Programma

feb
11
do
Expositie Mitchell Kneefel
feb 11 @ 20:00 – feb 24 @ 23:00

Mitchell Kneefel is een Illustrator met diverse vaardigheden. Hij werkt op digitale en traditionele manieren van illustratie, animatie en grafisch ontwerp.
Op het moment woont en werkt Mitchell in Breda en studeert dit jaar af aan AKV St. Joost met illustratie. Donderdag 11 februari om 20.00 uur is de opening.

mitchell

feb
14
zo
De sessie: blues & grooves
feb 14 @ 15:00 – 18:00

After carnaval blues & grooves sessie olv bassist Eric Wels. Komt dat zien en horen. Meespelen mag ook. Graag zelfs.

 

feb
20
za
POBHert met Whyne
feb 20 @ 22:00 – feb 21 @ 01:00

Gewapend met een nieuwe bassist is whYne vanaf deze POBHert er weer klaar voor om de lokale, regionale en zelfs landelijke podia te betreden.

whyne

feb
25
do
Schrijfcafé Breda: mindmap
feb 25 @ 14:00 – 16:00
Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. www.schrijfcafebreda.nl
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

 

schrijfcafe

Opening expositie Otto Rijpsma
feb 25 @ 21:00 – mrt 9 @ 23:00

Otto Rijpsma is een 4e jaars beeldende kunst student St.Joost. Vanaf 25 februari exposeert hij twee weken lang verzamelde werken op papier. Tekeningen, etsen en droge naald.

otto

feb
28
zo
Herts jazz sessie olv Frank van der Kooij
feb 28 @ 15:00 – 18:00

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessieleider is saxofonist Frank van der Kooij en in de basisbezetting spelen mee Stijn Valkenburg – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

De 2e zondag  van de maand is het blues & grooves sessie.
De 4e zondag van de maand is het jazz sessie.jazzsessie

mrt
5
za
Dansfeestje (warming-up voor de Grote Optocht)
mrt 5 @ 22:00 – mrt 6 @ 02:00

Er moet toch wat geoefend worden voor de Grote Optocht. Daarom vanavond dansen tot je er bij neervalt.

P1010037

mrt
6
zo
Hert is BALLENTENT – het nafeestje van DE GROTE OPTOCHT
mrt 6 @ 15:00 – mrt 7 @ 02:00

Én halfvasten én het nafeestje van DE GROTE OPTOCHT. Dubbelop dansen.

cropped-bal-zwarrgb.png

 

mrt
8
di
Generation Next met Thomas van Geelen, Aron Raams, Oene van Geel en Jeroen Pek
mrt 8 @ 20:30 – 22:00

Nieuw jazztalent staat op in Generation Next. In deze serie biedt Stichting Beaux Jazz jong toptalent niet alleen een podium aan, maar tevens inhoudelijke ondersteuning om de talenten te helpen in hun muzikale ontwikkeling. In deze editie van ‘Generation Next’ staat de jonge cellist Thomas van Geelen centraal.

Om de talenten te selecteren en inhoudelijk coachen heeft Beaux Jazz pianist Rogier Telderman benaderd. In overleg met Rogier stelde Thomas een avontuurlijke groep samen bestaande uit fluitist Jeroen Pek, gitarist Aron Raams (Gare du Nord) en violist Oene van Geel (Estafest, ZAPP4, Boy Edgarprijs 2013). De jonge cellist treedt dus aan met een nationale topbezetting!

Deze avond zal hij invullen met een bijzondere – vrijwel akoestische – kamermuzieksetting. Ze spelen een geheel nieuw programma van muziek die veel ruimte laat voor dynamiek, grooves en interactie on the spot!

Thomas van Geelen. Op tienjarige leeftijd begon Thomas van Geelen (1988) met cellospelen bij Frank Spronk. Rond zijn vijftiende raakte hij geïnteresseerd in progressive rock en ging hij spelen in bandjes en met singer-songwriters. Hij volgde een opleiding cello (klassiek) aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en tijdens de master aldaar ging hij klassieke muziek combineren met jazz om ruimte te geven aan zijn niet-klassieke achtergrond. In 2015 behaalde hij master-diploma bij Monique Heidema, Jan-Ype Nota en Tim Kliphuis.

Na afloop van het concert draait Plaatenaaier mooie jazzplaatjes.

 

Entree in de vvk voor het concert is € 5,00
Aan de deur € 7,00

 

www.beauxjazz.nl

Thomas_van_Geelen_kl

mrt
12
za
The Surfaders
mrt 12 @ 22:00 – mrt 13 @ 01:00

The Surfaders zijn een van de meest onwaarschijnlijke, maar daarom ook een van de meest opwindende surfbands uit Nederland. De band bestaat uit vier muzikale omnivoren met uiteenlopende achtergronden zoals hardcore, progrock en americana. Wat hen bindt, is de liefde voor Sci-Fi/ Horror cultfilms en obscure westerns. The Surfaders combineren surfmuziek oude stijl, garagerock en exotica tot dé soundtrack voor de nog te maken ultieme B-film.

Live klinken The Surfaders als Philip Marlowe en The Dude die samen White Russians drinken in een striptent in het zuiden van de VS; als Nobody in duel met Vincent Vega tijdens een orkaan in Key Largo; als Dr. Edward Morbius die Koningin Yllana versiert tussen giftige slingerplanten in een moeras op Mars.

Bij de eerste noot ben je reddeloos verloren en rest je alleen nog maar overgave aan de hypnotiserende klanken.

Jonas Moberg: gitaar
Stephen de Ruijter: gitaar
Gaston Gelissen: bas
JW Kerpershoek: drums

6surfaders27ok12

 

mrt
13
zo
De sessie: blues & grooves olv Eric Wels
mrt 13 @ 16:00 – 19:00

Blues & grooves sessie olv bassist Eric Wels. Komt dat zien en horen. Meespelen mag ook. Graag zelfs.

Let op vandaag start de sessie om 16.00 uur.

 

mrt
17
do
Expositie Sophie Teunissen
mrt 17 @ 21:00 – apr 6 @ 23:00

De komende drie weken is  er werk te zien van Sophie Teunissen. Zij is een studente autonoom beeldende kunst in het vierde jaar en laat een selectie tekeningen zien uit de serie “Moleskine”.

Het maken van de tekeningen is begonnen tijdens de lessen op de middelbare school in kleine zwarte schetsboekjes van Moleskine, maar de serie is inmiddels uitgegroeid tot een ruime collectie pentekeningen. De mens als belichaming van een eindeloze worsteling met haar eigen begrenzing blijft door alle tekeningen heen een centraal onderwerp.

sophie

mrt
19
za
Earth Hour concert in het duister met Dead Duck Alley
mrt 19 @ 20:30

Tijdens Earth Hour, op zaterdag 19 maart 20.30 uur, gaat overal ter wereld 1 uur het licht uit. Met deze krachtige symbolische actie geven elk jaar vele miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten een signaal dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde en samen krachten moeten bundelen voor duurzame oplossingen.

Hijgend Hert doet ook het licht uit. En de kaarsjes, lampionnen en fakkels aan. Tijdens Earth Hour ism POB een akoestisch concert in het duister met Frans & Leon van Dead Duck Alley.

Dit wordt mooi!!

 

earth_hour_standard_logo

mrt
20
zo
Bandcoachproject Nieuwe Nobelaer
mrt 20 @ 15:00 – 18:00

Het bandcoachproject van de Nieuwe Nobelaer olv Hans de Vos.

Met
Blue(s)birds
Manic Depression
Guinnypigs

en 2 verrassingsacts.

bandcoach

 

mrt
22
di
Tuesday Night Jazz met Nieuwe Veste Bigband
mrt 22 @ 20:30 – 22:30

Even bijkomen van een drukke werkdag, of gewoon gezellig een avondje uit? Dan is deze dinsdagavond de avond om bij aanwezig te zijn! Vanaf 20:30 speelt de Nieuwe Veste Bigband op deze openbare repetitie / optreden.……

nvbb

mrt
27
zo
Herts jazz sessie olv Frank van der Kooij
mrt 27 @ 15:00 – 18:00

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessieleider is saxofonist Frank van der Kooij en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

De 2e zondag  van de maand is het blues & grooves sessie.
De 4e zondag van de maand is het jazz sessie.jazzsessie

POBparade: Hijgend Hert met Norma Bloom, Grandview Avenue en FOES
mrt 27 @ 20:00 – mrt 28 @ 02:00

Tijdens deze 1e dag van deze 20e POBparade kun je genieten van optredens van FOES, Grandview Avenue en Norma Bloom.

FOES is een energieke, harde noise-rock band uit Utrecht. Bereid jezelf voor, voor deze sensationele mind-fuck!! gitaar/zang: Melanie Kazemier, drums: Jannes van Kaam.

Grandview Avenue
Dansbare rock of rockende dance, noem het wat je wil. Grandview Avenue zorgt voor een energieke show die van begin tot eind knalt. Met hun originele mix van stijlen, lekker in het gehoor liggende muziek en krachtige zang zullen ze iedereen laten meestampen op hun beats, licks en pakkende melodieën. De band bestaat uit zangeres en toetsenist Sanne Mieloo, bassist Rogier van Besouw, gitaristen Paul Krempel en Steven Schneijderberg en drummer en percussionist Niels Deijkers.

Norma Bloom is donker, integer en grijpt je bij de keel. Diversiteit in muzikale achtergrond van de muzikanten zorgt voor een verrassende sound en eigen identiteit; een spannende samensmelting van alternative pop/rock & dark ambient met een rauwe bitterzoete nasmaak. Met Barteld Jansen, Madelief Licht, Paul van der Maat, Walter Poppelaars, Jan Pohl, Arjan Vriens.

pob1

mrt
28
ma
POBparade: Hijgend Hert met MacSwordfish, There There, Windup Space en No More Jack
mrt 28 @ 16:30 – 23:00

Tijdens deze 2e dag van deze 20e POBparade kun je genieten van optredens van MacSwordfish There There Windup Space en No More Jack.

