. de nationale dodenherdenking en zal daarna het programma volgen.

mei
18
do
Schrijfcafé Breda: gezond zijn
mei 18 @ 14:00 – 16:00

De meimaand staat symbool voor vruchtbaarheid, ontluikend leven en gezond zijn hoort daar ook bij. We gaan met speelse schrijfoefeningen onderzoeken wat gezondheid betekent en wat ons in shape houdt. Wat houdt jou in balans? Hoe ga jij om met je lieve lijf? Wat heb je nodig om in conditie te blijven. Hoe zorg jij voor voldoende rust? Dat en nog veel meer zal aan bod komen in de schrijfoefeningen. Nog iets: wist je dat schrijven werkt als ‘afstoffen van de geest’? Heel gezond dus!

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van Monique Smit.
Breda Creative Community – Drink –
mei 18 @ 19:00 – 23:59

Hi Fellow creatives,

Here comes the time for the meetup of the month.

For the one who could not attend the previous event, this meetup will be once again the perfect occasion for some networking between creatives in Breda.

This time, we decided to enjoy the good weather and meet at a bar, but not a random bar of course, let’s meet at the Hijgend Hert, a cool bar used to have bi-weekly exhibitions, located close to the “Moti museum”.

Let’s have a drink all together and let’s make the community grow!

visual identity by Perrine
mei
24
wo
Jazzclub Hert presents ..
mei 24 @ 21:30 – mei 28 @ 19:30

wo 24 mei
22.00 Danceable Jazz
do 25 mei
15.00 Mencia Soul Factory/Big Band
20.00 Nieuwe Veste Big band
22.30 Plastik.Soldiers – techno jazz
vr 26 mei
15.30 Brazz
18.00 Dixie Showcase (Japan)
20.00 Bloomline
22.00 Di Fuse
za 27 mei
15.00 Jazzed for Fun
18.00 Nieuw quintet met o.a. Ralph Adriaansen & Frank van der Kooij
20.30 Codarts Big Band (ism Beaux Jazz)
zo 28 mei
14.00 Small Town Big Band
16.30 Beaux Jazz/Nieuwe Veste jazz sessie

mei
25
do
Jazzclub Hert – Mencia Soul Factory XL reunion band
mei 25 @ 15:00 – 17:30

Concert en reünie van de Mencia Soulfactory bigband. De band bestaat dit jaar al 26 jaar en dit is een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te zien. De huidige band begint en we hopen daarna veel oud leerlingen/ muzikanten van het Mencia op het podium te mogen ontvangen.

Jazzclub Hert – Nieuwe Veste big band
mei 25 @ 20:00 – 21:45

De Nieuwe Veste Bigband uit Breda – Swingend, Funky, Gevoelig, Spetterend… You name it!

Leden band
Saxsectie
Pepijn Mouwen — Lead Altsax
Susan Steevens — Altsax
Joost Blatter — Lead Tenorsax
Paul Taks — Tenorsax
Ibo Vroom — Baritonsax

Trombones
Peter van Steen — Lead Trombone
Jaques Lombarts — Trombone
Wouter van Bavel — Trombone
Theo Romijn — Bastrombone

Trompetsectie
Jan Willem Ansing — Lead Trompet
Leo van Mook — Lead Trompet
Wouter Poncin — Trompet
Paul de Roij — Trompet
Martjan van der Wel — Trompet

Ritmesectie
Krein Jongmans — Drums
Sven Cobben — Piano / Toetsen
Ferdinand Schmutzer — Bas
Lotte Brekelmans — Gitaar

Zang
Ewoud Feenstra

Muzikaal leider
Hans Bloemen

Plastik.Soldiers
mei 25 @ 22:30 – mei 26 @ 00:30

Ze staan aan het begin van een carrière en de vooruitzichten zijn veelbelovend. Coen Witteveen (sax en synths), Luc van Ruler (keys en bassynths) en Willem van der Krabben (drums en elektronische percussie) garanderen organische house- en technogrooves, verhalende solo’s, pulserende bassen en dansbare jazz.

mei
26
vr
Jazzclub Hert – BRAZZ
mei 26 @ 15:30 – 17:30

Wederom is Brazz van de partij tijdens het Jazzfestival Breda. Brazz is een Bredaas koperkwintet met een zeer uitgebreid repertoire, zoals oude en moderne stijl jazz, swing en pop. Voor het optreden op vrijdag 26 mei wordt weer nieuw repertoire aangeboord van Gershwin tot Beatles.

De bezetting bestaat uit:
Peter Lips trompet en flügelhorn, Hans Verlaak trompet en flügelhorn, Bram Hazenberg hoorn, Manuel de Wijs trombone, Guus Koemans Sousafoon.

Jazzclub Hert – Dixie Showcase (Japan)
mei 26 @ 18:00 – 19:15

Dixie uit Japan dus.

Jazzclub Hert – Bloomline jazz quintet
mei 26 @ 20:00 – 21:30

Met als thuisbasis de Bloomline Studio in ’s-Gravendeel speelt het quintet onder andere stukken van Russ Freeman en Hank Mobley, maar ook eigen composities worden niet geschuwd.

