Programma

okt
25
vr
Stripexpositie ‘Soeperman’ René Uilenbroek
okt 25 @ 15:00 – nov 22 @ 22:00

Een overzicht van het werk van striptekenaar en Bredanaar René Uilenbroek.

René Uilenbroek is bekend geworden met zijn strips Soeperman en Stanley. En sinds dit jaar tekent hij de strip Eppo.

Op de expositie origineel oud en nieuw werk, schetsen enz.
soep

jan
17
vr
Expositie: HERTBEATS
jan 17 @ 20:00

Een ode aan het Hert t/m 17 januari 2014.

Hertachtigen (Cervidae) zijn herkauwende evenhoevigen, die zich kenmerken door het gewei van het mannetjeshert.

We hebben zelf al een leuke collectie met Hert tekeningen en bieden kunstenaars de mogelijkheid om tijdens deze expositie een schilderij /print /grafiek /foto /tekening /3d te exposeren. Natuurlijk gaat het hier om eigen, kwalitatief goed werk. Dus enige zelfkritiek is niet onwenselijk. Aanmelden kan via info@hijgendhert.nl.

Ook herten filmpjes/animaties zijn van harte welkom. Die draaien we dan op de openingsavond Hertbeats.

hert2

jan
24
vr
Cultuurnacht met Caleidoscoop van Nox Ludi
jan 24 @ 18:00

Op de caleidoscooptafel van Nox Ludi kun je beelden maken met wat er in het café voor handen is. Van jullie drankjes maak je een bewegend ‘schilderij’ dat direct op de muur geprojecteerd wordt. Door met licht te spelen wordt iets alledaags bijzonder. Nox Ludi brengt mensen op een speelse, interactieve manier in contact met kunst en elkaar. Nox Ludi bestaat uit Gerben Agterberg (animator), Bas de Leijer (filmmaker) en Eva Wijers (illustrator). 

Aan de muren expositie Santenkraam. En vanaf 00.00 uur ook lekker dansen met mooie beelden om te ZIEN.

cultuurnacht

feb
23
zo
Expositie: Santenkraam
feb 23 @ 13:00

Matthias Giesen, Ben Vranken, Berend Vonk, Marcel Ruijters en Vlerk, allen Nederlandse stripmakers en illustratoren die hun sporen ruimschoots verdiend hebben, stortten zich voor de expositie Santenkraam op het thema ‘heiligen’.

Klinkt gek? Wie zoals deze heren zijn wortels in Limburg heeft liggen, heeft de Middeleeuwen aan den lijve mogen ondervinden. Maar toch: de katholieke kerk heeft altijd van plaatjes gehouden. En waren strips gedurende de 20e eeuw niet het propagandamiddel om de jeugd voor de deugd te behouden? Zonder dat ook geen alternatieve beeldcultuur!

De expositie loopt van 18 januari t/m 23 februari 2014 in Het Hijgend Hert, Pasbaan 7 te Breda. Van genoemde auteurs zullen albums te koop zijn bij de Stripspecialist, gelegen om de hoek op Boschstraat 68.

Matthias Giesen (1968) http://matthiasgiesen.wordpress.com/
Ben Vranken (1962) http://www.happybeet.com/
Berend Vonk (1962) www.facebook.com/berend.vonk.9
Marcel Ruijters (1966) http://troglo.home.xs4all.nl/
Vlerk (1955) www.vlerk.net

Santenkraam-web

mrt
28
vr
Expositie ‘Back to the future’ met Barry Hellings
mrt 28 @ 22:55

Barry Hellings uit Breda maakt unieke schilderijen, waarin je duidelijk de hang naar het verleden herkent. Hij gebruikt vooral elementen uit de jaren 70 en 80, veelal gecombineerd met hedendaags grafisch design.

Als beeldend kunstenaar maakt Barry Hellings gebruik van een enorm scala aan (artistieke) media, die nu eens duidelijk te onderscheiden zijn, dan weer in elkaar overlopen. Daardoor is zijn werk multidisciplinair te noemen.

barry

apr
27
zo
Expositie Vrouw van Rinus en Martijn Lie Hap Po
apr 27 @ 23:30

Vrouw van Rinus is het pseudoniem van Vincent van Leeuwen, een tekenaar / illustrator in 2010 afgestudeerd in Breda.
Martijn Lie Hap Po is een creatieve duizendpoot die voor deze reeks zijn ogen op het tekenen heeft gericht.
Beide hebben te midden van de vergrijzing in Zeeuws Vlaanderen hun krachten gebundeld om tot een reeks van 8 prenten te komen die ze in het Hijgend Hert tonen.

Daarnaast zal Vrouwvanrinus werk uit zijn ‘living’ reeks laten zien waarin hij zijn fascinatie voor eikenhout en stoffige fauteuils uit.

www.vrouwvanrinus.nl

vink

mei
4
zo
Foto expositie cursisten Nieuwe Veste
mei 4 @ 20:00 – mei 17 @ 23:55

Wie exposeren?
Cursisten 3e jaar Nieuwe Veste:
Yvonne Betting, Patricia de Graaf, Wille Hennekam, Mirjam van Kapel, Irma van Toledo en Bert de Vos.

Docent
Sabine van der Veeken
www.kijkfotografie.nl

Opening zondag 4 mei om 20.00 uur.

Uitnodiging

mei
18
zo
Expositie Jos Thommassen
mei 18 @ 20:00 – jun 14 @ 23:55

In deze expo hangt een selectie van de afgelopen 10 jaar…. veel kijkplezier. Neil Young en Rory Gallagher…. zullen ook hangen.

Jos thommassen (1962) tekende de afgelopen vijtien jaar vele honderden illustratieve tekeningen voor kranten en tijdschriften (o.a. AD, BN de Stem, AutomatiseringsGids, Readers Digest).

In het begin tekende hij in opdracht om geld te verdienen en zo ongestoord en onafhankelijk door te kunnen werken aan zijn abstracte schilderijen. Later ontdekte hij dat ook het toegepast tekenen een meer dan volwaardige kunstvorm kon zijn en kreeg dit werk steeds meer de nadruk.

Nog veel later bleek lesgeven familie te zijn van zowel de diepte van de pure abstractie alswel het op deadline, maakproces, resultaatdenken en communicatie gebaseerde illustratieve opdrachtenwerk.

Thommassen is ook docent aan De Nieuwe Veste in Breda. Lesgeven is naast de beeldende kunst zijn tweede passie geworden.

jos

mei
21
wo
Experience #4 – performance art
mei 21 @ 20:00 – 22:00

EXPERIENCE is een initiatief dat is opgezet door Lars Reen en Imke Zeinstra, twee beeldende kunst studenten van AKV| St. Joost te Breda. Het is een platform voor studenten en afgestudeerden die zich bezig houden met performance art en andere vormen van performatieve kunst. Een open podium dat ruimte biedt voor experimenten en een goed gesprek. De avond wordt gevuld met verschillende performances, dit keer door onder andere:

Monia Murawska
Doet een performance. Vrouwelijke exploratie in een gemotoriseerde wereld; alles onder controle.

Lea Theunissen
Draagt twee kishotenketsu verhalen voor. Deze Japanse narratieve structuur zorgt voor verrassende wendingen.

Lars Reen
Doet een performance waarbij hij met vocale melodieën de ruimte vult. Een poging om het publiek te overweldigen.

Imke Zeinstra
Doet een performance over de perceptie van tijd en de ervaring van het moment. Kan het niet gewoon mooi zijn?