No More Jack is rock met Thomas van der Moezel, Joey Baart, Tim Janssen, Pieter-Bas de Lange.

Windup Space is een rocktrio uit Oosterhout. Dynamische, alternatieve gitaarrock. Sfeervolle melodieën en felle, venijnige riffs. Met Menno van Marle, Jesse Kwaks, Steven van Marle.

Spannende new wave die luistert als een soundtrack van een intense thriller. Van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard. There There biedt een intense luisterervaring waarbij dynamiek en verrassing de hoofdrollen vertolken. Liefhebbers herkennen de donkere vocalen van Nick Cave en invloeden van Sigur Rós, Mogwai en The National. Met Joep Gudde, Tom Gudde, Jeroen Stoot en Ramon van Gils.

MacSwordfish voegt verschillende stijlen, als stonerrock, surf en psychedelica samen tot een dansbare stijl die eigenlijk alleen als “MacSwordfish” gedefinieerd kan worden. Met Victor Wasser – zang/gitaar, Casper Heystee – gitaar, Mark van Reusel – drums.

pob2

mrt
30
wo
Uitvoering pianoleerlingen Lucas Vermeer
mrt 30 @ 15:30 – 18:30

Nina, Tristan, Noah, Anne, Roemer en Luce laten horen wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd in hun pianolessen. Deze muzikale middag wordt geopend door de Belcrum Boys, een super jonge, leuke band. Als afsluiting speelt mijn eigen band, Cluster versterkt met Jira en Juul als backing vocals, nog een set voor jullie!

Globale tijdsindeling:
15:30 Welkomstwoordje
15:40 Belcrum Boys
16:00 Pianoleerlingen treden op
17:00 Cluster
18:00 Einde

Nodig je vrienden en familie uit, want hoe voller, hoe beter!

klavier

mrt
31
do
Schrijfcafé Breda: verwondering
mrt 31 @ 14:00 – 16:00
Verwondering is overal. Je kunt je verwonderen over jezelf, over de ander, over de natuur en over taal. Op de grens tussen weten en niet-weten ontstaat vaak je verwondering. Of het nu toeval, een verrassing of het lot is: er komt een vleugje magie aan te pas.

Verwondering komt uit je hart, niet uit je hoofd. Het kan je ontroeren, raken of overweldigen. Verwondering is spontaan en kun je dus niet afdwingen. Maar je kunt je vermogen om jezelf te verwonderen wel stimuleren. En dat we gaan doen tijdens het schrijfcafé.

Do you believe in miracles?

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. www.schrijfcafebreda.nl
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

 

schrijfcafe

apr
1
vr
Borrelen met PakhuisB!!
apr 1 @ 16:00

Voor iedereen die in open & ongedwongen sfeer wil kennis maken met, op de hoogte wil blijven van of wil komen sparren over PakhuisB: voortaan houden we op iedere 1ste vrijdagmiddag van de maand een PakhuisB-borrel!! Dus voel je welkom.

apr
10
zo
De sessie: blues & grooves olv Eric Wels
apr 10 @ 15:00 – 18:00

Blues & grooves sessie olv bassist Eric Wels. Komt dat zien en horen. Meespelen mag ook. Graag zelfs.

Let op vandaag start de sessie om 16.00 uur.

 

apr
13
wo
Sing a song night leerlingen zangcoach Mariska Kerst
apr 13 @ 19:00 – 22:45

Het is weer zover! Zangcoach Mariska Kerst organiseert jaarlijks een sing a song night in het Hijgend Hert voor al haar zangleerlingen. De leerlingen zingen allemaal 1 song en worden daarbij begeleid door een strakke band. Inloop is vanaf 19:00 en de entree is gratis.

Tobias landman : Drums Danny Plinck : Gitaar Eric Wels: Bas Sjaak Janssen: Toetsen Tjerry van der Meer: Backing Vocals

micro

apr
14
do
Expositie Jorieke Rottier
apr 14 @ 21:00 – mei 1 @ 23:00

jorieke

apr
16
za
Breda’s Most Wanted showcase met Silence
apr 16 @ 23:00 – apr 17 @ 00:00

Op zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 vinden de Breda’s Most Wanted Showcase optredens plaats, en dat is precies één jaar na de officiële start. Op 16 april 2015 hebben de vijf Bredase culturele instellingen Mezz Breda Popcorner POB The Loads en Sound Dog de handtekeningen onder het convenant gezet, waarna Breda’s Most Wanted echt van start is gegaan.

Breda’s Most Wanted is er ter ondersteuning van de Bredase popmuziek talenten. In het traject 2015 – 2016 zijn de bands At First, Grandview Avenue, MacSwordfish, Silence en The Last Barricades aan de slag gegaan. Zij hebben inmiddels via meerdere workshops en bandcoaching-sessies een slag gemaakt en dit laten 4 van de 5 bands maar wat graag zien tijdens dit Breda’s Most Wanted Showcase weekend!

De optredens vinden plaats op 4 van de 5 podia die zich aan Breda’s Most Wanted verbonden hebben, te weten Café de Bommel, Cafe de Bruine Pij, Hijgend Hert, Publieke Werken en Cafe de Speeltuin. Verder worden de optredens mede mogelijk gemaakt door Dijkmans Muziek.

apr
20
wo
Hert Kledingruilparty / Clothing swap party
apr 20 @ 19:30 – 22:00

De vorige keer al een paar leuke kledingstukken gescoord, dus nu weer een lente/zomer editie van de Kledingruilparty.

Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, moet men minstens drie kledingstukken meebrengen. De kleding dient schoon, gewassen en nog in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn, maar ondergoed, panty’s en sokken mogen in je kast blijven. …Accessoires zijn natuurlijk ook van harte welkom. Denk hierbij aan riemen, tassen, sjaals, mutsen, schoenen, kettingen, oorbellen etc.

Tot 20.00 uur inleveren van de (vrouwen)kleding.
Vanaf 20.00 uur passen en meten.

Nog wat regeltjes om het allemaal leuk en ontspannen te houden:
– Minimaal 3 kledingsstukken en/of accessoires inbrengen
– Eenmaal ingebracht kun je het tijdens de avond niet intrekken.
– Bedenk wel dat je soms niet 1 op 1 terugkrijgt wat je ingebracht hebt.
– Als er meerdere gegadigden zijn voor 1 kledingstuk verloten we dat.

De overgebleven kleding doneren we aan een goed doel of neem je weer mee naar huis.

————
A Clothing Swap Party is a fantastic way to revitalize your wardrobe…all without spending money! This evening in Het Hijgend Hert the spring/summer version of the Swap Party.

Some rules:
– Bring at least 3 pieces of garment. Accessories like shoes, belts, bags etc are also fine. Items should be clean and free of stains or tears.No used underwear or lingerie.
– Once you bring in the garment you can not withdraw during the evening.
– When more people like a piece we raffle.

The leftovers we donate to charity or you can take them back home.

kledingruil

apr
23
za
Bundelpresentatie ‘Reiziger’ van dichter Sven de Swerts
apr 23 @ 16:00 – 18:00

Uitgeverij MeerPeper uit Eindhoven presenteert op zaterdag 23 april in samenwerking met 1m2 Podium de allereerste dichtbundel “Reiziger” van Sven de Swerts uit Antwerpen.

Over Reiziger, de bundel
Reiziger gaat over onze kleinste microbes en grootste hoop, onze mooiste twijfel, een uitgepuurde ziel. Als een bundeling echt onechtheid die onze ogen opslaat, met een diepere kern. Aldus de Swerts. Het bijzondere aan deze bundel is dat de Swerts voor de eerste keer bewust poëzie heeft geschreven om te lezen en niet uitsluitend om te brengen. Wat hem betreft een zeer speciale uitgave omdat hij hierin een reizend leven samenvat in één lange reis van verhalen, levens, mensen en onrust zoals die ons allen omgeeft.

Rondom dit evenement wordt een podium georganiseerd
met optredens door onder andere: het gelegenheidsduo ‘Lea Theunissen & Gijs ter Haar’, dichter&performer Von Solo, Mona Vanschoenwinkel actrice, theatermaker en singer songwriter, Marijke Hooghwinkel, dichter/schrijver & beeldend kunstenaar, Martin Beversluis ( stadsdichter van Tilburg), BUTFFmaffia en natuurlijk Sven de Swerts zelf.

Presentatie is in handen van Derrel Niemeijer wat ook al een optreden op zich zal zijn.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze bundelpresentatie van Sven de Swerts bij te wonen.

sven

 

 

POBHert: the Song Factory
apr 23 @ 22:00 – apr 24 @ 00:30

Tijdens deze POBHert komt de Bredase formatie The Song Factory langs om hun voorliefde voor mooie muziek van de jaren 60 met het publiek te delen. Deze voorliefde is vooral terug te horen in hun eigen nummers en die enkele cover die zij vol enthousiasme en bezieling spelen.

song

apr
24
zo
Herts jazz sessie olv Frank van der Kooij
apr 24 @ 15:00 – 18:00

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

Twee stukken die gespeeld worden: Softly as in a Morning Sunrise en Take the A train. Kun je die alvast even oefenen.