Bezetting:
Timo Smits (gitaar)
Frans Pietjouw (piano)
Ferdinand Schmutzer (bas)
Joost Steevens (drums)
Louis Sloot (altsax, sopraansax)

Jazzclub Hert – Di Fuse
mei 26 @ 22:00 – 23:30

Di Fuse is ontstaan vanuit de behoefte van bevriende muzikanten om zich eens te wijden aan de stevigere, moderne jazz. Vette grooves en af en toe scheurende gitaar- en saxsolos op een meeslepend ritme. Muziek van Dave Weckl, John Scofield, Jaco Pastorius, Cannonball Adderley en anderen.

Met
Erik Ernst – drums
Jan Pruijsten – bas
Peter Poppelaars – tenor
Hans Tolhuijs- piano
Pieter Rambags – gitaar

mei
27
za
Jazzclub Hert – Jazzed for Fun
mei 27 @ 15:00 – 17:30

Het repertoire van deze 11-koppige formatie bestaat uit swingende muziek van o.a. Sammy Nestico, Lennie Niehaus, Herbie Hancock en vele anderen, van klassieke tot huidige jazz. Ook latin en een paar funk stukken staan op het repertoire.

Leden: Zang: Cindy Dillisse Fluit: Tamara Coenradi Altsax: Mark van Dun Tenorsax: Hans Burger Trompet: Ben Jongerius Trombone: Frits van der Horst Vibraphone: Han Vermeulen Piano: Jan Geers Basgitaar: Jan Pruisten Drums: Ton Tiggelman

jazzed

Jazzclub Hert – NN quintet voortgekomen uit de jazzsessies
mei 27 @ 18:00 – 19:00

Een stevig en levenslustig quintet voortgekomen uit de vele sessies in het Hijgend Hert. The real jazz is here !!

Met
Ralph Adriaansen – vibraphone
Frank vd Kooij – tenorsax
Pepijn Mouwen – altsax
Jacques van ‘t Ende – bas
Ton Tiggelman – drums

Jazzclub Hert – Codarts Young Talent Big Band
mei 27 @ 20:30 – 22:30

Codarts, het conservatorium van Rotterdam, richtte een gloednieuw jeugdorkest op: the Codarts Young Talent Bigband. Een spetterend orkest vol energie waarvan de lol, het plezier in muziek maken, het samenspelen en samen uitvoeren duidelijk te zien en te horen is.

De bigband speelt zijn eigen moderne interpretatie van nummers van oude helden zoals Horace Silver, Count Basie en Oliver Nelson: frisse arrangementen vol met energie, die soms schuren, vaak spetteren en altijd swingen.

Dit project staat onder leiding van Ben van den Dungen en Søren Ballegaard

Meer info,
bit.ly/2qsrz7y

Een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en het Hijgend Hert.

mei
28
zo
Jazzclub Hert – Small Town big band met zangeres Bente Aertssen
mei 28 @ 14:00 – 16:00

Brengt deze middag een programma met swingende bigband-muziek. Dit keer met aanstormend zangtalent Bente Aertssen. Bente heeft al veel ervaring als zangeres/gitariste, stond onlangs in Paradox in Tilburg en we zijn trots haar dit keer te mogen begeleiden.

Muzikaal leider: Hans Tolhuijs
Sax: Gérard van Langen (as), Cees Pelkmans (ts), Hans Burger (ts), André Corsten (bs)
Trombone: Frits van der Horst, Etzel van Acker, Kees van Meel,
Goof van Vianen (bas)
Trompet: Wim van Dun, Werner van Loon, Ben Jongerius, Ton Diepstraten, Peter Lodewijk
Ritme: Jan Geers (p), Jan Pruijsten (b), Maarten Goossens (g), Erik Ernst (dr)

 

 

Beaux Jazz/Nieuwe Veste jazz sessie
mei 28 @ 16:30 – 19:30

Een mooie afronding van Jazzclub Hert tijdens het Jazzfestival. Alle muzikanten die de afgelopen dagen in de stad gespeeld hebben zijn van harte uitgenodigd om het festival al jammend af te ronden.

Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

Heb je een nummer ingestudeerd ? Laat het ons weten dan zorgen wij dat je kunt uitvoeren tijdens de sessie.

De sessieleider is Frank van der Kooij en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

mei
31
wo
Gotango oefenavond
mei 31 @ 19:30 – 21:30

GOTANGO Breda houdt haar oefenavond in Het Hijgend Hert. Iedereen die de Argentijnse tango wil (leren) dansen is welkom op de dansvloer. Meer informatie over ons vind je op https://gotangobreda.nl/

jun
3
za
EP presentatie AbSoulute
jun 3 @ 15:30 – 20:00

Hoera! Op zaterdag 3 juni presenteren wij onze eerste EP! De titel is Reminisce. We hebben het afgelopen half jaar hard gezwoegd in de studio en willen jullie allemaal graag het eindresultaat laten horen in ‘t Hijgend Hert.
Na afloop zal onze EP uiteraard te koop zijn. Waarom zou je nog een CD kopen? Nou, we hebben speciaal voor jullie 2 nrs extra opgenomen voor op de CD. Na de release zal de EP digitaal verschijnen op alle gangbare streaming kanalen, maar daar staan 5 ipv 7 nrs op. Kortom, reden genoeg om onze EP te komen kopen.