 

 

exper

jun
15
zo
Expositie Ruth de Vos: Cyborgs
jun 15 @ 20:00 – jul 11 @ 23:55

Mijn schilderijen gaan over de invloed van computertechnologie op ons beeld van de werkelijkheid en dat van onszelf. In de serie Cyborgs onderzoek ik de relatie tussen mens en technologie; in hoeverre zijn wij inmiddels als mens-machines te beschouwen, wat onderscheidt ons van de machine en maakt ons nu echt menselijk; is dat onze creativiteit?

De ruimtevullende machines uit de begindagen van de computer maar ook oude advertenties worden een metafoor voor de huidige relatie tussen mens en machine. De (monochrome) monitor is het kader van deze wereld. De analoge penseelstreek vormt een contrast met de digitale werkelijkheid van de computer.

www.ruthdevos.nl

ruth

jul
19
za
Expositie Edo&Nol
jul 19 @ 21:00 – aug 15 @ 23:55

Tja, Nol & Edo, een geval apart.
Na hun eerste ontmoeting, nu zo’n twee en een half jaar geleden was het kameraadschap op het eerste gezicht!

Bij beiden ligt de basis bij graffiti en street art, zij geven hieraan hun eigenwijze draai door het vaak gewoon te laten gebeuren en er soms eens lekker voor te gaan zitten, maar vloeien doet het altijd!
Potten met Strakke lijnen, flacons eensgezindheid, tubes lol en spuitbussen vol met vrolijke kleuren maakt dat de figuurtjes van Nol En Edo samen zo goed werken!

Het leverde tal van kleine en grote samenwerkingen op met evenzoveel kleine en grote namen uit de street art scene in binnen en buitenland. De reizen die zij tot nu toe maakten naar bijvoorbeeld Berlijn, Bristol (UK) en Cork (Ierland) lezen als een jongensboek en leverden tal van sterke anekdotes op die je na enig aandringen wellicht uit de mond van de mannen zelf kan horen op deze eerste duo expo!

hijgendhert-_Ill

Het werk is met veel zorg gemaakt en nodigt uit om iedere dag met een dikke lach op je gezicht de deur uit te lopen! (Als je zo gelukkig bent om iets van de mannen thuis te hebben hangen natuurlijk)
Onder de naam YUM YUM zullen zij nog veel stof gaan doen opwaaien zowel nationaal als internationaal.

Drop even binnen bij ons, Laat je verrassen, neem een drankje en bekijk het werk van Nol & Edo of bekijk Nol & Edo zelf want zij zullen er natuurlijk ook gewoon zijn. En Beverly Crush draait!
We zien je daar in Het Hijgend hert op 19 Juli!
Tot snel.

 

aug
13
wo
Expositie: Hans Klaverdijk
aug 13 @ 20:00 – aug 29 @ 23:00

Een overzicht in tekeningen.

www.hansklaverdijk.com

hanske

aug
17
zo
BUTFF Burgers&Brains @Restaurant Day
aug 17 @ 16:00 – 20:00

Een voorproefje op BUT Filmfestivals ‘about brains’ thema tijdens Restaurant Day.

Laaf je tijdens de Restaurant Day aan volle gedachten en stevige hersenspinsels, aan rundvleesburgers, visburgers en vegaburgers tussen verse zelfgebakken broodjes. Als nagerecht volgen de brains. Op het podium lardeert House of Wax de burgers met allerhande sausjes en toppings. De setting binnen en buiten is geheel en al in het thema ‘about brains’.

Op zondag 17 augustus tussen 16.00-20.00 uur kun je binnenlopen @Café het Hijgend Hert, Pasbaan 7 Breda

Info Restaurant Day
Restaurant Day is een voedselfestival dat georganiseerd wordt door duizenden mensen die wereldwijd ééndagsrestaurantjes openen en bezoeken. Restaurant Day brengt mensen bij elkaar door iedereen de kans te geven voedsel, ervaringen, plezier en leefruimtes te delen met een ander.

Info BUTFF 2014 ‘about brains’
www.butff.nl

 

 

butff

sep
14
zo
Expositie Binnenste Buiten foto’s van Sabine van der Veeken
sep 14 @ 20:00 – okt 5 @ 23:00

uitnodiginghh

okt
8
wo
Expositie Myriam Melai
okt 8 @ 20:00 – nov 2 @ 02:00
De werken van Myriam Melai (Breda, 1948) zijn gebaseerd op (selectieve) waarnemingen uit de eigen omgeving, zoals stads- en landschapsimpressies, of details ervan.
Het palet beperkt zich tot twee of drie kleuren, die onderling gemengd worden.
Composities van vormen en sobere kleuren vormen door onderlinge samenhang een monumentaal totaalbeeld. Zo geven vormen en kleuren een andere betekenis aan de werkelijkheid.
Bij de kleine drie- of tweeluiken worden monochrome vlakken gecombineerd met landschapselementen.
Voor vragen en reacties mail: myriam.melai@gmail.com
 fotoIMG_0029
okt
21
di
Experience #6
okt 21 @ 20:00 – 21:30

EXPERIENCE is een initiatief dat is opgezet door Lars Reen en Imke Zeinstra, twee beeldende kunst studenten van AKV| St. Joost te Breda.

Het is een platform voor studenten en afgestudeerden die zich bezig houden met performance art en andere vormen van performatieve kunst. Een open podium dat ruimte biedt voor experimenten en een goed gesprek.

Anouk van der Wegen, Lars Reen en Imke Zeinstra tonen deze avond hun performances.

Toegang is zoals altijd gratis. Dus kom gezellig een biertje doen en neem je vrienden mee!

nov
2
zo
Expositie “Verbiest Verbaast” met schilderijen en sculpturen
nov 2 @ 16:00 – nov 23 @ 22:00

Joeri Verbiest (1979, Breda) schilder, dichter en muzikant, woont en werkt in Amsterdam. Hij exposeerde eerder al in ‘t Hijgend Hert met schilderijen en ruimtelijk werk en daarnaast in vele andere plaatsen in Nederland, maar ook in België en Frankrijk. De aankomende expositie is echter anders dan alle andere en het antwoord , op de vraag: “Waarom?”, blijft, tot de opening een grote verrassing.

Nu met actueel werk en terug naar de roots: Verbiest brengt een ode en dat doet hij zeker niet alleen.

verbiest

Vernissage: zondag 2 november 16:00 uur.
Finissage: zondag 23 november 20:00 uur.

nov
26
wo
Expositie Marije van het Schip en Lamy Lame
nov 26 @ 19:30 – dec 16 @ 22:30

De artistiekelingen Marije van het Schip ( Marije du Bateau – artist ) en Lamy Lame hebben hun kunsten samengebracht voor een inspirerende expositie. Marije van het Schip laat haar kleurige fantasy-schilderijen zien waarbij vrouwen de hoofdrol spelen en Lamy Lame neemt je mee in haar diversiteit van waanzinnig haakwerk.
OPENING: woensdag 26 nov vanaf 19.30u

marije

dec
20
za
Expositie Hanneke van Heusen: Mozart moves me
dec 20 2014 @ 20:00 – jan 10 2015 @ 23:55
Hanneke van Heusen toont een tiental werken. Geïnspireerd door de beweeglijke muziek van Mozart en reizen naar Italië. Hanneke schildert lyrisch abstract.
hanneke van heusen

 

jan
10
za
Robot Fun solo art show by Sniek
jan 10 @ 18:00 – jan 31 @ 21:55

‘De werken die ik exposeer zijn gebaseerd op het feit dat als ik, jij of wie dan ook in een andere tijd of op een andere plaats geboren zou zijn je hele leven totaal anders zou zijn.

Met mijn robot characters probeer ik op de eerste plaats gewoon de wereld een stukje vrolijker te maken. De mensen een reden geven om toch even op te kijken als ze nors in de trein zitten of even stil te staan tijdens hun drukke leven. En misschien zelfs even te lachen.’