De sessieleider is saxofonist Frank van der Kooij en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

 

De 2e zondag  van de maand is het blues & grooves sessie.
De 4e zondag van de maand is het jazz sessie.jazzsessie

apr
26
di
Viktor Gringo draait plaatjes tijdens Koningsnacht
apr 26 @ 22:00 – apr 27 @ 02:00

Deze Koningsnacht komt Viktor Gringo plaatjes draaien, rock n roll, country, hillbilly en ska kneiters. Good fun, good beers and no disco! Iedereen is uitgenodigd.

viktor

 

apr
28
do
Schrijfcafé Breda: the day after / life events
apr 28 @ 14:00 – 16:00
Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. www.schrijfcafebreda.nl
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

 

schrijfcafe

mei
4
wo
Jazzclub Hert
mei 4 @ 21:30 – mei 8 @ 19:30

wo 4 mei
22.00 Danceable Jazz
do 5 mei
15.00 Mencia Soul Factory/Big Band
vr 6 mei
22.00 Mihael Hrustelj trio
za 7 mei
15.00 Jazzed for Fun
zo 8 mei
14.00 Small Town Big Band met zangeres Sanne Rambags
16.30 Wazzzup

 

 

Jazzclub Hert met Danceable Jazz
mei 4 @ 22:00 – mei 5 @ 02:00

De dj’s draaien zwaar dansbare jazz.

mei
5
do
Jazzclub Hert met Mencia Soul Factory / bigband
mei 5 @ 15:00 – 17:30

Concert en reünie van de Mencia Soulfactory/bigband. De band bestaat dit jaar al 25 jaar en dit is een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te zien. De huidige band begint en we hopen daarna veel oud leerlingen/ muzikanten van het Mencia op het podium te mogen ontvangen.

Wil je meedoen mail naar pluijkx@mencia.nl . We kunnen dan partijen doorsturen of als je zelf een muzikale bijdrage hebt staan we ervoor open. Belangrijk is dat het past binnen het jazz genre en dat er natuurlijk oud Mencianen meespelen. Oud Mencianen meld je aan.

mencia

 

Jazzclub Hert met Criterium3
mei 5 @ 21:30 – mei 6 @ 00:15

CRITERIUM3 is het nieuwste project van Peter Verhelst (gitaar), Chris Mentens (contrabas) en Herman Pardon (drums).

De intentie van dit trio is de eigen composities van Peter en Chris een klankbord te geven. De grenzen van de jazz worden opgezocht en we horen invloeden uit rock, surf music, Frank Zappa en Americana, maar ook dromerige, melodische sferen uit Scandinavische jazz en ECM, een organische combinatie van strakke composities en open improvisaties.

De klanken van de gitaar doen bij momenten denken aan Marc Ribot, Bill Frisell of Terje Rypdal en ook de akoestische contrabas krijgt bij momenten een electronisch kleurtje à la Eberhard Weber of Dan Berglund. Een eerste album is in de maak en zal waarschijnlijk over enkele maanden verschijnen.

Peter Verhelst (gitaar): andere projecten:Indio LOURO, Bel Ayre, Dame Jeanne, Multitude, Luz de Luna, Carlitox.

Chris Mentens (contrabas): speelt of speelde o.a. bij Mal Waldron, Chris Joris, andere projecten: Multitude, Chris Mentens Jazz Van

Herman Pardon: speelt bij Zygomatik, Jazz Station Big Band, Tom Van Dyck & t-unit 4 en t-unit 7, toerde met Kenny Wheeler, John Ruocco en Biréli Lagrène.

ctiter

mei
6
vr
Borrelen met PakhuisB!!
mei 6 @ 16:00

Voor iedereen die in open & ongedwongen sfeer wil kennis maken met, op de hoogte wil blijven van of wil komen sparren over PakhuisB: voortaan houden we op iedere 1ste vrijdagmiddag van de maand een PakhuisB-borrel!! Dus voel je welkom.

Jazzclub Hert met VibRalph
mei 6 @ 18:00 – 20:30

Bezetting:
Vibrafoon / Handpan – Ralph Adriaansen
Bas – Jeroen Koning
Drums – Jean-Clair de Ruwe

Als Ralph Adriaansen niet op tour is met Hans Liberg zoekt hij met VibRalph de muzikale grenzen op. Speciaal voor het Breda Jazz Festival wordt VibRalph vergezeld door bassist Jeroen Koning (Eftelingband) en drummer Jean-Clair de Ruwe (Charli Green Bigband).

Met de vibrafoon centraal zal een combinatie gespeeld worden van eigen werk en jazzstandards. Verwacht muziek geïnspireerd op filmmuziek en moderne jazz. Tijdens het spel op de Handpan zal de ultieme rust en zelfs zen gevonden worden. Zeker de moeite waard!

www.ralphadriaansen.com

ralph

Jazzclub Hert met Mihael Hrustelj trio
mei 6 @ 22:00 – mei 7 @ 00:30

Het trio van de jonge Sloveense gitarist Mihael Hrustelj speelde al door heel Europa alvorens het zich onlangs in Nederland vestigde. De band speelt eigen werk waarbij het jazzmuziek, Balkan, Latin, funk, hiphop en popmuziek combineert. Zelfs Indiase en Arabische invloeden zijn te horen bij dit creatieve, dynamische gezelschap.

https://www.youtube.com/watch?v=cTUNBNEidoU

mihael

mei
7
za
Jazzclub Hert met Jazzed for Fun
mei 7 @ 15:00 – 17:30

Het repertoire van deze 11-koppige formatie bestaat uit swingende muziek van o.a. Sammy Nestico, Lennie Niehaus, Herbie Hancock en vele anderen, van klassieke tot huidige jazz. Ook latin en een paar funk stukken staan op het repertoire.

Leden: Zang: Cindy Dillisse Fluit: Tamara Coenradi Altsax: Mark van Dun Tenorsax: Hans Burger Trompet: Ben Jongerius Trombone: Frits van der Horst Vibraphone: Han Vermeulen Piano: Jan Geers Basgitaar: Jan Pruisten Drums: John van de Wal

jazzed

Jazzclub Hert met Bliqfoer
mei 7 @ 20:00 – 22:00

BliqFoer is een club ervaren muzikanten die jazz, pop en r&b verpakt in vette grooves en funky riffs. Met Pieter Danz (slagwerk), Erwin Huigen (bas), Jan de Kroon (toetsen) en Frans van Oostrom (gitaar).

Bliqfoer foto

mei
8
zo
Jazzclub Hert met Small Town big band met zang van Sanne Rambags
mei 8 @ 14:00 – 15:30

The Small Town Big Band

Muzikaal leider: Hans Tolhuijs

Zangeres: Sanne Rambags

Sax-sectie: Monique van der Lint (as), Gérard van Langen (as), Cees Pelkmans (ts), Hans Burger (ts), André Corsten (bs)

Trombone-sectie: Frits van der Horst, Etzel van Acker, Kees van Meel, Goof van Vianen (bas)

Trompet-sectie: Wim van Dun, Werner van Loon, Peter Lodewijk, Patrick Koijen

Ritme-sectie: Jan Geers (p), Jan Pruijsten (b), Maarten Goossens (g), Erik Ernst (dr)

stbb

Jazzclub Hert met Wazzzup
mei 8 @ 17:00 – 19:00

Wazzzup is een pop/funk band uit Teteringen met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar. Kiki Verschuren – zang, Kim van Keulen – sax, Stijn Wissel – gitaar, Joris Wissel – gitaar, Tijn Nieuwstad – bas/gitaar, Bram van Oosterhout – toetsen, Stijn Heemskerk – drums.

Foto: Robert Aarts
Foto: Robert Aarts

 

mei
14
za
Bottles Of Love & Spvrk
mei 14 @ 21:00 – mei 15 @ 00:00

POB en Het Hijgend Hert presenteren op zaterdag 14 mei 2016 een try-out optreden van de nieuwe Nederlandse rockformatie Bottles Of Love!

Met een bonte mix van knuffelrock, punk, big-band en de jaren 80 maakt Bottles Of Love, na 4 jaar van schaven en schrijven in een kamertje van 4 bij 4, zijn debuut. Vrolijkheid en catchiness waren de leidraad, een lach en traan het gevolg.

In de studio hebben onder andere Andre Kemp (bekend van Waylon & Kraak en Smaak), Robin van Loenen (bekend van Destine), Bas van Wageningen (bekend van Di-rect) én Tom Vorstius Kruijff (bekend van Destine én in Breda ook vooral van Delychees) het instrumentaria voor hun rekening genomen.

De eerste release staat gepland voor 25 april 2016, waarna het waarschijnlijk erg hard zal gaan met Bottles Of Love. Voordat het echter zo ver is, komt deze band maar wat graag naar Breda toe om het gevoel met het podium en het publiek na al die jaren in de studio te hebben gezeten terug te krijgen. Mis deze introductie niet!

bottle

The Spvrk is een vijfkoppige band uit Breda die stevige songs maakt met catchy teksten in de trend van Paramore, Destine en Mayday Parade. Van up-tempo nummers met lekkere gitaarlickjes gecombineerd met een keiharde ritmesectie, tot kleine liedjes met goed in het gehoor liggende melodieën.

mei
15
zo
De sessie: blues & grooves olv Eric Wels
mei 15 @ 15:00 – 18:00

Blues & grooves sessie olv bassist Eric Wels. Komt dat zien en horen. Meespelen mag ook. Graag zelfs.

blues

 

mei
21
za
POBHert met Vuig – zydeco/blues/balkan
mei 21 @ 23:00 – mei 22 @ 02:00

Deze avond is het de band Vuig die hun muziek live ten gehore brengt. Verwacht een ideale mix van balkan, blues en zydeco. Muziek om lekker op te dansen dus.