Na afloop draait DJ Recordjack heerlijke jazzy tunes. Dit doet hij uiteraard op vinyl……. what else?

www.absoulute.nl

jun
6
di
Expositie schilderijen Setareh Goodarzi
jun 6 @ 20:00 – jun 25 @ 23:00

Een expositie van de schilderijen van Setareh Goodarzi. In haar werk onderzoekt ze het grensgebied tussen realisme en illusie. In haar nieuwe serie werken focused ze op de mogelijkheden van texturen en een beperkt kleurenpalet. De expositie duurt tot 25 juni.
……………………..…….
We cordially invite you to the painting exhibition of artist Setareh Goodarzi. In her work she explores the transition between realism and illusion.
In this new series of paintings she concentrates on the possibilities of textures and a limited color palette to create her work.
The exhibition continues until 25 June.

jun
10
za
Charity music night
jun 10 @ 21:00 – jun 11 @ 00:30

Vanuit mijn communicatieopleiding ga ik een evenement organiseren om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. Dit centrum behandeld kinderen met kanker en is bezig aan een groot nieuwbouwproject om de zorg voor deze zieke kinderen bij elkaar te brengen.

Daarom organiseer ik de Charity Music Night: een avond met live muziek voor het goede doel! Met optredens van verschillende bands en muzikanten hoop ik zo veel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum.

De line-up van de Charity Music Night!
De avond start met een optreden van Barry & The Boys met leadzangeres Barbara Engels. Daarna is voormalig ZEPP duo Demi Kustermans & Pim Nelemans aan de beurt. Zij worden gevolgd door de familie Eeftens: Eva, Lara, vader Mark en Jan Hein. Daarna komt er een kort maar prachtig optreden van voormalig Jazz-talent winnaars Lucas Vermeer en Amber Winter en als afsluiter is er een spetterend optreden van Coverband MessUp!

Hierbij wil ik nogmaals benadrukken dat ik de Charity Music Night organiseer om een grote bijdrage te kunnen leveren aan de bouw van het Prinses Maxima Centrum. De verschillende bands hebben de afgelopen weken hun best gedaan om een goed optreden neer te kunnen zetten: alle support is dan natuurlijk welkom!

Kom vooral langs om dit goede doel te helpen en daarnaast te genieten van de muziek! Voor meer informatie of om te doneren, check de site: https://www.geef.nl/actie/charity-music-night

Delen is lief!

Irene van den Berghe

jun
14
wo
Gotango oefenavond
jun 14 @ 19:30 – 21:30

GOTANGO Breda houdt haar oefenavond in Het Hijgend Hert. Iedereen die de Argentijnse tango wil (leren) dansen is welkom op dedansvloer. Meer informatie vind je op www.gotangobreda.nl

jun
15
do
Breda Creative Community Drink
jun 15 @ 19:30 – jun 16 @ 00:29

Hi Fellow creatives,

Here comes the time for the meetup of the month but not only, also the last of the “school year” before the summer holidays.

We’ll see each other again in September then.

For the ones who could not attend the previous event, this meetup will be once again the perfect occasion for some networking between creatives in Breda.

Let’s have a drink all together and let’s make the community grow!

jun
18
zo
Marian’s latin mix
jun 18 @ 16:00 – 19:30

Kom je ook gezellig op zondagmiddag 18 juni dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

jun
25
zo
Thai cooking by Benjarong
jun 25 @ 17:00 – 20:00

Benjarong kookt weer Thais in het Hert. Ook vegetarisch.

jun
27
di
Expositie Julie van Zessen / Image de Julie
jun 27 @ 20:00 – jul 21 @ 23:00

Prints en originele collages van Image de Julie.

www.imagedejulie.com

jun
28
wo
Stedelijk Jeugdkoor Breda openbare zangles
jun 28 @ 17:00 – 18:00

Alle groepen laten van zich horen aanstaande woensdag. Kom je kijken en luisteren of meedoen?

 

 

 

Gotango oefenavond
jun 28 @ 19:30 – 21:30

GOTANGO Breda houdt haar oefenavond in Het Hijgend Hert. Iedereen die de Argentijnse tango wil (leren) dansen is welkom op dedansvloer. Meer informatie vind je op www.gotangobreda.nl

jun
29
do
Schrijfcafé Breda: wijsheid van het hart
jun 29 @ 14:00 – 16:00
We zoeken vaak naar antwoorden in ons hoofd. We overdenken opties en verzinnen nieuwe invalshoeken maar toch…zijn daar geen antwoorden te vinden. Dat komt omdat het hart weet wat het hoofd niet kan bedenken. De echte wijsheid ligt diep in ons opgeslagen.
Wijsheid ligt in ons te wachten tot ze door ons verteld kan worden. Soms duurt het jaren voordat ze zichtbaar wordt gemaakt. Wijsheid ligt in ons opgeslagen. Het is de optelsom van onze intuïties, ervaringen en wat we meekregen al van voor onze geboorte. We zijn allemaal dragers van onze eigen unieke wijsheid.
 