De openingsavond wordt mooi en muzikaal. Met singer-songwriters, band en dj. En natuurlijk het werk van Sniek.

Met optredens van:
18:00 – 18:40 Vera Zané www.facebook.com/veerlesuzanna
18:50 – 19:30 Das Mischa www.facebook.com/dasmischamusic
19:40 – 20:20 Kris van Son www.krisvanson.nl
21:00 – 21:40 Robin Haijes www.facebook.com/pages/Robin-Haijes/1443330845914171
21:50 – 22:30 Achterlijk Dik
22:45 – Eind. Nuaru

 

sniek

jan
23
vr
Cultuurnacht: Danse Macabre een verlichte interactieve installatie van Subuk
jan 23 @ 19:00 – jan 24 @ 02:00

Komt dat zien en dans!dans!dans!

Subuk_Dance_504px

feb
25
wo
Tentoonstelling Camille
feb 25 @ 20:00 – mrt 17 @ 21:00
Eventposters/cartoons/strips/tekendingen alsmede gesammtkunstwerken mit Paul Scheepers.OPENING:25 feb 20:00 (met dj Camille en dj Tom)

CAMI
mrt
18
wo
Expositie Falco Verholen
mrt 18 @ 20:00 – apr 7 @ 21:00

Falco Verholen (1984) studeerde in 2013 af als video designer aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Zowel in zijn filmwerk als zijn illustraties en korte verhalen houdt hij ervan een surrealistische sfeer neer te zetten die kan varieren van vredig en extatisch tot bedreigend en verwarrend.

De kunstenaar heeft inmiddels zijn voorkeur gevonden voor het weergeven van (naar zijn idee) aantrekkelijke jongemannen die zich niet altijd willen houden aan voorgeschreven mannelijkheidsidealen of beperkingen. Hetzelfde geldt voor Falco’s vrouwen.

Daarnaast is de kunstenaar van jongs af aan gefascineerd door het dierenrijk, vooral grote katachtigen, roofvogels en elegante hoefdieren die allicht veel gevaarlijker zijn dan hun vleesetende ‘vijanden’.

Inmiddels heeft Falco zo’n 10 korte strips gepubliceerd, aanvankelijk nog in typisch Japanse stijl. Gaandeweg is er een persoonlijke mengeling van stijlen ontstaan waar hij zich nu thuis in voelt, maar die niet stil mag komen te staan.

Momenteel werkt hij aan een lang stripverhaal over een kunstenares die haar gezicht verliest en er een hertenhoofd voor terugkrijgt, en haar strijd om haar eigen identiteit terug te veroveren. Daarnaast is er een langer verhaal in de maak over de pelgrimstocht van een ex-zakenman en een vluchteling die een nieuwe levensweg inslaan.

Falco’s filmwerk gaat de komende tijd meer richting surrealistisch, sfeervol en licht erotisch getint werk neigen.

Ook werkt hij samen met een mede-kunstenaar aan een ambitieuze videogame die de grenzen tussen oorlog en horror gaat verkennen. Al met al: genoeg werk aan de winkel!

overload by Falco Verholen

mei
13
wo
Foto expositie leerlingen Nieuwe Veste: muziek
mei 13 @ 20:00 – mei 26 @ 23:00

Met foto’s van Anton, Edith, Frédérique, Gonnie, Mark, Monica, Ohinya, Rachel, Zeeger.

Foto_Expo_uitnodiging

mei
27
wo
Expositie Renie Lamers
mei 27 @ 20:00 – jun 16 @ 23:00

Het werk van Renie Lamers bestaat voornamelijk uit grafische prints. Technieken als zeefdruk en linosnedes komen met regelmaat terug, al dan niet afgewerkt met collage technieken. Haar meest recente werk is de serie ‘Himalayan Views’, gebaseerd op haar trektocht door de Himalaya. Het geeft verschillende uitzichten weer over de Himalaya en het leven – zowel menselijk als dierlijk – op die plekken.

11263874_978526142160466_993527518_n(1)

jun
17
wo
Expositie: ook te koop
jun 17 @ 20:00 – sep 11 @ 23:00

Een doorlopend wisselende expositie met werk van zeer diverse kunstenaars. En het is allemaal te koop.

sep
25
vr
Henry Sign Painter ihkv Graphic Design Festival Breda
sep 25 @ 15:00 – okt 25 @ 20:00

100% street art. Maak kennis met Henry; ‘s lands meest actieve sign painter

Henry van der Horst is de art director en copywriter van de Nederlandse weekmarkten. Hij rijdt het hele land af om markten te bezoeken en maakt handgeschreven billboards voor de marktkoopmannen. Naast de ontwerpen die je vast en zeker kent, maakt Henry ook unica die te zien zijn in deze tentoonstelling.

Donderdag 8 oktober vertelt Henry over zijn werk. gdfb.nl/nl/overwerk-7

henri

okt
14
wo
Cofi Inspiratiesessie – graphic design
okt 14 @ 19:30 – 23:00

City of Imagineers organiseert op 14 oktober de inspiratie-avond ‘Graphic Design’. Tijdens deze avond presenteren 5 grafisch ontwerpers/bureaus uit Breda hun bureau en visie op het vak. In korte, inspirerende presentaties nemen zij je mee in hun werk, hun wereld en hun toekomstbeeld van grafisch design. Breda heeft een ijzersterke naam in grafisch ontwerp. En deze avond zal wederom blijken waarom.

Als gastspreker zal Roel Stavorinus (http://www.metroel.nl/) ons confronteren met ontwikkelingen op het vakgebied van grafisch design. Want hoe kun je een boterham verdienen als initiatieven als 99designs het bijna voor niets doen? Hoe zorg je er als ontwerper/bureau voor dat er een gezonde toekomst voor je in het verschiet ligt? De wereld is in een enorm tempo aan het veranderen en daar gaat niemand aan ontkomen.

Kortom, het belooft een inspirerende, leerzame en boeiende avond te worden voor designers, Niet alleen voor designers, maar ook voor het bedrijfsleven. Want hoe kan een grafisch ontwerper jou en je bedrijf perfect op de kaart zetten?

Deelnemende ontwerpers/bureaus:
Opera
Yurr
Smidswater
Tim van Laere
Oak and Morrow

City of Imagineers is de ondernemersvereniging voor de Bredase beeldindustrie en organiseert regelmatig gezellige & fascinerende inspiratiesessies, vrij te bezoeken voor iedereen. Wil je meer weten, dan kun je natuurlijk ook met de leden in gesprek.

 

cofi

okt
27
di
Expositie Collagecrash
okt 27 @ 20:00 – nov 22 @ 23:00

Vanaf dinsdag 27-10 exposeren de mannen van Collagecrash hun werk. De opening is vanaf 20.00 uur en de kunstenaars zijn aanwezig voor de borrel en een (goed)gesprek.

Collagecrash is Ruben Wolst en Jasper Snoek. Deze twee vrienden/kunstenaars zijn al vanaf hun middelbare schooltijd bevriend en hebben sindsdien altijd samen getekend en gelachen.
Sinds 2014 hebben zij de handen ineen geslagen en was het collectief genaamd Collagecrash een feit.

Door gebruik te maken van illustratie, fotografie en digitale bewerking collageren zij er met veel humor en speelsheid op los!

duif_web

jan
9
za
IDFX Benefiet Kunstveiling & nieuwjaarsborrel
jan 9 @ 13:00 – 18:00

Stichting Idee-fixe (IDFX) bestaat 25 jaar. Om dit te vieren organiseert zij een benefiet kunstveiling met daaraan gekoppeld een nieuwjaarsborrel.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze veiling inclusief nieuwjaarsborrel. Maak u een uniek kunstwerk eigen. Vrijdag 8 januari tussen 15:00 en 18:00 uur en vanaf 23:00 tot sluitingstijd zijn de werken te bekijken.