Vuig betekent moreel verwerpelijk, verdorven en gemeen, aldus het Algemeen Nederlands Woordenboek. Dit geeft mogelijkerwijs een indicatie wat je kunt verwachten bij een optreden van Vuig. Deze Brabantse vijfmans formatie speelt namelijk een verfrissende combinatie van zydeco, balkan en blues wat ervoor zorgt dat elk optreden een heus feestje wordt.

In het hart van de band vinden we de beproefde broer/zus combinatie Richard en Sharon van Turnhout, die respectievelijk accordeon en drums voor hun rekening nemen. Samen met de virtuoze conservatorium gitariste Merel van de Keer is de band Vuig opgericht. Voeg hier de vrolijke melodieën van saxofonist Davy Matthijsen en de pompende basloopjes van Stefan van den Heuvel aan toe, en je hebt Vuig.

Een band die zijn luisteraars probleemloos wegvoert naar een kolkende club in Belgrado of een koele boottocht over de Mississippi.

vuig

mei
22
zo
Stone Mountain Project
mei 22 @ 16:00 – 18:00

Stone Mountain Project is in 2008 opgericht door singer/ songwriter Maurits Andriessen. Vanmiddag speelt hij een akoestische set (pop/ rock) ondersteund door Paul Campitelli op gitaar, Teun Zomerdijk op cajon, Jeremy Berger zang en Courtney Tujeehut op percussie.

stone

mei
24
di
HBO Intro Festival Breda presents: Battle of the Bands
mei 24 @ 20:30

Tijdens de ‘Battle of the Bands’ strijden bands tegen elkaar om de winnaar van de avond te worden! De band die de meeste indruk weet te maken op de jury en het publiek krijgt een geweldige prijs. Zij krijgen namelijk een plek op het podium tijdens het HBO Intro Festival in Breda op 8 september 2016!

Deze strijd mag je niet missen, dus zorg er voor dat je er bij bent! Toegang tot het evenement is helemaal gratis.

LINE-UP
▬▬ Battle of the Bands: Hijgend Hert ▬▬
(in alfabetische volgorde)

Amarock
Ambeua
Art Felixx
At First
Filet au Fonque

Kom je ook naar de ‘Battle of the DJ’s’? Check dan: on.fb.me/1SwAEWR.

ENGLISH
At the ‘Battle of the Bands’ bands are fighting against eachother to become the winner of the evening. The band who impresses the jury and the public the most, will receive a huge price. They will namely get a time slot in the line-up at the HBO Intro Festival in Breda on the 8th of September, 2016!

You can’t miss this Battle, so make sure you will be there! Entrance to this event is for free.

Do you also come to the ‘Battle of the DJ’s’? Check: on.fb.me/1SwAEWR.

hbo

mei
26
do
Schrijfcafé Breda: blog special
mei 26 @ 14:00 – 16:00
Een blog of een weblog is een website waarop je berichten schrijft. Deze berichten noemen we ook wel blogs en de schrijver van de berichten is een blogger.

Je kunt bloggen over wat je meemaakt, een voorbeeld daarvan is de blog van onze stamgast Karin. Ook kun je ervoor kiezen om over een thema te schrijven zoals eten of reizen. Het leuke van een blog is dat je er op kunt reageren en de kunst voor jou als schrijver is om een reactie uit te lokken bij de lezers van je blog. Daar kun je de lezer toe verleiden door bijvoorbeeld een vraag te stellen of iets persoonlijks te delen.

Bij dit schrijfcafé is een redacteur te gast van InBreda: een nieuw online magazine over de veelzijdigheid van de stad Breda. Door Breda, voor Breda: voor iedereen die onze prachtige stad een warm hart toedraagt. We krijgen tips en gaan stap voor stap een blog schrijven over Breda.

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. www.schrijfcafebreda.nl
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

 

schrijfcafe

Expositie schilderijen en tekeningen Nathan de Visser
mei 26 @ 20:00 – jun 14 @ 23:55

Nathan exposeert 26 mei t/m 14 juni zijn werk bij het Hijgend Hert. Nathan maakt Acryl schilderijen en werkt met ecoline oostindische inkt en fineliner op hout en papier.

Donderdag 21.00 uur opent Nathan de expositie.

Toen Nathan de Visser afstudeerde in 2014 AKV St. Joost te Breda in de richting Autonome beeldende kunst had hij een planeet ontdekt, waarin hij in de verbeelding naar toe reisde. Hiervan bracht hij verslag uit in de vorm van een abstracte interpretatie van deze Sciencefiction achtige imaginaire wereld.

Na zijn academietijd pakt hij zijn grote voorliefde voor het tekenen weer op na een lange tijd vooral digitaal en sculpturaal gewerkt te hebben. Tijdens dit proces herontdekte hij zijn interesses die hij had tijdens zijn kindertijd en zijn jeugd.

Dit werd nog eens extra gestimuleerd door een reis naar Zuid-Afrika, het geboorteland van zijn moeder. Hier bracht hij veel tijd door in de natuur en maakte hier door middel van fotografie documentaties van. Ook begon het verzamelen van natuurboeken die hij vaak koopt bij kringloopwinkels.

Dit leidde tot een diep verankerde fascinatie voor de natuur en hoe deze reageert op een imaginair universum die reflecteert op de wereld waar we in leven. Een wereld vol schoonheid van de natuur en een wereld vol geweld door het architectonisch humaan evolutionair proces. In zijn werk richt hij zich op deze wrijving. Het conflict van onze herkomst geïnspireerd op de wereld van nu en de natuur als bron en het gewelddadige waarin deze wereld getransformeerd is door de mensen zelf.

Een ontdekking van een planeet of een nieuwe uitvinding zijn van grote waarde maar kunnen ook gebruikt worden of veroverd met de verkeerde intenties zoals werelddelen ontdekt werden en veroverd en dit leed tot ogenschijnlijk geweld.

Zoals Leonardo Da Vinci die de schoonheid van de wereld om hem heen wist te grijpen in zijn creaties, maar ook verschrikkelijke moordwapens ontwierp.

De vraag ligt hem in: is vooruitgang wel altijd vooruitgang? Geïnspireerd op prachtige vogels hebben wij mensen de mogelijkheid gecreëerd dat we kunnen vliegen naar verre landen maar dat vliegen wordt omgezet in bommenwerpers en niemand kan ons vertellen dat het platbombarderen van plaatsen leidt tot vooruitgang.

nathan

mei
28
za
The Fast Camels
mei 28 @ 21:30 – 00:30

De The Fast Camels zijn weer terug in Breda. Onder de noemer ‘Psychedelia’ & ‘Freakbeat’ belooft het weer een spetterende avond te worden. Met album no. 3 in zicht en meerdere nieuwe covers in hun repertoire zal het aan variatie niet ontbreken. Kapiteyn Vloeibaard is ook weer van de partij en klimt zelf misschien nog even achter de draaitafels. Beleef het mee.

Entrée: Gratis! – Er wordt op de avond zelf voor de band wel een kollekte gehouden.

fast

mei
29
zo
Herts jazz sessie olv Frank van der Kooij
mei 29 @ 15:00 – 18:00

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessieleider is saxofonist Frank van der Kooij en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

De 2e zondag  van de maand is het blues & grooves sessie.
De 4e zondag van de maand is het jazz sessie.jazzsessie

jun
3
vr
Borrelen met PakhuisB!!
jun 3 @ 16:00

Voor iedereen die in open & ongedwongen sfeer wil kennis maken met, op de hoogte wil blijven van of wil komen sparren over PakhuisB: voortaan houden we op iedere 1ste vrijdagmiddag van de maand een PakhuisB-borrel!! Dus voel je welkom.

jun
5
zo
Brazz
jun 5 @ 15:30 – 18:00

Brazz is een Bredaas koperkwintet met een zeer uitgebreid repertoire, zoals oude en moderne stijl jazz en pop. Voor het optreden op zondag 5 juni staan bovendien enkele swingstukken op het programma en daarvoor heeft Brazz haar kwintet versterkt met sousafoon en licht drumstel.

De bezetting bestaat uit Peter Lips en Hans Verlaak trompet, Bram Hazenberg hoorn, Manuel de Wijs trombone, Guus Koemans Sousafoon en Geert-Jan Koops drums.

jun
12
zo
De sessie: blues & grooves olv Eric Wels
jun 12 @ 15:00 – 18:00

Blues & grooves sessie olv bassist Eric Wels. Komt dat zien en horen. Meespelen mag ook. Graag zelfs.

Let op vandaag start de sessie om 16.00 uur.

 

jun
14
di
Tuesday Night Jazz met Nieuwe Veste Bigband
jun 14 @ 20:00 – 22:00

Even bijkomen van een drukke werkdag, of gewoon gezellig een avondje uit? Dan is deze dinsdagavond de avond om bij aanwezig te zijn! Vanaf 20:00 speelt de Nieuwe Veste Bigband op deze openbare repetitie / optreden.……

nvbb

jun
15
wo
Expositie studenten Kleine Tiki
jun 15 @ 19:00 – jul 6 @ 20:00

tiki

jun
18
za
Morse try-out
jun 18 @ 22:30

Verrezen uit de as van The Ditch (top 10-album in België, met 5 radiohits) staat Morse nu klaar om naar buiten te treden!

Kristof Van den Bergh, Antony van der Wee en Bart Delacourt sloegen de handen ineen en schreven samen met Raymond Geerts (Hooverphonic) en Ray Cokes (MTV icoon) een album vol ijzersterke popsongs die de rest van de avond in je hoofd zullen blijven spoken.
Enjoy!

morse

jun
21
di
Drift prt. 2 – Julian Edwardes
jun 21 @ 20:00 – 22:00

Openlijk onderzoek naar kruisende melodieën, ritmepatronen en sonische buigingen binnen het gebied van een modulaire synthesizer, aangevuld en flirtend met improvisatie op piano.