Als we de tijd en de moeite nemen om onze verhalen te leren kennen, leren we onszelf kennen. Als je je hart opent, open je het niet alleen voor jezelf, de hele wereld kan het zien en voelen! In Schrijfcafé Breda gaan we aan de slag met schrijftechnieken die je uitnodigen om je hart te laten spreken. Je bent van harte welkom.
 
Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van Monique Smit.

 

Indie Pendant Games Gathering XI
jun 29 @ 19:00 – 22:00

A game developer gathering by developers, for developers.

This event is for anyone with an interest in games and game development. There is an opportunity to give a 10 minute talk about something game development related and space to demo any work you may want to show off.

Please send an email to tino@sassybot.com if you’d like to give a short talk or have something you’d like to showcase.

See you there!

 

indie

jul
8
za
POBHert in de zomer met Aline Hilderink
jul 8 @ 22:00 – jul 9 @ 00:15

De eerste Zomerse POBHert van dit jaar verwelkomt singer/songwriter Aline Hilderink.

Muziek zat er bij Aline al vroeg in. Ze zingt, speelt gitaar, piano en drums en maakt gebruik van een loopstation. Daarnaast is ze ook bassiste in een meidenband.

Ed Sheeran is voor haar een grote bron van inspiratie bij het maken van haar muziek en het ontwikkelen van een eigen sound.

 

 

 

 

 

Ook deze zomer weer POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

 

jul
11
di
De Valkenberg Afterparty
jul 11 @ 23:00 – jul 12 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
12
wo
Gotango oefenavond
jul 12 @ 19:30 – 21:30

GOTANGO Breda houdt haar oefenavond in Het Hijgend Hert. Iedereen die de Argentijnse tango wil (leren) dansen is welkom op de dansvloer. Meer informatie vind je op www.gotangobreda.nl

jul
15
za
POBHert in de zomer met Damé
jul 15 @ 22:00 – jul 16 @ 00:15
Damé is een indierockpopband, die in basis bestaat uit een singer/songwriter duo. Zangeres Daphne Felipie heeft een onvervalste soul-strot, en wordt begeleid met composities en instrumentatie door gitarist, composer en producer Alan Mascott.
 
Damé is door producer A.R.T., die bekend is van zijn werk van en met Typhoon, Rico en Sticks, bestempeld als nieuw talent dat in de gaten moet worden gehouden. De ep Monastery en single We’ll Be Fine worden via de diverse muziekstreamingsites al met grote regelmaat beluisterd en gedownload, maar de ep is ook op cd bij de optredens te koop.
 
Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

 

jul
18
di
De Valkenberg Afterparty
jul 18 @ 23:00 – jul 19 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
22
za
POBHert in de zomer met Dear Adam
jul 22 @ 22:00 – jul 23 @ 00:15
Dear Adam bestaat uit de singer/songwriters Joosje Jochems en Wessel Maas, beiden afgestudeerd aan de Rockacademie te Tilburg. Het eerste liedje dat ze samen schreven, Tonight, zorgde meteen voor een plek op de verzamelcd Alle 014 Goed. Door dit onverwachte maar directe succes, kregen ze de smaak te pakken en wilden ze samen, door middel van hun muziek, hun verhalen blijven delen met het publiek. Sindsdien vertellen ze met hun liedjes je alles wat ze bezig houdt. Het is dan alsof het in een brief geschreven staat die ze je niet alleen persoonlijk komen overhandigen, maar ook zelf aan je voorlezen. Of beter gezegd, voor te zingen in plaats van voor te lezen.
 
Met de warme, maar zeer krachtige stem van Joosje en de begeleiding van het dynamische gitaarspel en de ingetogen tweede stem van Wessel, maakt Dear Adam fijne luisterliedjes. Liedjes waar je gemakkelijk bij kunt wegdromen.
 
Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

!

 

 

jul
25
di
De Valkenberg Afterparty
jul 25 @ 23:00 – jul 26 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
28
vr
InterNations Breda July event
jul 28 @ 20:00 – 23:00
It´s summer time! Let´s get together and enjoy the warmth of friends, InterNations members and Newcomers this July. We meet at a a brand new venue this time, easily accessible and in a popular area!
Café Het Hijgend Hert opens its doors for InterNations Breda, so don´t lose this great opportunity to mix and mingle with other expats and global minds!Feel free to bring your friends, co-workers and relatives, but please invite them to register for InterNations first. Let’s keep growing the InterNations community in Breda together!

See you there!

Adam Kalbarczyk & Bina Champaneria

InterNations Ambassadors Breda
www.internations.org/breda-expats
jul
29
za
Expositie LETSkring Breda
jul 29 @ 15:00 – aug 15 @ 23:55

Opening zaterdag 29 juli 15.00 uur (tevens LETScafé). LETSkring Breda heeft veel leden die tekenen, schilderijen, fotograferen, creatief zijn met textiel, beeldhouwen, keramisch enz. Daarom een LETSexpositie in het Hijgend Hert!

Deze middag is het ook LETScafé. Een meeting voor letsleden en geïnteresseerden. Wij beantwoorden al je vragen over de Letskring en je kunt ook meteen lid worden.