De catalogus

Meer informatie www.idfx.nl

idfx

jan
16
za
Art journal workshop
jan 16 @ 14:00 – 16:30
Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je met creatieve materialen kunt spelen, experimenteren en verbeelden.
Je leert diverse nieuwe technieken die je kunt uitproberen. Je leert de poëzie ontdekken in jouw leven en daar vorm aan te geven. Zo ontstaat jouw persoonlijke levenskunst dagboek. Je kunt je helemaal uitleven in collage- en druktechnieken en het resultaat is een leuke pagina of klein boekje.
Kosten voor een workshop van 2,5 uur zijn €32,50 inclusief materiaal en twee consumpties.

 

art journal

jan
22
vr
Cultuurnacht met de Lopende Band: everyone is a designer
jan 22 @ 19:00 – jan 23 @ 02:00

Een zevenkoppig collectief van grafisch ontwerpers. Voortdurend op zoek naar manieren om zichzelf en haar vakgebied opnieuw uit te vinden. Daarin experimenteren ze met nieuwe manieren van communicatie en gaan bewust om met het snel ontwikkelende werkveld.

https://www.facebook.com/delopendeband/videos/1270771656283270/

giphy

 

feb
11
do
Expositie Mitchell Kneefel
feb 11 @ 20:00 – feb 24 @ 23:00

Mitchell Kneefel is een Illustrator met diverse vaardigheden. Hij werkt op digitale en traditionele manieren van illustratie, animatie en grafisch ontwerp.
Op het moment woont en werkt Mitchell in Breda en studeert dit jaar af aan AKV St. Joost met illustratie. Donderdag 11 februari om 20.00 uur is de opening.

mitchell

feb
25
do
Opening expositie Otto Rijpsma
feb 25 @ 21:00 – mrt 9 @ 23:00

Otto Rijpsma is een 4e jaars beeldende kunst student St.Joost. Vanaf 25 februari exposeert hij twee weken lang verzamelde werken op papier. Tekeningen, etsen en droge naald.

otto

mrt
17
do
Expositie Sophie Teunissen
mrt 17 @ 21:00 – apr 6 @ 23:00

De komende drie weken is  er werk te zien van Sophie Teunissen. Zij is een studente autonoom beeldende kunst in het vierde jaar en laat een selectie tekeningen zien uit de serie “Moleskine”.

Het maken van de tekeningen is begonnen tijdens de lessen op de middelbare school in kleine zwarte schetsboekjes van Moleskine, maar de serie is inmiddels uitgegroeid tot een ruime collectie pentekeningen. De mens als belichaming van een eindeloze worsteling met haar eigen begrenzing blijft door alle tekeningen heen een centraal onderwerp.

sophie

apr
14
do
Expositie Jorieke Rottier
apr 14 @ 21:00 – mei 1 @ 23:00

jorieke

mei
26
do
Expositie schilderijen en tekeningen Nathan de Visser
mei 26 @ 20:00 – jun 14 @ 23:55

Nathan exposeert 26 mei t/m 14 juni zijn werk bij het Hijgend Hert. Nathan maakt Acryl schilderijen en werkt met ecoline oostindische inkt en fineliner op hout en papier.

Donderdag 21.00 uur opent Nathan de expositie.

Toen Nathan de Visser afstudeerde in 2014 AKV St. Joost te Breda in de richting Autonome beeldende kunst had hij een planeet ontdekt, waarin hij in de verbeelding naar toe reisde. Hiervan bracht hij verslag uit in de vorm van een abstracte interpretatie van deze Sciencefiction achtige imaginaire wereld.

Na zijn academietijd pakt hij zijn grote voorliefde voor het tekenen weer op na een lange tijd vooral digitaal en sculpturaal gewerkt te hebben. Tijdens dit proces herontdekte hij zijn interesses die hij had tijdens zijn kindertijd en zijn jeugd.

Dit werd nog eens extra gestimuleerd door een reis naar Zuid-Afrika, het geboorteland van zijn moeder. Hier bracht hij veel tijd door in de natuur en maakte hier door middel van fotografie documentaties van. Ook begon het verzamelen van natuurboeken die hij vaak koopt bij kringloopwinkels.

Dit leidde tot een diep verankerde fascinatie voor de natuur en hoe deze reageert op een imaginair universum die reflecteert op de wereld waar we in leven. Een wereld vol schoonheid van de natuur en een wereld vol geweld door het architectonisch humaan evolutionair proces. In zijn werk richt hij zich op deze wrijving. Het conflict van onze herkomst geïnspireerd op de wereld van nu en de natuur als bron en het gewelddadige waarin deze wereld getransformeerd is door de mensen zelf.

Een ontdekking van een planeet of een nieuwe uitvinding zijn van grote waarde maar kunnen ook gebruikt worden of veroverd met de verkeerde intenties zoals werelddelen ontdekt werden en veroverd en dit leed tot ogenschijnlijk geweld.

Zoals Leonardo Da Vinci die de schoonheid van de wereld om hem heen wist te grijpen in zijn creaties, maar ook verschrikkelijke moordwapens ontwierp.

De vraag ligt hem in: is vooruitgang wel altijd vooruitgang? Geïnspireerd op prachtige vogels hebben wij mensen de mogelijkheid gecreëerd dat we kunnen vliegen naar verre landen maar dat vliegen wordt omgezet in bommenwerpers en niemand kan ons vertellen dat het platbombarderen van plaatsen leidt tot vooruitgang.

nathan

jun
15
wo
Expositie studenten Kleine Tiki
jun 15 @ 19:00 – jul 6 @ 20:00

tiki

jul
7
do
Expositie eindexamen kandidaten AKV/St Joost 2016
jul 7 @ 21:00 – jul 27 @ 22:00

Wij hebben 7 afstudeerders uitgekozen om een gevarieerde impressie te bieden van de eindexpo van AKV St. Joost. Elke richting wordt gerepresenteerd. Laten we deze after expo party openen met een knal! Tot donderdag!

expo

 

jul
10
zo
Bundelpresentatie “Dan is het beter te zwijgen”
jul 10 @ 15:00 – 18:00

De presentatie van een speciale uitgave van de mooiste gedichten van Gijs ter Haar, vormgegeven door Lea Theunissen en volledig handgemaakt. De bundel verschijnt in een beperkte oplage.

Met optredens van:

Joz Knoop
Lea Theunissen
Merlijn Huntjens
Esther Porcelijn
Willem Adelaar
Monique Hendriks
Daan Taks
Gijs ter Haar

En de muziek is van Martijn van Moorsel

gijs

aug
9
di
Expositie: summer sale
aug 9 @ 15:00 – sep 28 @ 18:00

Een doorlopend wisselende expositie met werk van zeer diverse kunstenaars. En het is allemaal te koop. Met werk van o.a. Hans Klaverdijk, Anja Hoppen, Lea Cammeraat.

sep
29
do
Expositie foto’s Lea Cammeraat
sep 29 @ 20:00 – okt 20 @ 21:00

Onderweg zijn, ontmoeten, vinden zonder te zoeken. En soms ook niet. Zonder concept, zonder houvast… openstaan voor dat wat zich aandient.

lea

okt
22
za
Expositie CAVUM Scriptorium
okt 22 @ 21:00 – nov 13 @ 01:00

Solo expositie van CAVUM met op 22 Oktober de officiële opening. Waar Jheronimus Bosch en alle andere middeleeuwse monniken en kunstenaars gestopt zijn is CAVUM verder gegaan. Kom dus kijken voor een moderne versie van de middeleeuwen met alle symbolische en surrealistische elementen om te ontcijferen.