Met piano en modulaire synth wil ik ‘het ontdekken’ blootleggen aan het publiek. Al patchend zoek ik momenten waarop ik met de piano kan reageren en andersom.

Patronen op de piano en binnen de synthesizer kunnen bestaan, maar improvisatie vormt voor een groot gedeelte de kern van deze performance.

Ze is altijd anders, dat is iets wat mij fascineert. Het geeft een gevoel van vrijheid, risico en in mijn eigen beleving biedt het de luisteraar de mogelijkheid binnen in het spanningsveld te staan, waarin de performer zich begeeft.

Het gegeven dat deze manier van werken een moment voortbrengt die enkel dan, in het nu, bestaat en niet nog eens dezelfde vorm zal kennen is iets wat bij mij past.

Het voelt als koord-dansen’

…………………………………………………………………………

Julian Edwardes – piano & modulaire synthesizer

julian

jun
25
za
POBHert met Nieke van der Hoff
jun 25 @ 22:00 – jun 26 @ 00:01

Nieke van der Hoff is een Bredase singer/songwriter die net zo gemakkelijk in het Spaans of Frans zingt als dat ze in het Engels of Nederlands doet.

Zelfgeschreven liedjes wisselt ze af met bekende en onbekende liedjes van bijvoorbeeld Elton John, Jacques Brel, Joni Mitchell, Alt-J en The Civil Wars. Nieke weet als geen ander de aandacht van haar publiek altijd direct te vangen, en tot de laatst gespeelde noot vast te houden.

Voor het najaar staat het opnemen van enkele van haar eigen nummers op de planning, die ze daarna maar wat graag met het publiek zal delen.

Deze zaterdagavond is de start van een nieuwe reeks Zomers POBHert. Eén keer per maand een avond met optredens van lokale en regionale singer/songwriters en semi-akoestische acts.

nieke

jun
30
do
Schrijfcafé Breda: je inleven (biografie)
jun 30 @ 14:00 – 16:00

Een biografie is een boek of een verhaal over het leven van één persoon. Je kunt een biografie ook over je eigen leven schrijven, dan heet het een autobiografie. Over beroemde personen worden vaak biografieën geschreven, zo zijn er boeken over het leven van Nelson Mandela, Jheronimus Bosch en Annie M.G. Schmidt. In ieder leven doen zich belangrijke gebeurtenissen voor dus wees gerust: je hoeft helemaal niet beroemd te zijn om in aanmerking te komen voor een biografie.

Tijdens dit schrijfcafé bespreken we verschillende manieren waarop je een biografie kunt indelen. Aan de hand van oefeningen gaan we over het leven schrijven. Als je een biografie schrijft dan is het belangrijk om je goed in te leven in de ander. Je krijgt daarom tips over hoe je dat doet. Het schrijven van een biografie is als schatzoeken: welk pareltje duik jij op?

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. www.schrijfcafebreda.nl
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

 

schrijfcafe

jul
7
do
Expositie eindexamen kandidaten AKV/St Joost 2016
jul 7 @ 21:00 – jul 27 @ 22:00

Wij hebben 7 afstudeerders uitgekozen om een gevarieerde impressie te bieden van de eindexpo van AKV St. Joost. Elke richting wordt gerepresenteerd. Laten we deze after expo party openen met een knal! Tot donderdag!

expo

 

jul
10
zo
Bundelpresentatie “Dan is het beter te zwijgen”
jul 10 @ 15:00 – 18:00

De presentatie van een speciale uitgave van de mooiste gedichten van Gijs ter Haar, vormgegeven door Lea Theunissen en volledig handgemaakt. De bundel verschijnt in een beperkte oplage.

Met optredens van:

Joz Knoop
Lea Theunissen
Merlijn Huntjens
Esther Porcelijn
Willem Adelaar
Monique Hendriks
Daan Taks
Gijs ter Haar

En de muziek is van Martijn van Moorsel

gijs

jul
12
di
De Valkenberg Afterparty
jul 12 @ 23:00 – jul 13 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. En mmv dokter Worst. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
19
di
De Valkenberg Afterparty
jul 19 @ 23:00 – jul 20 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. En mmv dokter Worst. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
26
di
De Valkenberg Afterparty
jul 26 @ 23:00 – jul 27 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. En mmv dokter Worst. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

jul
30
za
POBHert met Oaker Moon
jul 30 @ 22:00 – jul 31 @ 00:30

Op deze tweede Zomerse POBHert komen de dame en heren van Oaker Moon weer naar het Hijgend Hert om te laten horen dat de muziek van grootheden zoals The Eagles en Fleetwood Mac nog lang niet vergeten is.

Met: Stephanie Heine – Danny Meijer – Paul Kruis – Wiljan Meijer – Thijs Mels – Silvester van Rijckevorsel

oaker

aug
2
di
De Valkenberg Afterparty
aug 2 @ 23:00 – aug 3 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. En mmv dokter Worst. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
9
di
Expositie: summer sale
aug 9 @ 15:00 – sep 28 @ 18:00

Een doorlopend wisselende expositie met werk van zeer diverse kunstenaars. En het is allemaal te koop. Met werk van o.a. Hans Klaverdijk, Anja Hoppen, Lea Cammeraat.

De Valkenberg Afterparty
aug 9 @ 23:00 – aug 10 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. En mmv dokter Worst. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
16
di
De Valkenberg Afterparty
aug 16 @ 23:00 – aug 17 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. En mmv dokter Worst. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
23
di
De Valkenberg Afterparty
aug 23 @ 23:00 – aug 24 @ 02:00

Iedere dinsdagavond in juli en augustus de roemruchte AFTERPARTY van het Valkenbergconcert in ‘t Hert. Met dj Captain Ron. En mmv dokter Worst. Verder hangen, kletsen en de GRATIS hapjes uit eigen keuken!!!!

leuk

aug
25
do
Schrijfcafé Breda: raadsels, vragen en geheimen
aug 25 @ 14:00 – 16:00

Niemand weet, niemand weet…

Het schrijfcafé staat in het teken van raadsels, vragen en geheimen. Hoe kun je iets omschrijven zonder te benoemen wat het is? Hoe maak je een gedicht extra spannend? Hoe zet je een lezer op het verkeerde been? We kunnen uiteraard nog niet veel verklappen over dit schrijfcafé maar we laten ons in ieder geval inspireren door het lexicon van de nonsens en door onze eigen kleine geheimpjes.

Het goede nieuws: je hebt geen wachtwoord nodig om binnen te komen, je bent van harte welkom!

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. www.schrijfcafebreda.nl
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

 

schrijfcafe

aug
27
za
POBHert met Vanavond nog!
aug 27 @ 23:00 – aug 28 @ 01:00

“Wij zijn vanavond nog! een moeder, een dochter, een stem en een gitaar. Wij spelen met veel power en passie zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes!”

Vanavond Nog bestaat uit moeder Carolijn en dochter Heleen. Ze spelen zelfgeschreven Nederlandstalig repertoire, waarvan het genre niet echt in een hokje te plaatsen is. Het is een mix van singer/songwriter, popmuziek en een vleugje jazz, met poëtische teksten.

vanavond nog

sep
3
za
Windup Space EP releaseshow + No More Jack
sep 3 @ 20:00 – sep 4 @ 01:00

Windup Space weet op geniale wijze rauwe emoties te verpakken in sterke songs. Met ingetogen, sfeervolle melodieën vindt het rocktrio moeiteloos de weg naar het hart van de luisteraar, om vervolgens keihard uit te halen met felle, venijnige riffs. Dit zorgt voor een dynamische en melancholische sound, die doet denken aan de alternatieve rock van Biffy Clyro en Incubus met emo invloeden van Brand New en Basement.

Op zaterdag 3 september brengen ze in eigen beheer hun tweede EP ‘The Only Thing We Have to Fear’ uit. Dit belooft een spetterende avond te worden met een deel piano en een gastzangeres.

De avond zal worden geopend door niemand minder dan No More Jack! No More Jack is een energieke rockband uit Oosterhout met ijzersterke songs. Sinds 2011 timmeren ze hard aan de weg, wat leidde tot airplay op onder andere Radio Veronica en 3FM!

Dit is een avond die je niet wil missen, zorg dat je erbij bent!

wind

sep
4
zo
Thai vegetarian cooking by Benjarong
sep 4 @ 18:00 – 20:00

Geniet van heerlijke authentieke Thaise vegetarische gerechten van “Benjarong”. Vers echt Thais eten bereid door een Thaise chef.

Slide1

 

 

 

 

 

 

 

 

Final Thais Vegetarian Menukaart

sep
10
za
POBHert met Awash
sep 10 @ 22:00 – sep 11 @ 00:30

De laatste Zomerse POBHert van 2016 nodigt niemand minder dan Awash uit, om het publiek in een semi-akoestische setting te vermaken. Tenzij de herfst al bezit heeft genomen van ons in dat geval koude kikkerlandje want wie weet met welke instrumenten ze dan het podium betreden? In elke opstelling is het in ieder geval een must om het mee te maken!

Awash maakt melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en fretloze bas. Boeiend in zowel het klein als het groot, lyrisch, breekbaar en vol overgave, met vergelijkingen naar R.E.M, Editors & Racoon.

awash

sep
11
zo
De sessie: blues & grooves olv Eric Wels
sep 11 @ 15:00 – 18:00

En weer een nieuw seizoen vol muziek.

Blues & grooves sessie olv bassist Eric Wels. Komt dat zien en horen. Meespelen mag ook. Graag zelfs.

 

sep
18
zo
Voorzingmiddag S!NC Vocals & Vocal Support
sep 18 @ 14:30 – 17:30

Vanmiddag een voorzingmiddag door de leerlingen en een vocalgroup van S!NC Vocals & Vocal Support. S!NC Vocals is een popkoor/vocalgroup (18 personen) met een poprepertoire.