 

 

 

 

 

 

 

Over de LETSkring Breda

Gebruik je talent en ontvang wat je nodig hebt…
Onder dat motto LETSEN wereldwijd tienduizenden mensen. Los van geld wordt er gehandeld met talenten, diensten en goederen. Of het nu gaat om een massage, fietsreparatie, klushulp of groenten uit eigen moestuin: het kan allemaal geruild worden.

Hoe werkt het?
Plaats je aanbod en vraag op de website, zoek wat je nodig hebt van andere leden en begin met handelen! Zo simpel is het. Voor elke klus of geleverde dienst ontvang je punten, die jij op jouw beurt dan weer kan uitgeven aan een andere klus of dienst. En hoe meer leden er zijn, hoe completer het aanbod.

www.letskringbreda.nl

 

Hannah & Eva akoestisch
jul 29 @ 22:00 – 23:30

Wat gebeurt er als je een voormalig metaldrummer en een beginnende jazzdrummer samenbrengt? Dan krijg je Hannah en Eva.
Ondanks hun achtergrond kunnen ze beiden hun weg ook prima vinden op andere instrumenten, daarom hebben ze de handen ineengeslagen om op 29 juli voor het eerst een gezamenlijk akoestisch optreden te verzorgen.

Hun liefde voor drummen en muziek hebben Hannah en Eva gemeen, maar qua muzikale invloeden zijn ze nauwelijks te vergelijken. Waar je bij Eva een duidelijke rock sound hoort met invloeden van Alice In Chains tot Radiohead, kan je van Hannah een meer jazzy feel verwachten die te vergelijken is met het werk van o.a. Jacqueline Govaert en Fiona Apple. Hiernaast wordt Hannah ook beïnvloedt door het minimalistische werk van Luduvico Einadi, wat ze zal uiten in pianostukken.

Eva zal tijdens het optreden zang, gitaar en af en toe cajon verzorgen. Hannah neemt zang, piano en cajon voor haar rekening. Het duo gaat een mix van covers en eigen werk spelen.
Van Hannah en Eva kan je dus een veelzijdig optreden verwachten, wat in ieder geval niet snel zal gaan vervelen! Kom het zaterdag meemaken, om 22:00 bij Het Hijgend Hert.

 

 

 

aug
1
di
De Valkenberg Afterparty
aug 1 @ 23:00 – aug 2 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
5
za
POBHert in de zomer met the Martial
aug 5 @ 22:00 – aug 6 @ 00:15

Met een achtergrond in zowel de stedelijke als plattelandse omgevingen van Breda, brengt The Martial een geluid dat evenwel toe te kennen is aan pop- als countrymuziek. De hedendaagse countrymuziek van Hunter Hayes, Dan & Shay en Sam Hunt en de pop uit het einde van de vorige eeuw, denk aan Backstreet Boys en NSYNC, vormen de ondergrond van zijn hedendaagse muziek.

Door de jaren heen heeft The Martial zich verdiept in songwriting en groeide hij uit tot multi-instrumentalist. Singles Another You en Hideaway zijn de laatste twee nummers die de weg vormen richting de nieuwe muziek, waarbij Another You al meer dan 10.000 keer op Spotify beluisterd is en zelfs meer dan 200.000 keer op YouTube gekeken is!

Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

 

 

aug
8
di
De Valkenberg Afterparty
aug 8 @ 23:00 – aug 9 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
12
za
POBHert in de zomer met Merel Simons
aug 12 @ 22:00 – aug 13 @ 00:15

Op deze Zomerse POBHert kun je komen genieten van het optreden van singer/songwriter Merel Simons, die voor de gelegenheid haar formatie Amariszi weer eens eventjes achter zich zal laten.

aug
15
di
De Valkenberg Afterparty
aug 15 @ 23:00 – aug 16 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
17
do
Expositie foto’s Martijn Stadhouders
aug 17 @ 20:00 – sep 3 @ 23:55

Van 17-8 t/m 3-9 is er werk van Martijn Stadhouders te zien in ‘t Hert. De serie foto’s is een kijk op de ‘natuur’ langs het spoor en in de bermen van Breda, vastgelegd met behulp van een oud objectief van de rommelmarkt; een Helios 44-2 uit de jaren 70 uit de Sovjet Unie. Een lens met een uniek bokeh-effect wat met objectieven uit deze tijd niet te bewerkstelligen is…

aug
19
za
Thai cooking by Benjarong
aug 19 @ 17:00 – aug 20 @ 20:00

Benjarong kookt weer Thais in het Hert. Ook vegetarisch.

 

POBHert in de zomer met Moonlit Minstrels
aug 19 @ 22:00 – aug 20 @ 00:15
Moonlit Minstrels is een semi-akoestisch duo bestaande uit zangeres en violiste Léonie Leijdekkers en gitarist en zanger Eddy Stooker.
 
Samen brengen zij een afwisselend repertoire van covers en eigen werk waarbij vooral de invloeden van pop, folk en jazz hoorbaar zijn. De traditionele folk, vaak van Keltische oorsprong, wordt soepel afgewisseld met muziek van eigentijdse artiesten zoals Snow Patrol, Eddie Vedder en Velvet Underground.
 
De muziek is sfeervol en leidt de luisteraar door een muzikaal landschap waar het hele spectrum van emoties, dus van melancholiek tot aan vrolijk, voorbij komt.
 
Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!


 

 

aug
20
zo
Marian’s latin mix
aug 20 @ 16:00 – 19:30

Kom je ook gezellig op zondagmiddag 18 juni dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

aug
22
di
De Valkenberg Afterparty
aug 22 @ 23:00 – aug 23 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
26
za
POBHert in de zomer met Dave Caljouw
aug 26 @ 22:00 – aug 27 @ 00:15

Op de laatste zaterdag van de maand kun je komen genieten van singer/songwriter Dave Caljouw.

Dave is een singer/songwriter afkomstig uit het Zeeuwse Arnemuiden. Hij staat voor een sfeervolle avond met liedjes met karakter. Het repertoire bestaat uit eigen persoonlijke liedjes en covers van artiesten zoals Bruce Springsteen, Paul Simon en John Mayer.

 

 

 

sep
9
za
POBHert in de zomer met Vanavond Nog
sep 9 @ 22:00 – sep 10 @ 00:15

Vanavond nog! Een moeder, een dochter, een stem en een gitaar. Zij spelen met veel power en passie zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes!

Vanavond Nog bestaat uit moeder Carolijn en dochter Heleen. Ze spelen zelfgeschreven Nederlandstalig repertoire, waarvan het genre niet echt in een hokje te plaatsen is. Het is een mix van singer/songwriter, popmuziek en een vleugje jazz, met poëtische teksten.

Deze zomer elke zaterdag een zomerse POBHert waarbij de muziek is afgestemd op dat wat je op een zwoele zomerse avond verwacht; vol passie en gevoel, maar nooit te heftig of te hard!

 

 

sep
15
vr
LAST MINUTE CONCERT – Awry (sc)
sep 15 @ 22:00 – sep 16 @ 01:00

AWRY are a Scottish band who make original music fusing traditional acoustic instruments with powerful electric soundscapes and the Gaelic language.

sep
23
za
Ilen Mer
sep 23 @ 22:00 – sep 24 @ 00:30

Ilen Mer is een indieband die warme, donkere electropop combineert met orkestrale invloeden. Na het debuutalbum ‘The Things That Sleep In The Woods’ (2015) bracht het viertal in juni 2017 de single ‘Skeleton’ uit, dat zweeft tussen lichtvoetig, dromerig, donker en rauw. ‘Skeleton’ is de eerste single van het  nieuwe album ‘Öar’, dat in twee weken op een afgelegen plek in Zweden opgenomen werd. De plaat wordt in november dit jaar uitgebracht. 

sep
24
zo
Beaux Jazz/Nieuwe Veste jazz sessie
sep 24 @ 15:30 – 18:30

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

sep
27
wo
Hert Kledingruilparty / Clothing swap party
sep 27 @ 19:30 – 22:00

De vorige keer al een paar leuke kledingstukken gescoord, dus nu weer een herfst/winter editie van de Kledingruilparty.

Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, moet men minstens drie kledingstukken meebrengen. De kleding dient schoon, gewassen en nog in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn, maar ondergoed, panty’s en sokken mogen in je kast blijven. …Accessoires zijn natuurlijk ook van harte welkom. Denk hierbij aan riemen, tassen, sjaals, mutsen, schoenen, kettingen, oorbellen etc.

Tot 20.00 uur inleveren van de (vrouwen)kleding.
Vanaf 20.00 uur passen en meten.

Nog wat regeltjes om het allemaal leuk en ontspannen te houden:
– Minimaal 3 kledingstukken en/of accessoires inbrengen
– Eenmaal ingebracht kun je het tijdens de avond niet intrekken.
– Bedenk wel dat je soms niet 1 op 1 terugkrijgt wat je ingebracht hebt.
– Als er meerdere gegadigden zijn voor 1 kledingstuk verloten we dat.

De overgebleven kleding doneren we aan een goed doel of neem je weer mee naar huis.

————
A Clothing Swap Party is a fantastic way to revitalize your wardrobe…all without spending money! This evening in Het Hijgend Hert the spring/summer version of the Swap Party.

Some rules:
– Bring at least 3 pieces of garment. Accessories like shoes, belts, bags etc are also fine. Items should be clean and free of stains or tears.No used underwear or lingerie.
– Once you bring in the garment you can not withdraw during the evening.
– When more people like a piece we raffle.

The leftovers we donate to charity or you can take them back home.

kledingruil

sep
28
do
Schrijfcafé Breda: dromen, sleutels tot je innerlijk?
sep 28 @ 14:00 – 16:00
Schrijven over dromen en schatten ontdekken die op diepere lagen in je liggen te wachten.  Dat gaan we in september doen in Schrijfcafé Breda.
Als je ontwaakt uit een droom ben je als een ontdekkingsreiziger die terugkeert van een reis in een vreemd land. Wat je in je slaap ontmoet, ervaar je als jouw werkelijkheid. Je maakt deel uit van een magische realiteit maar wat is de betekenis ervan voor je dagelijkse leven?  Wat hebben jouw dromen je te zeggen? Hoe ga je met dromen aan de slag en welke aspecten zijn van belang bij het luisteren naar en uitleggen van dromen?  Wat zijn sleutels om de ongrijpbare werkelijkheid van dromen te doorgronden om toegang tot de wijsheid ervan te krijgen?
Als deze vragen je nieuwsgierigheid prikkelen en je meer wilt weten over hoe je dromen creatief kunt gebruiken als inspiratiebron, dan is het deze maand tijd om naar Schrijfcafé Breda te komen. Droombeeld, fantasie, angstdroom, wensdroom, natte droom, toekomstdroom…We gaan ontdekken op welke manier ze informatie geven over hoe je in het leven staat en hoe ze het verhaal vertellen van een verleden waardoor je bent gevormd. We oefenen en schrijven over nachtdromen én dagdromen. Waar droom jij over?
Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van schrijfdocent Monique Smit.