Daarbij is de opening niet alleen wat plaatjes kijken en biertjes drinken maar is er ook een band die de avond zal voorzien van muziek.

“Met vreugde en trots kan ik zeggen dat de band MASSA de avond zal openen. Dus voor de liefhebbers van “slow grooves and heavy blues” een band om niet te missen! Dus Roadburn gangers zijn dan ook van harte welkom!

Tot de 22ste dag van de maand oktober.

~CAVUM”

cavum

nov
26
za
Expositie ‘In Beeld’ door Anja Hoppen
nov 26 @ 14:00 – dec 27 @ 00:00

“Natuurlijke processen en de daaruit voortvloeiende vormen, kleuren en structuren zijn mijn grootste inspiratiebron.
Door in te zoomen op details, ontstaat de basis voor mijn schilderijen. Ik experimenteer met veelal transparante lagen over elkaar en onderzoek de invloeden van diverse materialen en technieken op doek. Zo vormen zich nieuwe beelden vanuit de werkelijkheid.”

Opening zaterdag 26 november 14.00 uur.

anja

dec
29
do
Ards Art
dec 29 2016 @ 20:00 – jan 11 2017 @ 23:55

Schilderijen en afdrukken van digitaal bewerkte tekeningen.
Opening donderdag 29 december om 20.00 uur.

 

jan
18
wo
Expositie: winter sale
jan 18 @ 15:00 – feb 23 @ 18:00

Een doorlopend wisselende expositie met werk van zeer diverse kunstenaars. En het is allemaal te koop.

 

jan
27
vr
Het Sterkste Verhaal van Nederland met Tilburg Cowboys
jan 27 @ 19:00 – jan 28 @ 02:00

De Sterke Verhalen competitie als sociaal bindmiddel.

Schrijf je in met je team en win die trofee! Of ben erbij; Sterk Water, Sterke muziek, en ga naar huis met de aller-allersterkste Verhalen!

Op de Bredase Cultuurnacht slaan Tilburg Cowboys hun knuisten ineen om het Sterke Verhalen Vertellen weer tot topcultuur te verheffen! Het Sterkste Verhaal is een competitie aan de bar. Elke ronde strijden twee teams van drie personen om de titel Het Sterkste Verhaal van Nederland.

We dagen jullie uit! Neem het op tegen team Tilburg Cowboys. Vorm een team met twee vrienden, breng je sterke verhalen mee, vertel ze aan de bar en draag zo bij aan het erfgoed van de toekomst. Inschrijven? mail: elvis@tilburgcowboys.nl

Met tussen de verhalenrondes muziek van André van den Boogaart, de zelfbenoemde Onbekende Legende. Kastelein Harrie Verkerk heeft wederom de touwtjes in handen als presentator, scheidsrechter én eenmansjury.

Sterke Verhalen vertellen is een weerwoord tegen de digitalisering:
Sterke Verhalen vertellen is een manier van communiceren die steeds meer overschaduwd wordt door de digitalisering van onze huidige maatschappij. Het ‘sharen’ of delen van een verhaal is iets heel anders dan het doorvertellen. Geen ‘copy-paste’, maar een verhaal dat van mond tot mond verandert en zo sterker en sterker wordt. Niks ‘fact-checken’ niks ‘nepnieuws’: de orale traditie van sterke verhalen vertellen is zo analoog als een eikenhouten barkruk; Sterke Verhalen gaan van mens tot mens. Geloofwaardigheid door een stalen gezicht en bekrachtigd met een vuist op tafel. Het ene sterke verhaal roept vaak het volgende, nog sterkere sterke verhaal op. Dus weg met het ‘digitale Storytelling’: Sterke Verhalen vertellen is vele malen socialer en heeft een daadwerkelijk verbindend karakter. Erbij zijn is noodzakelijk: deze verhalen vind je niet terug op Facebook!

Afterparty: tot 02.00 uur dansen op Herts nachtmix.

 

 

 

 

 

 

mrt
2
do
De Mus Maart: Hip Hop Hoera
mrt 2 @ 19:30 – 22:30

Maart roert zijn staart en zeker gaan wij voor roering zorgen deze maand! De Mus Breda bestaat namelijk 3 JAAR!! HIP HOP HOERA, uh wat? Ja, een Hip Hop thema ja. 2 maart hebben we dus weer een mooi programma voor jullie. Ditmaal gaan jullie kennismaken met de gelaagdheid van Hip Hop en diens culturele waarde!

Benieuwd naar de mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

apr
6
do
De Mus April: Piepshow
apr 6 @ 19:30 – 22:30

Het voorjaar lonkt, april ligt om de hoek en we kunnen niet wachten tot de viooltjes en narcissen hun kopjes uit de aarde steken! Om de grond al een beetje op te warmen, hebben we deze maand een extra ‘verhit’ thema voor jullie: Piepshow! Doorbreek met ons het taboe dat nog steeds op seks rust en geniet van deze spannende avond in het Hijgend Hert.

Benieuwd naar de mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

apr
25
di
Spinyopaat spoken words and music
apr 25 @ 20:00 – 22:00

De Dichters van de Avond zijn

Josse Kok (1983) woont in Dordrecht en schrijft pakweg 16 jaar gedichten. In 2010 betrad hij het podium, wat resulteerde in het behalen van het NK Poetry Slam, drie jaar achtereen. In 2013 verscheen zijn debuut ‘Ik heb geslacht’ bij Uitgeverij Liverse. Momenteel werkt hij aan een opvolger met de werktitel ‘Probeert u het later nog eens’.

Nick J. Swarth is als maker actief in diverse disciplines, maar het uitgangspunt is altijd tekst. ‘Shabby Art That Falls Apart’ is de verzamelnaam voor het beeldend werk, dat bestaat uit tekeningen en assemblages. Swarth is de stem van Betonfraktion. Het noise rock trio bracht drie platen uit. In 2016 verscheen ‘I Changed My Seks’.

Meest recente publicatie: ‘Mijn onsterfelijke lever’. Ook in druk: ‘¡Mondo Manga!’; “Horror Vacui | een docudrama in 14 staties’, verslag van een schandaalverwekkend kunstproject (i.s.m. Jeroen de Leijer). Van 2005-2007 was Swarth stadsdichter van Tilburg.

Gedichten in de openbare ruimte krijgen vorm in het project ‘On-site poetry’ (i.s.m. Sander Neijnens).

www.swarth.nl

Muziek door

Timo van der Vring aka Gully Flowers. Vroeger een vieze nazi-skinhead. Nu een nog viezere neo-beatnik gabber. In de toekomst een G-Funk producer (want dat komt terug).

In een andere dimensie doctorandus maar vanavond gewoon Timo met onderwerpen als pizza-gate, reptillians en hoe je moet zoenen. Deelde het podium o.a met Hallo Venray en Harry Merry. Klinkt als: Daniel Johnston die Marco Borsato vingert.

mei
4
do
De Mus Mei: amusement
mei 4 @ 19:30 – 22:30

In mei leggen alle vogels een ei. Zodoende nestelen wij ons ook weer in bij het Hijgend Hert. Deze avond nemen we tijdelijk afscheid van elkaar, want daarna volgt er een zomerstop. Maar bij ons geen tranen, maar een grote lach. We zwaaien jullie uit met een avond vol amusement!!

Benieuwd naar de mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

ps. Deze editie houden we om 20:00 samen twee minuten stilte i.v.m. de nationale dodenherdenking en zal daarna het programma volgen.

mei
18
do
Breda Creative Community – Drink –
mei 18 @ 19:00 – 23:59

Hi Fellow creatives,

Here comes the time for the meetup of the month.