S!NC Vocals & Vocal Support is de zangpraktijk van Lynsey Carli in Breda.

sinc

sep
20
di
Hert Kledingruilparty / Clothing swap party
sep 20 @ 19:30 – 22:00

De vorige keer al een paar leuke kledingstukken gescoord, dus nu weer een herfst/winter editie van de Kledingruilparty.

Om te garanderen dat er voor iedereen iets leuks te ruilen is, moet men minstens drie kledingstukken meebrengen. De kleding dient schoon, gewassen en nog in goede staat te zijn. Verder mag het alles zijn, maar ondergoed, panty’s en sokken mogen in je kast blijven. …Accessoires zijn natuurlijk ook van harte welkom. Denk hierbij aan riemen, tassen, sjaals, mutsen, schoenen, kettingen, oorbellen etc.

Tot 20.00 uur inleveren van de (vrouwen)kleding.
Vanaf 20.00 uur passen en meten.

Nog wat regeltjes om het allemaal leuk en ontspannen te houden:
– Minimaal 3 kledingstukken en/of accessoires inbrengen
– Eenmaal ingebracht kun je het tijdens de avond niet intrekken.
– Bedenk wel dat je soms niet 1 op 1 terugkrijgt wat je ingebracht hebt.
– Als er meerdere gegadigden zijn voor 1 kledingstuk verloten we dat.

De overgebleven kleding doneren we aan een goed doel of neem je weer mee naar huis.

————
A Clothing Swap Party is a fantastic way to revitalize your wardrobe…all without spending money! This evening in Het Hijgend Hert the spring/summer version of the Swap Party.

Some rules:
– Bring at least 3 pieces of garment. Accessories like shoes, belts, bags etc are also fine. Items should be clean and free of stains or tears.No used underwear or lingerie.
– Once you bring in the garment you can not withdraw during the evening.
– When more people like a piece we raffle.

The leftovers we donate to charity or you can take them back home.

kledingruil

sep
24
za
Galleons & Niekse
sep 24 @ 22:00 – sep 25 @ 01:00

GALLEONS:
Het Utrechtse folktrio Galleons begon zijn muzikale reis in de zomer van 2012. Met twee Engelsen en een Nederlander in de gelederen staat Galleons voor een vernieuwende en diverse kijk op het folk genre, waarin de diverse achtergronden van de bandleden versmelten tot een spannend muzikaal geheel.
In februari 2014 zag hun debuut-E.P. het levenslicht; dit werd vervolgens gevierd met een Engelse tournee en een reeks van Nederlandse shows. In januari 2016 bracht de band hun nieuwe ‘Stalemate’ E.P. uit, wat werd gevolgd door een tour door het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

Galleons werkt nu aan hun eerste album, dat begin 2017 zal gaan verschijnen.

“een onvoorspelbaar folktrio, dat een fijne mix van gitaar en zang tentoonspreidt” – Bath Gigs

www.galleons.nl

NIEKSE:
De Nijmeegse Indie-folklorist Niekse (Niek van Hilten) speelt melancholische liedjes. Figuurlijk bewapend met elektrische en akoestische gitaar baant hij zich een weg door de wereld die hem van jongs af aan al fascineert. Momenteel werkt hij in zijn thuisbasis Nijmegen aan een debuut EP, waarvan het eerste nummer ‘Bad Luck Apollo’ al uit kwam.

www.niekse.com

galleons

sep
29
do
Schrijfcafé Breda: Breda Photo / You / zelfredzaamheid en zorg
sep 29 @ 14:00 – 16:00
Het schrijfcafé in september is gekoppeld aan BredaPhoto.

Van 15 september t/m 30 oktober 2016 vindt de 7e editie van BredaPhoto International Photo Festival plaats. Gedurende 7 weken staat het historische centrum van Breda in het teken van de fotografie. Meer dan 50 fotografen uit binnen- en buitenland exposeren op verschillende locaties in de stad. Het thema van dit jaar is YOU.

Na decennia waarin de verzorgingsstaat er voor iedereen was, is het nu de beurt aan het flexibele en vindingrijke individu. Velen zien dit als een kans en grijpen die met beide handen aan. Mensen beginnen bedrijfjes of kunstprojecten waarvoor ze zelf of via een crowdfunding de financiering regelen in plaats van op subsidie te wachten. Bewoners frissen hun wijk op met kleinschalige initiatieven om zo het buurtgevoel te versterken.

Maar zelfredzaamheid is lang niet altijd een eigen keuze. Het kan ook bittere noodzaak zijn nu de overheid zich meer en meer terugtrekt uit sectoren als huisvesting, de zorg voor zieken en ouderen, de studiefinanciering voor jongeren, en kunst en cultuur. De ‘participatiesamenleving’, een Nederlandse term, die ervoor in de plaats komt roept iedereen op om mee te doen en verantwoordelijkheid te nemen in plaats van achterover te leunen. BredaPhoto wil in 2016 zowel de voor- als de nadelen hiervan belichten. We gaan op zoek naar de creativiteit én de kwetsbaarheid van de zelfredzame mens.

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. www.schrijfcafebreda.nl
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

 

schrijfcafe

Expositie foto’s Lea Cammeraat
sep 29 @ 20:00 – okt 20 @ 21:00

Onderweg zijn, ontmoeten, vinden zonder te zoeken. En soms ook niet. Zonder concept, zonder houvast… openstaan voor dat wat zich aandient.

lea

okt
1
za
Pete’s blues
okt 1 @ 21:30 – 23:45

Dit trio speelt heavy bluesrock covers van Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa, Tedeschi Trucks Band, Robben Ford, BB King, The Allman Brothers enz. Grooven en vlammen is het motto. In diverse bezettingen hebben de heren al vaak met elkaar gespeeld, gedreven door hun passie voor de betere bluesrock.

Pieter Rambags – Gitaar/Zang
Jan Pruijsten – Bas
Rik Torremans – Drums

Pete's Blues

okt
9
zo
De sessie: blues & grooves olv Eric Wels
okt 9 @ 15:00 – 18:00

Blues & grooves sessie olv bassist Eric Wels. Komt dat zien en horen. Meespelen mag ook. Graag zelfs.

 

okt
15
za
POBHert met Page45
okt 15 @ 22:00 – 23:45

Een nieuwe POBHert brengt een oude maar vernieuwde bekende naar het publiek toe: PAGE45. De muziek van PAGE45 laat zich het best omschrijven als melodische pop-rock met hier en daar scherpe randjes. Tijdens eerdere try outs werd ook de muziek van Pink Floyd als reactie genoemd, maar ook kunnen invloeden vanuit de blues, jazz en de singer/songwriter hoek worden teruggevonden in de dynamische, veelzijdige songs.

45

okt
16
zo
LOT’s live
okt 16 @ 16:00 – 19:00

Tijd voor een eigen concert in hartje Breda! LOT’s bestaat alweer 3 jaar. LOT’s is in deze relatief korte tijd uitgegroeid van een muzikaal ensemble tot een serieus koor van 18 enthousiaste zangers en zangeressen..

LOT’s zingt twee-, drie en vierstemmig, van rustige popliedjes tot wereldmuziek en klassieke muziek. LOT’s zingt in allerlei talen. Zo gaan we met u op pad naar Zweden, Spanje, Ierland, Servië, Rusland en natuurlijk Nederland, Amerika en Engeland. U bent van harte welkom om te komen luisteren en misschien wel mee te doen op zondagmiddag 16 oktober om 16.00 uur!

Meer informatie over het koor vindt u op www.lottevanroosmalen.nl.

lots

okt
22
za
Expositie CAVUM Scriptorium
okt 22 @ 21:00 – nov 13 @ 01:00

Solo expositie van CAVUM met op 22 Oktober de officiële opening. Waar Jheronimus Bosch en alle andere middeleeuwse monniken en kunstenaars gestopt zijn is CAVUM verder gegaan. Kom dus kijken voor een moderne versie van de middeleeuwen met alle symbolische en surrealistische elementen om te ontcijferen.

Daarbij is de opening niet alleen wat plaatjes kijken en biertjes drinken maar is er ook een band die de avond zal voorzien van muziek.

“Met vreugde en trots kan ik zeggen dat de band MASSA de avond zal openen. Dus voor de liefhebbers van “slow grooves and heavy blues” een band om niet te missen! Dus Roadburn gangers zijn dan ook van harte welkom!

Tot de 22ste dag van de maand oktober.

~CAVUM”

cavum

okt
23
zo
Herts jazz sessie olv Frank van der Kooij
okt 23 @ 15:00 – 18:00

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessieleider is saxofonist Frank van der Kooij en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

De 2e zondag  van de maand is het blues & grooves sessie.
De 4e zondag van de maand is het jazz sessie.jazzsessie

okt
28
vr
Jon & the vons
okt 28 @ 22:00 – okt 29 @ 01:00

Jon and the Vons pay tribute to the original 60s garage bands, from a period when the youth of America were playing wild rock n roll in a wonderful, creative anarchy.

Brought back to life years later by the Back from the Grave and Pebbles compilations, these forgotten groups from the 60s had produced little jewels of pop songwriting, unknown to the general public.

Jon and the Vons are here to help you rediscover these brilliant, danceable tracks. With striped T-shirts and pointy boots, Sally, Julian, Max, Jon and Fred use musical voodoo incantations to revive the phantoms of the rock n roll past. On stage, it’s like the cherry on top of the cake that you can’t help but eat first.