 

sep
29
vr
InterNations Breda September event
sep 29 @ 20:00 – 23:00
Lets welcome the coming of Autumn with a get together at this popular venue in Breda. Time to talk about summer holidays gone by and welcoming the autumnal colors of a new season.Looking forward to seeing you – old and new visitors to InterNations Breda!

InterNations Ambassador Breda

 

 

 
sep
30
za
BB en Van Berlo
sep 30 @ 22:00 – okt 1 @ 00:15
BB van Waardenburg en Rik van Berlo zijn al jaren beste vrienden. Aangezien ze beide muzikant zijn was het onvermijdelijk dat ze op een bepaald moment samen het podium zouden betreden. Ze hebben dit inmiddels op talloze plekken gedaan. Het afgelopen jaar leverden ze bovendien een bijdrage aan December Tapes, een album met tien Bredase acts, ten bate van het Jeugdcultuurfonds.
 
BB en Van Berlo speelt akoestische folk met wortels in de VS en Ierland. De harmonische samenzang en de inbreng van multi-instrumentalist BB, ze speelt onder meer gitaar, viool, fluiten,trompet, diatonische accordeon, bluesharmonica en harp, geven een allesbehalve alledaags geluid. Vanavond met Peter Scheffer op cajon of drums.
Ga rustig achterover zitten, luister en geniet.
okt
1
zo
Singelloop zijn we open vanaf 10.00 uur
okt 1 @ 10:00 – 23:55

Speciaal voor de Singelloop gaan we open om 10.00 uur. Loop je mee dan kun je je spullen bij ons neerzetten.

okt
4
wo
Expositie Myriam Melai – monochromen
okt 4 @ 20:00 – okt 22 @ 00:55

Installatie van een selectie van monochrome schilderijen – resultaat van een onderzoek naar kleur.

okt
5
do
De Mus: het grote dieren ABC
okt 5 @ 19:30 – 22:30

WE’RE BACK! Een beetje verwilderd, maar met ontzettend veel oerkracht om een nieuw seizoen neer te knallen. We nestelen ons weer bij het Hijgend Hert! Reptiel, amfibie, zoogdier of toch gewoon vogel? Voel je welkom!! 4 oktober dierendag, dus 5 oktober een dieren-Mus: Het Grote Dieren ABC!

Benieuwd naar de “mussen” voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

https://www.facebook.com/eveline.vesters/videos/1850446338318795/

okt
7
za
Samuel Jack (UK)
okt 7 @ 22:00 – 00:55

Samuel Jack werd geboren in Londen, maar groeide op in Engeland, Zuid-Afrika en Nederland. Zijn muzikale opvoeding begon met de oude blues en soul platen van zijn vader en werd later gevormd door de gospel en groepszang waar hij mee in aanraking kwam in Zuid-Afrika.

Zijn bijzondere geluid, denk aan Sam Smith, Hozier en Sam Cooke, blijft niet onopgemerkt. Na in 2015 gevraagd te zijn het Avalon podium op Glastonbury te openen, werd Samuel’s muziek door onder meer BBC Introducing/BBC Radio 2, Graham Norton en KRCW Los Angeles opgepikt. Ook de Amerikaanse televisie kreeg lucht van de
Britse singer-songwriter; zijn muziek was al te horen in tv-shows als Nashville, Satisfaction, About A Boy, Grimm en Bull.

Deze zomer speelde hij op een aantal grote festivals, waaronder Secret Garden Party, Greenbelt Festival en wederom op Glastonbury Op vrijdag 8 september verschijnt zijn debuut-EP Surrender op het Amsterdamse label Dox Records inclusief de gelijknamige single. Met deze EP op zak is Samuel Jack klaar om ook Nederland te veroveren.

 

 

okt
8
zo
Poder Latino 15 jaar wordt gevierd met een super latin jamsessie
okt 8 @ 15:00 – 19:00

Salsa orkest Poder Latino bestaat 15 jaar en viert dat met een latin jamsessie in het Hijgend Hert waar ze in 2002 hun eerste optreden hadden. Kom luisteren, dansen, meespelen.

okt
10
di
Indie Pendant Games Gathering XII
okt 10 @ 19:00 – 22:00

A game developer gathering by developers, for developers.

This event is for anyone with an interest in games and game development. There is an opportunity to give a 10 minute talk about something game development related and space to demo any work you may want to show off.

Please send an email to tino@sassybot.com if you’d like to give a short talk or have something you’d like to showcase.