For the one who could not attend the previous event, this meetup will be once again the perfect occasion for some networking between creatives in Breda.

This time, we decided to enjoy the good weather and meet at a bar, but not a random bar of course, let’s meet at the Hijgend Hert, a cool bar used to have bi-weekly exhibitions, located close to the “Moti museum”.

Let’s have a drink all together and let’s make the community grow!

visual identity by Perrine
jun
6
di
Expositie schilderijen Setareh Goodarzi
jun 6 @ 20:00 – jun 25 @ 23:00

Een expositie van de schilderijen van Setareh Goodarzi. In haar werk onderzoekt ze het grensgebied tussen realisme en illusie. In haar nieuwe serie werken focused ze op de mogelijkheden van texturen en een beperkt kleurenpalet. De expositie duurt tot 25 juni.
……………………..…….
We cordially invite you to the painting exhibition of artist Setareh Goodarzi. In her work she explores the transition between realism and illusion.
In this new series of paintings she concentrates on the possibilities of textures and a limited color palette to create her work.
The exhibition continues until 25 June.

jun
15
do
Breda Creative Community Drink
jun 15 @ 19:30 – jun 16 @ 00:29

Hi Fellow creatives,

Here comes the time for the meetup of the month but not only, also the last of the “school year” before the summer holidays.

We’ll see each other again in September then.

For the ones who could not attend the previous event, this meetup will be once again the perfect occasion for some networking between creatives in Breda.

Let’s have a drink all together and let’s make the community grow!

jun
27
di
Expositie Julie van Zessen / Image de Julie
jun 27 @ 20:00 – jul 21 @ 23:00

Prints en originele collages van Image de Julie.

www.imagedejulie.com

jul
29
za
Expositie LETSkring Breda
jul 29 @ 15:00 – aug 15 @ 23:55

Opening zaterdag 29 juli 15.00 uur (tevens LETScafé). LETSkring Breda heeft veel leden die tekenen, schilderijen, fotograferen, creatief zijn met textiel, beeldhouwen, keramisch enz. Daarom een LETSexpositie in het Hijgend Hert!

Deze middag is het ook LETScafé. Een meeting voor letsleden en geïnteresseerden. Wij beantwoorden al je vragen over de Letskring en je kunt ook meteen lid worden.

 

 

 

 

 

 

 

Over de LETSkring Breda

Gebruik je talent en ontvang wat je nodig hebt…
Onder dat motto LETSEN wereldwijd tienduizenden mensen. Los van geld wordt er gehandeld met talenten, diensten en goederen. Of het nu gaat om een massage, fietsreparatie, klushulp of groenten uit eigen moestuin: het kan allemaal geruild worden.

Hoe werkt het?
Plaats je aanbod en vraag op de website, zoek wat je nodig hebt van andere leden en begin met handelen! Zo simpel is het. Voor elke klus of geleverde dienst ontvang je punten, die jij op jouw beurt dan weer kan uitgeven aan een andere klus of dienst. En hoe meer leden er zijn, hoe completer het aanbod.

www.letskringbreda.nl

 

aug
17
do
Expositie foto’s Martijn Stadhouders
aug 17 @ 20:00 – sep 3 @ 23:55

Van 17-8 t/m 3-9 is er werk van Martijn Stadhouders te zien in ‘t Hert. De serie foto’s is een kijk op de ‘natuur’ langs het spoor en in de bermen van Breda, vastgelegd met behulp van een oud objectief van de rommelmarkt; een Helios 44-2 uit de jaren 70 uit de Sovjet Unie. Een lens met een uniek bokeh-effect wat met objectieven uit deze tijd niet te bewerkstelligen is…

okt
4
wo
Expositie Myriam Melai – monochromen
okt 4 @ 20:00 – okt 22 @ 00:55

Installatie van een selectie van monochrome schilderijen – resultaat van een onderzoek naar kleur.

okt
5
do
De Mus: het grote dieren ABC
okt 5 @ 19:30 – 22:30

WE’RE BACK! Een beetje verwilderd, maar met ontzettend veel oerkracht om een nieuw seizoen neer te knallen. We nestelen ons weer bij het Hijgend Hert! Reptiel, amfibie, zoogdier of toch gewoon vogel? Voel je welkom!! 4 oktober dierendag, dus 5 oktober een dieren-Mus: Het Grote Dieren ABC!

Benieuwd naar de “mussen” voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

Geplaatst door Eveline Vesters op Woensdag 20 september 2017

okt
25
wo
Expositie Liesbeth Verhoeven
okt 25 @ 20:00 – nov 12 @ 23:55
Opruimtekeningen, diertekeningen en collages van Liesbeth Verhoeven.
nov
2
do
De Mus: Allummus
nov 2 @ 19:30 – 22:30

Daar trek je dan als nieuwe vogel de wereld in. Je hebt alles al vanuit je nest gadegeslagen, maar nu spreid je dan toch echt je vleugels en neemt de sprong.. Die eerste vogelvlucht zit vol avontuur, wijze lessen en verrassingen en daar draait onze volgende Mus om: Alummus!! Wij nodigen alumni uit om hun kunsten te delen, geen betere plek om nieuw talent te ontdekken!

Benieuwd naar de (alum)mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende maand zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

Geplaatst door De Mus Breda op Woensdag 18 oktober 2017

nov
14
di
Expositie Niels Visser
nov 14 @ 18:00 – dec 3 @ 23:55

Niels Visser is zelfstandig illustrator en grafisch ontwerper. Hij werkt doorgaans aan opdrachten voor verschillende organisaties. Het liefst ontwerpt hij infographics en pictogrammen. Het project ‘Never mind the dots’ is een vrij en een speels project waarbij structuur en toeval elkaar versterken. Hij zal een aantal van zijn ‘prints’ van dit project exposeren. De prints zijn gemaakt met een ‘stiftenbed’ bestaande uit 726 stiften.

Opening woensdag 15 november 20.00 uur.

dec
7
do
De Mus december: OverwinterMus
dec 7 @ 19:30 – 22:30

Sint Nicolaas staat weer op de stoep, we kijken hoopvol naar de hemel voor een beetje sneeuw én het is helemaal geaccepteerd om je schaamteloos vol te stoppen met lekkers! YES, de winter is daar! Geen betere plek om te overwinteren als in ons warme nest en we zien je dan ook graag weer verschijnen op 7 december!!

Benieuwd naar de Winterse mussen voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende tijd zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

dec
19
di
Expositie Ruud de Caluwe: kroegenserie
dec 19 2017 @ 16:00 – jan 14 2018 @ 23:55

De beeldend kunstenaar Ruud de Caluwe was rond 1980 een trouwe stamgast van Het Hijgend Hert. Zijn kleurenlino’s van de kroegenserie zijn gebaseerd op het Hijgend Hert. Begin jaren tachtig heeft de toenmalige kroegbaas Frits de serie al eens geëxposeerd.

 

jan
18
do
Expositie Rosa Meininger & Roos Deutz: Wasteland
jan 18 @ 20:00 – feb 8 @ 00:55

Aan de muur vind je de komende drie weken geen herten, maar wel een hoop andere beestachtige taferelen. In ‘Wasteland’ combineren aspirant fotografen Roos Deutz en Rosa Meininger hun werk om tot een nieuw geheel te komen. Met als uitgangspunt het beeld dat zij afgelopen zomer maakten bewandelen zij een onontgonnen gebied, oftewel: wasteland.

Ook te zien tijdens Cultuurnacht – de Mus

Rosa Meininger:
Rosa Meininger documenteert voortdurend haar leven. Door samenstelling en fotografische keuzes, veranderd haar initieel documentaire werk in autobiografische fictie. Haar doel is niet het vastleggen van de werkelijkheid, maar het ‘echte’ gebruiken om op waarheid gebaseerde verhalen te creëren.
rosameininger.nl

jan
19
vr
Breda Creative Community Networking
jan 19 @ 19:00 – 23:55

We hope everyone had a great Christmas and New Year break.