Jon Von (guitar, vocals): Rip-Offs, Mr. T Experience
Fred (lead guitar): Les Terribles, Périphérique Est
Julian (bass): Protokids
Sally (organ): Shiva and the Deadmen
Max (drums): Les Arondes, Les Braqueurs

jon

okt
29
za
Thai streetfood door Benjarong
okt 29 @ 16:00 – 21:30

Borrelen met Thaise hapjes van “Benjarong”, kwaliteit Thais eten vanaf 16.00 uur.

 

okt
30
zo
Marian’s latin mix
okt 30 @ 16:00 – 19:30

Kom je ook gezellig op zondagmiddag 30 oktober dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

Als je wil komen en op het evenement op facebook op ‘gaat’ klikt maak je via loting kans op een lekkere verrassing!

marian

nov
1
di
Generation Next: Koen Smits
nov 1 @ 20:30 – 23:00

Een nieuwe editie van ‘Generation Next’. In deze serie biedt stichting Beaux Jazz toptalent niet alleen een podium aan, maar tevens inhoudelijke ondersteuning om de talenten te helpen in hun muzikale ontwikkeling. Na een succesvolle eerste serie, start het tweede seizoen van ‘Generation Next’ met een concert van de jonge trompettist Koen Smits.

Om de talenten te selecteren en inhoudelijk te coachen heeft Beaux Jazz pianist Rogier Telderman benaderd. In overleg met Rogier stelde Koen een avontuurlijke groep samen bestaande uit drummer Gerri Jäger (Knalpot, Naked Wolf) en gitarist Jorrit Westerhof.

Koen Smits
Sinds enkele jaren verkent Koen zijn eigen muzikale identiteit: Moderne swing met het Koen Smits Quintet, waarmee ze al optraden op het Breda Jazz festival, Jazz in Duketown en het Harmos Plural festival in Porto (Portugal). Stilte en intimiteit onderzoekt hij met ‘Mudita’, een groep met pianist Sjoerd van Eijck en zangeres Sanne Rambags. Daarnaast nodigt hij met The Leon Jazz Society regelmatig Nederlandse topmusici uit. Niet voor niets werd Koen in 2016 genomineerd voor de Jacques de Leeuw-prijs als meest talentvolle musicus van het conservatorium in Tilburg.

In de carte blanche serie ‘Generation Next’ biedt Stichting Beaux Jazz op dinsdag 1 November daarom het podium aan trompettist Koen Smits. Deze avond zal hij invullen met een bijzondere avontuurlijk set met de drummer van de Nederlandse groep Knalpot en topgitarist Jorrit Westerhof. Ze brengen nieuwe stukken van Koen, die veel ruimte laat voor dynamiek, grooves en interactie on the spot!
Generation Next: ‘Koen Smits’ – trompet
met Jorrit Westerhof – gitaar en Gerri Jäger – drums.

www.koensmitsmusic.nl
www.beauxjazz.nl

gennex

nov
3
do
Schrijfcafé Breda: schrijven over kunst
nov 3 @ 14:00 – 16:00
Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. www.schrijfcafebreda.nl
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

‘Het belangrijkste is dat iets je raakt, dat je liefhebt, hoopt, siddert, leeft’ Auguste Rodin

Schrijven over kunst is niet moeilijk. Je kunt alles wat je schrijft, beschouwen als een voorstudie of een schets, precies zoals de kunstenaar zelf ook heeft gedaan ter voorbereiding op het kunstwerk. Een nauwkeurige beschrijving van het werk kan al een sfeer in je oproepen. Daarbij kun je je richten op zowel het grote plaatje als op het kleinste detail. Dat doen kunstenaars ook op deze manier. Het wonderlijke daarbij is, dat het grote geheel uit het verleden een klein detail van het heden kan worden.

‘Elk schilderij heeft een ingang, een klein detail dat je aandacht trekt en je erheen trekt’, zegt kunstenaar Luc Tuymans. De schilder heeft zijn verbeeldingskracht gebruikt om de jouwe vleugels te geven. Zo krijgen de schilderijen van Vermeer iets extra’s door de subtiele details die hij toevoegde.

Een kunstwerk behoort tot twee werelden: de werkelijke en die van de verbeelding. Een kunstenaar werkt zoekend, tastend om zichtbaar te maken wat misschien al aanwezig is en alleen maar wacht op een lichtval om dat wat in de schaduw aanwezig is te laten zien. Zo zag Michelangelo het beeld al dat nog in de steen verscholen lag. Hij hoefde het alleen maar ‘te bevrijden’. Het kunnen zien ervan heeft te maken met verbeeldingskracht en met de kwaliteiten om daar gebruik van te maken. Het gaat erom te denken in mogelijkheden. Het talent zit in de manier van kijken. Door de werkelijkheid vrij te laten, verwachtingen los te laten, treed je in het gebied van niet-weten, van onzekerheid.

Om over kunst te schrijven is kennis over de kunstenaar of de plaats die het werk heeft in de geschiedenis overbodig. Door op een speelse manier kunst te benaderen en met onbevangenheid; los van theoretische kaders ernaar te kijken, gebeurt er iets tussen jou en het kunstwerk.Je kunt je vanuit je hart laven aan schoonheid en creativiteit ervan, je erdoor laten verwonderen, erover mijmeren maar ook herinnerd worden aan pijn en teleurstelling. Er is moed voor nodig om je te willen laten raken door kunst. En als je je ervoor open stelt, wordt ook de schaduw van binnenuit zichtbaar, vanuit de diepte van je persoonlijke leven. In plaats van toeschouwer word je eigenaar van het beeld.

Door met en toewijding en aandacht te kijken krijgen details, kleuren en vormen betekenis en ontstaat er een verhaal. Door erover te schrijven maak je een innerlijk beeld van het schilderij dat makkelijk in je geest op te roepen is en zich met je eigen leven gaat verweven.
Laat je betoveren door nauwelijks zichtbare penseelstreken en subtiele gradaties van kleur en nuance en schrijf de woorden van je hart.
Schrijfdocenten Karen Meys en Monique Smit

 

schrijfcafe

nov
6
zo
Flowers for a lonely soul album release party
nov 6 @ 15:30 – 18:00

Flowers For A Lonely Soul presenteert hun derde album “III” in het Hijgend Hert. Vier dit mee, entree is gratis!

flowers

nov
12
za
Wicked
nov 12 @ 22:00 – nov 13 @ 01:00
Wicked gaat lekker grooven in het Hert! Gratis toegang, kom lekker dansen en drinken. Meer informatie over de band en het repertoire: http://wickedband.nl/
wicked
nov
17
do
Chili con carne
nov 17 @ 18:00 – 23:00

A.s. donderdag 17 november maken we chili con carne naar het Hijgend Hert familierecept. Kosten € 6 (voor letskringleden 10 moeren en €1 ingredienten). Aanschuiven vanaf 18.00 uur.

chili

nov
18
vr
Jazzweek nr 3: Dance is the new jazz
nov 18 @ 22:00 – nov 19 @ 01:00

‘Dance is the New Jazz!’ is een electro/Nu-Jazz project, een initiatief van Jazz trombonist Jaap Voeten. Deze speelde in zijn jonge jaren in de Amsterdamse scene met Saskia Laroo, Hans Dulfer en Rinus Groeneveld. Hij heeft zich de laatste jaren toegelegd op de ‘live’ Jazztraditie te combineren met dance- en housebeats. Het idee is Jazz te aan te vullen met de grooves, de energie en de ‘vibes’ van de elektronische muziek van vandaag.

De bezetting van ‘Dance is the New Jazz!’ bestaat uit trombone, alt sax, keys, drums en sequencer/sampler. De blazers spelen originele ‘funky horn’ composities met interactieve jazz solos met keys en drums ingebed in deep house dance beats. De bandleden zijn allen van huis uit Jazzmuzikanten.

Line-up: Jaap Voeten (trombone/beat programming and compositions), Thom Kooijman (alt saxofoon), Sjoerd van Eijck (Fender Rhodes) and master Erik Hanegraaf (drums).

‘Dance is the New Jazz!’ is a Nu-Jazz quartet that mixes live jazz and dance on stage; loungy dance beats, funky horns, hard kicks, jazz improvisations, deep house, fat Rhodes sounds, original compositions, synths layers and pads…….
dance-is-the-new-jazz-jaap-voeten

 

nov
19
za
Jazzweek nr 3: Wakki
nov 19 @ 22:00 – nov 20 @ 01:00

Wakki is een zespersoons jazzfunkformatie uit Delft die de energie van funk en de vrijheid van jazz combineert met elementen uit verschillende andere genres, waaronder rock, reggae, disco, folk, drum&bass, afrobeat, wereldmuziek en meer.

Het debuutalbum “Tektonics” is in oktober 2016 uitgebracht op CD en streamingdiensten en met een aantal videoclips op YouTube.

De muziek van Wakki spreekt veel mensen aan doordat er verschillende genres in terugkomen. Voor iedereen is er iets herkenbaars, of dat nu Snarky Puppy, James Brown, Genesis, Bob Marley, Led Zeppelin of Stevie Wonder is. Wakki is een avontuur waar je naar kunt luisteren en tegelijkertijd op wilt
gaan bewegen, waar complexe ritmes op een dansbare manier worden neergezet met verhalende thema’s en waar muzikale vrijheid in nummers ervoor zorgt dat elk optreden anders is.

Bezetting
Mischa de Haan (saxofoon)
Richard Coesij (gitaar)
Stijn van der Smagt (toetsen)
Stijn Linderman (basgitaar)
Laurens Buijs (drums)
Sebas Joosten (percussie)

wakki

nov
20
zo
Jazzweek nr 3: Herts jazz sessie
nov 20 @ 15:00 – 18:00

Er kan weer gejamd worden tijdens de openbare jazz sessie.