See you there!

 

indie

okt
15
zo
Ska/reggae jamsessie olv Eric Wels
okt 15 @ 15:15 – 18:45

Om 15.15 een korte uitleg hoe het nu zit met die ska en reggae. En daarna jammen.

okt
21
za
POBHert met The Martial
okt 21 @ 22:00 – okt 22 @ 00:30
Op zaterdagavond 21 oktober 2017 kun je tijdens een nieuwe editie van POBHert genieten van een optreden van The Martial die dit keer zijn volledige band mee zal nemen.
 
Met een achtergrond in zowel de stedelijke als plattelandsomgeving van Breda, brengt The Martial een geluid dat evenwel toe te kennen is aan pop- als countrymuziek. De hedendaagse countrymuziek van Hunter Hayes, Dan & Shay en Sam Hunt en de pop uit het einde van de vorige eeuw, denk aan Backstreet Boys en NSYNC, vormen de ondergrond van zijn hedendaagse muziek.
 
Door de jaren heeft The Martial zich verdiept in songwriting en groeide hij uit tot multi-instrumentalist. Singles Another You en Hideaway zijn de laatste twee nummers die de weg vormen richting de nieuwe muziek, waarbij Another You al meer dan 30.000 keer op Spotify beluisterd is en zelfs meer dan 475.000 keer op YouTube gekeken is!
 
Naast deze uitgebrachte singles, de demo Things Will Be Alright en een bijdrage aan de December Tapes cds is The Martial onderweg naar een nieuw verhaal. Een reis naar de hoofdstad van de countrymuziek, Nashville, staat daarbij op het verlanglijstje.
 
POBHert is de muzikale samenwerking tussen stichting Poporganisatie Breda (POB) en café Hijgend Hert waarbij er een keer per maand het podium wordt vrijgemaakt voor een optreden van lokale en regionale muzikanten.
 
www.themartial.net
www.pobsite.nl
www.hijgendhert.nl
okt
22
zo
Marian’s latin mix
okt 22 @ 16:00 – 19:30

Kom je ook gezellig op zondagmiddag 22 oktober dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

 

 

 

okt
25
wo
Expositie Liesbeth Verhoeven
okt 25 @ 20:00 – nov 12 @ 23:55
Opruimtekeningen, diertekeningen en collages van Liesbeth Verhoeven.
okt
26
do
Schrijfcafé Breda: geluk
okt 26 @ 14:00 – 16:00
Schrijven maakt gelukkig

Tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober organiseert Schrijfcafé Breda een speciaal programma rondom Geluk, het thema van 2017. Geluk is te vinden in onszelf, schrijft filosoof Richard Allestree al in 1675 in The Art of Contentment en ligt in in tevredenheid met aardse zaken. Was geluk vroeger iets anders dan in onze tijd?

De Maand van de Geschiedenis gaat op zoek naar de betekenis van geluk, van vroeger tot nu. Wij gaan al schrijvend ontdekken wat er aan geluk uit onze pennen wil vloeien. Met behulp van speelse schrijfoefeningen gaan we op zoek naar de poëzie in onszelf en waarmee we elkaar inspireren.

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. Onder begeleiding van docent creatief schrijven Monique Smit.

De Maand van de Geschiedenis
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. In oktober 2017 spoelen we terug rondom het thema Geluk. Van gelukszoekers tot weldoeners en van Fortuna tot vrijheid. Geluk lonkt, doet dromen en harder werken. Een maand lang brengt de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met duizenden culturele organisaties geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Ontdek gisteren, begrijp vandaag. Bekijk het complete programma op www.maandvandegeschiedenis.nl.

 

okt
27
vr
InterNations Breda October event
okt 27 @ 20:00 – 23:00

Lets welcome the coming of Autumn with a get together at this popular venue in Breda. Looking forward to seeing you – old and new visitors to InterNations Breda!

InterNations Ambassador Breda

 

 

 
okt
29
zo
Jazzsessie Beaux Jazz/Nieuwe Veste
okt 29 @ 15:30 – 18:30

Er kan olv Milan Bonger weer gejamd worden tijdens de openbare jazzsessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessie is een samenwerking van Stichting Beaux Jazz en de Nieuwe Veste.

nov
2
do
De Mus: Allummus
nov 2 @ 19:30 – 22:30

Daar trek je dan als nieuwe vogel de wereld in. Je hebt alles al vanuit je nest gadegeslagen, maar nu spreid je dan toch echt je vleugels en neemt de sprong.. Die eerste vogelvlucht zit vol avontuur, wijze lessen en verrassingen en daar draait onze volgende Mus om: Alummus!! Wij nodigen alumni uit om hun kunsten te delen, geen betere plek om nieuw talent te ontdekken!

Benieuwd naar de (alum)mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

https://www.facebook.com/musbreda/videos/1558695090845145/

nov
11
za
The Flamenco Thief (UK)
nov 11 @ 21:00 – 22:30

Craig Sutton a.k.a. The Flamenco Thief speelt een mix van dansbare Gypsy-swing, rumba, balkan-beats en flamenco gitaar.

Entree:
* 5 euro of
* We Are Public pas of
* 10 moeren Letskring Mallemoer