Time to connect again and talk about your 2017 achievement and what you have in mind for 2018 as we start the New Year.

If you are willing to meet creative spirits of the city and around for collaboration, inspiration, networking and so on, you must join us.

Let’s have a drink all together and let’s make the community grow.

jan
26
vr
Cultuurnacht met De Mus
jan 26 @ 19:00 – jan 27 @ 02:00
feb
1
do
De Mus februari: De Vlaamse Gaai
feb 1 @ 19:30 – 22:30

De winter duurt zó lang!! Daarom trekken we zoals alle andere vogels even naar het zuiden en nodigen we onze Vlaamse onderburen uit in ons nest. Wat verwarmt onze harten nou beter dan het land van stoofvlees, patat en speciaal bier!

Benieuwd naar de Vlaamse gaaien voor de volgende maand? Houd deze pagina dan goed in de gaten; de komende tijd zullen we alle artiesten hier aankondigen.

De Mus: vier artiesten uit verschillende richtingen komen in vogelvlucht vertellen over hun werk in een knusse huiskamersetting. Muziek, literatuur, fotografie, film, theater, animatie, wetenschap, performance, een live operatie van een stofzuigerzak of een operazangeres die een stripboek zingt. Wij zoeken voor jullie iedere maand weer het beste nieuwe talent. Niks moet, alles is mogelijk!

Entree 5 euro – kaartjes kunnen gereserveerd worden via reserveren@musbreda.nl of kunnen aan de deur worden gekocht.
Deuren open om 19.30, live muziek van onze huismus tot 20.00 en dan gaan de deuren dicht en begint het officiële programma. Tot tjilp!

feb
15
do
Expositie schilderijen Anneke Hendrikx
feb 15 @ 20:00 – mrt 4 @ 23:55

Opening expositie zaterdag 17 februari 15.00 uur. Van harte welkom.

‘Schilderen is voor mij een proces waarbij de handeling een centrale plaats inneemt. Het onderzoek naar en het experimenteren met zelf vervaardigde inkt en verf, uit kleurstof van verzamelde of zelfgekweekte planten is essentieel voor mij. Het samenbrengen van inkt en verven op papier en linnen is een verrassend spel van vloeien en stollen, mengen en afstoten, overheersen en ondergaan, aaneen smelten en uiteenvallen. Dit alles wordt beïnvloed door mijn handelingen.

De ontdekking dat er dingen gebeuren, ontstaan, doordat ik materialen samenbreng, boeit en inspireert mij. Mijn werken zijn geen afbeeldingen, maar het resultaat van de ontmoeting tussen mijn fysieke handeling en de gebruikte materialen. Mijn werkwijze is consequent, het eindresultaat daarentegen blijft steeds ongewis. Vorm en inhoud zijn vrij, maar kleur en de kracht van de materie bepalen het beeld.’

Anneke Hendrikx

www.annekehendrikx.nl

mrt
7
wo
Expositie illustraties Daniel Wesseik en Gemma de Waard
mrt 7 @ 20:00 – mrt 25 @ 23:55

Daniel en Gemma huren samen een atelierruimte in Electron Breda, de plek waar creatieve ondernemers zich huisvesten.

Daniel Wesseik (Animator) geboren in Israël, woonachtig in Breda maakt naast animaties ook illustraties die hij tijdens deze expositie vooral zal tonen. Zijn werk is speels, “bold”, surrealistisch en humoristisch. Momenteel neemt Daniel deel aan een reizende residentie naar verschillende Europese landen. Tijdens dit event waar vooral het experiment centraal staat, laat hij zich ook inspireren door de nieuwe omgevingen. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat zijn werk in een korte tijd zichtbaar sterk is door ontwikkeld.

Gemma de Waard (Illustrator) illustreerde eerder een gouden boekje voor de Efteling en werkt regelmatig in opdracht voor Groenlinks Breda, ze ontwikkelde voor hen een illustratief huisstijl. Tijdens deze expositie exposeert Gemma vooral nieuw vrij werk. Haar illustraties zijn een weergave van (vrolijke) alledaagse gebeurtenissen. Haar tekenstijl is herkenbaar en harmonieus. Als geen ander weet ze de kijker te verwonderen en mee te nemen in de vele details van haar illustraties.

Tijdens de officiële opening op woensdag 7 maart zijn wij beiden aanwezig om toelichting te geven op ons eigen werk.

Wij hopen je graag te zien, tot dan!

 

 

 

 

*De prints zijn te koop via www.danielwk.com en www.studiogem.nl

mrt
22
do
Craft meetup Breda
mrt 22 @ 19:30 – 22:00

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

apr
19
do
Craft meetup Breda
apr 19 @ 19:30 – 22:00

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

Craft meetup Breda
apr 19 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

mei
24
do
Craft meetup Breda
mei 24 @ 19:30 – 22:00

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

Craft meetup Breda
mei 24 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

jun
16
za
Expositie schilderijen Anja Hoppen
jun 16 @ 15:00 – jul 8 @ 23:55

De natuur is mijn grote inspiratie.
De ogenschijnlijke chaos en de onderliggende orde, de complexiteit, de vormen, de kleuren, de diepte, het licht…
Mijn verwondering en fascinatie voor de natuur probeer ik in mijn werk tot uitdrukking te brengen.
Het proces van zoeken naar ordening in de wirwar van beelden en bij teveel orde terug willen naar de chaos…de balans vinden is de uitdaging!
Door laag over laag te werken met acrylverf en glaceerlagen ontstaan nieuwe beelden.

Welkom allemaal,
Anja Hoppen

jul
13
vr
Meet creatives in Breda
jul 13 @ 19:00 – 23:55

We’re Back !

More than a month went by without seeing each other, we probably have a lot to talk about !

For the ones who could not attend the previous events, this meetup will be once again the perfect occasion for some networking between creatives in Breda.

We will be waiting for you at the nice terrace@café het Hijgend Hert. Let’s have a drink all together and let’s make the community grow!

 

sep
9
zo
Expositie tekeningen José Korsmit
sep 9 @ 15:00 – sep 22 @ 23:59

Hallo allemaal,

Vanaf zondagmiddag 9 september 2018 15.00 uur zijn mijn tekeningen te zien in Café Het Hijgend Hert.
De liefde voor het tekenen heb ik overgenomen van mijn vader en daarom noem ik ze ook cartoons als eerbetoon aan hem.
De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 23 september. Je kunt het mooi combineren met een bezoek aan Breda Photo en Club Solo.

Groet,
José

sep
20
do
Craft meetup Breda
sep 20 @ 19:30 – 22:00

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

Craft meetup Breda
sep 20 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

sep
23
zo
Expositie Fred de Heij
sep 23 @ 15:00 – okt 7 @ 23:59

In het kader van Stripfestival Breda (zaterdag 29 & zondag 30 september) een expositie van kunstenaar en striptekenaar Fred de Heij.

Fred de Heij, winnaar van de Stripschapprijs 2014, is bekend om de oorlogsstrip HAAS die zich afspeelt in en rondom de Biesbosch. In totaal zijn er zes delen verschenen waarvan twee delen genomineerd zijn als beste stripalbum van het jaar.

Momenteel werkt Fred de Heij aan de reeks “Alternative Facts” waarin President Trump de hoofdrol speelt.