Muzikanten van verschillende niveaus krijgen de kans met elkaar het podium te delen.Tijdens de sessie komen swing, jazz, bebop, funk en latin aan bod.

De sessieleider is saxofonist Frank van der Kooij en in de basisbezetting spelen mee Joost Steevens – drums, Jeroen Matthijssen – piano, Jacques van ’t Ende – bas.

De 2e zondag  van de maand is het blues & grooves sessie.
De 4e zondag van de maand is het jazz sessie.jazzsessie

nov
24
do
Schrijfcafé Breda: brieven
nov 24 @ 14:00 – 16:00
We skypen, we liken en we zijn altijd onderweg. Zo lijkt het. We nemen geen tijd meer om elkaar uitgebreid over onze dag te vertellen, onze verlangens te verpakken in mooie woorden en al schrijvend na te denken over wie we werkelijk zijn. Zou dat komen doordat we gestopt zijn met brieven schrijven? Dat we steeds individualistischer worden en dat communicatie bestaat uit een duimpje op facebook of een smiley in de groepsapp?

Heb je nog brieven van een dierbaar persoon in een koffer op zolder? Van wie zou jij graag een handgeschreven brief ontvangen? Tijdens dit schrijfcafé gaan we aan de slag met de kunst van het briefschrijven. We laten ons, met pen en papier, inspireren door de Club di Giulietta en briefgeheimen. Een middag met een vleugje nostalgie, zere handen van het schrijven en natuurlijk mooi briefpapier. Zet de tijd even stil en schrijf met ons mee.

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties. www.schrijfcafebreda.nl
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

 

schrijfcafe

nov
25
vr
WanTwo Trash: the Devils (It)
nov 25 @ 21:00 – nov 26 @ 00:00

If you like The Cramps or The Gories, then The Devils would be good company to add to your record collection. Imagine a sound that totally devastates in its raw deliverance of absolute damnation.

If your mind’s eye allows you to contemplate this scene, then your attention should be on The Devils. Hailing from Napoli, Italy, this group takes its name from the 1971 movie of the same name, directed by Ken Russel and starring Oliver Reed and Vanessa Redgrave. The film was said to be so controversial that it was subject to remain in cult-like obscurity for years after release. In some countries, the film even faced total banishment. There is no doubt that this is a hard reputation to live up to.

After subjecting myself to the fury that is Sin, You Sinners!, I am confident to say that The Devils do just that. Sin, You Sinners!, came out June 24, and would be the perfect album to instill anarchy all the way from the downtown hipster bars to the quiet and complacent suburban boroughs. This is an album that is meant to fully enjoy as you pop it into the boombox and proceed to crash the local hipster or neo–new waver’s party. In doing so, you might even make some friends, or more likely, loads of trendy enemies.

Toegang gratis. Mede mogelijk gemaakt door WanTwo Bowling (POB en WanTwoTrash).

devils

nov
26
za
Expositie ‘In Beeld’ door Anja Hoppen
nov 26 @ 14:00 – dec 27 @ 00:00

“Natuurlijke processen en de daaruit voortvloeiende vormen, kleuren en structuren zijn mijn grootste inspiratiebron.
Door in te zoomen op details, ontstaat de basis voor mijn schilderijen. Ik experimenteer met veelal transparante lagen over elkaar en onderzoek de invloeden van diverse materialen en technieken op doek. Zo vormen zich nieuwe beelden vanuit de werkelijkheid.”

Opening zaterdag 26 november 14.00 uur.

anja

Sgt. Pepper’s Vinylly Hearts Club After Party met DJ Quarry Man
nov 26 @ 22:00 – nov 27 @ 01:00

Nadat de heren van The Analogues ChasséTheater op z’n kop hebben gezet, met hun vertolking van het legendarische Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band album, zal DJ Quarry Man vanaf 22.00 uur plaats nemen achter de draaitafels en cd-spelers en de rest van de avond de muziek van de Fab Four laten doorklinken tijdens de enige echte Sgt. Pepper’s Vinylly Hearts Club After Party! Verwacht dus de muziek van John, Paul, George en Ringo maar niet per se gespeeld door Ringo, George, Paul en John!

 

 

nov
27
zo
De sessie: blues & grooves olv Eric Wels
nov 27 @ 15:00 – 18:00

Blues & grooves sessie olv bassist Eric Wels. Komt dat zien en horen. Meespelen mag ook. Graag zelfs.

 

dec
11
zo
Blues & grooves sessie olv Eric Wels
dec 11 @ 15:00 – 18:00

Open jamsessie – meespelen mag – graag zelfs 🙂

 

dec
17
za
Stichting Beaux Jazz 20 jaar met C’est si bon
dec 17 @ 20:30 – dec 18 @ 02:00

Beaux Jazz bestaat 20 jaar en dat gaan we vieren! Deze zaterdag treedt de groep C’est si Bon op. Daar treedt de groep C’est si Bon met op. Met gitaristen Tessa Spaaij en Lex Reerink, violist Nathan Hol en contrabassist Hans de Vos.

C’est si Bon brengt swingende authentieke Gypsy Jazz. Intieme akoestische muziek met temperament in de stijl van de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt.

Een dag na het jubileumconcert van 16 december organiseert Beaux Jazz een jubileumfeest voor iedereen die Beaux Jazz een warm hart toedraagt.
In het bijzonder bestuur en vrijwilligers die de afgelopen 20 jaar hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Beaux Jazz en daarmee jazz in Breda een professioneel podium hebben gegeven.

bj

dec
18
zo
Marian’s latin mix
dec 18 @ 16:00 – 19:30

Kom je ook gezellig op zondagmiddag 18 december dansen en/of relaxen?

Marian gaat een fijne dansbare Latin Mix draaien! 😎 Vraag je dansende en niet dansende vrienden en familie mee en we maken er een relaxte bijzondere middag van met dansjes, drankjes en hapjes.

dec
20
di
Nieuwe Veste Big Band – kerstshow
dec 20 @ 20:30 – 23:00

Lineup

Saxsectie
Pepijn Mouwen — Lead Altsax
Susan Steevens — Altsax
Joost Blatter — Lead Tenorsax
Paul Taks — Tenorsax
Ibo Vroom — Baritonsax

Trombonesectie
Peter van Steen — Lead Trombone
Jaques Lombarts — Trombone
Wouter van Bavel — Trombone
Theo Romijn — Bastrombone

Trompetsectie
Jan Willem Ansing — Lead Trompet
Leo van Mook — Lead Trompet
Wouter Poncin — Trompet
Paul de Roij — Trompet
Martjan van der Wel — Trompet

Ritmesectie
Krein Jongmans — Drums
Sven Cobben — Piano / Toetsen
Ferdinand Schmutzer — Bas
Lotte Brekelmans — Gitaar

Zang
Ewoud Feenstra

Muzikaal leider
Hans Bloemen

 

dec
22
do
Schrijfcafé Breda: Serious Request , adem & lucht
dec 22 @ 13:00 – 15:00
Let op: dit schrijfcafé begint om 13.00 uur ipv 14.00 uur.

Het laatste schrijfcafé in 2016 gaat over adem en lucht. We sluiten hiermee aan bij Serious Request. Vanuit het glazen huis zamelen DJ’s van 3FM geld in voor een juiste behandeling en goede informatie bij longontsteking: wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking in de ontwikkelingslanden eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Aansluitend aan het schrijfcafé kun je met ons meelopen naar het glazen huis, het staat op de Grote Markt in Breda.

Je kunt een lange adem hebben of adembenemend zijn.

Je kunt een gat in de lucht slaan of ergens lucht van krijgen.

Je kunt een hete adem in je nek voelen en iets in één adem uitlezen.

Je kunt een luchtje scheppen of ontdekken dat er geen vuiltje aan de lucht is.

De lucht die je inademt zorgt voor levensenergie en vitaliteit.

De zuurstof in de ingeademde lucht zorgt voor de verbranding in ons lichaam.

Je kunt je adembeweging volgen en merken dat hij meebeweegt met je geest.

Je kunt lucht tegenhouden, blazen als de wind, vasthouden, de ademstroom volgen en reguleren.

Bij aandoeningen van de luchtwegen moet de ademruimte zoveel mogelijk worden vergroot.

In de kern van de spirituele leren zoals mediteren treffen we ademtechnieken aan.

Bewustzijn van de beweging van prana (energie) wordt opgedaan via een bewuste ademhaling.

Bovenal zorgen lucht en wind voor beweging, lichtheid, speelsheid.

Kortom, we gaan er een luchtig schrijfcafé van maken waarin we terugblikken op het afgelopen jaar.

Deelname is 15,00 euro, inclusief 2 consumpties.
Onder professionele begeleiding van Monique Smit en Karen Meijs.

 

schrijfcafe

dec
24
za
Brazz met Kerst ism zangensemble Bocca Bella
dec 24 @ 18:00 – 20:30

Het is kerstavond en het Brazz ensemble treedt op met een zeer gevarieerd repertoire aan Kerstmuziek. Carols en traditionals à la Canadian Brass worden afgewisseld met jazzy bewerkingen van Lennie Niehaus en Arthur Frackenpohl. Kortom voor elk wat wils.

Brazz speelt vanavond samen met zangensemble Bocca Bella.

Brazz bestaat uit Peter Lips – trompet, Hans Verlaak – trompet, Bram Hazenberg – hoorn, Manuel de Wijs – trombone, Guus Koemans – sousafoon.

Bocca Bella bestaat uit Suze Jansen, Maud van Hest, Marleen de Bont-Stapel, Janneke Houben en Maartje Kleemans. Het repertoire varieert van klassiek, volksmuziek tot hedendaags, a capella of met pianobegeleiding. Bocca Bella is Italiaans voor “Mooie Mond”.