Fred signeert tijdens Stripfestival Breda beide dagen bij de Eppo stand en maakt onderdeel uit van de Lijntrekkers Roadshow.

okt
4
do
≤ 85 Decibel – open podium
okt 4 @ 20:30 – 22:00

Open podium op donderdag voor iedereen die een kunstzinnig ei kwijt wilt. Een akoestische set, tryout van je nieuwe toneelstuk, dansdemo, koren, een mooi klassiek stuk, cd presentatie, een performance noem maar op. Het is allemaal mogelijk. Piano aanwezig.

Je kunt je opgeven via info@hijgendhert.nl of loop even langs bij het Hert. Enige voorwaarde ≤ 85 decibel (ok, met af en toe een uitschieter naar 95 decibel).…

 

okt
17
wo
Expositie schilderijen Natasja Ahout
okt 17 @ 19:00 – nov 4 @ 23:55

‘Het meest opvallend in mijn werk is het kleurgebruik en de thema’s waarmee ik bezig ben, hierin kan ik me helemaal verliezen.

Ik schilder dan tijden lang schilderijen/objecten in een bepaalde kleurstelling en met een hoofdthema om daarna, ook tot mijn eigen verwondering, langzaam van kleur en onderwerp te veranderen.

Dit gebeurt nooit abrupt, nooit gepland, maar geleidelijk verandert dan mijn beeld, hetgeen ik wat ik min of meer onbewust wil zeggen met verf.’

okt
18
do
Craft meetup Breda
okt 18 @ 19:30 – 22:00

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

Craft meetup Breda
okt 18 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

nov
1
do
≤ 85 Decibel – open podium
nov 1 @ 20:30 – 22:00

Open podium op donderdag voor iedereen die een kunstzinnig ei kwijt wilt. Een akoestische set, tryout van je nieuwe toneelstuk, dansdemo, koren, een mooi klassiek stuk, cd presentatie, een performance noem maar op. Het is allemaal mogelijk. Piano aanwezig.

Je kunt je opgeven via info@hijgendhert.nl of loop even langs bij het Hert. Enige voorwaarde ≤ 85 decibel (ok, met af en toe een uitschieter naar 95 decibel).…

 

nov
22
do
Craft meetup Breda
nov 22 @ 19:30 – 22:00

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

Craft meetup Breda
nov 22 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

nov
24
za
Expo Myrthe.in.colours
nov 24 @ 15:00 – dec 16 @ 23:55

De werken van Myrthe Kleijweg (myrthe.in.colours) zijn een verzameling van kleurrijke fluid art schilderijen. Het spelen met vormen en kleuren op een abstracte manier staat centraal. Het prachtige van fluid art is dat de kunstenaar niet de volledige invloed heeft. Het ontstaat en soms gebeuren er dingen op het doek die niet te voorspellen zijn. En in die onvoorspelbaarheid valt zoveel te ontdekken. Stukjes natuur, herinneringen, emoties. Het maken van deze doeken is een proces van vast houden en loslaten. Wees welkom om te ontdekken wat het met jou doet.

dec
7
vr
Lancering Bredase Gezelligheidsbox
dec 7 @ 19:00 – 22:00

Stichting KOP (Kunstenaars Ontmoetings Plaats) lanceert op vrijdag 7 december 2018 om 19.00 uur de tweede editie van de Bredase Gezelligheidsbox in Café het Hijgend Hert der Jacht Ontkomen.

Iedere stad heeft iets bijzonders. Een kenmerk waarvan je direct denkt ‘Ja! Dat is…’Zo kent Amsterdam de grachten, Rotterdam de Markthal en Den Bosch de bol. Maar wat is typisch Bredaas? KOP deed een rondvraag onder Bredanaars en concludeerde dat dit niet zozeer een plek of lekkernij is, maar juist de gezelligheid die in de stad bruist.

Samen met kunstenaarscollectief Rotganzen zocht KOP door wat en wie deze gezelligheid precies vertegenwoordigd wordt. Denk aan plekken zoals het Valkenbergpark, de terrassen op de Grote Markt, een avondje NAC of Dokter Worst. KOP scout jong artistiek talent. Voor de Bredase Gezelligheidsbox werkt KOP met makers die een band hebben met Breda. Samen met een aantal gezellige lokale ondernemers maken zij de Bredase gezelligheid tastbaar door het te vangen in een product of kunstwerk.

Er zijn honderd boxen met elk een unieke samenstelling. De voorverkoop start op vrijdag 16 november om klokslag 12.00 uur. De boxen zijn uitsluitend te koop via de webshop van KOP en kosten €17,50. Kopers kunnen hun box tijdens de lancering in Café het Hijgend Hert der Jacht Ontkomen komen ophalen.

KOP werkte voor dit kunstproject samen met kunstenaars zoals Kim & Koen en Sam Kaufman en ondernemers zoals Pier 15 en Brouwerij Frontaal. Benieuwd welke kunstenaars en ondernemers nog meer hebben bijgedragen aan de Bredase Gezelligheidsbox? Koop dan een box via www.kop.nu/shop

jan
24
do
Craft meetup Breda
jan 24 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

jan
26
za
Cultuurnacht met MAPP videomapping door AlexP
jan 26 @ 19:00 – jan 27 @ 02:00

MAPP (Mapping At Private Properties), een mobiele videomapping die de omgeving scant en vervolgens direct een mapping laat zien. Met een mobiele beamer ‘mappt’ MAPP mensen, gebouwen en objecten dus meteen op een achtergrond. Dus spring er vooral voor en laat je projecteren. Website AlexP

Na afloop afterparty met lekkere muziekjes om te dansen.

feb
21
do
Craft meetup Breda
feb 21 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

mrt
21
do
Craft meetup Breda
mrt 21 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

apr
25
do
Craft meetup Breda
apr 25 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

mei
3
vr
Ards Art part two
mei 3 @ 19:00 – mei 23 @ 23:55

Schilderijen en afdrukken van digitaal bewerkte tekeningen.
Opening vrijdag 2 mei 19.00 uur

 

mei
22
wo
Craft meetup Breda
mei 22 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!

mei
25
za
Expositie: Yonne’s prints
mei 25 @ 15:00 – jun 16 @ 23:55

Yonne de Ridder maakt naast haar werk als docent tekenen & handvaardigheid ook illustraties.
Met grafische technieken komen de werken tot stand en verbeelden veelal meisjes.
Instagram: yonne_prints

jun
20
do
Craft meetup Breda
jun 20 @ 20:00 – 22:30

Mis je ook fijn gezelschap om samen te craften en regelmatig mee samen te komen?

Kom dan naar de CRAFT MEETUP! (scroll for English)

Deelname is gratis, je hoeft je niet op te geven (maar wel fijn als je je aanmeld via FB evenement) en je consumpties zijn voor je eigen rekening. Vergeet niet je eigen project mee te nemen om aan te werken!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

oh ja, als je je afvraagt wat de voordelen van een CRAFT MEETUP zijn:

laagdrempelig
ontmoet nieuwe mensen
werk aan je eigen project
vraag om feedback
krijg tips
leer nieuwe skills
deel kennis
raak geinspireerd

Deel gerust met je craft-loving vrienden!

______________

ENGLISH

Don’t you miss nice people to meet and to craft with? We do!
Come to the CRAFT MEETUP BREDA!

 

Participation is free of charge, you don’t have to make a reservation (but it is nice to register yourself on the FB event) and drinks are at your own costs. Don’t forget to bring your own craft project to work on!

Groet!
Julie van Zessen & Mirjam Zwolsman
IMAGE de JULIE Mirjam Zwolsman Tassen

Oh and if you are wondering what the benefits of CRAFT MEETUP BREDA are:

open and welcoming to everyone
meet new people
work on your own project
ask for feedback
get tips
learn new skills
share knowledge
get inspired

Feel free to share this with your craft-loving friends!